Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Mikrotik routerek
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
nem a Kindle "hibaja", ugyanis Eszak-Amerikaban a 11 feletti wlan csatornak nem engedelyezettek, mig nalunk a 12 es 13 is mehet (sot, Japanban van 14-es is)
mondjuk lehetne kulon nemzetkozi modell, ami 13-ig tud csatlakozni, de emiatt nem fognak kulon szoftvert ratenni plusz koltsegert -
ZooLee
senior tag
Welcome to the club
- A wifi-vel kapcsolatban ilyennel nem találkoztam, pedig 4 különböző hálózaton/routeren használom. Nem lehet, hogy magasabb (11 fölötti) csatornán van a router? Akkor volt ilyen, hogy vagy nem látta egy eszköz, vagy nem működött jól.
- Nem a touch viselkedése a lassú, hanem a képernyő megjelenítése. Ugyanúgy kapacitív érzékelési technológiát használ, mint a tabletek. Ez sajnos (egyelőre) ilyen, az e-ink egyik hátránya. Szerintem gyorsan megszokható.
- Ezt a vissza gombot megnézem én is...
- A location egy viszonyszám, ami a folyó szöveg megjelenítéséből adódik. Oldalszám helyett mutatja, hogy hol tartasz a könyvben. Kb. olyasmi, mintha megszámolnád hány szó van összesen a könyvben, és az alapján hogy éppen hányadik szónál tartasz az alapján mondod meg a helyzetedet. Ez ugye mindig állandó lesz, függetlenül attól, hogy 6-os vagy 16-os betűmérettel olvasol-e. Az oldalszám viszont változik, a betűmérettől függően. Ezt is megjeleníti a Kindle, ha rányomsz a menüre (a képernyő felső sávja) amikor felhozza a menüt, akkor megjeleníti a kalkulált oldalszámot. Sok vita van ezzel kapcsolatban, hogy melyik a jobb, mert az oldalszám a hagyományos könyvnél megszokott folyamatjelzés, ami az elektronikus, dinamikusan változó megjelenítésnél nem működik. Egyébként ha megbököd a Location-t, akkor átvált százalékos kijelzésre, az emészthetőbb Sőt, azt is számolja, hogy a jelen olvasási tempóddal mennyi idő van hátra a könyvből
- A könyvek közötti tallózás úgy működik mint a lapozás, legyinteni (swipe-olni) kell
- Scrollozás felejtős (ezért is bukó ugye a PDF megjelenítés) mert egyszerűen lassú az e-ink kijelző, lásd feljebb
- A tokot én is javasoltam volna, nagyon kényelmes egy dolog Bár a gyári nagyon drága, de szerintem megéri, mert nagyon minőségi darab (mondjuk rendesen megnehezíti az olvasót)Szóval használd egészséggel
-
Degeczi
nagyúr
A rossz görgetés e-ink tecnológia jellemző: pigment szemcsék fizikailag vándorolnak a kijelzőben, ami sok időbe telik. Egy teljes képfrissítés jellemzően kb. fél mp! Olvasás közben ez nem gond, de korrekt módon görgetni nem lehet.
A "location" a forrásszövegben (vezérlőkódokat beleértve) számol byte-okat, azt hiszem 128-at.
Közönséges oldalszámozásnak nincs értelme (hiszen amint változtatsz bármilyen megjelenítési beállításon, az elcsúszna), de ha az olvasott könyv támogatja, olyat tud kijelezni, ami egy valós, fizikai könyv alapján számozáshoz igazodik. Ha Calibre-vel konvertálsz, az is készít ilyen információt (mégha az nem is valós könyvhöz igazodva, hanem vmi sacc alapján - de mindenképpen barátságosabb, mint a "loc" több ezres nagyságrendű számai) -
aggleány
addikt
Tényleg jó ötlet a link a táblázatba, de sajnos most nincs rá időm. Pár napon belül szeretném beküldeni a cikket, és még hátravan az átnézés, képek, linkek, javítgatás, szépítgetés, ilyesmi. A közös táblázat linkelve lesz, mivel nem fog úgy elférni, hogy normálisan nézzen ki, de csinálok belőle egy rövidített verziót, ami benne lesz a cikkben, amiben a cikkben felsorolt fő választási szempontok lesznek, semmi más.
Ha megcsinálnád a linkelést, az nagyon jó lenne. Már csak az lenne jobb, ha kitalálnád, hogy hová mutassanak a linkek, mert a miniteszteknél már ott vannak a bővebb tesztek, ahol találtam.
koncsik
Igen, az alapverziók kerülnek bemutatásra, mivel a laikusok nem valószínű, hogy azzal kezdik, hogy szétcincálják a gépet. A miniteszteknél minden esetben a legjobb hosszabb bemutató linkje van, innen a Prohardverról Mike76 több tesztjére is mutat link. Konkrétan amiről ő írt, ott az ő cikke szerepel.
Mindenki
A minitesztekhez tettem linket "bővebb ismertető" néven, de csak azokhoz, ahol találtam normális leírást, ez pedig sajnos nem sok. 15-20 soros kis izéket, aminek a fele értelmetlen, nem linkeltem.
Amihez még nincs link:
Icarus E600 Go
Icarus 8
Kinlde Paperwhite (a II-höz van)
Kindle Keyboard
Onyx Boox c65HD After Glow
PocketBook Basic New
Prestigio Multireader 3464
Sony PRS-T1
Nook Simple Touch GlowlightMagyar nyelvű linkek kellenének, hogy mindenki megértse.
A minitesztekhez bekerült a Nook Simple Touch Glowlight, de még hiányzik a Nook Simple Touch, és jó lenne egy Wayteq miniteszt is.
-
aggleány
addikt
ZooLee-nek igaza van. Azért vannak ott a már nem forgalmazott olvasók is, mert sokan vesznek elsőre használt olvasót, és ha megnézed, olyanok vannak a listában, amiket még simán lehet találni a hirdetésekben. Megnéztem.
A linkelés nem rossz ötlet, de én felesleges extrának tartom. Ha valaki meg akarja csinálni, bátran, de hidd el, hogy az is nagyon nagy segítség lesz egy laikusnak, ami a cikkben van.
A linkedet nem én tüntettem el, ha gondolod, tedd vissza nyugodtan.
-
aggleány
addikt
CoolBoy 323-nál van egy Icarus a családban, szerintem kérdezd meg őt. Egyébként az Icarusról és az Onyx Booxról elég sok teszt van (az Onyxról inkább angolul), érdemes végignézegetni őket. Én megtettem, mindkettőről átnéztem az összes neten elérhető anyagot, amit találtam. Mindkettőn lehet zenét hallgatni olvasás közben, van rajtuk jackdugó.
A Kindle-ről nem tudok semmit, nekem nem jön be. A barátnőmnek viszont Kindle Paperwhite van, ő imádja, és nagyon népszerű készülék.
[ Szerkesztve ]
-
aggleány
addikt
Én az általad linkelt Onyx Boox és a CoolBoy 323 által javasolt Icarus Illumina HD között vacilláltam, de még nem sikerült döntésre jutnom. Közben nálam képbe került még a Kobo Aura HD is, ami ugyan kicsit drágább, de az is nagyon jónak tűnik.
Mivel nőneműnek szánod, sokat számít a külső is. Ha a hölgy szereti a határozott vonalakat, a szögletes formákat, akkor az Onyx Boox a nyerő, ha inkább a lágyabb, íveltebb vonalakat kedveli, akkor pedig az Icarus. Tudásra kb. ugyanaz a kettő, bár az Onyx Boox androidos, de ez könyvolvasás szempontjából nem jelent sokat.
Srácok, nem röhögni, egy nőnek fontos szempont az is, hogy hogy néz ki az a kütyü!
A Kindle is nagyon jó, de nem kezel túl sok formátumot és nem bővíthető, a másik kettő ilyen szempontból nyitottabb készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ASUS notebook topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Asztrofotózás
- Gaming notebook topik
- LEGO klub
- Path of Exile (ARPG)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Apple iPad Air 6, M2, 11'' Wifi+Cellular, karcmnentes , garanciális, új, 100% akku.
- Apple iPad 9., Space Gray, új állapotú, 64GB, Wifi, 10.2'' Retina kijelző + ajándék Pencil
- IPAD PRO 11" 1. GEN 256GB WIFI+CELL, HÁNYATTATOTT ÁLLAPOTBAN, OLCSÓN, ÜZLETBŐL
- Apple Ipad 7-8-9, 10.5 Pro, Air 3 gyári billentyűzet, magyar, fekete, új ( IPAD SMART KEYBOARD )
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest