Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Statikus
senior tag
válasz Tomjack #7985 üzenetére
Biztos én nem tudok olvasni, vagy csak hiányosak a háttérismereteim Grillo fórumtársól.
Milyen diszpécser? Milyen drón? Hol?
Ha én felszállok az udvaromban az Air2-vel, azt biztosan nem látja semmilyen diszpécser.Sejtéseim lehetnek, de minek találgatni, ha lehet kérdezni az illetékestől.
-
válasz Tomjack #7253 üzenetére
Pont ez volt a baj az Air 2-nél is, hogy hiába kaptunk jobb távot nem lehetett finomhangolni a mozgást.
Saját vélemény, de sztem a Mini 1-et lazán ki lehetett volna adni úgy anno mint ahogy most a Mini 2-t kiadták.
Aki Mini 1-et vett az ilyenkor nem verné szájba a DJI fejlesztőit legszívesebben?
Nem érzi úgy, hogy át lett verve?
Na mind1 nem kezdem el, én amúgy is találtam alternatívát fele áron.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
tirszin
senior tag
válasz Tomjack #6112 üzenetére
Igen, mert ha előre repülsz vele, hiába nincs oldalszenzor, az előzmények alapján, azért egész jól lehet tudni, mi van oldalt.
Csak az a kérdés, azon kívül, hogy 1-2x érdekes játék, ki akarja előrefelé repülve egy ember hátsóját forgatni vég nélkül. A gyakorlatban, egy használható anyaghoz ez a nézet nem sokat ér, csak pár rövid snittet lehetne ezekből berakni. Ami érdekesebb lenne, oldalról és szemből mutatni az embert, mint főtémát.Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
twine
veterán
válasz Tomjack #6103 üzenetére
OK-ok, nem véletlenül írtam annyiszor, hogy nem "fikázás" miatt írtam
Viszont a mondat rögtön a videó elején megfogalmazódott ismét bennem...
"Hogy utálom ezt a sok gy*kér, kcsg, @gyatlan '"+%!/=(ß$;$Łß¸¨÷ galambot"
Itt is látszik rögtön a 2. másodpercnél....
Én még egy madártól sem féltem annyira mint faluban, települések környékén a kva galamb rajoktól...Talán a legnagyobb ellenségeim... -
Fuhur
kezdő
válasz Tomjack #5904 üzenetére
Ezen az "Akkreditált" jelzőn én mindig átugrok, mert ha komolyan gondolnám, akkor agyvérzést kapnék. Az akkreditáció valóban azt jelenti, hogy államilag elismert, pontosabban az Állam által meghatározott normák szerint működik. Ezt az állam által meghatározott szerv minősítése alapján lehet megkapni. Én elsősorban a felsőoktatási rendszert ismerem. Ott a MAB (Magyar Akkreditációs Bizottság) jogosult és köteles elvégezni a Törvényben meghatározott felsőoktatási intézmények (csak ezek az államilag elismertek!) minősítését (akkreditációját). Ez sok mindenre kiterjed, többek közt a képzési programra is. Ez utóbbit pedig további szervek, a példámban az OH (Oktatási Hivatal) által is jóváhagyott KKK (Képzési és Kimeneti Követelmények) -nak való megfelelés szerint is vizsgálni kell.
Nagy kérdés, hogy az önjelölt drón-oktató szervezetek miféle felettes szerv alapján lettek akkreditálva? Leginkább semmilyen, hiszen még a drónok üzemeltetésének jogszabályi környezete sincs tisztázva (nem a fórumozók, hanem az Állam által!). Így aztán joggal merül(ne) fel a kérdés, hogy milyen elvárások mentén végezte bárki is egy drón-oktatási anyagának akkreditációját? Hol van az Állam által jóvá hagyott képzési program? Hol vannak az állami engedélyek, az akkreditációs határozatok (mellesleg ezeket rendszeresen meg kell újítani, pl. a felsőoktatásban 5 évente lejár).
Röviden, nagy "hasba akasztás" aminek jelen esetben a pénzlehúzás tökéletes szinonimája!
-
BEndre34
tag
-
válasz Tomjack #5892 üzenetére
Olvastam anno ezekről a karbon propikról de volt amelyik hangosabb volt, volt amelyikkel kevesebb lett a rep idő szal én biztos nem cserélném le csak azért mert egyszer hátha neki megyek valaminek. Azért van az FMC-ba a sok tartalék propi, hogy azt használjuk.
Érdekesség:
Többször szóba került már a csoportban az akku tárolás.
Az ismerősöm akinél készültek az Air 2 képeim teljesen más "világ" van.
4 akkuja van a Zoom-hoz és mindig 100%-on tartja őket és legtöbbször a kocsijában hordja a drónt.
Persze automatán lemerülnek amikor letelik az önmerítési idő, de utána egyből feltölti őket.
Amióta megjelent a Zoom neki azóta van és mindig így csinálta és mindegyik akkuja tökéletes állapotban van pedig elég sokat használja a gépet szóval már sok töltésűek.
Tehát véleményem szerint ez az akku téma kicsit túl van lihegve. Ha valakinek hamar tönkre megy az akkuja az inkább gyári hiba mintsem rossz tárolás eredménye.
Egy a lényeg 20% alá ne vidd a kapacitást. Ennyit mondott.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
válasz Tomjack #5882 üzenetére
Csak nem bírtam ki.
Feltöltöttem, frissítettem, kimentem, felszálltam.
Hallod... naon stabil és halk és aranyos kis gép.
Ami meglepett, hogy tud RAW-ot is készíteni ez nálam nagy előny mert általában minden képemet utólag szerkesztem az én színvilágom szerint. Szóval ez egy nagy pacsi a DJI-nak, hogy egy ilyen kis gépbe is belerakta ezt.
De csak ennyi volt.
Leszálltam, behoztam és várom a holnap délutánt, hogy mehessek újra.
Samu Galaxy A70-el tökéletesen működik a DJI Fly progi.
SD kártya formázási opciót nem találtam meg igaz csak gyors átfutottam a progit.
De nagyon szokatlan még ez a "buta" Fly progi. Annyira minimalista a HUD, hogy ennyi GO után úgy érződik, mintha nem töltene be rendesen az app és hiányzik a fejléc meg minden.
De amúgy érdekes, hogy első reptetés és pl Compass calibrálást nem kért.
Mind1 azért megcsináltam nehogy felszállás után hisztizzen miatta.
Most jelenleg szélcsend van ideális reptetési idő, úgy állt a levegőben mintha oda szögezték volna.
Kipróbáltam a kézbe leszállást is, nem egyszerű elkapni a kicsikét mindig meg akar lógni és szélben még nehezebb lesz, de megoldható. Ha nem félted az ujjad akkor megoldható.
Hát egyelőre (szerencsére) csak pozitív véleménnyel vagyok róla ami nálam nagy szó egy DJI termék esetén.
Na majd holnap az okos funkciók.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
zso79
őstag
válasz Tomjack #5741 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a válaszokat! Nem tervezek vele nagyvárosi repülést, csak kíváncsi voltam a tényleges képességeire Újabb felmerült kérdés: az új tervezett szabályozás szerint pl. lehet vele tenni egy kört a Balcsi fölött mondjuk egy strandon? Vagy az már embertömeg feletti repülésnek számít?
-
-
Geller72
veterán
válasz Tomjack #5356 üzenetére
Ilyen nekünk is volt, hogy RTH-ra teljesen más irányba ment. Ezzel csak az a baj, hogy ezt hiába akarod olvasgatni a "könyvben", nincs semmi nyoma, mert ez nem természetes dolog, ez egy kurva nagy hiba. És te még bele tudtál nyúlni, de ha ez egy jelvesztésnél aktiválódó RTH esetén van, az azt jelenti, hogy esetleg nincs/nem is lesz már kapcsolat a táv és a drón közt, így el fog menni a ..csába. És ehhez még csak 950 méter sem kell...Ez egy kurva nagy hiba, ezt másik Dji gép soha nem "mutatta be". Csak a mini.
"A mini ugyan úgy mint bármilyen más drón tökéletesen használható, én 150 órát repkedtek vele és tökéletesen működik." vs.
"nyomtam egy RTH és teljesen más felé indult el a gép"-Némi ellentmondást látok a kommentedben..
Szvsz. azzal a gépel nem szabad elmenni 950 métert. Az már amúgy sem volt neked látótávolságon belül. -
twine
veterán
válasz Tomjack #5356 üzenetére
Mindig (jókedvűen) felnevetek mikor ilyen mondatokat olvasok, ami a tulajnak természetes...;
"Elment nekem a kertbe 950 M nem mentem tovább..."
Az már birtok pasztmek...
A "kert", az olyan mint az enyém... Amit még elektromos fűnyíróval egy óra alatt letolok....De amikor "a kertben 1km-nél tovább nem reptetem a drónom" azért az menő
Szoktál halászni is a tengeredben?
-
drk88
senior tag
válasz Tomjack #5344 üzenetére
Hat eleg eros szel volt marmint a 249g os dronnak mert a fak is mozogtak kicsit de azt nem ertem h magat a magasaagot egybol felszallas utan miert nem tudja ilyenkor tartani 1,2meteren azert sztem akkora szel nem fujt, visszaneztem a logbol volt olyan 15perces repulesem viszont amikor nem volt wind warning akkor semmi ilyesmi nem volt. Mindenestre meg viccelt jo h csak 1,2m rol zugott a fube kb reagalni nem tudtam. Felszallas utan se volt akkor tul stabil.
-
-
veterán
-
thomasvold
őstag
válasz Tomjack #4207 üzenetére
Mennyire csaptad oda? Esetleg olyan lehet, hogy a tengely minimálisan meggörbült? Lehet hülyeséget mondok, majd a szakik megmondják. A másik, milyen karbon propellerek? Nem hozzá való eredetit vettél? Az pörög ki, amelyiket letörted? Mind a négyet cserélted vagy csak azt az egyet? Jól rögzítetted a propellert?
[ Szerkesztve ]
-
tirszin
senior tag
-
Geller72
veterán
válasz Tomjack #4093 üzenetére
...gondolom, nem véletlenül van hozzá teljesen más táv is...Mert a két verziónak még a távja sem egyforma. Ha megjön a boosterem, úgy is szét kell szednem hozzá a távot, majd belenézek.
Ha esetleg érdekel, így néz ki ripinyára szedve.
Itt van többek közt az a vidi is, amiben egy Air-el kavarnak a Mini Fly Appjával. (Sparkkal is megy). -
Geller72
veterán
válasz Tomjack #4087 üzenetére
De mit nézzek meg? Könyörgöm, menjetek már el a Dji hivatalos fórumára és olvassatok el ott admin kommenteket, ha nekem nem hisztek. Itt, az Eu-ban az a gép fog FCC-ben meghatározott módon működni, azon a teljesítménnyel, amin FCC matrica van.
Nem értelek. Ha egyszer kiadnak valamit, aminek eleve, hardveresen csökkentett adóteljesítménye van, akkor mit gondolsz? Csoda fog történni? Ha egy Simsonban eleve, gyárilag 3 sebesség van, akkor te szerinted ennek ellenére negyedikbe lehet rakni? Mert kb. az hasonló csoda lenne.
Mit látsz ezen a hivatalos, Dji oldalán is megtalálható képen?Mert én azt, hogy az FCC modell CSAK abban a módban, CSAK azon a frekvencián és CSAK, KIZÁRÓLAG azzal az adóteljesítménnyel működik. ÉS nem mással. Az ECC pedig két frekin, és a képen látható teljesítménnyel, nem nagyobbal. Egyszerűen azért, mert NEM TUD nagyobb teljesítménnyel adni. Komolyan nem értem, hogy ezen, veletek itt vitatkozunk. A tényekkel. Amik elég világosan megtalálhatóak a Mini adatlapján a Dji hivatalos honlapján. Én feladom.
FCC=Federal Communications Commission=Durva fordításban Szövetségi Kommunikációs bizottság. Tulajdonképpen ugyanaz, mint nálunk az NMHH= Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
Az FCC-hez hasonlóan létezik az Eu-s verziója, ezért ECC. Régebben EC volt, a Kínaiak még sok esetben így tudják (így hamisítják a matricát .) , de már nem az. Az EC az European Committe volt, most ez változott European Communication Committee-re.[ Szerkesztve ]
-
tirszin
senior tag
válasz Tomjack #4087 üzenetére
A köztudatban szerintem is teljesen tévesen terjedt el ez az ECC-FCC mizéria.
Mert nem ez a lényeg, hanem az EU-ban megengedett kisebb adóteljesítmény! Ha egyszerűen kisebb adóvégfokot teszek valamibe, az persze, hogy hardveres és kisebb lesz a hatótávja. Én így csinálnám a korlátozást DJI helyében, mert ezt a megoldást biztosan el is fogadják az EU-s hatóságok.Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
Geller72
veterán
válasz Tomjack #4071 üzenetére
..no akkor elmondom, utoljára..
okoskodás vagy nem, személyeskedünk, vagy nem..
"simán aktiválják az FCC módot.."
-Még mindig azt mondom, nem tudjátok, hogy mit hajtogattok..
Mi az, hogy FCC mód? Ha?Simán aktiválják. Mit?
Az ECC eleve mindkét frekit tudja, az FCC csak az 5.8 Ghz.et (kb. 10x leírtuk már..)
Nincs mit aktiválni. Hülyeség. Ha 5.8Ghz-en "marad" vagy teszed, vagy aktiválod, vagy mi a szar, akkor még jobban kiheréled, mert 5.8 Ghz.en még annyit sem megy, mint 2.4Ghz-en, egyszerűen csak mert ez fizika és a magasabb frekihez alacsonyabb hatótáv tartozik. Nem igazán értem, hogy ezen mit nem lehet érteni.Az ECC matricás gépek hardveresen is különböznek az FCC matricás gépektől. DE. IGEN.
Az FCC matricás gépek csak 5.8Ghz-en kommunikálnak, az ECC matricás gépek 2.4 és 5.8Ghz-en.A két gép közt ez az egyik nagy difi. A sokkal lényegesebb az, hogy az adóteljesítményben is különböznek, azaz az ECC a büdös életben nem tud annyit, mint az FCC, mert LE VAN KORLÁTOZVA az adóteljesítménye.
Ezért van az, hogy ha te kiviszed az ECC-s géped az USA-ba, az akkor is annyit fog tudni, mert ott is azt az adóteljesítményt nyújtja, mert egyszerűen hardveresen ennyit tud.
Az FCC matricás gépek 5.8Ghz-en számszerűleg ~kétszer, azonban valósan négyzetesen nagyobb adóteljesítményűek, mert ott meg ez a szabvány. Azaz hiába kapcsolgatsz te manuálisan bármit, az akkor sem fogja azt tudni, mint egy FCC, mert hardveresen más.
Itt két rajz, ha ez nem megy át, akkor tök mindegy.Hiába "teszed át" FCC módba, max még jobban kiheréled, mert a 2km helyett tudni fog max 500m-t. Kapíse?
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz Tomjack #3893 üzenetére
Manapság 99%-ban mindent ilyennel kell tölteni. Earbuds, power bankok, tabletek, androidos telefonok (ha már nem Type-C-sek, mert ez lesz az új csati az biztos) Kb. 10+ éve. Persze a nagyobb Dji gépeknek saját csatija van, de az általános, alacsony áramfelvételű töltők (eddig) szinte mind ilyenek voltak. Elég ránézni a csatira. Nekem kb 30+ kábelem van itthon, mert mindenhez ilyet csomagoltak. . Ha kell valakinek ilyen kábel, szívesen adok, ingyen.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- CPU léghűtés kibeszélő
- Xbox tulajok OFF topicja
- Spórolós topik
- Mikrotik routerek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SkyShowtime
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Asztali lámpa 15W vezetéknélküli beépített töltővel új 6hó jótállás!
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
- Jura Impressa C5 automata kávéfőző
- Elektromos rollerek/tabletek eladók kiváló áron (500/750/5600 Watt)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest