Hirdetés
- Magyarország első szuperszonikus kutatórakétáját bocsátották fel magyar diákok
- Idén még nagyobb üzlet lehet a használt mobil
- AI segítségével készített írás az NKE műhelyében
- A Google egyértelműbb tájékoztatást vállalt az uniós hatóságok nyomására
- Négy éven belül átveszik a vezetést az elektromos járművek Európában
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Magyarország első szuperszonikus kutatórakétáját bocsátották fel magyar diákok
- DIGI kábel TV
- Négy éven belül átveszik a vezetést az elektromos járművek Európában
- Windows 10
- Synology NAS
- DIGI internet
- Direct One (műholdas és online TV)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pelyib
tag
válasz
huliganboy #156 üzenetére
A hibaüzenet elég beszédes ("Can't find a suitable configuration file"): nincs ott a docker-compose.yml file.
Nézdmeg, h nincs e elírva a neve (ezeket támogatja: docker-compose.yml, docker-compose.yaml), vagy lehet máshol hoztad létre, akkor másold ide. -
pelyib
tag
válasz
huliganboy #160 üzenetére
MI nem áll össze?
Wiki-ben max az nem tiszta, hogy egy service-nek minek composer. Arra egy sima dockerfile is eleg lenne.
Én arra mennék tovább ami a linkelt oldalon vannak samujózsi kommentjében -
pelyib
tag
Eppen dev / teszt kornyezetet keszitek az alkalmazasomnak, es szembe jott egy kerdes.
Tegyuk fel, h egy weboldalrol beszelunk, van DBje, backend (php) hivogat egyeb masik alkalmazasokat HTTP-n. Kb ez a felallas.
Szoval az addig oke, h amit tudok annak csinalok kontenert (HTTP szerver, php, db, remote API-knak Wire Mock, stb). Ezzel a resszel nincs is gond, mukodik rendben.Esetemben Sentry amit akarnek hasznalni. Amit ugyan lehetne dockerben futtatni, de nem toltenek vele napokat mire beallitom.
Mit csinalok azokkal a fuggesegekkel amiket nem en hostolok (SaaS-nek hivhatjuk?) vagy tul bonyolult lenne / tul sok eroforras lenne kontenerizalni?
Mennyire rossz (anti pattern) ha engedem a dev / teszt kornyezetnek, h elerje az "eles" external servicet?
Ebben az esetben is lenne valamilyen szeparalas, tehat az adatok nem keverednenek.[ Szerkesztve ]
-
pelyib
tag
Nem en uzemeltetem. Nem is akarom. En csak hasznalom a szolgaltatast amit nyujtanak az ingyenes csomagjukban.
Ez a kerdes, h mit csinalsz egy olyan 3rd party alkalmazassal ami nem hozzad tartozik.
Latom, h hol fog fajni, ha engedem az elerest, azert is kerdem, h hatha van erre valami szebb megoldas. Ami eszembe jutott, h kikapcsolhatova teszem. Vagy mockolom az egeszet, de akkor meg megint ezzel megy az idom...miért kell napokat eltölteni a beállítással
Home project, jo esetben tudok vele 1-2 orat foglalkozni naponta. Nem erdekel a Sentry lelki vilaga, nem akarom megtanulni, csak hasznalni
Van rola leiras, tehat lehetseges de inkabb arra forditanam az idomet, h azzal foglalkozzak amirol a project szol. -
pelyib
tag
Többen írták már, hogy docker-compose ezt egészíteném ki:
Ezen felül meg lehet aliast hozza létrehozni, h ne egy kilométer hosszú parancsot kelljen kiadni.
Ha alias nem elég akkor shell script.
De ami szerintem baromi fontos, hogy az összes config fájl legyen egy GIT repoba rakva. Github, Bitbucket stb. privát repo, és mindent bele.
Nem sokszor költözik az ember, de baleset bármikor történhet, és ahogy az adataidról is van backup ugy a configról is illene. -
-
pelyib
tag
https://github.com/pelyib/joomla-1.5
Messze nem tokeletes, de gondoltam eljatszok vele, hajtott a kivancsisag. Kezdo Docker simogato vagyok, Joomlahoz meg semmi kozom, ezt vegyetek figyelembe.
Nekem sikerult az install mondjuk valamiert fapad design volt (pure HTML, meg gombok se), CSS, JSt elerte, nem azzal van a gond. configuration.php-t az install vegen nem tudja irni, gondolom jogosultsag miatt, azt mar nem javitom. Hagyok teret a tobbieknek.Koszonet [(#722) haddent]-nek jar, en csak megneztem, h jot irt e
"docker-compose up" aztan mehet a moka
commit historyban latod mibe nyultam bele
Egy ideig hagyom a repo-t, aztan torlom, vagy ha van Github accod, akkor atadhatom az ownershipet is.[ Szerkesztve ]
-
pelyib
tag
Btw, miért szivsz az installal ha már van egy működő oldalad. Lement, és azt csatolod fel a frissen letöltött helyett. Db-ről egy dump, azt meg build során betolod a db-be.
Ez inkább arra volt jó, hogy lássad elindul e egyáltalán (el).(PHP hibára: ha megnézed a github linken a commitokat lesz egy változtatás a framework.php-n, lehet az megoldja)
-
-
pelyib
tag
Initializing a fresh instance
When a container is started for the first time, a new database with the specified name will be created and initialized with the provided configuration variables. Furthermore, it will execute files with extensions .sh, .sql and .sql.gz that are found in /docker-entrypoint-initdb.d. Files will be executed in alphabetical order. You can easily populate your mysql services by mounting a SQL dump into that directory and provide custom images with contributed data. SQL files will be imported by default to the database specified by the MYSQL_DATABASE variable.
Foras: https://hub.docker.com/_/mysql
-
pelyib
tag
válasz
szuszinho #1051 üzenetére
docker system prune
Elobb olvasd el mit csinalBar nem mindenkinek mukodott: https://forums.docker.com/t/some-way-to-clean-up-identify-contents-of-var-lib-docker-overlay/30604/20
-
pelyib
tag
Teszt jeleggel ezt hasznalom (meg nem volt idom atallni ra, de nekem minden mukodott, browser plugin, android app, web gui) vaultwarden/server
Ez egy alternativ implementacioja az APInak.Néztem a hivatalos bitwarden oldalt de ott nem találtam ilyen docker compose leírást.
[Official telepites leiras] -
pelyib
tag
docker run -it ubuntu:22.04 bash
es kapsz egy promtotAjanlom, h nezd meg, milyen parameterei, optionjei vannak a run parancsnak.
Dockerfile segitsegevel megismetelhetove tudsz tenni lepeseket (eloallitasz egy build kornyezetet, telepited a szukseges dependenciakat, amit irtal is: "a szükséges frissítési és telepítési folyamatokat le tudjam futtatni.").
docker compose akkor kell ha tobb kontenert egy "csomagban" akarsz kezelni, fontos, h ezek osszedolgoznak.
Aztan ha ennel tobb kell, akkor Kubernetes, Terraform, Helm, es a csillagos eg. Mely a nyul urege
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Egyéni arckép OFF
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Külpolitika
- Revolut
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- 24 Hours of Le Mans
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SONY LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Gamer PC, i7 4790, RTX 2060,16gb DDR3, FSP 500w hexa, Asus Z97-Pro Gamer, 240gb SSD, Eladó!
- MSI GP66 Leopard Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Brutál i7-10750H 16/1TB RTX 3060 6GB 144Hz FHD
- ASUS GTX 1060 6GB Turbo dobozban (TURBO-GTX1060-6G)
- HP Elitebook 745 G2 840 G3 Probook 640 g2 645 G2 645 G3 5-7.GEN IPS is-Bp.,/MPL/Foxpost
- Asus VE276Q 27" 1920x1080 FULLHD monitor - DVI, HDMI, DisPlay, VGA
- Eladó Sony E 35mm f1.8 OSS
- Újszerű - GIGABYTE RTX 2080 8GB - GV-N2080WF3-8GC - Windforce
- Hibátlan - SAMSUNG 970 EVO 500GB NVME M.2 SSD - Keveset futott
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül - Új
- Újszerű - ASUS TUF Z390M-PRO Gaming LGA1151v2 alaplap + Windows 10 HOME digitális licensz
Állásajánlatok
Cég: ELIN.hu Kft.
Város: Budapest
Cég: ELIN.hu Kft.
Város: Budapest