- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
Pá
addikt
válasz attiLANte #22 üzenetére
Közben voltam a boltban. Már rebeszéltem magam a drágábbik változatra, de mint kiderült, állítólag már kb 1 éve nincs forgalomban. De az eladósrác nagyon dícsérte, azt mondta Ő is egy olyan után kutat, mert tényleg über és aímg volt nagyon vitték.
Még a neten láttam egy helyen, ott megpróbálom, ha nincs akkor marad a kisebb, talán azzal sem járok rosszul. Lehet, hogy a különbözetből veszek egy gagyibb fejlámpát, térképet nézegetni jó lesz, de ebben nem vagyok biztos. Valamiért zavar, ha a fejemből jön a fény.
Egyébként azt megkérdezhetem, hogy mivel foglalkozol, mitől lettél ennyire zseblámpa expert?
Shim: gondoltam a fejlámpára is, de mint fentebb írtam, nem vagyok velük teljesen kibékülve. Max valami olcsó gagyibbat vennék, kiegészítő fénynek.
[ Szerkesztve ]
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
szaszlaci
addikt
válasz attiLANte #29 üzenetére
Hmm, ez érdekes, rá is keresek ezekre a beamshot képekre.
Amit meg én rendeltem, nem érkezett még meg, írok majd tapasztalatot.
Viszont egyik ismerősöm vásárolt régebben 2 darab egyforma kínai Police-t, lehet még ezt kapni.
5 Watt-os power volt bennük, de hamar tönkrement neki mind a kettő.
"Úszkálni kezdett a fényforrás, majd elhalványúlt. És forró is volt az egész lámpa nagyon."
Lehet, hogy egy kicsit túl van terhelve. (Nem a nagyobb fényerő miatt, csak az elektronika hiányától, igénytelenségétől.)Aztán kérdés, ki hallott DC-DC konverterről? Mert van olyan is, ami 0,8 V-ból már képes akár 5 V-ot előállítani. Példáúl mp3 lejátszókban van ilyen. Csak nem láttam ilyet Magyarországon..
Viszont ezzel akár egy egy ceruza elemes lámpát is lehetne szerelni elég komoly leddel..■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
válasz attiLANte #32 üzenetére
Ledeket én is néztem, találtam 1 Watt-at meg 3 Watt-at, power mindkettő.
Meg egy normálnak tűnő 1 Watt-os HP LED-et, ez tán nem melegszik annyira.LTC3490-es IC tetszik nekem is, csak épp honnan és mennyiért szerezted be?
Mert ilyesmire gondoltam én is, ezt a mini lámpát át is lehetne alakítani.No meg az áramgenerátor. LM317 IC-vel lehetne csinálni, mert nem esik nagy feszültség rajta. Csak bekötni nem tudom.. Sima áramkorlát kellene, ez már egy nagyobb, 7 Watt-os Police-ba, hátha nem megy tönkre így. Ebben esetleg tudsz segíteni?
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
válasz attiLANte #34 üzenetére
Írtál hasznosakat, köszi, végig is nézem őket.
LTC3490 1000 Forint??
Lehet kapni led meghajtó picike kapcsolásokat, de azok is 2-3000 Forintba kerülnek, ami hát, khm.. Lehet, hogy előtét ellenállás a legjobb megoldás jelenleg.Nekem viszont megérkeztek a lámpák, írok róluk jellemzést:
(Megtehetné más is, hasznos lenne akkor a topik!)■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
válasz attiLANte #42 üzenetére
Igen, valóban eltérhet a valós a mérttől, főleg a nagyobb esetében. Majd meg lesz mérve.
Viszont a kisebbik egy elemesnél olynan kis teljesítményről van szó, hogy egy alkáli Rb-je nem sokat számít, a műszer meg 10A-es határon van, ott sem lesz eltérés.A lényeg az, hogy ezek a lámpák, hogyha nem mennek tönkre (esélyes..), akkor teljesen jó és igen olcsó termékek.
A kicsi is 700 Ft volt, cserébe fém, látható és elég fényt ad, és még egy kicsi DC->DC-t is raktak bele.Készítek még képeket a szerkezetekről is.
Addig pedig más is töltsön fel ilyet !!!
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Huma
addikt
válasz attiLANte #58 üzenetére
Köszönöm az információt.
Sajnos nekem olyan érzésem van ezzel lámpával kapcsolatban mintha egy trabantba szereltek volna ferrári motort. Van benne kraft, csak előbb-utóbb szétesik.
Azok a kisebb hibák pont olyanok ami miatt akarok egy normális lámpát venni ami kibírja vagy 20 évig.
Amúgy eldöntöttem a lámpám nevét. Betty lesz, ill... Fenix lLD20 q5.
Baromi drága és 2 hónapig kenyéren és vizen fogok élni, de egyszerűen beleszerettem.
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
Huma
addikt
válasz attiLANte #60 üzenetére
Jövő hét szerdán kapom kézhez. Beszámoló is lesz. Az április 17-18-i éjszakai túra után meg még több tapasztalatom lesz vele.
A kínai noname lámpák pedig megérnek egy külön misét, értsd:Imádkozni kell hozzájuk hogy működjenek.
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
szaszlaci
addikt
válasz attiLANte #117 üzenetére
A 2 AA-s Tescós SMD LED-el van, hát nem nagy szám, éjszaka haver ilyet hozott.
Az kérdés, hogy Q5-höz van-e elektronika, és hogy milyen hatásfokú. (Deal-es lámpákról hallani ezt-azt, ha nem egyből az elemre kötik a LED-et, akkor is a felére kihajtja a driver a LED-et, már szerencsés.)15-25 óra természetesen nem teljes fényerővel értendő. (Nincs benne szabályzó, csak sima step-up.)
Mondjuk, hogy még ennyi edeig azért ad valami fényt, nem csak pislákol.
Mondjuk egy cerka alkáli legyen 2Ah, akkor az 3 Wh. Így már elfogadható ez az üzemidő.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Veriakilis
senior tag
válasz attiLANte #166 üzenetére
Igen, a hűtés elkészítése nekem tényleg nem okozna gondot.
macikos ajánlotta ezt a LED-et.
Nyilván brutálisan erős fénye lehet, és 1 LED-hez még optikát is könnyebb hozzáállítani, illetve beszerezni.
Az a baj, hogy nem is biztos, hogy kapható, vagy ha kapható is akkor nem csak a fénye, hanem az ára is brutális.
Egyenlőre még csak tájékozódom,- de a LED-ek is legalább annyira érdekelnek, mint a heatpipe.
Tényleg,- láttad már a gépemet?
Veriakilis
A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/
-
szaszlaci
addikt
-
jada00
tag
válasz attiLANte #1093 üzenetére
Nem tudom mennyire sikerült túlhajtani a ledet, simán direktbe volt hajtva!
Kicsit sok szerintem is a 2.3A, de ennyit vett fel magától, a műszer biztossan jó!
Vagy a hőleadással bár az egész lámpa aluminium, vagy tényleg hibás volt.
Sok XP-G R5 ös ledet szereltem már, de ilyen még nem fordult elő!
Egyszer becsúszhat egy gyári hibás.Igazság szerint most rendelnem kéne egy ugyan ilyet, belerakni és megnézni meddig bírja, de inkább kipróbálom az újjat. Alig drágább 2-3 dollárral.
-
Veriakilis
senior tag
válasz attiLANte #1096 üzenetére
Tudsz segíteni abban, hogy szerinted mivel érdemesebb próbálkoznom a következő projektben:
Autóra akarok építeni két darab tompított lámpát LED-ekkel.
Egy gyári ködlámpát alakítok majd át,- kell az "E" jel.4 db SSR-90-en gondolkodtam először.
De most jöttek ki az új Cree XM-L LED-ek
5.33 EUR körüli árral...100 EUR-ért már 20 db-ot kapok.
Így fényben 20 000 lumen-t kapok eredményül, ami nem kevés.
A 4 db SSR-90 4X40 Eur = 160 EUR, ami drágább, mint az XM-L-ek, és fele annyi fényt sem tud: 4X2250 Lumen = 9000 Lumen.Csak az a kérdés, hogy egy átmérő 90 mm-es ködlámpába bele tudok-e zsúfolni 10 db XM-L LED-et.
5X5 mm-es maga a LED Star nélkül.Hűtés nem lesz gond, abban profi vagyok (heatpipe projekt)
Az is kérdés, hogy milyen optika mögé rakjam a 10 darab LED-et.
Ezt találtam, de állítólag nagyon szórja, teríti a fényt:67mm*26mm 5~90-Degree 94% Transmittance Glass Optic
Veriakilis
[ Szerkesztve ]
A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/
-
runner 125
nagyúr
válasz attiLANte #1284 üzenetére
Honnan ismerjük" egymást?!
..igazság szerint lényegtelen is, de látom terjed a jó hírem.Viszlát!
maci
Értem, köszi.
Kemény különbség.
Bevallom, h elemlámpa tudatlanul még most is kétkedve fogadok egy ilyen "kis" 15cm hosszú, félpöts vastag elemlámpát. Videókat kerestem róla, de tapasztalatból tudom, h nem adják vissza azt a "élményt".Nah, ez már nagyobb darabnak tűnik, 8,5k. Hm, kecsegtető, ha valóban faxa fényt kapok ennyiért.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
szbalogh
addikt
válasz attiLANte #11844 üzenetére
Nem voltam biztos benne, hogy elég csak az IC-t leforrasztani. Az 1-módos és a választható módost összehasonlítva látható, hogy a nyák is más. Ami érdekes az az R1, R2 és a C1. Máshol vannak de vajon ugyan az a funkciójuk? Ha igen akkor mehet elvileg meg tudom csinálni. Lehet, hogy kipróbálom.
Nick: HE_Storm
-
szbalogh
addikt
-
peter889
őstag
válasz attiLANte #12672 üzenetére
Hú, hálásan köszönöm a részletes választ! Azt hiszem, a lényeget értem. Most beírnék egy piros pontot, ha a hsz-ekért lehetne.
(#12670) M_o_g_y_i
Többnyire csak a nekem címzett hsz-eket olvasom. Már világos.(#12669) kowik
Igen, az elkerülte a figyelmem, tényleg úgy van.[ Szerkesztve ]
-
korn
aktív tag
válasz attiLANte #15213 üzenetére
A legtisztább az lenne, ha nem lenne ott a kontroller ez tény.
Kíváncsiságból kiszedtem az egyik lámpámból az egyik 7135-ös drivert és megnéztem így átkötve, úgy hogy közben low módot próbál erőlködni a kontroller, és 50mA a plusz kakaó a betáp felől, ettől szerintem nem lesz semmi baja. Vagy ha zavar ez valakit,akkor el kell vágni a fóliát a kontroller lábánál, és akkor ez sincs. -
Siriusb
veterán
-
-
Myers
senior tag
válasz attiLANte #19264 üzenetére
Logikus, és mintha az enyémet látnám. Megpróbálom ezt a konfigot.
Még azt tudom elképzelni, hogy amikor szétszedtem, valahogy megcserélődött a sorrend. Pedig ilyenkor figyelni szoktam, hogy nem kelljen utána puzzle-ozni.kowik: megnéznéd ezt?
Neked van ilyen lámpád.
[ Szerkesztve ]
http://www.muszaj.hu/
-
Anubis_9
őstag
válasz attiLANte #19293 üzenetére
Na, befejeztem a hezitálást, megrendeltem a Sanyo UR18650ZY akkukat. Lehet, hogy egy árnyalattal gyengébb az FM-nél, de szerintem nem lehet kijelenteni, hogy az FM jó, ez meg sz@r. Biztos jó az LG is, de nem szándékozom csak amiatt jobb töltőt venni, ráadásul, mint a tesztben is említve volt, lehet a lámpa károsodna is a 4,2V-nál több feszültségtől, mindemellett drágább, ha csak kicsivel is. HA megjön beszámolok ezzel a kapcsolatban a tapasztalatokról.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Google Pixel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gyors microSD kártyák a PNY-től
- Netfone
- Milyen RAM-ot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest