- Fujifilm X
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bemutatta a világ legvékonyabb LPDDR5X memóriáját a Micron
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crvsh3R
senior tag
Vicces, pont a compose-hoz készítettem az .yml fájlt, benne az összes arr szolgáltatással, közös arr subnettel. Ekkor figyeltem fel a fenti dolgokra.
Volume-os problémát már olvastam máshol is, de úgy néz ki megvan miért keletkeznek ezek a fantom volume-ok. Ha jól értem lehetséges, hogy egyes image-ekben vannak olyan volume-ok megadva, amit a konténer létrehozásakor nem konfigurálok/nem használok fel és ezeknek generál compose során fantom volume-ot. Azt írja, hogy a docker image inspect {imageid or name:tag} --format {{.Config.Volumes}} paranccsal lekérdezhetőek image-enként az image-ben definiált volume-ok. Mondjuk ettől még zavaróak és az általam talált meg csak a Portainer-hez tartozhatott, mert csak az futott amikor törölni próbáltam (holott az csak 1 db portainer_data volume-ot hoz létre "elméletben".
Subnetes dolgot azért nem értem, mert volt kb. 20 konténerem, ami futott, az max. 20 subnet. Persze előtte volt több próbálkozásom, de akkor ezek szerint ami törölve lett azt továbbra is lefoglalja és nem szabadítja ismét fel újra felhasználhatónak? Jó volna tudni, hogy ezek a dolgok hol vannak definiálva, hátha szabályozható egy konfig fájlban.
Egyébként olvastam egy ilyet is, hogy a docker system prune -a --volumes parancs minden felesleges dolgot töröl, csak arra kell figyelni, hogy az éppen nem futó image-eket is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Update 06.03 Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Xiaomi 11T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest