Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Bitcoin topic
- Microsoft Excel topic
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Windows 11
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- ASUS routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kis Tigris
tag
válasz farkas26 #9982 üzenetére
Sziasztok. A 2x 2.000ft-ot hogy, milyen formában és hová fizetted be? Nem találtam idáig infót róla, hiánypótlásra szólítottak fel a lajstromszám kérelmekor.
"Tájékoztatom az Ügyfelet, hogy az eljárási díjat az Építési és Közlekedési Minisztérium Magyar
Államkincstárnál vezetett MÁK 10032000-00003582-06020015 számú számlájára kell befizetni."De hogy pontosan mit kell még írni s hová, gőzöm sincs :/ Mert ha simán ide küldöm a pénzt, abból nekik gőzük sem lesz hogy miért küldtem /
Üzembetartói 2.000ft-ot is ide kell küldeni vajon?
-
Schaf
tag
válasz farkas26 #9567 üzenetére
Alapvetően weboldal van ahol megnézheted a korlátozásokat.
De pl Bledbe ne is vidd a drónt. A polgi tavaly azzal nyerte a választást, hogy idén megfingatja a turistákat... és kb zéró tolerancia van a drónra, vadkempingre, stb.
Lehet könyörögvényt írni, de akkor GPS koordináták alapján meg kell adnod honnan szállsz fel. Ha pedig az magán terület, máris kell a tulaj beleegyezése is.
Stb...
"...A fénynél csak a közösségi hálókon terjedő hülyeség a gyorsabb...."
-
twine
veterán
válasz farkas26 #9517 üzenetére
És hogy ne csináljak s3gg3t a számból, tartozom azzal, hogy beismerjem, tévedtem DE.....
Ez azért így még elég nagy c0pás, (legalábbis amennyire tegnap éjszaka utána tudtam olvasni.)
Úgy látom csak Goggles2-vel és az Integrával működik. Ez eddig ok is lenne bár, irgalmatlan szívfájdalom, hogy a GoggleV2-vel nem...Ugyanakkor miért nem szívfájdalom mégsem?
Mert én mintha azt olvastam volna, hogy hivatalosan csak akkor működik szemüveggel, ha az újonnan "hozzáadott" DJI RC Motion 2-vel irányítjuk a drónt.
Azzal meg én biztosan soha nem fogok mini3pro-t irányítani.Szóval tévedésem beismerem, de ez így nekem nagyon nem tetszik
Ps: ugyanakkor van már videó arról, hogy mégis DJI RC-vel irányítják Intgerával...
(Nem néztem végig, csak némán beletekertem, nem tudom mi a trükk. Amint lesz időm megnézem.)Szerk:
Mindemellett én még mindig maradok DJI fan
Volt MINI3pro garis ügyintézésem, amit a DJI (európai)szombathelyi szervízközpontja intézett.
Most volt problémám a DJI O3Air Unittal, azt Németországba kellett küldeni, ott is halál korrektek kezelték az ügyemet...
Szóval azt kell mondjam, le a kalappal, eddig nekem igazán korrektül álltak minden egyes nyitott ügyhöz. Gyorsan, korrekten, szállítólevéllel...komolyan minden cégnél így kellene hogy működjön a gari.[ Szerkesztve ]
-
total90
veterán
válasz farkas26 #9513 üzenetére
Itt Svájcban is elég jól meg van oldva. Az app ugyan még nincs kész, de a webes felület bőven jó.
Igazából van ahol nem lehet repülni és van ahova kell engedély. Ez utóbbi esetén ott a link minden esetben, ahol lehet kérvényezni és nem mellesleg, sehol sem kell fizetni érte.
Az ország nagy részén viszont lehet repülni, persze észben tartva az alap szabályokat.Horvátorszában hol kell regisztrálni és mi az app neve?
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
twine
veterán
válasz farkas26 #9501 üzenetére
Szia!
...és valóban, itt írják is egyértelműen.
Közben nem hagyott nyugodni a dolog és utána jártam. A Mini3 használ O2-t, és ezt az információt tévesztettem be. Azt hittem ugyanazt használja mindkettő...
Tévedtem Köszönöm a kiigazítást, ma is tanultam -
twine
veterán
válasz farkas26 #9498 üzenetére
Szia!
Ez valóban annyira pletyka, mint ha mi kiírnánk ide, csak a fenti portálnak nagyobb a nézettsége
Én a DJI forumát olvasom nagy lelkesedéssel, ott is folyton előkerül ez a téma,( volt aki már "aláírás gyűjtésbe" is kezdett emiatt(sajnos ahogy láttam nem túl nagy sikerrel) de egyelőre nem úgy tűnik, hogy változtatnának ezen.
Amit én tudok,(de a tévedés és tanulás jogát mindig fenntartom) hogy a mini 3(pro) Ocusync 2-t használ, míg az FPV Goggles V2(azért írom ezt a modellt, mert ez támogatja jelenleg a legtöbb eszközt, többet, mint az új társai legjobb tudomásom szerint)
által támogatott eszközök mind O3 vagy O3+ átvitelt használnak.Saját egyéni véleményem, hogy ennyire nem fogja keverni a palettát a DJI, hogy az FPV és a kameraplatform vonalat összemossa, és ilyen szinten átjárható legyen.
Én sajnálom a legjobban, hiszen van otthon Mini3pro-DJI RC(kijelzős) szett, DJI FPV combo (komplett szett), DJI O3 Air Unit-al szerelt racer, és tök jó volna ha ezek között lenne átjárhatóság.
Nyáron elviselhetetlenül tűző napsütésben jól jönne néha, ha a MINIhez fel tudnám venni az FPV szemüveget, vannak ritka alkalmak amikor az FPV gépet stab módban használnám a kijelzős DJI RC-vel...ezek simán életszerű vágyak lennének, és nem extreme példák szerintem, de soha nem fog megvalósulni. Így fogadtam el....Ami még számomra a pletyka/bulvár faktort erősen növeli ebben a cikkben, az a DJI fpv remote controller2 hiánycikként való bemutatása.
Valóban volt egy olyan időszak, amikor nem lehetett kapni, és a DJI fórumán is erős volt a felháborodás, de (már jó ideje) jelenleg minden gond nélkül rendelhető.
Persze csodák néha vannak, a legnagyobb lelkesedéssel jelenteném be hogy tévedtem, ha a mini3 bekerülne a szemüveg által támogatott eszközök közé.
(Hozzáteszem a mavic3 tulajok is "ütik" emiatt a DJI-t)[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz farkas26 #9493 üzenetére
A reddit-en írta egy magát dji supportnak hívott emberke, hogy nem támogatja, és nem is fogja (régebben olvastam, lehet nem pontosak az emlékeim ) De emlékszem arra is, hogy ment a diskurzus, hogy a mini 3-ban olyan air unit van, ami pedig támogat szemüveget. Hátha bele rakják, vagy valaki egy külső frissítéssel bele rakja
-
twine
veterán
válasz farkas26 #9398 üzenetére
Szia!
köszönöm szépen.
Mini3pro...
Mondhatni első "valódi" repülésem volt vele...Ezért aztán kevés jelenet készült...
Azért "ezért", mert bár úgy érzem van gyakorlatom, (6év Phantmozás) szeretem igazán megismerni a gépeket. A phantom négyes szériáját már pontosan tudtam mekkora szélben ,hogyan engedhetem fel földről, nagy szélben kézből, vagy sehogy sem mert akkora a szél, vagy a lökések. Rengeteget teszteltem őket, és ugyanennyit tapasztaltam élesben is...ezzel a kis mini3pro-val még csak az ismerkedési fázisában járunk
Elég nagy volt a szél, szépen tartotta ugyan magát , de nem akartam kockáztatni...
Ha valaki figyelmesebben szemléli a felvételeket látni talán, hogy a felszállási ponttól max. 30-50m magsságban voltam.
(Csatlakozva ezzel azokhoz a beszélgetésekhez, hogy van aki az első repülését 500m-en hajtja végre Ezt én soha nem értettem, de nem szeretek pálcát törni senki felett...én 6 év alatt talán ha egyszer hagytam el fölfelé kicsivel a 120m-t. Nem érteztem soha szükségét, és most is baromi jó érzés volt, hogy 30m-el a felszállási ponttól, már a "felhők" felett voltam...
Igaz, kellett hozzá egy fél napos kirándulásEz most inkább csak egy kis kostoló volt számomra a "mini" világból, mert évek óta nem tehettem ezt meg, hogy egy családi kirándulás alkalmával előkapva a hátizsákból a gépet, repülök egy pöppet...
kamera szempontjából kissé visszalépés a mini3pro a Phantom4proV2-höz képest, de azt kell mondjam, egy percig nem bántam meg a "cserét"...(Mérlegre rakva a tudást, és a használhatóságot-kényelmet)Ezzel a kijelzős RC-vel, egyelőre, [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest