- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
- Sweet.tv - internetes TV
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TP-LINK routerek
- Windows 11
- Bittorrent topik
- VoIP telefonálás
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Otthoni hálózat és internet megosztás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beniii06
addikt
Frissült az űrlap:
4468 - Balsa
4354 - Fábiánháza
4754 - Fülpősdaróc, Géberjén
4471 - Gávavencsellő
4472 - Gávavencsellő
4352 - Mérk
4822 - Nyírparasznya
4721 - Szamoskér
4824 - Szamosszeg
4351 - Vállaj -
Beniii06
addikt
válasz
Marci112233 #560 üzenetére
Jelentsd be hibára, amikor jelentkezik, valószínűleg törés vagy hibás csatlakozó okozza. Amit még megpróbálhatsz, hogy kézzel megigazítod az optikai csatlakozást, nem csak kilazult-e az ONT-nál.
-
Beniii06
addikt
Fábiánháza bekerült a listába.
-
Beniii06
addikt
válasz
ElektronetZ #543 üzenetére
A listában még mindig csak az eddigi 4 (3) település látszik.
-
Beniii06
addikt
válasz
ElektronetZ #539 üzenetére
"Nem helyezünk ki külön eszközt a TV-hez"
Az világos, hogy nem iptv boxok kerülnek kihelyezésre. Én arra kérdeztem/lettem volna kíváncsi, hogy mi veszi lesz az RFoG jelet, mert a fentebb írt ONT biztosan nem. Másik eszközt arra értettem, mint pl. Diginél, hogy külön RFoG leválasztót kötnek be az ONT elé és úgy lesz TV adás koaxon.
-
Beniii06
addikt
4468 Balsa bekerült az űrlapba.
-
Beniii06
addikt
válasz
ElektronetZ #516 üzenetére
És kik lennének a lehetséges 'csere' cégek az I TV helyére? Már csak a lehetséges csatornakiosztás miatt is kíváncsi vagyok.
-
Beniii06
addikt
Mint már valószínűleg tudjátok a 4iG megveszi a magyar Digi csoportot ősszel. Ami szerintem érinteni fogja az Elektronetet is, hogy ebbe az üzletbe beletartozik az I-TV zrt. is, amin keresztül a tv szolgáltatást kapják az előfizetők, ha jól tudom. Mivel az új tulajdonosak profit orientáltság jellemzi és már támadták is a közelmúltban a kódolatlan dvb-c műsorszórást szerintem meg fogják majd szüntetni és az a minimum, hogy plusz CI kártya/box fog majd kelleni minden tv-hez extra felárért, mint a Voda/Telekomnál. Ez csak találgatás a részemről, de lehetséges kimenetnek gondolom, mert ugye a tv is közvetített szolgáltatás, külön részletezve van a havi számlán is, tehát a feltételeket az I TV szabja.
"Budapest, 2021. március 30. – A Digi Communications NV tájékoztatta befektetőit és a piacot 2021. március 29-én, hogy román leányvállalata és a 4iG Nyrt., a magyar IT és ICT piac meghatározó szereplője előzetes, nem kötelező érvényű megállapodást kötött a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. (DIGI Kft.), és a leányvállalatok, az Invitel Zrt. és az I TV Zrt. megvásárlásáról. A felek megállapodásának értelmében a 4iG 100%-os tulajdonrészt szerezne Magyarország vezető telekommunikációs és médiaszolgáltató vállalatcsoportjában. A felek a felvásárlást 2021. szeptemberéig kívánják végrehajtani a DIGI Kft. és a leányvállalatok átvilágítását, a végleges adásvételi szerződés aláírását és a szükséges hatósági eljárásokat követően."
Itt a hivatalos Digi közlemény.
Az Elektronetnek ugye nincs saját tv szolgáltatása, mi lesz ha az I-TV megköveteli majd a CI kártyákat/boxokat? Bevezeti majd azokat az eszközöket kötelezően az Elektronet vagy máshoz szerződnek/tudják pótolni az I TV-t? (gyanítom, hogy ez nem lehetséges)
Én személy szerint a kódolatlan dvb-c t preferálom, nem kell plusz dobozokkal szórakozni, nem kell CI kártya esetén várni a csatornák közötti váltásra, idősebbeknek is sokkal egyszerűbb kezelni, mert a tv kezel mindent, nem csak monitor szerepe van. Csak a kódolatlan dvb-c miatt nem váltottam szolgáltatót, de ha itt is bevezetik ezeket az eszközöket kötelezően, akkor elgondolkozok a váltáson.
-
Beniii06
addikt
válasz
Marci112233 #487 üzenetére
Az optikai kábel nem vastag, 2-3 mm, viszont hajlításokat kevésbé bírja. Röviden nem biztos, hogy ahol a koax/utp elmegy, ott az optika is el fog. Az pedig a szerelőn múlik, hogy olyan csőbe, amiben már van vezeték, behúzza-e.
-
Beniii06
addikt
válasz
ElektronetZ #450 üzenetére
"végberendezésből a hagyományos koaxiális kábel fog kijönni,"
Ezek szerint RFoG-n lesz megvalósítva a tv szolgáltatás?
-
Beniii06
addikt
válasz
Marci112233 #448 üzenetére
Gondolom hasonlót használnak, mint a többi szolgáltató, ~3mm maximum külső átmérő, viszont a kanyarokra/hajlításokra jobban figyelni kell, ezért nem biztos, hogy 1 az 1-ben behúzható meglévő koax/utp helyére.
Ha majd kapsz szórólapot feltöltenéd ide? Csak kíváncsi lennék és az elérhető csomagokra/árakra.
-
Beniii06
addikt
A legkisebb csomag is sokkal stabilabb, mint a másik VDSL--es szolgáltatás, már azzal is előrébb lennél, annyi, hogy itt nem kapsz HGW eszközt, szóval saját routert kell venned, ha még nincs, mert csak egyszerű modemet kapsz(ami nem feltétlenül rossz dolog).
Érdemes csomagban előfizetni, úgy olcsóbb.
Szerk.: Nem buji vagyok, de mifelénk mindig az előfizetett csomag maximumát hozta a hálózat, sőt még egy kicsivel többet is.
-
Beniii06
addikt
"A koronavírus járvány miatti megelőző intézkedésként ügyfeleink és kollégáink biztonságának megóvása érdekében az Elektronet Zrt. ügyfélszolgálati irodái további értesítésig zárva tartanak.
Személyes találkozással járó munkavégzéseket (új bekötés, áthelyezés, elosztás, stb.) - a hibaelhárítási munkálatokon kívül - nem végzünk.
Ügyfélszolgálati ügyintézéshez továbbra is kereshet bennünket telefonon, vagy email-ben.
Telefon: 06-42-509-060, 06-44-300-699, 06-80-696-100.
Email: info@ent.hu
Szíves megértésüket és együttműködésüket köszönve: Elektronet Zrt."
Forrás: [ent.hu] -
Beniii06
addikt
Amire te gondolsz "wifis kábelmodem"-re azt HGW(HomeGateWay)-nek hívják és tudomásom szerint ilyen eszköz még nincs az Ent-nél, bár elvileg ismerőstől hallottam, hogy cserélték náluk a régi szürke thomson modemet egy új feketére, csak azt nem tudta megmondani, milyenre, azért arra kíváncsi vagyok meglévő előfizetőként mire cserélték ki neki.
-
Beniii06
addikt
Ezek az összehasonlítás dolgok, már bőven nem ide valók, hanem mondjuk [oda].
-
Beniii06
addikt
válasz
maxthon99 #399 üzenetére
Ilyet illene számokkal is alátámasztani, mielőtt kijelented, de valami változás tényleg lehet, mert eddig a bekarikázott részt még egyszer sem láttam kiírva a főoldalra(eddig nem nagyon kellett reklámozni): [kép]
Arra azonban kíváncsi lennék, hogy van-e számszerű megkötés a tv-ket illetően(most nem futottam át az ÁSZF-et), az oké, hogy ameddig a technikai határok, jelszint engedi, de konkrét darabszámról nem tudok.
-
Beniii06
addikt
-
Beniii06
addikt
[Megállapodott a Digi és az AMC]
Vagyis maradniuk kellene a csatornáknak, nálam nézhető még az elvileg már kivezetett(Sport1,Sport2,AMC) csatornák. -
Beniii06
addikt
Én úgy tudom, hogy a 45 napot "kézhez vételt"' követően kell számolni, akárhogy is nézzük benne vagy még a 45 napban bőven, mivel 19-e után került fel a weboldalra is, illetve a tv szolgáltató is (#370) e hónap elején tette közzé, de mivel te az Elektronettel szerződtél, szerintem a 19-e a mérvadó, ha már hivatalos postai tájékoztatást nem kaptál és ugye ez csak a tv szolgáltatásra vonatkozik, az internetre nem, de ha "kombi" azaz tv+internet csomagot kötöttél, akkor lehet kihatással a netre is, egyébként csak tv.
Mikor írtál alá újabb egy évet?
A helyedben hétfőn rákérdeznék telefonon vagy személyesen, minden más infó le van írva a tájékoztatóban. További infót erről leírni itt nem szabad, mert határeset(mégsem kötbér kijátszása a cél, az tilos is, de érted a lényeget). -
Beniii06
addikt
Valaki megtudja nyitni ezt a linket? [link]
Nekem "nincs jogosultságom hozzá", pedig érdekelne a tájékoztató, ha már a számla mellé nem volt mellékelve. -
Beniii06
addikt
Várható valami változás itt is TV csatornák szempontjából?
[link]
Egyértelmű, hogy nem vagyunk közvetlenül Digi előfizetők, de úgytudom közvetetten igen és kár lenne a Sport 1-2 + AMC csatornákért, ha kikerülnének a kínálatból. -
Beniii06
addikt
válasz
Tybike81 #362 üzenetére
Az RTL Most+ felületet elsőként a Telenor MyTV előfizetők érik el
Forrás: [link]
Ha ennyire fontos az rtlmost+, akkor jelenleg úgy tudod nézni, ha MyTV-re is előfizetsz. Abból kiindulva, hogy ehhez valamilyen stream/külön applikáció szükséges(a feláron kívül) a szolgáltatótól(amibe be van integrálva az rtlmost+) , itt szerintem még várni kell VOD vagy OTT tartalmakra + ahhoz valamilyen eszköz is kellene. Röviden: felejtős és jól van így, kódolatlan dvb-c formában a TV adás, amit te szeretnél, az már IPTV-hez hasonlít és az senkinek sem jó a jelenlegi előfizetők közül.
Szerk.: Érdekes módon, bejelentkezve a szokásos módon meg lehet nézni a tartalmat "sima" rtlmost-on, most próbáltam és működött.
-
Beniii06
addikt
Attól függ mi a felhasználás célja. Otthon elmegy egynek, de tud olyan random hibákat produkálni, hogy később csak szívás van vele, azért mert az alumínium rézbevonattal másképp tágul, idővel megtöredezik, arról nem is beszélve, hogy másképp oxidálódik is és volt már úgy, hogy nem csak a csatlakozónál, hanem a csőben tört meg egy régebbi kábel(az öregedés miatt kis tekergetés, forgatásra is megtörik már a 2-3 éves CCA kábel is) és már cserélhető is az egész + ugye POE-s dolgokat sem szabad rákötni(kamera, router, ap, stb. akkor azoknak külön táp kell, így nem hogy spóroltál volna, hanem inkább ráfizetés), így értelmetlen 2-3 féle kábelt venni, egyszer kell jó minőségűből venni sokat és akkor rengeteg időt és energiát spórolsz magadnak + ha irodában nincs kiesés amiatt, hogy nincsen net, akkor anyagi előnye is van. Nekem az a tapasztalatom, hogy ezen nem éri meg spórolni. Az igaz, hogy normális tömör réz vezetékhez nehezebb hozzájutni, de elég sok helyen lehet netről rendelni vágottan is, nem kell egy 305 méteres dobot megvenni.
-
Beniii06
addikt
Az egy dolog, hogy a vezetékre rá van írva, hogy cat 5e, sajnos olcsó kábeleknél bármit ráírnak a kínaiak, csak vegyék és valójában nem teljesítik a minőségi előírásokat, így hiába mondod a 100 métert, ha a rosszabb minőség miatt lehet csak 15-20m-ig tudja. Az nincs rá írva véletlenül, hogy CCA?(ezeket kerülni kell pont az ilyen hibák miatt) Ha van kábeltesztelőd nézd meg azzal is. Ha ilyen 2000 Ft-ért vettél 50m vezetéket, akkor gyanús, hogy az a gyenge minőségű.
Ha minden más stimmel(csatlakozók, minden eszközöd gigabites), akkor cserélni kellene a vezetéket, lehetőleg nem ugyanolyanra. Tömör réz vezetéket keress a neten! -
Beniii06
addikt
válasz
ElektronetZ #325 üzenetére
Köszi az infót!
GPON-os csomagokról van publikus információ? Mert ugye eddig azért kellett várni a HFC-s csomagokkal, hogy elkészüljenek a GPON-os csomagok is.
Van valami jelentősége annak, hogy a 30-as csomagnak külön neve van(Jubileum 30, Internet 30 helyett)?
-
Beniii06
addikt
Furcsa, hogy ez így derült ki. Elvileg nem az ÁSZF-nek kellene felkerülnie pár nappal a változás előtt? Itt még mindig a 2018.januári van, így mi alapján lehet rá szerződést kötni?
Lehet továbbra is "izgulni",mert a csomagmódosítási kérelemben csak az elméleti le maximumok vannak meg(30/100/150), legalábbis eddig a számozások ezt követték, de ami érdekesebb lehet az a feltöltési sebesség, bár gyanítom ott sem lesz túl nagy változás.
-
Beniii06
addikt
Nálunk is volt nyáron probléma vele(kockásodás, minden más csatorna jó volt + a net sem szakadozott mindegy melyik/mennyi tv-re volt kötve), a szerelők is azt mondták, hogy központilag(i-ktv) is gyengének mondhatóan vannak továbbítva az 112-120 Mhz körüli adók, mondjuk belegondolva ennek az is az oka, hogy ezeken a frekvenciákon gyengébb az erősítés, mint 200+ Mhz-en és nem lehet úgy belőni minden csatorna erősítését egyformán. Ha az alacsony frekvenciákat is feljebb vennék, akkor lehet a 400-500 Mhz körüli adók képei esnének szét a túl erős jel miatt. Az is baj, ha gyenge a jel, az is ha túl erős. Persze ezen kívül még rengeteg tényezőtől függ, de talán megoldás lenne, ha a 112-120 Mhz-es digitális blokkot áttennék máshová és helyére mehetne analóg csatorna, ha már nem fér, mivel a tv csak közvetített szolgáltatás, sok változásra nem lehet csinálni. Annyit tehetsz, hogy hibára bejelented és várod hogy az utcán a szintezést megcsinálják vagy állítsanak az erősítőn egy kicsit. Amúgy van olyan tv is amelyiknek gyengébb a tunerja(jellemzően sony/philips) és mondjuk egy samsung tv-n működik hibátlanul(vagy épp fordítva), nézd meg másik tv-vel is, ha tudod.
-
Beniii06
addikt
válasz
ElektronetZ #311 üzenetére
Köszönöm a részletes választ, bár gondolom egy része válasznak Pubszon fórum társnak is szól.
Mostmár elvileg tényleg napokra vagyunk az új csomagoktól, azon kívül lehet tudni valamit, hogy a komfort 100/10-re növekszik nagyjából? Ha most ED3.0-át bővítik, mikor lesz ED3.1-re való átállás(legalább hibrid le 3.1 és fel irányba marad 3.0)? (bár itt ugye inkább a fel irány bővítése lenne a lényeges szerintem) Maradni fog ez a 3 csomagos(start-komfort-extra) konstrukció?
-
Beniii06
addikt
A "nem lesz automatikus paraméter változás" és a régi csomagok lezártak lesznek helyesen a "megszűnnek" helyett, nem rendelhetők szerintem pont arra vonatkozik, amit kérdeztél. Azért is kell biztosan új csomagra szerződni, ha váltani akarsz, hogy legyen ok 1 éves hűségnyilatkozat aláírására(muszáj megtartani az előfizetőket), azon felül, hogy szükséges lehet a csomagok változtatása az ftth-s csomagokkal való összehangolásra. (portfólió egységesítés a neve a dolognak azt hiszem). Arra, hogy ehhez újrakell-e indítani a modemet valószínűleg igen a válasz, ugyanis a config file-t központilag szokták a modemre tenni(legalább is másik kábelnet szolgáltatónál is így van), szóval csomagváltás után szükséges lehet a modem restart.
-
Beniii06
addikt
Korábban írták, hogy 500-1000Ft -ot nem érne meg pluszban. Szerintem 2000-ret is megérne havonta az emberek 99%-nak, mivel nem nagy összeg azért, hogy értelmes minőségben lehessen a top ligák mérkőzéseit megtekinteni.
Ezzel a mondattal lehet jócskán vitatkozni, a "2000 nem nagy összeg" rész pedig no comment, mikor az előfizetők jelentős része a net startot választják a komfort helyett mert olcsóbb pár száz Ft-al.
Te lehet ennyire rajongsz a fociért, de akkor biztosan azt is tudod, hogy a közvetítések felét már a DigiSport fogja adni és szép lassan egyre több meccs azon lesz, mert nem jött be a marketing hogy mindenki arra vált, nézz be más szolgáltatói topikokba, ott valaki ezért vállalt csak újra 1 évet + jókora felárat 2 csatornáért és 2 hónappal később kiderült mennek a meccsek DigiSportra, ment/megy is a káromkodás rendesen és jogosan. Ugye ahol van Spíler ott nincs DigiSport és fordítva is igaz.Abban ighazad van, hogy opcionálisan elérhető csomagnak kellene lennie, de ugye az Elektronet csak közvetít és nézd meg a havi számládon kinek fizeted a tv szolgáltatás díját valójában. Még mindig fent tartom az állításomat, hogy szerződj át máshova, mintha IPTV-n/műholdason olyan jó minőségben is tudnád nézni.
-
Beniii06
addikt
Ebben nem vagyok biztos, de mikor errefelé csinálták, akkor aki nem kérte, hogy húzzák be az udvarukra a csövet, annak a kisajtójáig húzták el és itt sok helyen látni is lehet, hogy a fekete cső kiáll a földből kb. 30 cm-re. Ebben tudomásom szerint nincs kábel, csak elő van készítve, hogy esetleges bekötéskor már ne kelljen ásni max a telkeden belül. Na most, ha kérsz bekötést akkor ez max, 1-2 nappal hosszabíthatja meg a bekötést, de én inkább a problémát a 30m-ben látom esetleg.
Nem emlékszem pontosan, de van olyan szabály, hogy a szolgáltató csak x méterig húzhat kábelt engedély nélkül közterületen, így ha az nincs kihúzva előtted, engedélyeztetni kell, akkor lehet be sem tudják kötni vagy csak sok idő múlva. Nem akarok még nagyobb hülyeséget írni, inkább majd kedden kérdezz rá telefonon vagy személyesen, mert lehet hosszadalmasabb folyamat lesz és akkor azt jó időben elindítani, inkább kérdezz rá.
-
Beniii06
addikt
válasz
ElektronetZ #273 üzenetére
Még nem használtam az iCsekk alkalmazást, de jó hír, hogy elektronikusan is ki lehet majd egyenlíteni a számlát. Az új weboldalon lesz lehetőség elektronikus számlát igényelni/befizetni bankkártyával csekk helyett?
-
Beniii06
addikt
Lesz helyette másik csatorna vagy marad "üresen" a hely?
-
Beniii06
addikt
válasz
ElektronetZ #266 üzenetére
Köszönöm, ahogy írtam is előbb mindenképp megvárom a márciust az új csomagokat illetően, de ha az egyik ügyfélszolgálati irodájuk felé járok személyesen, rákérdezek hátha tudnak valamit az extra xl változásáról is(ha már megtudták mondani, hogy a komfort xl 70-ről 100-ra változik) és végül könnyen lehet az extra xl meg fog felelni az igényeimnek, ugyanis az ár is fontos szempont számomra, így a jelenlegi mobilnet előfizetésemtől - kb. extra xl árszintjétől(csomag kedvezményekkel együtt) nem szeretnék jelentősebben többet fizetni, ezért az összegért pedig kétlem, hogy bérelt vonalat adnának vagy üzleti előfizetést, de mindenképpen fogok egy érdeklődő e-mailt írni, amint tudomást szereztem a csomag változásokról.
-
Beniii06
addikt
válasz
ElektronetZ #264 üzenetére
Természetesen én is kapásból két céget is tudnék megnevezni, ahol dupla áron adják a szolgáltatásokat konkurencia nélkül(akár utcán belül is pl páratlan oldalnak jár csak kedvezmény), bezzeg ahol van másik szolgáltató is ott már rögtön féláron, ilyen mix, olyan spec 1-2 kedvezmény címen és még így sem veszteséges nekik, sőt lehet egyedi kedvezményt is kialkudni a már alap hiéna árból, legfeljebb a többi előfizetőn behajtják a különbözetet, ahol nincs választási lehetőség. Ezt nevezhetjük szabad piacnak, amíg nem készül rá szabályozás törvényileg, mehet a szabad rablás. Ha már etikus kérdéseknél tartunk és szó legyen a mobilos szolgáltatókról is, én külön felháborítónak tartom a hűség lejárta előtt extra vagy újabb szolgáltatások rátukmálását az előfizetőkre,a kár hazugságokkal, hogy ha 'nem ír alá újabb hűséget nőni fog a havidíj ' közben ez törvényileg szabályozva van stb.
Hogy ne legyen ennyi off, érdeklődnék arról, hogy Fücsök007 által említett egyedi sebességbeni csomagra van-e lehetőség igényelni és ha igen milyen felárral általánosságban? Természetesen előbb megvárom a márciusi változásokat, csak úgy kíváncsiságból kérdezem, mert nyár elején fog lejárni a hűségnyilatkozatom és a jelek szerint érdekes módon, ahogy az Ent megnyerte és elkezdte kivitelezni a fejlesztést, pár hónapra rá pont az egyik fent említett 'hiéna' szolgáltató máris elkezdett fejleszteni optikát ugyanazon a területen, ahol jelenleg az Ent HFC-s hálózattal rendelkezik. Egyedül a szimmetrikus gigabitet említeném elgondolkodtatónak, ha egyáltalán elkészül. Az biztos, hogy IPTV-re soha, semmilyen módon nem lesz igényem és ha lenne lehetőség egy 50-100/15-20 Mbps csomagra, biztosan arra kötnék szerződést, mert az eddigi szolgáltatásokkal meg vagyok/voltam elégedve minőségileg. A TV-nél számomra nagy előny, hogy nem kellenek beltérik és kártyák minden TV-hez, ez talán a korábbi összehasonlítós hsz.-ből kimaradt.
-
Beniii06
addikt
válasz
Zanettiii #260 üzenetére
Szerintem nincs értelme így összehasonlítani a szolgáltatókat, mert területfüggő a dolog, eltérő az előfizetők száma nagyságrendekkel stb.
Ha elérhető a lakcímeden más szolgáltató akkor válts, ha nem akkor ez van vagy előfizethetsz még streamre. Ha megnézed a számlát amit kézhez kapsz, külön számla van a TV-re és rá van írva, hogy az Ent csak közvetíti a szolgáltatást. Egyébként ennek témának inkább itt a helye, mert sok más szolgáltató közvetít az I-TV-től.Másrészt ha bekerülne a +2 csatorna és megemelkedne az előfizetési díj +500-1000 Ft-al annak, pedig az előfizetők többsége(köztük én is) nem örülne, mert annyira réteg csatorna. Az átlag ember így is a 120+ csatornából jó ha tizet néz.
Szerk.: Látom már írtál azóta mióta elkezdem írni ezt a hsz.-t.
-
Beniii06
addikt
válasz
Fücsök007 #251 üzenetére
Igaz, de ahogy korábban említettem nem is lenne szükségem 500-as letöltésre(bőven elég lenne a korábbi 50 is), csak legalább 20-as stabil feltöltésre, ami talán még a legnagyobb csomagban sem lesz, ha ilyen arányban növelik a le irányt(már ha igaz a hír), akkor marad a jelenlegi mobilnetes felállásom, kábelen meg a start csomag van backupként vagy ha tavaszra/nyár elejére befejezi más az optikát az 1000-res fel irány szinte real-time-ba tenné a cloud munkát.
-
Beniii06
addikt
Ez érdekes, bár még nem voltam személyesen megkérdezni az irodában, a többi csomag sebesség változása is érdekelne. A másik két csomagról nem tudsz bármilyen infót ? Ha holnaptól lenne változás, az új ÁSZF-et még nem találtam meg a weboldalon, annak változásáról pedig tájékoztatni kellene az előfizetőket, így inkább márciusra tippelek. Talán majd a csekk mellé fognak tenni tájékoztatót, kb. mint egy éve.
Mondjuk egy ilyen volumenű fejlesztés után egy kicsit többre számítottam arányban, a feltöltés az maximum kb tizede lesz szerintem a le iránynak vagy marad ugyanennyi, mert az már volt fejlesztve korábban, de inkább nem találgatok, várjuk meg a hivatalos információt.
-
Beniii06
addikt
válasz
ElektronetZ #245 üzenetére
Értem, köszönjük a gyors választ!
-
Beniii06
addikt
Ha jól tudom a spíler és a digisport egymás konkurenciája, így ha az egyik van, akkor nincs másik, legalábbis ezt figyeltem meg más helyeken. Ha esetleg lenne mindkettő a sport1-2 mellett, akkor akár 500-1000+ Ft-al is nagyobb havidíj lenne, amit többek között én sem szeretnék és szerintem az előfizetők kétharmadának nincs szüksége ennyi sport csatornára, de ezt jobb ha itt abba is hagyjuk,
ne szemeteljük tele a topikotmert már rengetegszer át lett rágva szinte az összes szolgáltatói topikban több tucat hsz.-ben és a konklúzió mindig ugyanaz, ezzel megpróbálom elejét venni a dolognak.Bármennyire furcsa is, ha szeretnél Spíler 1-2-t nézni, akkor érdemes streamre befizetni vagy ha van máshol rokon/ismerős, akkor elkérni a GO applikációk bejelentkezési adatait.
Különben is, ha megnézed a számlát, amit kapsz havonta, láthatod, hogy a tv szolgáltatás közvetett és az Elektronet, csak továbbszámláz + ha be is kerülne a Spíler 1, akkor hirtelen a fontos meccsek átkerülnének a Spíler 2-re, hogy azután szerződjenek arra is, utána lenne Spíler 3? csatorna is és sose lenne vége, csak a havidíj növekedne, de ezt hívják üzletnek.
Persze ki lehet javítani, ha tévednék, nem követem napi szinten a hírközlési szektor dolgait, csak leírtam, amit eddig láttam.
-
Beniii06
addikt
Ahogy láttam a legutóbbi engedélyt október első felében adták ki, gondolom annak is van 30 napos fellebezési ideje így november közepe, december elejére saccolom, mint tavaly kb. Persze inkább tévedjek és 1 héten belül legyen változás, de az most biztos, hogy sokáig ült a papírmunkán a hatóság.
Egy számomra jó csomagért(min: 120 le/15-20 fel -ez sajnos feltétel számomra munkához itthon) hajlandó lennék "vissza"-váltani mobilnetről, ezért én is várom a fejleményeket.
-
Beniii06
addikt
válasz
Fücsök007 #232 üzenetére
Lehet, hogy tévedek, de a határozatok már megszülettek az építési engedély lezárásáról/megadásáról, legalábbis a mindenki számára elérhető nyilvános adatbázisból ezt halásztam össze. Írnak 30 napos fellebezési időt, tehát akkor nem biztos, hogy ez a jogerős határozat
.
Igaz ÁSZF-re való utalást nem találtamés azt sem értem pontosan miért kell két határozat látszólag ugyanarról a dologrólSzerk.: megláttam, hogy angyalos és tatárfalvára vonatkozik a két határozat külön. -
Beniii06
addikt
válasz
Beniii06 #218 üzenetére
Annyiban korrigálnám magamat, hogy utánnanéztem a nálam lévő modem pontos tulajdonságainak és kellemesen csalódtam., hogy ED3.0 képes eszköz. Elméleti max sebessége 440/131 Mbps 8/4 csatornával, ezek elméleti sebességek. A jelenlegi technikai feltételek mellett az extra csomagra nem számítanék 250+ Mbps felett, ha hozzávesszük a föléparamétrerezést, hogy terhelt környék esetén se zuhanjanak be a sebességek. Fel irányba talán a 20 Mbps is elképzelhető részemről, de fenntartásokkal.
Így módosítanám korábbi hsz.-emet, ha szabadabbra engedem a fantáziámat:
-Start 30-50/5
-Komfort 100-120/10
-Extra 200-240/12-15, esetleg 20Ezek csak találgatások, ha a maximumot számoljuk. Pár hét és többet fogunk tudni, avagy mennyi sületlenséget írtam le.
-
Beniii06
addikt
Talán ha lesz októberben új ÁSZF, akkor lesznek új csomagok is? Biztosan lesz valamiféle előzetes tájékoztatás. Én külön örültem a télen is, mikor a csekkel együtt jött a tájékoztató is a változásokról(viszont utána a weboldalon hosszú ideig nem volt friss infó).
Én azzal is megelégednék, ha maradnának azonosak a csomagok, de olcsóbb áruk lenne, mert amúgy is hozzák a csomagok névleges sebességeit, így ha megint rádobnak +20-30 Mbps, szavunk sem lehet jobb alternatíva híján(kivéve ha csak net kell és mindegy milyen, olcsón). Persze mindenkinek másak az igényei.
Azért a fantáziámat a valósághoz igazítva nem szükségszerű dupla sebességekre gondolni.
Ilyen csomagokat tudok elképzelni:
- Start 20/2
- Komfort 100/10
- Extra 150/12(120 min. le irányban)Persze nem vagyok gazdasági szakember és nem is tudhatom kinek ki éri meg. Majd egy hónap múlva meglátjuk mekkora butaságot írtam és kevés lett a becslésem vagy álmodozunk tovább. Inkább az előbbi.
Szinte már a topik indulása óta erre vártunk a fejlesztés bejelentése óta(1 év) ez a pár hét számomra már nem oszt-szoroz.
-
Beniii06
addikt
Látom firefox böngészőt használsz, de nekem nincs és nem is volt ilyen problémám, max 2-szer láttam ilyet VPN vagy proxy használatakor. Firefox és Chrome alól biztosan nem fordul elő ilyen, ha:
- a rendszeridő pontosan be van állítva, BIOS-ban is
- SSL tanusítványok rendben vannak és érvényesek, ha nem telepíteni kell frisset.
- nem inkognitó módban netezel(sütik megmaradjanak)
- Routerben/gépen DNS-nek 1.1.1.1-et(CloudFlare) illetve 8.8.8.8, 8.8.4.4-et(Google) állítasz be tetszés szerinti sorrendben.
- legfrisebb böngészőt használsz vpn illetve proxy nélkül
- próbáld simán a "www.google.hu"-t csak beállítani kezdőlapnak flagek nélkülHa így sem megy, akkor törlöd az előzményeket és az összes sütit, deaktiválsz minden bővitményt, ha ez sem segít akkor a víruskergetőt is pár percre teszt erejéig. Végső megoldásnak böngésző újratelepítés.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de ez nem igazán Elektronetes probléma, inkább a hálózati topikba
való.
-
Beniii06
addikt
Ez azért durva
Látszik, hogy központi hiba volt, egyébként ilyen szempontból, mindegy, hogy egy 5k Ft-os tp-link soho router vagy egy Cisco 2811 lett volna a modem mögött, a hiba ugyanaz lett volna, csakhát betelefonálsz és az első dolog az, hogy nálad van hiba. Pl. én is jeleztem már egyszer észrevételként, hogy (ismétlem szerintem) gyenge a bejövő jel: -12 dbmv és 37.4 dB mégis azt mondták, hogy erős a jel és nincs semmi gond, így ez engem sem zavar, amíg nem szakadozik, pedig ez az alsó határ már nagyon kábelmodemnél (szerintem). Mondjuk a tv kockásodás is ritka és szakadás nincs a modemnél, így még várat a hibabejeltésre.
A 2811 már elég vállalati szerintem (ezen tanultam) és bátran javaslom az ismerősödnek, ha nem riad vissza a CLI-től, bár minimális angol tudással a parancsok értelemszerűek és olcsón betud szerezni egyet, jól felkonfigolva atomstabil egy szünetmentessel megtoldva,d nyílván otthonra felesleges lenne.
-
Beniii06
addikt
Értem, akkor biztos az eszköz cserék miatt(fejlesztés), frissítették a config file-okat vagy épp resetelték az eszközöket és ezért volt szükséges a user oldali dinamikus cím megújítása. (Mondjuk ekkor központilag szoktak egy frissítést nyomni - ez lehet elmaradt). Ezért szokott a telefonos helpdesk egyből azzal kezdeni, hogy újraindítottad-e már a modemet.
Visszanézve a log-ot, nálam semmi szokatlan nem történt 9.-én, jelenleg és már egy ideje (szerintem) gyenge a bejövő jel, de amíg nem szakadozik, engem nem zavar.
Az a lényeg, hogy megjavult és csak ennyi fennakadás volt.
-
Beniii06
addikt
Nézd már meg, hogy egyezik-e az ezen az oldalon lévő címmel, mert a 84.*.*.* nem jelent automatikusan natolt címet.
Nem változtattad meg a routered fizikai címét (ehhez rendelik a publikus ip-t szolgáltatói részről) vagy nem raktál be új routert?(cserénél karakter pontosan egyeznie kell, különben ez lesz.)
Ha nem akkor tényleg átrakhattak nat-ba és akkor telefonálni kell(hétfőig üzenetrögzítő van csak).
Remélem nem ez történt, mert ez a nagyobb szolgáltatók aljas húzása szokott lenni ip gazdaságosság címszóval. Aki észreszi a nat-ot az visszakapja a publikus ip-t, aki nem az úgyjárt, mert úgysem kell neki alapon történt a dolog. -
Beniii06
addikt
Igen, annyi 1 év hűség aláírása során és nincs különbség lemondás-régi/új előfizető között, így bármit módosítas kell az 1 év. Ha nem neked kell, hanem másnak, hagyd figyelmen kívül, amit írok ez alatt, csak elmondom a személyes tapasztalatomat.
Érdemes a "kombi" csomagoknál szétnézni, ha nem számít a net sebessége(start xl csomag), mert én is a visszamondás helyett vissza váltottam és így pár száz fornttal kerül többe, de maradt backup netnek.(load balancinggal megoldottam openwrt/lede + egy elfekvő router segítségével).
Ezt a pdf-et fogják kinyomtatva veled kitöltetni. Érdemes személyesen befáradni az ügyfsz-ra, mert én is sor nélkül 5 per alatt végeztem is a csomagmódosítással, úgyhogy nevet-címet kellett (volna) bediktálni, de én vittem előző havi számlát, amin rajta volt az ügyfél azonosító és mivel már úgy mentem be, hogy tutom mit szeretnék, hamar végeztem is. Ezt javaslom neked is, hogy vigyél fel egy korábbi számlát, ez meggyorsítja a folyamatot az ügyfélszám miatt.
Az biztos, hogy a fent linkelt pdf-ben lévő árak az aktuálisak, mert módosítás után pontosan olyan összegű csekket kaptam, mint amilyenre számítottam.
-
Beniii06
addikt
Talán már folyik a munka a felületen és ez lesz a fejlesztés(bejelentkezve új webes -funkciók, -ügyfélszolgálat, ilyesmi). Pl. jó lenne itt is ha bejelentkezve lenne egy kötbér számláló(igen másik cégtől lestem az ötletet) vagy ha lehetne a szolgáltatói e-mailcímeket változtatni, aktiválni-deaktiválni-jelszót változtatni igény szerint és máris kevesebb lenne az ügyfélszolgálat dolga.
Mondjuk a Drupal 7-et tényleg érdemes lenne kicserélniük, abból jelenleg 8.5.4 a legfrisebb, bár én biztosan WordPress-t vagy Joomla-t javasolnék a több funckió és jobb átláthatóság miatt.
-
Beniii06
addikt
Csak nekem nem hozza be a weboldalon a forgalommérőt([link])? Amint rákattintok visszairányít a főoldalra(ent.hu), próbáltam már FF/Chrome alól is, sőt telefonnal is próbáltam, mindegyikkel ugyanaz a végeredmény.
-
Beniii06
addikt
Valaki észlelt valami változást az eddigieken kívül? Én várom azt a nagy bejelentést, lehet köze van ahhoz is, hogy tegnap egész nap csikozódott/kockásodott a kép bármelyik csatornán 2-3 másodpercenként, viszont mára megjavult. Azt gondoltam, hogy biztos 1-ével fog változni valami hivatalosan is, de mivel az péntekre esett, gondoltam, majd hétfőn, de nem. Mostmár kíváncsi vagyok én is, hogy mi lesz majd a 'nagy' bejelentés, ha csak nem az, hogy a már tapasztalt feltöltési sebesség is növekszik kb. a duplájára.
Észrevétel: Jó lenne az Elektronet részéről, ha odafigyelnének majd, hogy a weboldal naprakészen frissuljön információval a csomagváltozásokat illetően, mert legutóbbi sebességnövelésmél a csekk mellé kapott tájékoztató után jóval 1-2 hét múlva frissült csak a weboldal, pedig tapasztalatból tudom, hogy a html kód módosítása-jelen esetben kb. 10 darab szám árírása- és feltöltése, nem kerül többe 5 percnél.
A jövőbeli változásoknál jó lenne, ha odafigyelnének erre, mert a postán el is keveredhet a csekk, illetve késhet 2-4 hetet is állandó kézbesítő hiányában(tapasztalat).Biztos lesz olyan megjegyzés, hogy ez már engem nem érint, de szerintem a megfelelő, biztos, gyors és hatékony tájékoztatás a minimum(az előfizetőket érintő változásokról) egy szolgáltató részéről.
-
Beniii06
addikt
válasz
Alteran-IT #172 üzenetére
Csak azt írtam, amit tapasztaltam, hogy alapvetőleg a szolgáltatás minősége az évek során megfelelő volt. Azt, hogy UPC, T is szolgáltat koaxon az közel sem azt jelenti, hogy esti órákban, terhelt hálózaton is mindig megvan a max elméleti sebesség + még egy kicsi. Amíg 40-es csomag volt 42-vel jött, 50 helyett 54, most 70 helyett 73 jött és nem csak éjszaka, hanem mindig!. Voltam már Invitelnél, Telekomnál, Diginél, ismerősnél UPC van és ezeknél napszaktól függően komoly lassulások vannak. pl diginél a 80/as csomag 15:00-23:30 között használhatatlan mert 20 Mbps alá megy rendszeresen, a UPC szintén zenész, ott az 500-as csomagból ~400 fölé nem igen megy, az 500 közelében csak hajnal 3-kor van. Azt nem állítom, hogy a cég gazdasági portfóliója a legjobb(ezt nem is tudnám megítélni, mert nem ez a szakterületem), de az biztos, hogy a technikai háttér jó és persze a technikai dolgózók értik a dolgukat. Lásd itt is lehetővé válta a párbeszéd. Te melyik másik szolgáltatónál tudsz ilyen lehetőségről?
Egyébként lemértem és tényleg a noname "Leader electronic" márkájú gyenge minőségű táp felelhet a melegedésért, mert 12V helyett 15.5 V-ot ad le. Ahogy ismerem az erősítőket 18V-ig nincs gond tápfeszültségnél, de biztosan le fogom cserélni, ha találok egy megfelelőt a fiókban.
-
Beniii06
addikt
Úgy látszik neked régebbi- jobb
típusú modemjeid vannak. Nekem Thomson van( a típusát megírom ha fontos, biztonsági okok miatt mellőzöm jelenleg), bár ezzel sincs semmi gond, csak melegszik rendesen, pedig sík felületre van elhelyezve, körülötte pedig legalább 20-30 cm el van hagyva bármilyen másik tárgytól és nagy légtér veszi körül 22 ˇC fokos szobahőmérsékleten.
-
Beniii06
addikt
válasz
ElektronetZ #162 üzenetére
Egyértelmű, hogy a mobiltechnológia sajátosságai miatt 0 Mbps garantált sebesség a lefedettség miatt van, mivel a szolgáltatás nem helyhez kötött, mobil, hordozható. A gyakorlati tapasztalat(a fórum más topikjain belül is) azt mutatja, hogy a 0-át sosem közelíti meg lefedett területen, még erősen leterhelt cella esetén sem. Pl. én még 20 Mbps-nál kevesebbet sosem mértem, ünnepkor, este és hétvégenként sem, pedig a cella több négyzetkilómétert is lefed, beleértve egész lakótelepet és a fél várost + 5 másik települést ~10000+ emberrel, ezzel szemben 16 Mbps-ra korlátozódtam kb 2 hét után vezetékes kapcsolattal, az adatforgalmat illetően pedig szégyenlem leírni mennyit sikerült forgalmazni bármiféle szankció nélkül és még ez csak B20(800 Mhz) mi lesz még ha lesz B3 vagy B7 CA-val. Nem szerettem volna vitát elindítani, részemről csaka tapasztalataimat írtam le és részemről lezártnak tekintem a dolgot.
-
Beniii06
addikt
A szolgáltatók sajnos nem weboldalak, hanem ÁSZF alapján működnek és amíg nincs új ÁSZF addig a régi (2018. jan 01) érvényben marad, amiben pedig ez van:
5.2. Az előfizetői szolgáltatás korlátozásának, így különösen az előfizető által indított vagy
az előfizetőnél végződtetett forgalom korlátozásának, az előfizetői szolgáltatás minőségi vagy más jellemzői csökkentésének esetei és feltételei, továbbá megvalósításának módjai
...
c) az Előfizető veszélyezteti a Szolgáltató sávszélességgel való gazdálkodását és ezzel a
szolgáltatás minőségét az Előfizető által az adott csomaghoz rendelt sávszélességen átvihető adatmennyiség túllépésével,
...
e) az Előfizető veszélyezteti a Szolgáltató hálózatának működését egyéb módon (extrém
használat).Így bármikor korlátozhatnának elvileg szabályosan és nem is tudnád követni, hogy mi minősül "extrém használatnak". Persze az előzmények és a szolgáltató ismeretében, tényleges korlátlant jelent. Azért én megvárnám az új ÁSZF-et, mielőtt TB-okat forgalmaznék le a csövön kifér alapon
-
Beniii06
addikt
válasz
ElektronetZ #158 üzenetére
Köszönöm a választ! A hűség természetesen már régen lejárt(2 év), mert már régóta előfizetőjük vagyok.
A mobilinternet természetesen céleszközzel van szétosztva, így végeredményben ugyanolyan ethernet hálózatot kapunk, mint kábelmodem esetén. Azt hozzá kell tennem, hogy szinte napi rendszerességgel használva online járékoknál, nemzetközi szervereknél átlagosan 40-50ms, ritkán 100 ms a késleltetés mértéke, ahogyan korábban is írtam és igen, ha már szóba került Telenoros, csak nem lakosságis csomag, így 2 sim kártya jár hozzá(két helyen is szükséges nekem az internet hozzáférés). Nekem a nagyobb feltöltési sebesség + mobilitás + ár átbilletette a mérleget a csak magas letöltési sebességgel szemben. Így is sokat kellett mérlegelnem, hogy megszüntessem-e a vezetékes internetet, de több hónapnyi használat után ki tudom jelenteni, hogy használható alternatíva, persze megfelelő céleszközzel és lefedetséggel(Huawei B525), de ezt is be is fejezném, mert nem ide tartozik.
Azt is hozzá teszem, hogy ilyen szakszerű, minőségi szolgáltatóval/szolgáltatásokkal, akik inkább túlméreteznek, hogy szinte 99%-ban meglegyen a névleges sebesség + még egy kicsi is, még nem találkoztam/ Önökön kívül ilyen céget nem ismerek a piacon, pedig azt tudjuk, hogy a HFC sokkal érzékenyebb a leterheltségre, mint egy XDSL hálózat, ahol az előfizetőnek saját vonala van a központhoz. Így ha lesz ősszel komolyabb sebességnövelés vagy csökkeni fognak az árak(pl a legkisebb csomagnál) akkor újra mérlegelni fogok.
-
Beniii06
addikt
válasz
ElektronetZ #156 üzenetére
Meg is néztem:
Tényleg működik a fejlesztés, habár több csatornát sem láttam a modem felületét és a moduláció sem változott, mégis gyorsabb. Lehet azért mert más területről a nagyobb kapacitással sikerült levenni a terhet vagy nem tudom, mivel a környékünkön csak 1 km-re tudok enbt-es szekrényről.
Eddig 5 volt a max feltöltés, most 9, szóval a 70/4-es csomagot nyugodtan át lehet írni 70/7-re(biztos így is lesz). A 100/5-ből biztos 100/10 lesz így már érvényesülni fog a 10:1 down/up arány, ami a piacot is jellemzi nagyjából.
Áprilisban láttam, hogy a kórház mellett fektették az optikát, sajnos a munkásokat nem volt alkalmam megkérdezni, de mivel biztos alvállalkozó emberei voltak sokat nem tudtak volna mondani. Viszont a kórház mögött láttam egy elosztószekrényt ent-es matricával és pont arrafelé ástak(nem az utcai "gomba", hanem nagyobb és szögletes), így nem volt nehéz kitalálni kinek fejlesztenek.
Azért is csináltam gyorsan pár képet, mert legközelebb már nem biztos, hogy lesz vezetékes net szolgáltatásom(mondjuk a modem értékeket még le fogom tudni olvasni, ha rádugok egy gépet), de találtam az igényeimnek megfelelőbbet. Igaz a mobilnet kevésbé adja a max sebességet(~120/45 ről lemegy ~50/30 ra), néha a ping felmegy 100-ra, egyébként 24 körül van mindig és jelenleg a sebessége is gyorsabb, nincs 600-900 GB-os limit, mondjuk nem is ez a főszempont, hanem hogy teljesen mobilis országon belül és kívül is, de ha tudok lemondás után is fogok küldeni modemértékeket, ha észlelek változást.
Tényleg, ha már itt járok szolgáltatást telefonon is le lehet mondani? Mennyi a felmondási határidő? Ha lemondom a netet, akkor a modem maradni fog? (vez. telefon szolgáltatás továbbra is igényelve lesz a tv mellett)
-
Beniii06
addikt
válasz
Fücsök007 #133 üzenetére
A fejlesztésről nem tudok semmi újat, ha arra is kérdeztél, csak megerősíteni tudlak a topik indító hsz-edben leírtakkal, a jelenlegi koaxos hálózat marad és az analógot megtartsák. Szervízes emberekeet nem láttam a környéken a jó idő ellenére "építkezés" seem volt. Mondjuk ezzel már választ is kaptam az egyik kérdésemre miszerint ED3.0-ra fejlesztenek, mert ED3.1-nek pont az a lényege, hogy az analóg adást dobják és helyére több csatorna megy a netnek, így le 1.2 Gbps lenne a max elméletben
, fel meg 22 Mbps.
ED 3.0-val 500 Mbps lesz a maximum le elméletben és fel 22 Mbps. Így én olyasmire számítok mint aUPCcsomagjai: 120/10, 240/20 és 500/22.
Aztán itt kb ki is fújt a dolog, mert ha már egy harmad optikával kétharmad HFC-vel működnek, mindegy ha átépítik optikára azt sokkal olcsóbb fentartani és csak remélni tudom nem fog olyan történni mint a fentebb említett cégnél: túlerőltetett koaxolás és ami még durvább, hogy megcsinálták az optika hálózatot(29-es körzet) fullra kiépítették, a házba megy be az optika és ott pár átalakítóval koaxra alakítják át!!az emberek meg kapják a koaxos modemet CsodaBox néven vagy hívhatjuk lag csodának is.
Végülis mindegy ez nem is idevaló, csak érdekességnek írtam, de a lényeg, hogy minőségi broadcom eszközök legyek szétosztva az emberek közt modemként- akár HGW-t is elfogadom, csak bírja a terhelést. Nem kell nagy forgalomra gondolni elég (online gaming + film stream a tv-n + vezetékes telefonálás vagy 2 pc +1 telefon használata egyidejűleg ne fektesse meg) akár modem módban is. -
Beniii06
addikt
válasz
Fücsök007 #133 üzenetére
Csak annyi, hogy a másodlagos routerem FW-jét lecseréltem OpenWRT-re(elég régi HW, mégis gyorsabb mint gyári TPlink), így a ping ~14 ms (13.38ms volt a legjobb speedtesten). 73/5-ös sebességgel. A poén az volt, hogy még az eredeti routerem után kötve is dupla NAT-tal alacsonyabb volt a ping, mint csak az eredetivel(Ne kérdezd én sem értem).
Online játékokban nagy különbséget nem vettem észre, csakhogy az eddigi 36-39 ms ugrálás abbamaradt és lett belőle stabil 34-35(ez élehet pontatlan is, mert átlagot számol a gép kerekítve) szóval nem egyértelmű javulás, de mintha érzésre gyorsabban töltődnének a weblapok és játék patchelésnél/letöltésnél kiadja a full sávszélt 8.7 MB/s-el, míg a régi routerrel 8.5, ritkán 8.6 MB/s jött.Szerintem a speedtest sem pontos, mert a fel nincs 5 Mbps tuti, csak max ~4.5Mbps
[kép] -
Beniii06
addikt
A ping az tényleg jó, most úgy látszik a te környéked kevésbé leterhelt, mert nekem ugyanezzel a szerverrel 19ms, Budapest telekommal pedig 16 ms ugyanazzal a sebességgel.(16ms alá sose ment még a ping nálam)
Mondjuk ez a fajta speedtest nem igazán mutat pontos értéket, mert a jitter-t nem írja, csak ez a fajta, de itt meg sebességben kevesebbet tudok kimérni ~65-öt, ping 17, jitter 37ms. Mindegy is, az a lényeg stabil a kapcsolat és működik, amire előfizetett az ember.A YouTube azért nem szólt bele a speedtest eredményedbe, mert UDP-t használ, felszabdalja a videót részekre kb. 10 és azokat a nézés előrehaladtával előtölti, majd megáll, szóval pont kifogtál szerencsésen egy ilyen pillanatot, mikor nem volt tényleges adatforgalom a YouTube felől.
-
Beniii06
addikt
Akkor marad a telefonos bejelentés, mint észrevétel és nem mint hiba. Én szerencsére lekopogom nincs probléma, kivétel mikor fejlesztés volt, akkor 2-3 napig csúcsidőben(15-22h) lement 14/2 környékére a sebesség. Utána telefonáltam az ügyfsz-ra, hogy a garantált is éppen alig van meg este. A technikus azt mondta pár napig lesz ilyen és javítani fogják. Másnap már stabilan 60+ megvolt minden esetben, tehát gyorsan javították a hibát. Ez pozitív tapasztalat volt a 4+ év hibamentes szolgáltatás mellé mint először jelentkező hiba(internet). A tv is csak kétszer vacakolt a ugyanennyi idő alatt, bejelentettem délután jöttek, kicseréltek egy kábelt kint a dobozban és meg is szűnt a hiba.
Kár, hogy ElektronetZ már nem aktív Igen, sajnos alábhagyott a kezdeti lelkesedés gondolom, pedig erre külön felhívtam a figyelmet első alkalomkor. Persze meglehet, hogy az illető magánakciója volt a dolog, megszűnt a munkaviszonya(más miatt) vagy sok elfoglaltsága van a fejlesztés miatt
, lényegtelen találgatni, nem ránk tartozik. Lehet egyszerűen nem érte meg 3 emberért fenntartani ezt a visszajelzési formát, amit meg is értek. Ezért is kértem, hogy inkább hetente egyszer nézzen fel példaként. Mi úgy sem generálunk 10 hsz-nél többet egy héten
Én is megakartam volna kérdezni, hogy milyen hálózatra fognak pontosan fejleszteni ED 3.0 vagy 3.1-re, mert akkor biztos kellesz modemcsere is, a jelenlegi csak 8/4 csatornát tud, de ezt akkor majd meglátjuk. Így másik kábelszolgáltató információjából próbálok kihámozni amit tudok a technológiával kapcsolatban.Szerk: Nekem egy kicsit gyanúsnak tűnnek a jelszintek. Inkább kérdezz rá az ügyfsz-en.
-
Beniii06
addikt
-
Beniii06
addikt
Rendben + tehetnél fel képet a modem értékekről is, ha tudsz képmetszővel. Aztán majd meglátjuk mi lehet a gond, de gyanítom, hogy a nagyobb sebesség miatt sokan váltottak fel/át és nem bírja a hálózat, leterhelt. Ez esetben nincs mit tenni, max jelezni lehet ügyfsz-nek(nem mint hiba mert garantált ugye megvan) és lehet történni fog valami vagy nem
-
Beniii06
addikt
Mindig kábelen mértél? Nem ment a háttérben/tálcán skype, torrent? Ugyanazzal a géppel/OS-el méred, amivel eddig jött a 70-en? Nem használja rajtad kívül más a netet?(család/ más felcsatlakozott a wifidre titokban jelszó nélkül/gyenge jelszó miatt)
Próbáld már magyar, belföldi szerverrel a speedtestet, pl telekom Budapest. Úgy sincs meg?
Próbáld másik böngészőben firefox/edge és ha win 10-et használsz szedd le a speedtest alkalmazását a windows áruházból, azzal is teszteld. -
Beniii06
addikt
válasz
Fücsök007 #118 üzenetére
Hát igen, példaként a két nap alatt már ~25 GB (le+fel)elment és ez csak böngészésre/zenehallgatásra/ munkára kellett, így beszorozva ezt 15-el ~300 GB marad filmre (5-10 4k) és még a steam frissítésekről nem is beszéltem. Így erősen be kell osztani, hogy előbb filmet nézzen az ember és csak utánna játszon, mert korlátozás után már nem lehet filmet streamelni "csak" 720p-ben(ugye nem ezért a minőségért fizetett az ember).
Más egyéb jó hír:
Úgy látom már felétek is járnak, [link]
Karbantartás2018. február 6-án (kedden) 8 és 16 óra között Ibrány, Buj, Paszab, Tiszabercel településeken az internet szolgáltatásban egyszeri, rövid idejű (5-10 perces) kiesések lesznek tapasztalhatók.
A karbantartási-fejlesztési munkák idejére szíves türelmüket kérjük.
Ha látsz valami fiber teamet és esetleg találkozol is vvelük, szólj, mert érdekelnek a részletek
-
Beniii06
addikt
válasz
Fücsök007 #115 üzenetére
A számokat nem konkrétan gondoltam, csak szemléltetésképpen, hogyha nagyobb eltérés pozitív irányban most is és később is, hajlandó lennék elgondolkodni a nagyobb csomagon vagy ha nem lenne havi adatlimit( én is úgy jártam, mint Pubszon, hogy 2 hét után már csak 150 GB maradt meg), most meg ahogy elfogyott a korlátozott sebességgel nem tudtam igénybe venni olyan más szolgáltatást amiért külön fizettem a sávszélhiány miatt hó végén. Ez így elfogadhatatlan számomra.
Most nem akarok mindig visszaterelni a témát a sávszélre, de ha már felhoztad, (OFF)a UPCnél(/OFF) is ED3.X van és ott megnézheted, hogy a "fiber power" csoda nevű koaxos hálózat tud 500/22-t.
-
Beniii06
addikt
Remélem a következő fejlesztésnél eltörlik ezeket a korlátokat, mert teszem azt netes tv-d van, netflixezel UHD-ba, simán el tudna menni egy hét alatt is az a mennyiség. Ahogy te is írtad korábban neked is elfogyott 100 GB 1 napa latt. Én amit mozira költenék(XX km utazási költség, jegyárak, fél nap elmegy rá), inkább online tékára költöm. Mostmár kezdenek átalakulni a felhasználói szokások és igazodni is kellene valahogy ezekhez.
Azt nem tudom, hogy a jelenlegi 100-as csomagban van-e adatkorlát és még csak tervben van-e az eltörlése vagy már most is korlátlan az elvileg "korlátlan" csomag. Ha már nincs adatkorlát talán megfontolóra veszem a feljebb váltást, de azért jó lenne tudni 1 éves hűség aláírása előtt, hogy nagyjából milyen nagyságrendű sebességnövelés lesz, hogy lehessen kalkulárni a felárral 1 évig. pl. ha a komfort xl(70/4) felemelik 100/10-re és az extra xl pl lenne 150/20 akkor nyilván biztosabban írnék alá egy évet, hogy tudom meg lesz az a differenciál, ami megéri a két csomag között későbbre is. Nyílván ennél nagyobb eltérés még jobban elgondolkoztatna a dolgon.
-
Beniii06
addikt
A garantált sebességnél nálam mást mutat a weboldalon
Azért is írtam, hogy a 10 Megától azért "többet" kapunk 15-öt és feltöltésből is, viszont a felületen garantáltra lassítás van írva, jelen esetben Komfort XL 10/0.5
Félreértés ne essék, nem szeretnék lassabb netet
Itt is látszik a föléparaméterezés, bár fejlesztés után biztos bírná a hálózat a havi adatforgalom fölötti mennyiséget is és nem értem miért van szükség belassításra. Én azért is kíváncsi voltam, hogy lesz-e lassítás létezésére/mennyiségére. Elolvastam az idevonatkozó ÁSZF dolgokat(6-os pont) és megérteném, ha "extrém" használat miatt akadozna/belassulna a szolgáltatás, viszont jelenleg is simán mehetne rendes sebességel, akkor sem lenne semmilyen hátránya másnak belőle, főleg fejlesztés után, amikor a 70/4-es net jön 74/5-el havi kereten belül -
Beniii06
addikt
Sikerült elintézni?
Közben arról is beszámolhatok, hogy a komfort csomagban a havi adatkeret elfogyása után 15/3 Mbps-re korlátoznak köv. hó 1-ig. Érdekes, hogy a forgalommérő szerint a modem sebességét a garantált minimumra lassítják (10/2). Úgy látszik itt is túlméretezés van, mert a fentebb írt érték jön.
-
Beniii06
addikt
Ha a főnökasszony nevén van/ő az előfizető vagy a cég által meghatalmazott személy(esetleg ő kötötte a szerződést), akkor minden további nélkül jónak kellene lenni a dolognak. Biztosat, csak telefonon fognak tudni mondani. Egy próbát mindenképpen megérne neki, ha nem jön össze, akkor el fogják mondani mi kell hozzá.
Ha kifejezetten a szolgáltató dolgozójához intézted a kérdést, akkor rossz hírem van, mert legutoljára egy hete volt belépve, így mindenképp gyorsabb telefonon megkérdezni, de ezt úgy is lehet, hogy ő betelefonál elmondja kicsoda és átadja neked a telefont és ugyanúgy el tudod intézni te is a dolgot szerintem, csak mondtam egy példát.
-
Beniii06
addikt
-
Beniii06
addikt
válasz
Beniii06 #104 üzenetére
Közben itt megtaláltam mire mennyi kedvezmény jár, csak le kell görgetni. Érdekes, hogy telefon esetében van kedvezmény akkor is ha csak tv/net mellé van, illetve mindhárom esetén, míg a netre csak alap tv csomag esetén van -500 vagy -700 Ft telefontól függetlenül. Az extra XL alap tv csomag mellé kijön ~6500Ft-ra, így már elgondolkozhat rajta az ember talán, aki kitudja használni a nagyobb sávszélt + az esetleges havi limit nélküliséget.
-
Beniii06
addikt
Pubszon:
A 100-as csomaggal így vagyok én is, amiből valószínűleg nem lenne meg a 100, csak 94-96 körül, de ezt már korábban kifejtettem. Jobban elgondolkodnék rajta adatlimit havi adatlimit nélkül és reálisabb áron, ha már tv+internet+telefon is van egyszerre, lehetne valamiféle csomagkedvezmény a legnagyobb csomagra(az eddigieken felül) a netre is, nem csak a telefonra. Szívesen kipróbálnám/tesztelném a 100-as csomagot(vagy a fejlesztések után még gyorsabbat
),akár csak egy napra/órára is(felár nélkül
). Legalább meg tudnám, hogy mit bír, mert +20megáért nem éri meg váltani tényleg. Viszont már egy ideje lejárt a hűségem és aláírnék egy évet, ha tudnám, hogy olcsóbban kapnám meg ugyanazt mint most vagy váltanék nagyobb netre, ha a csomag + hűségkedvezményes ára olyasmi lenne, amit írtál.
Elektronet:
Ehhez jó lenne frissíteni a weboldalon lévő adatokat/dokumentumokat, mert jelenleg nem egyértelmű mi után mennyi kedvezmény jár, akár különálló menüponttal egyenlőre csak szövegesen/táblázattal, később egy tájékoztató árkalkulátor, majd megrendelés igény leadó felület is hasznos lenne.(ötlet) Emlékeim szerint régebben, mikor először igénybe vettem a szolgáltatásokat, akkor volt egy pdf a weboldalon, amiben ezek le voltak írva, de most nem találok ilyet/frisset.
Továbbá szeretnék valamiféle aktuális tájékoztatást kapni most, hogyan alakulnak az előfizetési díjak, ha 2 vagy 3 szolgáltatásom van egyszerre önöktől. Van rá mód erre online is, vagy csak úgy ha személyesen befáradok az ügyfélszolgálatra? -
Beniii06
addikt
Elhiszem. Neked is 70-es csomag van nem? Így a ~600 GB hamar el tud menni a havi keretből és utánna jön a lassítás 20 megára elvileg, bár mióta sebességnövelés volt, ha lehet "takarékoskodik" az ember, mert nekem is egy 4k-s netflix film ~60 GB-ot megevett röpke 2 óra alatt és elképzelni se tudom, m9i lesz ha rábukkanok egy jó sorozatra
Azt pedig nem szeretném, ha lekorlátoznának 20 Mbps-re és amiatt nem tudnám használni az egyébként más, fizetős szolgáltatást(jelenleg próbaidőszak ingyen, de akkor is). A ~20 Mbps full hd-ra bőven elég, de a 4k csak alig vagy egyáltalán nem menne(tudtommal stabil 30 Mbps kell hozzá szakadozásmentesen), csak előtöltéssel, de nyílván nem ezért 'fizetne' az ember egy stream szolgáltatásért.
Azt nem tudja valaki, hogy a 100-as csomagnál már eltörlésre került a havi forgalmi limit vagy még mindig tervben van? Esetleg van esély erre a 70-es csomagnál is?(Tudom erről is volt szó korábban, csak nem tudok érdemi változásról, mert még nem "mertem" eddig 600 GB felé menni.) -
Beniii06
addikt
Tudom, hogy volt róla szó, csak az akkor volt, gondoltam most pedig már többet lehet tudni a fejlesztés ütemtervéről/annak tartásáról. Nyílván jó dolog, hogy már a településünkön járnak, csak ebből nem lehet leszűrni, hogy most ez előny vagy hátrány az ütemtervhez képest. Jelenleg is ~400 fájlt szinkronizálok és egyértelműen jó lenne látni a számlálón, ha nem ~2 órát mutatna, hanem 5 percet. Csak ezért "türelmetlenkedtem".
-
Beniii06
addikt
válasz
ElektronetZ #96 üzenetére
Köszönöm a választ és nézegetni fogom a weboldalt, hogy hol járnak éppen. Gondolom amíg nem lesz kész teljesen(megye szinten) addig nem lesz érzékelhető változás sebesség terén és augusztusig nem lesznek csomagváltozások, még akkor is ha itt a városban már készen lesznek.
-
Beniii06
addikt
válasz
ElektronetZ #93 üzenetére
Ez jó hír. Remélem a város többi részén is lesz ilyen fejlesztés, nem csak a korábban említett részeken.
-
Beniii06
addikt
válasz
ElektronetZ #91 üzenetére
Most olvastam a weboldalukon, hogy karbantartási munkálatok lesznek Mátészalkán(bizonyos területeken), napközben. Van ennek valam köze az optikai fejlesztés pályázathoz/több node kialakításához? Csak mert ez szemet szúrt nekem: "A karbantartási-fejlesztési munkákkal érintett településrészek:..." +, hogy csak az internetre van írva esetleges kimaradás.
Gondolom fontos is lehet, mert napközben lesznek kimaradások(szerencsére nem este, mikor már a többség otthon van és használná/használja a netet) és nem éjszaka történik a karbantartás, ahogy korábban is írta.
Mire lehet számítani a karbantartás-fejlesztés után a weboldalon megjelölt területeken? -
Beniii06
addikt
Nem is kell a felvétel funkcióhoz beltéri, legalább is nekem a tv tökéletesen tud rögzíteni pendrivera, sőt még a műsorhoz tartozó leírást( műsorújság adatok, szereplők neve, fim címe stb) és akkor a "kikapcsolt" tv időzített rögzítésről nem is beszélek. Hiányozna az műsorújságban időzíthető csatornaváltás, ami szintén percre pontosan működik.
Igaz az is, hogy ha lenne IPTV akkor kellene kábelt cserélni, amit szintén neked kellene kifizetni és lehet fúrni is kellene + egy idősebb ember könnyen el tudja téveszteni a két távirányítót( ha még nem is egyformák) hogy mikor melyik távirányítón mit kell nyomni és ha elnyomódik, akkor személyesen kell visszállítani neked(telefonon keresztül esélyed sincs 'megjavítani', csak személyesen)
Nekem az is szempont, hogy IPTV Box nélkül nem "kémkedik" utánnad a csatorna általános statisztikában, hogy mikor melyik csatornátnézed/mennyi ideig/ mikor-melyik reklámról kapcsolod el stb.)
Továbbá elromolhat a beltéri is és azt a szerelőkkel kellene küldözgetni/cseréltetni, ami plusz energia, adminisztráció, mivel a beltéri egység a szolgáltató tulajdona. Abba meg szerintem nem menne senki bele, hogy 10 ezer körüli összegért megvegyék az emberek beltérik darabját(erre nem is kötelezhetők szerintem, mivel beltéri nélkül nem tudnád igénybe venni a szolgáltatást).Összegezve szerintem mindenki jobban jár beltéri box-ok nélkül,csak legvégső esetben maradna ezek kárára:pénz(áram ,ügyfél fizeti), idő, ügyfélelégedettség(kevesebb hibaforrás/meghibásodási lehetőség/minőségbeli kifogás).
-
Beniii06
addikt
válasz
ElektronetZ #80 üzenetére
Gondolom így nem fog megmaradni a koax az optika mellett érthetően a fenntartási költségek miatt. Viszont mi a tervük a TV-vel? Remélem nem olyan IPTV lesz, amihez szükséges "energiatakarékos" beltéri boxok(a felvevős, HDD-vel simán 20+W, kb ~30W fogyasztású). Ez három tv esetén már több száz forintos tétel a villanyszámlán és évente ~5000 FT is lehet. Továbbá szeretném továbbra is kihasználni a tv funkcióit plusz felesleges távirányító/doboz/+1 hibaforrás nélkül. Nem is beszélve az IPTV vitatható minőségéről. Ezek miatt is maradtam többek között kábeltv előfzető(és szerintem mások is, ahogy hallottam).
Remélem majd sikerül beszerezniük olyan digitális átalakítót optikához, amin van közvetlen koax kimenet(Pontos típust nem tudok mondani, ha van ilyen?). Kérem ezt majd tartsák figyelembe szempontként eszközbeszerzés előtt.Köszönöm a választ!
Másnak: Akkor javítom magam, a fizikai távolság/fizikai réteg nagysága maradt ki a írásomból, de szerintem ez egyértelmű mindenki számára. Így már biztos megfelel.
-
Beniii06
addikt
válasz
Fücsök007 #73 üzenetére
A ping az attól függ hány hopon, hálózaton megy keresztül a célig tőled. Ezt traceroute-al lehet ellenőrizni:
tracert bix.hu vagy "tracert (elérni kívánt szerver címe)"
Nekem 9 hop-on megy keresztül és teljesen normális a 30 ms alatti érték pingnél. Az már jobban zavarna ha 50ms felett lenne vagy mint "máshol" csomagveszteséges lenne a net kapcsoalt és csak böngészésre lenne jó a net, a multis dolgok ugranának egyből + a weboldalak is csak sűrű F5 nyomkodásra töltődnének be.
Ha ez számít valamit, most csináltam:
Ping statistics for 193.239.149.210:
Packets: Sent = 100, Received = 100, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 13ms, Maximum = 22ms, Average = 17msA ping "máshol" azért van 10ms alatt, mert optikát használnak és az minimális hopon/akár közvetlenül a bix-be van bekötve, illetve optikán tudsz mérni a szolgáltató speedtest szerverén így kb kevesebb mint 5 hopon keresztül megy át a csomagjaid.(Ha jól tudom/emlékszem)
Majd meglátjuk, hátha lesz nálad/nálam optika a nyárig. Arra mondjuk kíváncsi leszek, hogy a villanyoszlopra/telefonoszlopra lesznek felszerelve az elosztók vagy a földben lesz kiépítve és cserélve (megúszva a légkábelezést kertes övezetben)?
-
Beniii06
addikt
válasz
ElektronetZ #58 üzenetére
Köszönöm szépen, minden kérdésemre választ kaptam és nem maradt ki semmi sem. Csak így tovább
Örömmel látom rápillantva a modem értékekre, hogy sikerült az SNR csökkenést orvosolni és plusz csatornákat is bevezetnimodem. Így az eddigi 5/8 DS csatorna helyett mostmár 7/8 van. A sebesség is megvan most is 'csúcsidő'-ben, este. Lehet van köze ahhoz is, hogy időközben telefonáltam az ügyfélszolgálatra korábban ez ügyben, de gyorsan megoldódott a dolog. Gratula a tech csapatnak.Persze gondolatban előjött a kisördög a gondolatban, hogy +2 csatornával milyen sebességek lehetnének elérhetőek, de természetesen előbb a jó skálázottságot és a stabilitást kell "visszaállítani" emelés után és mennyiség helyett minőséget szolgáltatni, ahogy eddig is tették és ezután is fogják.
Mivel jelenleg megoldódott a probléma, így abból a célből mondanék egy utca szintű címet, hogy esetleg(ha nem üzleti titok és nem származik Önnek hátránya belőle)
szeretném megtudni, hogy a fejlesztési pályázat keretében bele esek-e az optikai fejlesztésbe 2018 augusztusáig.(Mátészalka nagybányai utca) "Az FTTx-es építési és ütemezésekkel kérdésekkel kapcsolatban nem tudunk még pontosabbat írni" (Erre már válaszolt kérdésem előtt, azért megkérdezem, hátha nem erre gondolt alapon)
Ha nem, a pályázat lejárata után elképzelhető ezen a területen 1 éven belül(jövő év végéig) ilyen jellegű fejlesztés vagy maradni fog a koax? Esetleg megtudhatnám a fentebb megadott utcához legközelebbi elosztó/éles végpont helyzetét?Egyenlőre ennyi kérdésem lenne és ha érzékelek techikai változást, akkor azt itt jelezni fogom sebesség értékekkel/modem értékekkel.
-
Beniii06
addikt
válasz
ElektronetZ #55 üzenetére
Üdv.!
Jó látni, hogy az ent ilyen módon is felvette a kapcsolatot az ügyfeleivel, főleg így, hogy láttam a felhasználói fiók a mai nap lett regisztrálva és csak itt közölt hozzászólásokat, csak miattunk regisztrált be. Ez a tény egy különleges, mondhatni egyedülálló kezdeményezés, amivel az ent kitűnhet a többi szolgáltatótól(szerintem) és ez egy olyan pozitívum, amit örömmel fogadunk. Általában az ügyfelek szeretik elmondani a véleményüket és az külön 'élmény', ha meghallgatásra is találnak a szolgáltató részéről. Ez az információ visszacsatolás sajnos el szokott maradni.
Szoktam olvasgatni más szolgáltatói topikokat is(a vezetékes otthoni szolgáltatások mind elektronetesek nálam), de csak elvétve láttam olyat, hogy közvetlenül a szolgáltatótól(illetve munkatársaitól) szakmailag lehetne kérdezni, amire kifejtős választ is kap az ember, mivel telefonos ügyintézésnél erre nincs mód, mert esetleges hibabejelentés miatt telefonál csak az ember és ott nincs idő ilyesmire. Itt viszont időben kötetlenül lehet kérdezni és válaszolni is. Azt is jó látni, hogy alaposan megnézték a topik eddigi hozzászólásait és ezek alapján részletesen válaszoltak. Bízom benne, hogy ez a lehetőség nem csak ideiglenes, hanem hosszabb távon is kölcsönös lesz párbeszéd szempontjából. Igaz a topik "nem folyamatos", mivel csak pár aktív tagja van, de igyekszünk szakmai dologgal feltölteni.A jelenlegi hálózatfejlesztésnek is összességében örülünk, mert meglepetésként ért minket, annak ellenére, hogy érdeklődtünk erről korábban. Ahogy mások is említették a feltöltési sebesség növelésre számítottunk, de gondolom a következő fejlesztési lépcsőbe már bele fog férni ez is. Azt írta, hogy évente növelik a sávszélességet, ennek ellenére elképzelhetőnek tartja, akár fél év múlva(a pályázati fejlesztések befejeztével) nagyobb sebességű(fel/le irányban) csomagok bevezetését?
Elképzelhető, hogy 2018 szeptemberéig lesz olyan hely Mátészalkán, illetve belterületén/lakótelepen, ahol már FTTH lesz teljesen HFC helyett? Azt esetleg meglehetne tudni, hogy hol van a központi elostó Mátészalkán, hogy hol lesz először "optikásítva" egyre közelebb az emberekhez vagy ez titkos információ?
Továbbá érdekelne az is, hogy vannak-e internet csomagjaik üzleti ügyfeleknek/kisebb cégeknek-vállalkozásoknak, amiben van nagyobb feltöltési sebesség?Mások példáját követve én is szeretnék beszámolni személyes tapasztalataimról a szolgáltatásokkal kapcsolatban. Jelenleg mindhárom szolgáltatást használom. A TV-vel szinte teljes mértékben meg vagyok elégedve, sokkal jobb minőségileg összehasonlítva, mint egy SAT/IPTV-vel. Igaz heti egy-két alkalommal szokott kockásodni minimálisan, nincs vele probléma. A telefonnal szintén nincs probléma, bár valamiért hálózaton belül(ent) 'halknak' érzékelem a beszélgetést, ha mást hívok akkor nem érzékelek ilyet. Próbáltam már másik készülékkel, ugyanez volt az eredmény, de mivel ritkán használom a vezetékes telefont, így ez nem zavar.(Mondjuk beszéltem az ügyfélszolgálatukkal korábban és az is halk volt valami oknál fogva).
Az internettel is összességében is elégedett vagyok. Az elmúlt 3+ évben volt szerencsém használni az Önök jól skálázott hálózatát és valóban szinte 90+%-ban meg volt a maximális sebesség vagy még több. Ezért is mertem ajánlani ezt a fajta internet szolgáltatást a rézalapúval szemben, ami a jobb esetben is csak a felét-kétharmadát képes átadni az ügyfél által választott csomagból.(Olyanért is fizet az ügyfél, amit fizikailag lehetetlen megkapnia technikai okok miatt -távolság-). Szerencsére a HFC sokkal megbízhatóbb,e zt is bizonyítja, hogy ennyi hosszú idő alatt is csak pár alkalommal(max fél napok) nem volt internet, de hamar sikerült is kijavítani a hibát a gyors szerelői beavatkozásnak köszönhetően.Azonban meg kell osszam a negatív tapasztalatomat is, amit a sávszélesség emelés óta szereztem. Nagyjából az emelés óta gyengült a hálózaton a jelszint és délután 16 óra és este 22:30 között drasztikusan lecsökken a sebesség(100-300 ms ping mellett 14 Mbps körüli le/3 Mbps fel irányú sebsségre végig az esti időszakban, esélytelen online multiplayer például) és ma kétszer is megszakadt az internet kapcsolat kb. 5 perces intervallumra. A minimum sebesség 8 Mbps volt le irányba amit mértem. Gondolom még így is meg van a garantált minimum, ezért nem jelenthetem be hibára, azért is bátorkodtam itt megosztani. Azt észrevettem, hogy a modem által jelzett jelszint értékek is csökkentek megközelítőleg -2dB-t. modem értékek (tudom, hogy nem rossz értékek,c sak gondoltam jelzem itt ezt is). Azt nem gondolom, hogy nálam, illetve a modemben lenne hiba, mivel korán reggel sikerült ilyen mérést készíteni kora reggeli sebesség(Mátészalka)
Jelenleg nem tűnik túlméretezettnek a hálózat a csúcsidőbeli sebesség csökkenések miatt. Remélem, hogy ez hamarosan meg fog szűnni és vissza tér a jól skálázott hálózat. Nyílván még nem sikerült teljes mértékben elkészülni a jelszintezéssel, bár már 3 napja jelentkezik a probléma.
Szerintem a többiek nevében is mondhatom, hogy örülnénk neki, ha esetleg a publikus/fél-publikus információk meg lennének osztva,akár ilyen-olyan módon, persze ha nem gond. Gondolok ilyesmire, hogy a havi csekkem mellé kapott tájékoztatót az új csomagokról/áfa csökkentett árakról( amin dec 1-ei dátum van és gondolom mindenki megkapta csekkje mellé kivéve a fórumon itt lévőket), de mivel őket is érintette a változás fenntartásokkal is, de megoszottam. Remélem nem probléma, mert a weboldalon még semmilyen infót nem találtam, pedig a tájékoztató szerint már dec 15-étől érvényesek az új csomagok. Biztos el vannak foglalva a hálózatfejlesztéssel és a weboldalra nem jut elég kapacitás.
Ha esetleg szükség lenne internet "tesztelőre" lakossági részről, akkor szívesen besegítenék ilyen jellegű dologban is.(Mátászalka)
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okos Otthon / Smart Home
- Sweet.tv - internetes TV
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- FÓLIÁS LG UltraGear 27GN800P-B IPS Monitor! 2560x1440 / 144Hz / 1ms / G-Sync
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS95QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync
- Fél konfigurációk
- Precision 5480 14" FHD+ IPS i7-13800H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Kedvező ár! Dell Precision M4600 laptop (15,6FHD/I7-G2QM/8GB/320HDD/FirePro/AkkuX)
- Samsung Galaxy A12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest