- LG LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Azonnali fotós kérdések órája
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali notebookos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovyhun
tag
Szia,
én először ilyent vettem anyumnak, ez is jó volt, de végül nagyobbat vettem amin számgombok is vannak, azzal gyorsabban tud ugrani a nézett csatornáira.
Ő is gyakran elnyomta a bemenetet a tévén.
(Ráadásul az ilyen taníthatóban az a jó hogy elég egy távot használni, mert betanítható rá a tévé ki-be és hangerő és a doboz csatornalépkedés, csatornaszám gombok) -
garga01
őstag
Jogos, ennyire nem néztem meg csak rákerestem mi az ami hasonlít a Superiorra.
A weblapjukon is írják, hogy Emos boxokhoz jó (EM190/EM190S/EM190L), illetve az oldal alján letölthető a használati abban is írják, a tv-re 2 gomb tanhítható fel (bekapcsolás és AV) -
válasz
garga01 #20805 üzenetére
Az Emost közben én is megtaláltam, de én úgy értelmezem (lehet félre?), hogy ez csak az Emos vevőkkel működik. Ami nem lenne baj, mert akkor lecseréljük a box-ot, de ha már box-ot cserélünk, akkor olyat vennénk, ami kártyafogadós. De olyan Emos meg nincs, így a kör bezárult. Köszi a tippeket, megnézem a többit is.
-
garga01
őstag
Direktben nem fogsz ilyet találni.
Pár éve vettem egy Superior Simply-t de ezt már nem kapni. Elég összetett folyamat a feltanítása (meglévő távról kell rátanítani, nem kód beírós!), egyszer sem nyomkodták el. Úgy látom helyette már másik típus van amúgy: [link]
Egyébként senior távoknak hívják ezeket, lehet másik márkában is találni, pl. [link] [link] [link]
Végső soron meg az is megoldás lehet, hogy szétszeded a távot és leragasztod a panelen az érintkezőket a gumi alatt, amit nem akarsz h megnyomjanak, mint a menü, stb.. Fater így oldotta meg, persze kell egy fullos ("admin") táv is, ha mondjuk újra kell programozni a boxot.
-
Tudnátok ajánlani nagy gombos távirányítót Alcor vevőhöz?
Esetleg olyan vevőt, amihez eleve olyan távirányítót adnak, amin hatalmas gombok vannak?
A kód beírós tanítható nem jó, sec perc alatt elnyomkodják (pl. a box--ról átkapcsolják TV-re, és már nem is működik.) -
garga01
őstag
válasz
qvasz72 #20802 üzenetére
Ebbe a topikba olvass bele: DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
Lehet amúgy jel gond is, de bizonyos stickeknél van pár trükkös beállítás. -
qvasz72
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, van nekem egy Synology nap illetve futtatok rajta egy Plex-et és szeretném a Digi tv adásokat is a Plex-en nézni, amikor nem vagyok itthon.
Tud valaki megoldást?
Vettem egy VBox-ot de egy két csatorna nem működik és valamiért folyamatosan akadozik.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
garga01
őstag
válasz
Kenderice #20798 üzenetére
Szobaantenna biztos felejtős, én max akkor tudom elképzelni ha emeletes ház és van ablakból rálátás a toronyra (de ősszel ködös-párás időben simán lehet vételi gond).
Ha 1 vagy max 2 tv-re akarja a jelet, akkor egy egyszerű logper antenna működhet cserép alatt is, mamámnál is betoncserép alatt van elhelyezve. Csak nála közösítve van FM antennával és 4 felé van osztva, így van erősítő is berakva a rendszerben. De amíg 1-2 tv ment róla, passzívan is jól elvolt a logper, adótorony kb. 16 km-re van tőle.A kérdezőnek:
Úgy látom most csak 1 méretű logper van, a hosszabb nagyobb nyereségű. Esetleg vegyél hozzá egy erősítőt pl. ezt. Habár 12V-os, szeritnem a box/tv is meg tudja táplálni, elég lehet az 5V is neki. De ha biztosra akarsz menni vegyél egy tápfeladót is hozzá, pl. ilyet.
Az erősítő minél közelebb legyen az antennához, célszerű rögtön bekötni az antenna F csatlakozójára, vagy ahol száraz helyre tudod rakni (padlás), ha mégis falra/árbócra kerülne az antenna. Az tápfeladó meg lehet a tv-nél, az F csatlakozóba megy az antenna kábele, a sima koax dugós vége meg a tv-be. -
gxcman
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék antennaválasztáshoz kérni
Tetőtérben ( cserép) alatt lenne elhelyezve.
Adótorony - Debrecen/Pallagi út — TV-URH adóállomás 538...674MHz / 12-13.5kW adóteljesítmény.
A vétel helye az adótól 9......10km irány az adóhoz képest Dél Délnyugat
A bolt ahol venném az antennát [link] antennak.hu, jó lenne ha a bolt kínálatában lenne az ajánlott antenna. -
üzenabakusz
tag
Amiko T765-ös dvb-t vevőről szeretném tudni, hogy kezeli-e a több hangsávot egy videón belül, lehet-e választani?
-
gulyasa
őstag
Jó reggelt! Üdvözöllek a One világában!
Az átállás (kb. január 1-2.) óta ez a közös új csatornalista számozás a volt Vodafone és a volt Digi területen is. Kerültek be új kódolatlan (FTA) és kódolt (scrambled) csatornák is. Utóbbiak akkor lesznek nyithatók, ha átszerződsz az új One-ra és kapsz boxot vagy CI+ modult - összesen max. 3 eszközt.
(Amúgy még nem kötelező átszerződni és a Basic csomagban továbbra is minden csatorna FTA.)A szkennelt csatornalista ilyen lesz. A megoldás, hogy csinálsz magadnak egy egyéni kedvenc listát, és annak sosem fog változni a sorrendje, még újrahangoláskor sem.
Szerk.: Ja látom, bemásoltad a kérdést a One vezetékes topikba is... Ott is ugyanez lenne a válaszom.
-
dwd1
tag
sziasztok!
vu+ uno 4k se boxon openatv alatt sz*pok vele, hogy valahogyan a kábeles digi csatornáit a megfelelő számozással beszívja. van valami trükk/okosság? be kell valamit másolni a tuxbox könyvtárba? reset után elkezdi keresni a csatornákat, 2 óra alatt ügyesen végez is és egy óriás katyvasz az egész ahelyett, hogy az 1-es lenne az m1, stbstb. ha kiválasztom a digi románia bukarestet, akkor 2 perc alatt végez és ugyanaz a katyvasz születik meg. régebben valahogyan eleve sikerült megtalálnia, hogy digi budapest-ről van szó, ez is volt a bouquet neve, most simán csak last scanned és annyi. mit b*szok el/felejtek ki/nem jól csinálok? 🙏 -
-
amzso
tag
Sziasztok!
Van egy Sony KD-43XF7005 TV-m beépített DVB-T/T2 tunerrel. Vettem egy antennát az ingyenes MindigTV-hez. Azonban a TV csak a fizetős csatornákat találja meg (amihez nincs előfizetésem), az ingyenes csatornák meg sem jelennek a listában. Ez lehet amiatt, hogy az antenna csak a DVB-T2-t támogatja? Mert ahogy nézem a frekvenciatáblázatban, a fizetős csatornák T2-n jönnek, míg az ingyenesek a sima DVB-T-n. Köszönöm. -
garga01
őstag
válasz
universum73 #20785 üzenetére
Miért kell külső oldalra tölteni a képet, ha a PH-ra lehet normálisan is felrakni?
Hsz szerkesztőben kicsit legörgetsz és kép feltöltés... aztán beillesztés. Linket is be lehet tenni normálisan, a 2 láccszem gombbal és máris kattintható. Így: [link]
De hogy onotpik is legyek, miért fontos ennyire a menüje a boxnak? Eskü nem értem, naphosszat nyomkodod? De amúgy az első DVB-T-s cuccok voltak ilyenek, a korábban írt (itt v netbaordon már nem tudom, mindenhol kérdezted már) Artech boxnak volt talán ilyen a menüje, esetleg még Triax, Columbia, Wayteq boxokat nézd meg. De egy biztos, ilyet már csak használtan kapsz, azok meg olyanok mint a kutya vacsorája ha mennek. A táp ezekben mind öreg, előbb-utóbb javításra szorulnak.
-
universum73
csendes tag
Itt a kép.
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=375DVBT_T2_firmware_verzi.jpg
-
universum73
csendes tag
Sziasztok. Melyik DVBT-T2 vevők futnak ilyen firmware-s szoftverrel,menüvel? Tudtok ebben segíteni? Ami a mai piacon is megtalálható?Ilyet keresek mindenképp. Köszönöm
-
garga01
őstag
Nem, mert a CI modul és a kártya dekódolási metódusa teljesen másképp működik.
Ami van CI modult fogadó eszköz, az maga a tuner, ilyen USB-s vevőt lehet kapni, pl Technisat cablestar combo hd ci volt régen, vagy most a TBS5580. De egyik már nem beszerezhető, másik meg drága és max 1 csatornát fog neked dekódolni, viszont szerintem nem működik a tvheadend-el a dekódolás. De majd megerősít v cáfol vki. A lényeg, hogy a CI modul a teljes MPEG adatfolyamot megkapja és így dekódol, a kártya esetén meg a szoftver végzi a dekódolást. Tehát annyi CI modul kellene, ahány adót dekódolni akarsz... Max annyi kényelem lehet, ha a szolgáltató nem tiltja le, akkor több adatfolyamot is dekódolni képes lehet, de ez meg hardver függő (CI modul és a fogadó oldalról is). Egyébként voltak/vannak olyan professzionális CI modulok amivel egyszerre 8-12 csatornát is dekódolni képesek, de ezt fejállomásokon/kis közösségi központokban használnak, ahol lehet a szolgáltatótól sima kártyát kérni. De ilyet a One sima usernek nem fog adni az biztos -
garga01
őstag
Fizetős csatornák csak akkor mennek h a kártya nincs párosítva a CI a modullal és tudja olvasni egy "sima" usb-s olvasó, én úgy tudom.
Jah közben láttam, te is Digi/ONE-os vagy.
Röviden: felejtsd el szerintem
Az új modul amit adni fognak a.) vagy ún. cardless CI+ modul lesz (azaz nincs belőle kivihető kártya, integárlva lesz a modulba)
b.) lesz benne külön kártya, de szinte biztosan párosított lesz a modullal, azaz más eszközben nem fog elindulni (hacsak nem olvasod ki a modulból a boxkey-t meg még vmi kulcsot... ami meg nem legális, szét kell bontanti hozzá a modult, és leírást sem találsz sehol sem hozzá)
-
g0dl
addikt
USB dvb (t és c) működik tvheadend-del. Hogyan oldható meg, illetve mi kell hozzá ( usb cam + kártya) hogy működjön zárt csatornákkal is. Szolgáltatós kártya is mehet.
-
garga01
őstag
válasz
universum73 #20778 üzenetére
Hasonló nagyon a 2 box, akár működhet, ha megtalálod v le tudod menteni.
Persze ha tégla lett és nem bootol, akkor az i.j. kategória. -
universum73
csendes tag
-
garga01
őstag
válasz
universum73 #20774 üzenetére
Netboardon már kaptál elég sok választ.
Ez nem ilyen egyszerűen megy, ahogy elképzeled. Legjobb ha inkább veszel egy olyan boxot ami megfelel egyből.
Ez a 2 általad írt box csatlakozásban sem hasonlít egymásra, a processzor típust meg nem is találom, de olvass utána, ha a CPU egyezik, akkor _talán_ jó lehet a másik gyártó szoftvere.
Csináltam már nem egyszer anno ilyen szoftver cserét, de mindig olyan box.al kísérleteztem, amit nem sajnáltam ha tégla lesz (azaz utána nem indul). Mert ha nem kompatibilis a szoftver amit rá akarsz rakni akkor a.) jelzi ezt a box és nem is engedi feltölteni b.) feltölti, majd újraindul és nem kapcsol be vagy bootloopba kerül. Innentől nem lesz kép sem, USB-t felejtsd el.
Sokszor javítható ilyenkor is, soros porton (mondjuk ezeken már ki sincs vezetve, esetleg az alaplapon lehet tüskesor vagy forrpont, ki kell mérni) és ha megvan a soros portos betöltő program azon keresztül javítható. A másik megoldás a flash chip kiforrasztása, vagy soc csipesz használata és úgy beleírni (pl. CH341) a jó szoftvert ha elrontanád.
Ha tudod mit csinálsz "könnyű", de én azt olvasom ki a hsz-eidből h nem értesz ennyire hozzá, inkább vegyél egy olyan boxot aminek megfelel a menüje. Mondjuk az Alcorok elég hitvány gyártmányok, szerintem egy doboznyi ment e-hulladékba faternak már, mert nem lehetett javítani őket, főleg amiket a digitális átálláskor osztottak ingyen. -
Kenderice
senior tag
válasz
universum73 #20774 üzenetére
Itt biztos meg fogják tudni mondani:
https://www.netboard.hu/sat/ -
universum73
csendes tag
Sziasztok.
Kérdésem az lenne,hogy megvalósíthaó-e a DVBT vevőn firmware csere vagy frissités? Úgy értem,hogy most fut rajta egy firmware de nem tetszik egyáltalán és másik kinézetű firmwaret akarok rátenni. Meg lehet csinálni? USB-re ha felteszek egy gyári firmware-t akkor ha a rajta lévő firmwaren keresztűl rá tudom tenni a másik gyári firmware-t? Ha nem a gyártó által kiadott firmware kerül rá ,akkor lehet baj a boxnak? Ez egy Opticum Nytro Box Nse és kinéztem egy kb azonos hardverrl felszerelt box firmware-jét ALCOR 2900..Hasonló firmware van az Opticum LION mini 2 is mint az ALCOR-on ezért gondoltam rá. Megpróbálhatom? Vissza tudom utánna rakni ha nem jó a gyári firmwaret?
-
BenceShearer
aktív tag
Mindenkinek köszönöm!
-
wassermann
Topikgazda
Évekkel ezelőtt, egy hagyományos TV-hez építettem, Azbest ötletére alapozva TV-okosítót: egy Raspberry Pi volt USB-s DVB-T vevőkkel és vezeték nélküli bill + egér kombóval. Sokáig használtuk, de lett azóta korszerű TV, így a Pi visszaszorult és csak videomagnónak használom, ha nem akarok lemaradni egy műsorról.
Tegnap este viszont az olimpián egyszerre volt a vizilabda és a tőrvívás, mindkettőt néztem volna. Eszembe jutott, hogy a Pi-n futó TV-szerver (TVHeadend), kérésre kiteszi bármelyik csatornát a helyi hálóra, amit Wifin a notebook VLC-vel simán elér.
Így megoldódott a problémám, a notebook-on ment a női vizilabda, a TV-n a tőrvívás :-) -
garga01
őstag
Mindegyik USB-s vevőhöz lehet külső antennát kötni. Van amin normál méretű koax hüvely van, de újabban mcx csatlakozósok. Ehhez egy rövid átlakító kell, pl. ilyen.
#20766BenceShearer: Bármilyen vevőt veszel, arra figyelj erősítő nélküli legyen az antenna, mert ezekben az USB-s vevőkben nem szokott lenni távtáplálás, egy dugsztáp plusban meg nem hiszem h kéne a laptophoz.
Nem tudom milyen pontosan a vételi viszony ott, de gondolom az ingyenes adókra pályázol, az A és B muxon. De kb. pont szemben Siófok mellett van egy adótorony (lásd a linkelt listán).
Ha tudod a frekvenciát (onnan a listából), kézi kereséssel ráhangolod a programot és úgy meglesz. Javasolt persze előre megvenni a sticket és otthon kísérletezni
Főleg, hogy a gyári programok elég butácskák szoktak lenni, helyettük a ProgDVB és DVBDream amiket én ismerek régről, már akkor nagyon jók voltak. (A DVB Dream fizetős volt anno, de lehet van demo verzió. Sok éve virágboltban be lehetett szerezni, SkyStar2-vel jó cucc volt...) -
wassermann
Topikgazda
válasz
BenceShearer #20768 üzenetére
Az USB-s vevőkkel legtöbbször nincs gond, a vételnél a jó antenna a lényeg, nézd csak feljebb!
A hozzájuk adott botantenna csak az adótorony közvetlen közelében, rálátással jó!
-
pjen
félisten
válasz
BenceShearer #20768 üzenetére
Nem ismerem, de én inkább olyant néznék amihez lehet kúlső antennát csatlakoztatni. Egyébként a mindíg Tv nek van lefedettségi térképe, ott tájékozódhatsz.
-
pjen
félisten
válasz
BenceShearer #20766 üzenetére
Inkább komolyabb antenna. Próba szerencse, nálam egy darab dróttal is nézhető.
-
BenceShearer
aktív tag
Szevasztok!
Balatonalmádi camping-ben leszünk 1 hétig, nézném az olimpiát.
Van esély arra, hogy USB-s DVB-t tuner-rel egy kis botantennával tudjuk nézni? (lakókocsi + laptop).
Van konkrét bevált és kedvező árú cucc?
Vagy kéne valami komolyabb vevő?Köszi!
-
garga01
őstag
-
herrká
senior tag
válasz
garga01 #20753 üzenetére
Igen. :-) Közben rendeltem egyet a jófogásról és már meg is jött. Egyet néztem el, de nagyon! A hangkimenet. S/PDIF. Az erőlködőn meg nincs ilyen bemenet! HDMI megy a projektorra, most azt akarom kipróbálni, hogy a hangot ki lehet közben csikarni a Scarton esetleg? Mert Euroscart - RCA kábelem van. Ha nem, akkor újabb néhány ezres beruházás :-(
-
garga01
őstag
Nem tudom miért kell megint kezdened a "szokásos" értetlenkedésedet, de már csak ilyen vagy
A streamről írtálm meg egy "azt hiszem" ingyenest
Erre próbáltam reflektálni, hogy a mindigtv STREAM-ingen fizetős az M4, szemben hogy antennával meg ingyen jön.
Sehol se írtam, hogy a "sima" földi antennás mindigtv-n fizetős lenne, erre te rákontrázol tök fölöslegesen, hogy bemásolod melyikek az antennás ingyenes adók. -
-
-
ka64
tag
válasz
gulyasa #20744 üzenetére
Adtam egy esélyt az antennának (EMOS DIO-V700). Az árukeresőn a legjobb értékelést kapta. Valaki azt írta, hogy 80 cm-es falon belül is tökéletes. Meglátjuk. Ha nem jó, akkor visszaküldöm.
De azért beregisztáltam a sweet tv-re is. Szerencsére Samsung tv-re is van alkalmazásuk. -
gulyasa
őstag
Kár összehasonlítani a tetőantennát a (földfelszíni) parabolával...
De mint egyértelmű, az sem a szoba antenna kategória...De ha mindenképp afelé akarod terelni, akkor hadd kísérletezgessen. Van rá még 5 napja.
De szerintem úgyis az lesz a vége, amit javasoltam és jobb inkább azonnal a célravezető megoldást választani.
Tartom a szavazatomat a stream-re. -
gulyasa
őstag
"kültéri minimum" = kültéri erősítős antenna
Erről annyit, hogy nálunk egy, a lakótelepi első emeleti lakásunktól kb. 2,5 km-re van egy 65 méter magas víztorony tetején telepítve a DVB-T adó antenna - tehát elég közel.
Az erkélyről pont rálátnék, ha nem lennének az útban további emeletes házak és magas fák.
A "kültéri min" kategóriának felelünk meg - tehát itt is csakis kültéri erősítős antennával lenne lehetséges a tökéletes vétel.
Az árnyékolás miatt már az erkélyről sincs értékelhető vétel a legjobb nyereségű/erősítésű szobaantennával sem (többel is próbáltam kíváncsiságból), nemhogy a lakáson belülről.
Az adó teljesítménye ehhez a leárnyékoláshoz kevés szobaantennához. A váci kórház tetejére telepített adó teljesítménye is hasonló, ráadásul az Dunakeszitől 20 km-re van és ott is vannak közben magas "tereptárgyak". -
gulyasa
őstag
Mert neked ott van kb. 10 km-re a Száva adótorony és alig van nagy épület a torony és köztetek.
Viszont a Vácon kb. 20 km-re lévő DVB-T adó "csak" egy antenna a Jávorszky kórház tetején. (A Száva torony kicsivel még messzebb van.)
Szóval amint már írtam, lehet próbálkozni Dunakeszin szoba antennával, meg villanydróttal, meg voodoo varázslattal stb., de nincs sok értelme... -
gulyasa
őstag
Tekintve, hogy Dunakeszihez a legközelebbi adó Vácon van, az azt jelenti, hogy minimum 20 km-el kell számolni. Vagyis kizárólag tetőantennával garantálható a vétel, szobaantennával biztosan kijelenthető, hogy nem fog sikerülni.
Ebből kell kiindulnod.Ha nagyon nem megy a tetőantennás megoldás, akkor én inkább valamelyik online stream szolgáltatásban gondolkodnék - feltéve, hogy van stabil gyors neted.
Pl. Sweet.TV és hasonló társai.Szerk.: Célszerű olyat választani, amihez van a tévédre letölthető applikációja. Samsungkat nem ismerem, de az LG-m webos-éhez elérhető pár ilyen. A sweet-et is azért hoztam fel példának, mert azt már használtam. Ráadásul első regisztrációtól számítva 1 hétig ingyenes, aztán egy aktuális akcióban még ingyen meghosszabbítható plusz további 14 nappal. Havi díjas, nincs "hűségidő", meg ilyesmi, aztán ha már nincs szükséged rá, bármikor visszamondható.
-
ka64
tag
Sziasztok!
(Nincs tv előfizetésünk, ami eddig nem is hiányzott. Viszont jön az eb és utána az olimpia.) Dunakeszin élünk egy családi házban. Tetőre nincs lehetőség antennát kivezetni. Ezért olyan szoba antennát keresek (néhány éves samsung tv-hez), amivel a mindigtv M4 csatornát lehet fogni. Mit tudtok ajánlani néhány ezer forintos kategóriában? A válaszokat előre is köszönöm:
ka64 -
-
garga01
őstag
Alapvetően a csatornákról veszi le az időt a box. Menü-rendszer-időbeállítas-> itt a GMT használata ha be van kapcsolva,akkor automatán állítja be. Ha kikapcsolod, akkor kézzel be tudod állítanj pár sorral lejjebb.
Lehet hogy a szolgáltatató rossz időt küld akár ki, próbáld meg hogy áramtalanítod és utána megnézed mire áll be. A Digikábelen és Mindigtv-n is van ilyen boxom, ott jól szokta mutatni az időt. -
Adott egy Amiko Impulse T2/C, aminek a vekkere elkezdett késni. Két dolgot nem találtam:
- A cserélhető gombelemet
- Valamelyik TVadással(pl. teletext) történő időszinkronizációt.Hogyan tudnám rávenni, hogy pontosan ketyegjen az órája?
-
garga01
őstag
válasz
herrká #20726 üzenetére
Én csak azért javasoltam az Amiko-t mert ismert márka, van hozzá sw támogatás is, pár éves modellekre adnak ki frissítést. Neked az okosított tudásra nincs szükséged, nincs jelentőségse. Ki van rajta cserélve a szoftver, de ezt te is meg tudod csinálni.
De ha raksz be linket mit néztél ki ránézek/ránézünk. Pl. az Alcort én nem javaslom, rengeteget hoztak javítani és úgy megdölgöttek kuka lett a vége. A noname boxoknak általában amúgy macerásan kezelhető szoftvere van, pl. nem tudod átrendezni a csatornákat akár, ilyesmi. -
herrká
senior tag
Sziasztok! Még egy kérdés. Ajanlottatok az Amico boxot használtan. Illetve bármelyik dvb-t box is jó, írtatok. Miben más ez az Amiko használtan, mint a 8-10 ezerért kapható új, igaz nem Amiko, szinte bármelyik webáruházban? Köszönöm
Nem is találtam egyébként használt Amikot, csak a jófogáson - okositva - jelentsen ez bármit is. Azok is 6-8 ezrek, plusz szállítás.
Ha mindegy, akkor bemegyek itt a MM-be, és 9-ert új, garival. Igaz valami ismeretlen "márka". -
cof
veterán
válasz
herrká #20721 üzenetére
Több lehetőség is van. Kodi topikban összefoglalóból feltenni az MSRepo-t és telepíteni a Médiaklikk kiegészítőt, vagy ugyanezt Android alatt ahogy írták.
Azt mondjuk nem tudni, hogy milyen korlátozások lesznek majd rajta esetleg. Lehet csak a magyar érdekeltségű események lesznek nézhetőek, passz.
De én maradnék az adapter vásárlásnál inkább ha nem jön össze, az a legegyszerűbb szerintem.
-
cof
veterán
válasz
garga01 #20719 üzenetére
Elhiszem, nálam is hozzá nem kellett még nyúlni a padláson a lepkeantennához a digitális átállás óta, pedig az se ma volt már.
Viszont herrká-t ismerem másik topikból, nem hozzáértő ilyen szempontból. Mert amit írt MindigTV topikban X96 box, azzal is lehetne nézni. Ezért a legegyszerűbb megoldást javasoltam.
-
garga01
őstag
Nézőpont kérdése, nálam amit lehet antennáról nézek. Sokkal stabilabb mint a netes steam cuccok. Nyilván a T boxa saját hálózaton megy, de ha vmiért leakad a net, akkor is van tv-m így
Egy jó antennával nincsenek vételi gondok. Szülőknél és nálam is logper van, a digitális átállás óta sose volt gond. -
cof
veterán
válasz
herrká #20717 üzenetére
Szerintem se kellett volna több topikban is külön szálon vinni a témát, mert csak belekavarodik az ember.
Én viszont elvetnék minden eddigi ötletet és a Thome box-hoz vásárolnék egy adaptert. Feltéve ha megoldható az analóg hang kivezetés, mert csak akkor van értelme számodra ennek az iránynak. Adatok biztos rajta vannak, hány V meg A. Csatlakozója se hiszem, hogy annyira egyedi lenne. Olcsóbban is kijössz mint egy box és antenna vásárlással, aztán meg nem vagy kitéve az időjárás viszontagságainak az antenna miatt, kockásodás, elállítódik az antenna, stb...
-
garga01
őstag
válasz
herrká #20715 üzenetére
Szia!
Maradhattál volna a Mindigtv topikban is
Boxra kaptál tippet, kb. bármelyik használt DVB-T képes vevő jó. Amiko-k egyszerűek, könnyen kezelhetőek. A legtöbbnek van scart/RCA vagy 3,5 Jack kimenete, átalakítóval rá tudod kötni az erősítőre. A jack trükkös lehet, mert 4 pin-es a kimenete, sima sztereó jack->rca nem jó hozzá úgy rémlik, de majd megírom a bekötést.
Antenna terén meg próbálkozhatsz vmi szobaantennával, vagy lepke vagy logpert érdemes venni. Erősítős szerintem fölös, sima erősítő nélküli is elég. 1/2 db bilinccsel lehet ezeket rögzíteni. -
herrká
senior tag
Sziasztok! Ide irányítottak. Teraszon projektorozáshoz - csak fhd - keresnék megoldást, hogy az olimpiát és az F1-et tudjam ott nézni. Projektoron van 2 HDMI bemenet, hangnak pedig van egy erősítő, RCA bemenetekkel.
Mindig TV szabadon fogható csatornák jöttek szembe nekem. De amiért ide irányítottak, hogy itt kaphatok segítséget, valami használt box ajánlásra, ami erre a célra elég lehet. Kékes légvonalban kb 20 - 25km, csak azért nem látom a tornyot, mert a szomszéd házának teteje kitakarja. Köszönöm! -
garga01
őstag
válasz
mufuee #20712 üzenetére
Mielőtt visszaadod, azért csinálj egy mentést amit lent írtam a boxról. Én kötve hinném, hogy az Amiko párosodik a kártyával de ki tudja. Egy sw cserét megérdemelne a dolog, ha adnál egy mentést, meg lehetne oldani h felmenjen utána egy szolga független és akkor azzal tudnál felvenni is.
-
mufuee
csendes tag
válasz
garga01 #20711 üzenetére
Szia, igen, felhívtak a PR-tól hogy a kártyájukat csak az ő által kiadott eszközökben használhatók, nem is lehet velük mókolni.Mondjuk hogy frissíteni se lehet az eszközt az nagy ba...nak tartom.
Most ott tartok hogy veszek CAM modult, abba megy a kártya összepárosítva és kell egy box ami ezt fogadja. -
mufuee
csendes tag
válasz
garga01 #20708 üzenetére
Köszi a segítségedet.
Impulse 265 T2/C va ráírva. Megpróbáltam feltenni ahogyan írtad de azt írta ki hogy: A kliens gép más módban van nem lehetséges a frissítés. Esetleg próbáljak csak szoftvert?? Próbáltam felvenni pendrivre (32GB) de sír hogy nincs hely pedig formáztam. Külső HDD külön táppal, na azt nem is látja.
Rádugtam a LAN-t hogy hátha úgy frissít de semmi.
Lehet a PR valahogy blokkolja ezt?
Láttam itt a közelben egy GigaBlue HD 800SE-t aminek a leírásában ez szerepel: A vevőegység egy beépített műholdvevővel és egy további szabad foglalattal rendelkezik, amelyhez további tunert is hozzáadhat DVB-S2 műhold, DVB-T/C, DVB-T2/C hibrid formájában, ezzel bővítve az adások vételét kábelt/földi sugárzást, és bővítse ki a vevőt két tunerre.
Ezzel tudok kezdeni valamit vagy rossz úton járok. Vagy kell ehhez egy CI/CAM modul is pluszban? -
garga01
őstag
válasz
mufuee #20705 üzenetére
Az Impulseban nincs CI/CAM fogadó, neked csak egy kártyád van, ami valószínűleg Conax kódrendszerű.
Az Impulse oldalán van USB, amire lehet dugni pendriveot, HDD-t is akár, de HDD-nél célszerű külső tápost használni, vagy Y USB kábelt, aminél külön tudsz tápot adni a HDD-nek. Ez a box tud felvenni, persze egyszerűbbek a képességei mint a VU+ és egyéb linuxos boxoknak.
Esetleg nézd meg milyen szoftver van most rajta, lehet csak frissíteni kellene. Itt találsz hozzá, neked mindegy hogy emu vagy mcas verziót raksz-e fel. Arra figyelj, hogy a boxodnak megfelelő legyen, mert van H265-ös verzió is belőle (de az rá van akkor írva a box elejére). A sima Conax verziós sw-ket itt lehet leszedni, ez az "alap" Impulse, ez meg a H265-ös. Szoftver frissítés előtt csinálj egy teljes mentést boxról (a mentésnél a minden módot válaszd)! Bármi gond lenne, vissza lehessen állítani. A szofver frissítésnél pedig a minden+bootloader módban tedd fel az újat. -
mufuee
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg PR-Telecom-nál vagyok, optikán jön a tv és a net is.
Amiko Impulse T2/C set-top boxok vannak CAM+ kártyával.
Ami kicsit zavar, hogy ez a box elég nehézkesen vált, lassúcska, epg hol bejön hol nem.
Tudnátok ajánlani másik box-ot, amivel esetleg a felvétel is lehetséges külső HDD-re?
Előre is köszönöm!Üdv
-
garga01
őstag
válasz
JozsBiker #20701 üzenetére
Én azt javaslom, amennyire tudod vidd el legalább ablak közelébe (ablakpárkány) az antennát, az már lehet segít.
Ha már mindenképpen szobadíszantenna kell, akkor olyat vegyél amiben van 5G (mobilnet) szűrő, de ez sem garancia semmire. A szabályozható erősítés is segítség, esetleg be tudsz lőni egy optimális jelszintet, ahol nem akad a kép mert nem vezérli túl vagy nem erősítő fel túlságosan a zavart is.
Ha netről rendelsz, ott bárminemű indok nélkül el tudsz állni amúgy, csak a visszaküldést kell legtöbbször kifizetni. Esetleg ha használt is szóbajöhet, nézd meg a Jófogást, Vaterát, FB marketplace-t, sokszor lehet áron alul találni. -
JozsBiker
aktív tag
válasz
wassermann #20699 üzenetére
Sajnos egy régi, vastag falú épületről (kórház) van szó, és arra gondoltam ha jelenleg kb. a határon van a vétel akkor "egy számmal" jobb antennát feltéve megoldható a probléma nagyobb befektetés és fúrás-faragás nélkül. De ezek szerint nem ilyen egyszerű. Köszi azért!
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- LG LCD és LED TV-k
- Spórolós topik
- Windows 11
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest