Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
2022. április 9. 10:00 - 15:00
a legközelebbi FEJhallgatós találkozó időpontja.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Ha megírjátok, kinek, milyen számlaszámra és mennyit (nem, 15 ezret neeeem... ) kell előreutalni a helypénzhez, akkor részemről intézem a hozzájárulásomat, amilyen hamar lehet.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
sanyi32
tag
én is jönnék. és a helypénzben is benne lennék.
a 15.-e biztos? -
emiki6
veterán
válasz Honkydoo #5093 üzenetére
Ahhoz elég komoly tolvajnak kell lenni, hogy valaki elsétáljon egy ilyen cuccal feltünés nélkül és kétlem, hogy csak azért követné ezt a fórumot, hogy az adandó alkalommal elmenjen egy ilyenre és behúzzon valami kütyüt.
Alkalmi tolvajlást kizártnak tartom, 15+ ember előtt elsétálni egy fejessel vagy hasonlóval? Gyakorlatlan tolvaj nem merné megtenni.Az egyetemek nincsenek mindig nyitva oktatástól függetlenül?
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
törölt tag
válasz Honkydoo #5093 üzenetére
Technikailag szombat nem húsvét, csak munkaszüneti nap, ellenben előtte a nagypéntek, meg utána a húsvét két napja már azok, így lehet, hogy bezárják a 4 napra teljesen.
Az nem hiszem, hogy gond lenne, hogy sokan járkálnak ki-be, mert amúgy is teljesen szabad a részvétel az ilyen helyeken, a múltkorira is bárki bejöhetett volna, nem volt őr az ajtónál, aki vigyázott volna ránk.
-
Honkydoo
őstag
Ezt már én is felvetettem anno.
Talán az volt vele a baj, hogy ott teljesen szabad a ki-be járkálás, és szerintem többen hoznánk viszonylag drága cuccokat.
Bár az ELTE IK szombaton is nyitva van, és szombaton nem szoktak sokan lenni ott.Szerk.: Az mondjuk kérdés, hogy húsvétkor nyitva van e...
[ Szerkesztve ]
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
emiki6
veterán
válasz bkercso #5089 üzenetére
Ha kész lenne itt a "pince", akkor adnám a helyet akár ingyen, de nincs...
Én amúgy nem töltöttem ki, mivel sose tudom mikor érek rá.
Olvastam viszont, hogy aki az arduino napot szervezte az úgy oldotta meg hogy ingyenes lehessen a rendezvény, hogy egy egyetem valamely termét kölcsönkérte. Nyilván az kicsit más kategória, nemtom hasonlót lehetne e esetünkben csinálni."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
bkercso
nagyúr
-
törölt tag
Igen, ez a probléma a fizetős hellyel. Plusz a másik, hogy ha jól emlékszem, akkor az eggyel nagyobb terem már 30 ezer lenne, ami 15 emberrel már 2 ezer forint fejenként. Persze jobban el is férünk, de ha mondjuk 3-4 ember mégse jön, akkor megint ott vagyunk, hogy nem kevés pénz fejenként.
Vagy esetleg olyan is lehet, hogy becsületkassza, az ajtónál egy "szavazódoboz", oda dobáljon mindenki annyit, amit megér neki, és a szervező, aki előre kifizette a termet pedig reménykedik, hogy lesznek elég jófejek az emberek, de őszintén, a 2 ezer forint szerintem eléggé riasztó az ilyen casual résztvevők számára, nem hogy még azt elvárni, hogy átlagban ennyi jöjjön ki a beadott összegekből, mert az ugye feltételezi, hogy esetleg valaki csak egy ezrest ad, amiért az kompenzálnak, ha mások 2500-3000 forintokat dobálnának be. -
gabesz345
csendes tag
A múltkori jó volt, igaz kicsit sűrű volt néha a dolog a kis teremben a 11-12 fő dacára is, 15-16 személy lehet hogy nagyobb terembe férne csak el.
-
törölt tag
válasz bkercso #5078 üzenetére
Elvileg én kezdtem neki, csak az utóbbi időben nem sok energiám maradt a szervezésre, így kicsit lelassult a lendület. Az ATH szalon még függőben van, nem kaptam választ, hogy oda mehetünk-e. A múltkori hely persze jó, de ott ilyen 20-30 ezer a bérleti díj egy 6 órás időszakra, ami akkor éri meg, ha tényleg legalább 10-15 ember eljön. Az űrlapon elvileg 16-an szavaztak az április 15-re, ha ennyien tényleg eljönnek, akkor lenne ott a múltkorihoz hasonlóan 1500 körül fejenként.
-
Honkydoo
őstag
Nekem is jó!
A hely, hol legyen? Ott ahol múltkor? Vagy máshol?"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
gabesz345
csendes tag
Valami fejlemény, akkor 15.-e lett a nyerő?
-
.DLL
veterán
Bejáratott az túlzás, egész télen nem használtam Mikor is lesz a tali, előtte azért járatom egy hetet, hogy tényleg érezhető legyen a különbség egy új és bejáratott között. Elvileg ha fordítva tesszük fel (L-R oldal megcserélve) akkor az eredeti hangján szól, normálisan feltéve pedig a Bass mod hallható, erre is kíváncsi vagyok a gyakorlatban.
(P.H.)
-
Tim82
félisten
Ha ezen múlik, bedobom a vintage DT880-at is, hadd szóljon.
Részemről valószínűleg lesz még egy SoundMagic P21s is.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
emiki6
veterán
CompositeAmp + kisdacB
friss új dt880 600óm
Shure srh840
régi technics fejes
Zeneforrásnak meg telefon + otgHa nem jön közbe semmi, akkor az új dt880-am összevethető lesz .dll moddolt, használ, bejáratott dt880-ával.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
gabesz345
csendes tag
-
gabesz345
csendes tag
válasz bkercso #5064 üzenetére
Elvileg a CPLD termeli a magas jittert az Amaneroban. A bclk újraórázása sokat hoz és megmarad a hangzása, ha viszont az összes vonalat (datát stb.) újraclockolom, akkor eltűnik a dögös mély hangzása, tehát valahogy a data vagy másik vonal jitteréból adódhat ez a hangzás, de ez csak egy kósza gondolat.
-
bkercso
nagyúr
-
gabesz345
csendes tag
Én viszem az új AK4497 dacot, meg Compositamp-ot, illetve a Beyer DT990 ED-t. Az AK I2S-en lesz meghajtva reclock-olt Amaneroval, laptopról hajtva.
Kipróbáltam ezt a HQ Player-t nem véletlen a legjobb proginak mondják, durván jó hangja van, majd meghallgatjátok. -
GML
őstag
Nem lenne egyszerűbb egy táblába?
-
őstag
Ha tudok menni, akkor az alábbiakat.
AQ DragonFly Black, Red (Apple USB3 - Lightning adapter)
Sennheiser HD 558
B&O H6 v2
AKG 712Pro -
Honkydoo
őstag
Én az ugyanazt a láncot hoznám mint eddig:
Schiit Wyrd, AGD nfb 5.32 XMOS kártyával, AKG Q701"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
bkercso
nagyúr
Lesz áprilisban találkozó? Mikor, hol?
Vinném a MomentDAC MKII-t (addigra csak elkészül...), meg az xRayAmp-prototípust, amit a múltkor is, meg még pár dolgot. Pl. Presenter3-at DAC-kártyával.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Tim82
félisten
Én a következőket:
DAC/AMP:
- Audio-GD NFB-11.32 + CM6631A USB-SPDIF átalakító
- Schiit Fulla
- Creative Soundblaster E1Fejhallgatók:
- Sennheiser HD265 Linear
- Sennheiser HD530
- Fostex T20 v1
- Fostex T40 v1
- Veho Z8Forrásnak lesz nálam 2 Win 10-es noti, meg talán egy Android tablet és egy Raspberry Pi 2-Hifiberry Digi+ páros, de annak vezérléséhez kell wifi hálózat.
-
GML
őstag
Van valami lista, hogy ki mit hozna?
-
törölt tag
Eddig a Húsvét szombat áll nyerésre.
-
törölt tag
Egyébként azt hozzáteszem, hogy aki esetleg nem tud még róla, a Nagypénteket elvileg megszavazták munkaszünetnek, így 4 napos lesz a Húsvét.
-
bkercso
nagyúr
Nekem még nem biztos semmi.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
törölt tag
Még sem a helyszín sem az időpont nem fix. Megpróbálom megkérdezni az ATH szalont, de ahhoz szentkuti kell, ő meg most Barcelonában van. A március 15 azért elég közelinek tűnik, arra szerintem sokan nem tudnának eljönni már, ha most jelentjük be, inkább a húsvét környéke tűnik reálisabbnak elsőre.
-
Honkydoo
őstag
Még egy kérdés:
Ha az időpont már megvan, hol lesz a találkozó? Ha jól emlékszem, múltkor is keresgélni kellett megfelelő helyet. (bár lehetünk ugyanott mint előzőleg)"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
Dorien
veterán
-
őstag
Én is szívesen résztvennék egy találkozón, kiváncsi lennék, hogy egy mit tudna kihozni egy "rendes" erősító a K712Pro-ból, merre volna érdemes elindulni vele.
-
gabesz345
csendes tag
A márc. 15 körül is jó lenne nekem, de később is valszin. Nemsokára készen leszek végre az új dac-al, viszem majd. AK4497 dac lett belőle, kellemes kis hangja van, sok részlettel.
-
emiki6
veterán
Én nem merek menni, végre kezdek megállapodni és megállni a lejtőn és nem akarok egy újabb lökést...
Megyek szívesen amúgy, ha tudok és viszem ami van.Legutóbb szinte csak nyitott fejeseket hallgattam és ez egy kis szobában nem volt az igazi [legyünk öszinték, hangzavar volt], szóval javasolnám, hogy legyen majd bizonyos időközönként (előre megszabva vagy közös megegyezés szerint) pár perc majd, amikor mindenki csendben zenéthallgat és nem matat, nem beszélget. De csak ha reális az elképzelésem és ti is egyetértetek.
-
r4z
nagyúr
válasz #16820480 #5017 üzenetére
En is csatlakoznek a talalkozohoz, kivancsi vagyok, hogyan muzsikal a Sony MDR-Z7 a konkurenciahoz kepest, illetve szerintem az inyencek is meghallgatnak, nem valami gyakori darab. Ide iratkozzak fel, ha friss infokat szeretnek, vagy van valami dedikalt oldal is?
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Tim82
félisten
válasz #16820480 #5017 üzenetére
Arra céloztam, hogy olyan hétre szervezve, ahol van munkaszünet is, talán több embernek lesz alkalmas.
-
törölt tag
Nos, március 15 az szerdára esik, így csak önmagában egy nap lesz munkaszünet. Ha esetleg meg tudjuk szervezni úgy, hogy például az ATH szalonban legyünk, akkor mehet, de nem vagyok benne biztos, hogy más rendezvényhelyszín nagyon szabad lenne. Viszont addig már csak egy hónap van hátra, így nagyon oda kellene lépni a szervezésnek.
bkercso: Neked van valami időpont, mai fixen jó, vagy jössz amikor rendezzük?
biokox: Mondjuk nem tudom, hogy Wadiat hoz-e valaki, én örülnék neki, de nem nagyon tudok tulajokról. Viszont esetleg érdemes egy szimmetrikus kábellel megpróbálni az UD503-at, csak ahhoz kell dupla TRS csatlakozós.
többiek: Nem is az a lényeg, hogy mindenki újdonságot hozzon, én sem viszek olyasmit nagyon, amit a lelkesen járó tagok nem hallottak még. Ez csak ilyen találkozó, meg vannak mindig azért új emberek is, szóval érdeklődés biztosan lesz, akármit is hoztok Nyilván a drágább cuccokra általában több ember kíváncsi, de az elérhető árú fejesek is érdekesek, ha valaki ténylegesen vásárolna.
[ Szerkesztve ]
-
biokox
tag
Ok de nem hiszem hogy partiban lenne a wadiával vagy az oppoval de majd meglátjuk(halljuk).
-
biokox
tag
Én is mennék föleg a fejeserösitök érdekelnének mielőtt végleg bevásárolnék.
-
Honkydoo
őstag
válasz krisz242 #5012 üzenetére
Hű, engem pont az a fejes érdekelne!
Ilyet akarok én is. Szóval ha úgy gondolod hogy jössz számíthatsz egy érdeklődőre!Kíváncsi vagyok hogy illene az a fejes a jelenlegi láncomba. AGD 5.32 XMOS +Schiit wyrd + Pc
Szerk.: Megértem az aggodalmad, én is félek ettől..
[ Szerkesztve ]
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
-
Honkydoo
őstag
Engem is érdekelne!
Bár sok újdonsággal nem tudok szolgálni. Nem nagyon költöttem mostanság a rendszeremre. Jó ahogy van.
Vannak fontosabb kiadások jelenleg.
Viszont valami combosabb nyitott AT fejest meghallgatnék a rendszeremmel, mert ez múltkor kimaradt."Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
Tim82
félisten
válasz #16820480 #5006 üzenetére
Igen, érdekelne.
Szerintem amire érdemes lehet szervezni, a március 15. körüli hét, vagy húsvét előtti-utáni hetek valamelyike.
-
törölt tag
Esetleg olyan március-április táján érdekelne valakit egy újabb fejhallgatós találkozó...?
-
törölt tag
Köszi mindenkinek a részvételt, nekem is tetszett a találkozó, jó cuccok voltak, jó társasággal
Remélem legközelebb sikerül úgy szervezni, hogy még több embernek megfeleljen az időpont.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest