-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Dragon3000 #94649 üzenetére
Hát pedig Fiberhome-ra szutyokra írták itt, a WIFI-je aktív marad, bridge módba is nyomja mint az ökör.
Másik vélemény szerint talán van erre megoldás, még a bridge módban kérés előtt kell letiltani, akkor csöndben marad.
Másik site fórumán viszont azt állítják akkor is sugároz, bele a vakvilágba de SSID nélkül.
Nálam éppen holnap kötik be, egy ilyen Fiberhome gagyi szutykot.
Én majd bepakolom az antennáit egy Faraday kalitkába és sok sikert.ps. nálunk az a jó, hogy itt a Telekom is, szintén optikával. Ha nagyon szar lesz a Digi, akkor tudok váltani.
(persze csak netet, mert a Telekom meg az IPTV hülyeségével tud rendesen kiakasztani) -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Ejelhar #94648 üzenetére
Melyiknél marad aktív a wifi bridge módban, mert eddig itt még senki se igazolta ezt.
Asus routerrel is volt, hogy egy beállítás miatt összevissza szarakodott valakinek fttb-n valakinek ftth-n. Ugyanígy lehet másnál is router beállítás gond, meg lehet szar ont is, de szar ont más szolgáltatónál is van, így ez alapján mindegyiket lehetne fikázni. Na meg attól, hogy ide beirkál 10 ember, hogy szar, az nem valami nagy szám a 7-800e internet előfizetőjükhöz képest, ugyanúgy a nagyobb hibák esetében, amikor 1000 bejegyzés kerül a digi facebook oldalára az is még elég kicsi szám. -
Ejelhar
senior tag
válasz
Dragon3000 #94647 üzenetére
Nem mindegy milyen ONT, mert ha bridge módban is aktív marad a WIFI interface, akkor az rém gagyi, szutyok szar.
ps. és ha visszaolvastál itt, van más is. pl. volt napjában többszöri szakadás az ócska ONT-al bridge módban is egyeseknél, ugyanazzal a routerrel, ami FTTB-n makulátlanul teljesített.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Dragon3000 #94644 üzenetére
A gagyi ONT tényén és a gányolt munkán a DNS váltás nem segít.
Hálózati gondok lehetnek ideiglenesen, az nem gond, mert mindenkinél benne van a pakliban. A legjobbaknál is.
De a fillérbaszás előbb-utóbb visszaüt, a növekedés gátja lesz. -
Ejelhar
senior tag
válasz
qqcqqc #94636 üzenetére
A megörökölt UPC hálózat sok helyen bűn rossz, szerintem Magyarországon a Voda (volt UPC) a legrosszabb választás az ISP-k közül.
Olyan mint a kutya vacsorája: ha van (használható net), akkor örülünk.
Ha meg használhatatlan, hát akkor így jártunk.De a topicot olvasva a Digi is mindent elkövet, hogy leváltsa őket a negatív rekordok pályáján (rém szar gagyi ONT, alulfizetett és mélyen beleszarós alvállalkozók gányolása az új bekötéseknél)
-
-
Watt25
veterán
Oké, szaradigi, de állítástok már be addig a DNS-t 8.8.8.8 -ra és 8.8.4.4-re és máris minden megy gond nélkül.
-
jayway
újonc
Jánoshalmán is egy hulladék az egész szokás szerint.. száz év mire betölti a weboldalakat.. februári bekötés után hónapokig minden késő délután és este használhatatlan volt. Folyamatos midnennapos 100+ ping és sebességingadozás, ONT csere után is.., majd egyszer csak helyre állt. de nincs olyan hét, hogy valamelyik nap ne lenne gond a digi ftth 1000-es nettel.. bár egyik se jobb.. előtte invitel volt, de volt már telekom is...
-
lovi27
addikt
Digi székháznál nincs gond - még jó...
Opendns-sel. -
Foose
addikt
válasz
Ryder62 #94622 üzenetére
Nálam is bejön minden,csak közben három sálat megkötök. Szerintem csak a szokásos fos,mint minden héten
Mivel vodafone előfizető vagyok,dobálnák hozzám az új csomagjukat,de hiába van már 1 gigás net,a minimum (azaz garantált) sebesség még a digi garantált sebessége alatt van,így kénytelen vagyok digis maradni.
-
Chereiose
addikt
Szánalmas ez a digi, hogy most már hetente használhatatlan szar mindenük (Érd)…
-
Watt25
veterán
Én is DNS problémának látom, átállítottam a Public Google DNS-re, így most jó.
-
k.joco899
csendes tag
válasz
Lacccca87 #94614 üzenetére
Nem tudom pingelni sem.
Egyébként más is szív vele rendesen. A router gondok topicban olvastam egy kommentet, mely szerint a FiberHome HG6544C esetében Wifi eszközök nem tudják pingelni a kábeles eszközöket routeren keresztül. Valószínűleg átkérem bridge módba és veszek egy értelmes routert.
Köszi a segítséget -
SteveL
aktív tag
Sziasztok.
1 Gbps netem van, és újabban a Bridge-be rakott ONT és a saját routerem között a kapcsolat 100 Mbps-esre vált (pédául ha újraindítom az ONT-ot, 2-3-szor 1000-es sebességet ír a router, a kapcsolat megszakad egy párszor, végül 100-as lesz). Nálam lehet a hiba, vagy a Digi oldalán is lehet valami probléma (pl. a halózatukkal, vagy magával az ONT-tal)? Itthon nem történt semmi változtatás az utóbbi időben. -
k.joco899
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni nyomtató beállitásban. Most költöztünk, hoztak egy Fiberhome HG6544C típusú eszközt. Ezt összekötöttem a régi nyomtatómmal egy UTP kábellel, a lan1 portba dugva. A nyomtatón egy tesztoldalt kinyomtatva látom, hogy kap Ip címet, de a win10 nem látja.
Ahonnan költöztem, ott egy egy HG8121h volt, azzal be tudtam állítani a kapcsolatot, de ezzel nem megy.
Mi lehet a gond? -
MadMancs
veterán
TV+Teln el is atomstabil bridge ben.
eszlenyek:
Plusz egy eszköz plusz egy eszköz. Bridge ben fogyasztása lepkef*ng, nem ezen fog összedölni a családi költségvetés. Bárhová mész, kapni fogsz szolgáltatói eszközt. Ez van. Vagy elég annyit gyújt egy ONT/HGW vagy veszel saját és 2 eszköz. -
Dragon3000
nagyúr
-
-
válasz
eszlenyek #94601 üzenetére
Köss rá egy saját routert, és minden probléma megoldódik. A DIGI vezetékes netet szolgáltat, amihez egy darab 1000Mbps port elégséges, a többi (plusz portok és a wifi) csak úgy van. Amúgy nekem Huawei van, ezen csak egy darab 1000Mbps port van, és még egy 100Mbps, de a routernek pont elég az az egy is.
-
eszlenyek
tag
Megkaptam hétfőn ezt a csodálatos FiberHome HG6544C routert én is a digitől, azt hagyjuk, hogy egy akkora vicc, hogy csak 2 gigás port van rajta a másik kettő 100 megás, de ha a chromecastos eszközöm kábellel van összekötve a hálózattal, akkor a telefonom wifiről nem fogja látni?
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest