- Pár nap, és humanoid robotok is futják már a félmaratont
- Google AI segíti az amerikai áramhálózat fejlesztését
- Egy vacsora, és a Trump-kormány már nem korlátozza az NVIDIA H20-as eladásait
- 600 tonna iPhone-t vitt az Apple az USA-ba Indiából Trump vámjai miatt
- Befutott az AI az ügyfélszolgálatra, és sokkal több terméket tudnak azóta eladni
- Mesterséges intelligencia topik
- Mozilla Firefox
- Pár nap, és humanoid robotok is futják már a félmaratont
- Mikrotik routerek
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Arch Linux
- Otthoni hálózat és internet megosztás
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
adika4444 #81287 üzenetére
3. Óbuda csúcshegy részen ebből van szívás most
Az egész hegyoldal új családi házas terület lett, az út már aszfaltozva, közművek mindenhol föld alatt igen ám csak a Telekom legvégül jött aknás FTTH kiépítéssel, és míg rokonom háza 3éves és kapcsoltak aknázás esetén aztán lett neki a járda alatt a kerítés mögé behúzva egy KPE cső addig a szembe szomszédjának át kell fúrni az út alatt az meg már nem olcsó mulatság.
Akna kiépítve, optikai kábel meg kötődoboz benne és aki az utca egyik oldalán van viszonylag könnyen rá tud kötni a szembe oldal meg intézzen fúrást az utca alatt...Légkábeles villanyoszlopos megoldás esetén most könnyű lenne mindenhova netet is vinni és 1 oszlopba nem hal bele senki úgyis kellett a közvilágítás miatt lámpaoszlop
-
zsoltcube
újonc
válasz
csabedly #81296 üzenetére
Jaja, nekem is ez kb, kis mértékben változik több-kevesebb, de folyamatosan el-el dobál csomagokat.
Sokra az ügyfélszolgálattal épp nem mentem, felhívtam őket a bekötés után 5 nappal, hogy ez a helyzet, hoztak egy használt ONT-t, lehet ez a gond, ha lehet cseréljék újra. Ők nem látják a problémát, szerintük minden oké. De tudod, miért nem látják...? Mert nem 10 percet pingelnek, hanem szám szerint 4 darabot...
A hölgy továbbá azt mondta, ő ezt nem tudja felvenni hibaként, mert "vissza fogják dobni", írjak a hibabejelento@digikabel.hu -ra képekkel igazolva mi a problémám, 72 órán belül válaszolnak... Elküldtem azt a három ping eredményt, amit ide is, részletesen leírva mi a bajom. Gyorsan, kb 1 óra múlva jött válasz egy jól szituált úrtól, szintén nem látják a problémát, de felajánlott egy olyan lehetőséget, hogy egy szerelő kolléga kijön a kis laptopjával, rádugja, méreget, tesztel. Na mondom szuper, tuti ki fog bukni a hiba...
Kijött az inkompetens kolléga minden nélkül, akinek elmagyaráztam mit jelent pingelni valamit, illetve miért is baj ez.
Tök rendes volt egyébként, kicserélte az ONT-t, de azt mondja újat nem tudnak adni, nincs.
Közben rájöttem, az utcánkban egy ismerősömnek ugyanez a nete van, kértem pingeljen már kicsit, nála is ugyanez a helyzet.
Ebből azt gondolom nem egyéni probléma ez, ilyen itt jelenleg a Digi nete... Egy másik ismerősömnek már kb 5 éve van Invitel által kiépített üzemeltetett FTTH net/tv/telefon, amit átvett a Digi ugye, nála mehet egy hétig is a pingelés, egyetlen csomag sem fog eltűnni...
Viszont ha csak itt, ebben az egy utcában (illetve akár más városokban is) csinálja ezt, lehet valahogy rájuk kellene erőltetni, nézzenek egy elosztót a környéken, hátha.. Email formában kellene szerintem valami normálisat fogalmazni, telefonon sokszor úgy érzem, nem is érti az ügyintéző, miről van szó.
Ez Jászberény egyébként. -
törölt tag
válasz
viktorhu #81295 üzenetére
Közben megállapodtam a Vodafone-nal.
Igen, erről hallottam, hogy a SZIP óta nem lehet, ez egyébként az önkormányzatokkal egy kitolás.
-
viktorhu
veterán
válasz
#07746304 #81288 üzenetére
Mindenki légkábelezik, ha nem előírás a földben vezetés - korábban sok önkormányzat tiltotta a légkábelt, de erre a SZIP óta nincs már lehetőségük, így marad ez mindenütt. Hogy mennyire igényes a kivitelezés, az nyilván azon is múlik, hogy mi fér bele a díjakba, és most a havidíjak és a kiépítés sebességének versenye folyik a szolgáltatók között
A svájci upc-nél pl. 12/24 hónap hűséggel csak új előfizetőknek 59 frank (19 ezer forint) a havidíj a 300-as netcsomag tévével, utána 79 frank (25500 forint). Gondolom annyiért szebb kiépítést kapnak, és ott nem is engednék meg a légkábelezést az önkormányzatok.
Annak mondjuk szerintem te sem örülnél, ha mindig elmenne az áram, amikor valakit esőben bekötnek a környékről, meg nyilván az áramszolgáltató sem örülne neki, szóval nem is reális elképzelés, szóval marad sajnos az új időpont.
-
törölt tag
válasz
Dragon3000 #81293 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Dragon3000 #81291 üzenetére
A T-nek még a kábele sincs fent... az még legalább 1 év. Már a Vodafone-nal tárgyalok, csak ugye ott meg még az 500 sincs meg, de hűségidő vállalása nélkül fogok tőlük Internetet vásárolni. Mondjuk egyelőre ott is kivárok, mert az első nekifutásra magasabb havidíjat mondtak, mint a DIGI, a 300-as netre is.
Ez alapján nekem elég a 300-as Internet is.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
#07746304 #81290 üzenetére
"Egyébként is olvastam itt, hogy milyen igénytelen munkákat csinálnak az alvállalkozók (bezzeg otthon nem ilyenek), na ez új nyílászáróimat nem fogják gányolni!"
Előre mondom, hogy a T-nél se fognak neked másképp hozzáállni, fúrnak egy lyukat rá és azon fogják bevezetni, ha ez nem járható út, akkor bele se kezdj majd abba. -
törölt tag
No az imént lemondtam. Azt mondja a figura, mivel onlone történt, csak személyesen DIGI pontban, vagy emailben lehet lemondani. Mondjuk utóbbit nem nagy dolog megírni, de most eléggé fel volt húzva. Mondtam neki, hogy be nem megyek Debrecenbe, egyébként meg az fix, hogy itt az új kecómba ők nem jönnek már be... számlázni sem tudnak, meg kiépítési díjat semmit felszámolni. Felvette az adatokat. Azt mondja, hogy elmegy konzultálni, majd jelezte, hogy majd lehet telefonon keresnek
Jegyzőkönyv készült, kérdezte az indokot, mondtam neki, hogy több mint 1 hónapra van az új időpont a megrendelés leadásától, egyébként meg a kedves alvállalkozójuk, elsőnek kijött okoskodott telefonon, hogy társasház ilyen engedély meg olyan kell (lófütyit, közös képviselő sincs, meg közösköltség sem). Aztán csak megértette, hogy így jártak. Bár lehet majd hirtelen találnak egy időpontot közelebbre, de nem veszem fel a telefont, mert nem érdekel már. Egyébként is olvastam itt, hogy milyen igénytelen munkákat csinálnak az alvállalkozók (bezzeg otthon nem ilyenek), na ez új nyílászáróimat nem fogják gányolni!
-
törölt tag
válasz
adika4444 #81287 üzenetére
Most megint csak saját példát tudok mondani. Berettyóújfaluban 1994-ben kötötték be hozzánk a telefonvonalat. Emlékszem, hogy felásták az árkot. Ugyanezt megcsinálták a vezetékes gáznál is. Tehát 26 év telt el, és azt gondolom, hogy a rézdrótnál jóval időtállóbb megoldás az optika, melynek sem a végleges kapacitása, sem az esetleges utóda nem látható, ellenben például az ED 3.0-val. Tehát amikor egy szolgáltató azt mondja, hogy ő bizony koaxot már 2020-ban csak levegőben hajlandó kihúzni, azt mondom, hogy oké... de az optika az olyan, hogy szerintem maximálisan megtérülne. Egyébként Újfaluban a Telekom is a legtöbb helyen az optikát is levegőben húzza. Olcsóbbnak olcsóbb, de az oszlop tulajdonosának az áramszolgáltatónak perkálnak keményen.
Itt viszont Hajdúszoboszlón, frissen jelent meg a DIGI, és az egész város légkábelezi kb
A T is...
-
adika4444
addikt
válasz
#07746304 #81286 üzenetére
A légkábel egy szükséges rossz, baromi nagy munka földkábelezni. Az viszont igaz, hogy idővel talán ezt is meg lehetne oldani, volt nálunk utcafelújítás, egy rohadt kábelcsövet nem fektettek le, pedig simán meg lehetett volna alapozni egy földkábeles áram + net dolgot, elvégre a szomszédos utcákat is fel kell újítani, ill. van amit már újítottak, de nyilván ott sem nyúltak hozzá...
-
törölt tag
válasz
adika4444 #81285 üzenetére
Az igényesség sehol Magyarországon...
Igényesnek sajnos az előfizetőnek kell lennie, én például a régi házamban is kábelvezetőcsatorna-rendszert építettem ki. Itt is az van, csak itt ragasztószalaggos.
Ahogyan szerintem igényes településnél nem lehetne légkábelezni sem, úgy lakásban is nekik kellene kiépíteni a kábelvezető csatornákat. De ez csak egy másik országban lehet elvárás. Itt úgy fúrkálnak hogy nekik minél egyszerűbb meg gyorsabb legyen, meg naponta maximális ügyfelet tudjanak bekötni (hogy az ISP-től több lóvét tudjon leszedni). Ha havi fixért dolgozna, jobban ráérne!
Meg ez a gyakorlat is milyen már? Adott ügyfélnél esik az eső... eláll, aztán nem ott folytatja ahol abbahagyta, hanem azt kihagyja... Az biztos, hogy egy fillér borravalót nem adok neki, akárhogy adja elő a hős mindent megtett mutatványt, már ha egyáltalán sor kerül ugye a bekötésre
-
adika4444
addikt
válasz
#07746304 #81280 üzenetére
Ahogy írják is fölöttem, az alvállalkozók sok esetben lustábbak, nem igazán érdekli őket, vagy nem túl igényesek. Szerencsére ellenpélda is van, de én ezért kértem szintén félrement alvállalkozós sztori után, hogy DIGI-s szerelő jöjjön. Jött, megcsinálta, azóta is használjuk.
A hibaelhárítás egy érdekes kérdés. Egyszer egy TV hibánál 20 órán belül kijöttek (sérült kábel az oszlopon), viszont egy vagy két éve volt egy kis gond az ONT-tal, egy frissítésük félremehetett rajta, azt kőkeményen 40 óra alatt sikerült megoldani. Viszont az ügyfélszolgálat nagyon korrekt volt, miután mondtam neki a PPPoE hibámat, nem futottuk le az újraindítós köröket, csak felvette a srác a panaszt és elköszöntünk.
-
törölt tag
válasz
Varszegig #81281 üzenetére
Ez az alvállalkozós móka a kedvencem, már Berettyóújfaluban is tapasztaltam, amikor ott laktam, hogy volt olyan alvállalkozó aki egyszerre dolgozott a UPC-nek, meg az Invitelnek.
Most meg elterjedt, hogy
Berettyóújfaluban az Invitel (ugye már a DIGI-é), meg a Telekom optikát húz, előbbi ED 3.0-t cserél, utóbbi meg ADSL-t...
Van olyan, aki arról írt, hogy reménykedik az idén július, vagy augusztusi bekötésben. A saját példámon, illetve a Ti általatok leírtak alapján is úgy látom ,hogy ott még a 2021 előtti bekötésnek az esélye is csekély
"Egyébként ha villanyoszlopon van a digi, arra tényleg ne másszanak esőben. Ha jól tudom, az még az ELMŰ szerelőinek is tilos."
Talán lehetne áramtalanítani addig, de mióta itt lakom itt nem volt áramszünet, és azóta került fel - késő ősszel, vagy kora télen - az optika.Azonban felmerül az a kérdés, ha a nyári eső miatt nem jönnek ki, akkor mit csinálnak akkor, ha napokig ömlik az eső ősszel? Vagy jégpáncélos az út az ónosesőtől napokig?
Én 1 hónapot vártam a bekötésre, ami elsőre nem igazán sikerült. (alvállalkozó...)
Ezek mind ilyen - tisztelet a kivételnek - szellemileg agyoniskolázottak, akikre jellemző a pökhendiség, meg lóg a nyakukban vastagon a flux... aztán mindenki tömi a zsebükbe az 1000-2000 forintos borravalókat ...
Egyelőre három dolog tart vissza attól, hogy felhívjam a Vodafone-t és az Internetet is meghosszabbítsam ügyfélmegtartóval:
1. A kíváncsiság (bár már egyre jobban kezd nem érdekelni a sebesség)
2. Ezért vettem külön routert
3. Már úgyis kifizetem a Vodafone-nak ezt a hónapot az Internetérét is. -
Varszegig
veterán
válasz
#07746304 #81280 üzenetére
A beszerelést gyakran alvállalkozók végzik, akiknek nincs sok kedvük dolgozni. Ha rendes digis szerelő jön, akkor általában megy minden flottul. Nálunk annak idején az első próbálkozásra alvállalkozó jött, nem kötötte be, másodikra 2 digis, és egy pillanat alatt kész voltak.
Egyébként ha villanyoszlopon van a digi, arra tényleg ne másszanak esőben. Ha jól tudom, az még az ELMŰ szerelőinek is tilos. -
törölt tag
válasz
adika4444 #81279 üzenetére
Itt már tavaly az utcában fent volt a DIGI kábel, az optika meg az utcasarkon van
Ja és még akkor szívtam a fogam, hogy az optika már fent van az oszlopon, nekem meg hűségem van
(szerencsére nem feleslegesen volt Vodafone-nál hűségem). Megkérdezte az ügyintéző, hogy beírhat az új dátumra?! Mert érezte, hogy rezeg a léc... mondom, oké, még most egyszer megpróbálom, mert ebben a hónapban lesz... de ha bármilyen okból kifolyólag meghiúsul (mert itt azért arról is szó van, hogy az embernek át kell rendeznie a napját, szabadságot kell kivenni, vagy egyéb dolgot háttérbe szorítania), akkor elköszönünk egymástól.
Ebben az esetben megvárom a Telekom optikát (na az még egy év is lehet), Vodafone-on csüngve ügyfélmegtartóval. A TV-re és a Telefonra, már megkötöttem a speciális ajánlatot a Vodafone-nál.
De felmerül az emberben a gyanú óhatatlanul, ha ilyen "gyorsak" friss ügyfélnél, aki még fizeti a beszerelés / kiépítés költségét is (remélem nem találják ki, hogy 20K, mert ki kellett építeni, mert akkor megint viszontlátásra lesz az ajtóban), akkor mi lehet már meglévő ügyfélnél olyan hiba elhárítás esetén, aminél ki kell szállni?!
-
adika4444
addikt
válasz
#07746304 #81278 üzenetére
Én fél évet vártam Pesten a DIGI-re 2015-ben. Sajna úgy látszik a friss FTTH-s környezetben ez jellemző.
Mondjuk a Telekomnál is érdekes volt ha már felhoztad példának. 18 tavasz végén kértük a gigás netet Pest belvárosába. Az utcában már benntvolt az optikai kábel, igaz, földkábelként. Szeptemberre, alig 3--4 hónap alatt lett működő szolgáltatás. De trükkösek voltak, a megrendelést - ha jól rémlik - csak augusztusban vették fel, szóval az tény, hogy 30 napon belül megvolt a bekötés, csak a teljes ügymenet volt több idő.
-
törölt tag
válasz
#07746304 #81277 üzenetére
+ felhívott a szerelő, de éppen az udvaron voltam. 8-12-ig volt időpontom... 12:30-kor hívott.
Visszahívtam. Azt mondja, hát ő ma már nem jön ki, mert ugye igaz, hogy már nem esik az eső, de be van táblázva... mondom akkor mikor lesz ideje?! Hát... ő nem tudja, hívjam a 1272-tFelhívtam a 1272-es számot is. Felvették a panaszt, mondták, hogy utána fognak nézni, és vagy ma vagy holnap hívnak, hogy adjanak új időpontot. De kezdek már nagyon úgy lenni vele, ha a Telekomnak már aktív lenne az optikája az utcában, elengedném ezt a dolgot, de már így is megfordult a fejemben, hogy maradok a Vodafone-nál ügyfélmegtartóval.
Mondjuk ha benyögik, hogy június vége, akkor esélyes, hogy tényleg köszi, aztán megérte nekik kiépíteni (egyébként szerintem az is valószínűbb, hogy nem építettek a társasházon semmit, mert arról tudnék...) azt a tartó-rendező izét, amire hivatkozva 27-én sem kötötték be...
De még mindig ez van
Szerk: Az imént hívtak fel. Megvan az új időpont. Még ebben a hónapban ugyan, de jó sokára
Túl leszünk bőven az 1 hónapos megrendelési határidőn
Extra tanulság, ha megrendeled, és esik az eső, hó, nincs kedve a szerelőnek, tököm tudja... nem ám te leszel a következő, mennek szépen sorba, majd beszúrnak valamikor amikor már éppen te jönnél, ha friss megrendelő lennél -
törölt tag
Ma kötötték volna be, de esett az eső... most keresnek egy másik időpontot. Beszarás... 3 napon belül egy hónapja, hogy megrendeltem... Ennyi ideig, a matávos rézen szaladó, Invitel ADSL-re sem kellett várnom 2003-ban...
-
Varszegig
veterán
válasz
Sindare #81267 üzenetére
Mivel általában elég könnyen letörik a csatlakozó, ezért én nem piszkálnám. Viszont ha tudsz valakit, aki tud optikai csatit szerelni, és esetleg készenlétben áll, ha mégse sikerül a művelet, akkor hajrá. Digis, vagy T-s zserelő a környéken biztos segít, nem sok pénzért.
-
canniball
nagyúr
válasz
terencehIII #81264 üzenetére
Ez azért nem mindenhol ennyi meló. Nálam fúrt, kábelt húzott, forrasztott (vagy mit csinált az aknában a kábellel), szóval dolgozott is. És szintén 6k-t számláztak érte.
-
canniball
nagyúr
"Majd ha lesz szamla akkor tudsz a szerzodest is hozzaadni."
Na de ez milyen megoldás már! Két nap híján egy hónapig nem tudok regisztrálni, mert nem kapok számlát? Beszabehu..."Amugy szamlat elvileg regisztracio nelkul is be tudod fizetni szoval az nem para."
Vágom. Csak gondoltam körülnézek mit látok ott, mennyiben más mint a másik szolgáltatóé, meg hátha ott már látszik a számla.
Ami amúgy ma nekem is megjött mailben. Az elektronikus úton történő fizetés vállalásáért reklámozott -200Ft persze sehol. Nyilván nem ezen múlik a boldogságom, de amikor kötöttem a szerződést akkor még erről volt szó... -
csabedly
csendes tag
válasz
zsoltcube #81251 üzenetére
Szia.
Én is online játékokkal küzdök jelenleg Digis 1000-es nettel. Nekem nincs timed out csak mintha lagolna, delay-es lenne a játék. Ping nálam is rendben. Két routerral kipróbáltam, két számítógépen és egy konzolon ugyanaz a jelenség, de nem mindig. DNS szerver csere néha megoldja 1,2 napig de utána újra előjön. Viszont az új videokártyámhoz kaptam egy wtfast nevű programot amit felraktam és hihetetlen de javított a dolgon. Sajnos fizetős és drága a program viszont van 30 napos ingyenes verziója én a helyedben kipróbálnám!
-
Sindare
csendes tag
Sziasztok,
A lakás felújításban vagyok (társasház) és azt szeretném kérdezni, hogy kihúzhatom-e a ZTE-es digi-s eszközömből az optikai kábelt? Ha igen, akkor mi ennek a módja, hogy még véletlenül se sérüljön meg?
Ha azt mondjátok, hogy jobb nem piszkálni akkor is meg tudom oldani ott a felújítást csak macerásabb lesz.
Köszi!
-
Nerd
aktív tag
válasz
terencehIII #81264 üzenetére
oh, igen igertem hogy beirom ide, mert nekem ugyanez volt a problemam.
Tobb mint 2 honap utan valaszoltak a panasz e-mailemre.
Szoval ha uj elofizetes, akkor van 6000 forint, akkor is ha a lakasba mar mas bekototte elotted, tehat semmi munkaja nem volt a szerelonek.
-
Túzok22
senior tag
Én már próbáltam sima cat.5-öt, nem túl hosszú, sőt elég rövid kábel volt és a hálózati központban csak 100,0 Mbps lett a kapcsolati sebesség: 90-150 Mbps-eket mértem speestes-en. Visszatettem a cat.5E-set és hirtelen 100,0 Mbps-ről 1,0 Gbps-re váltott a kapcsolati sebesség a hálózati központban és már 930/920 (T optika) Mbps-eket mértem, úgyhogy nem jó a sima cat.5, minimum cat.5E kell a gigabithez.
-
terencehIII
tag
jól gondolom, hogy a 6000Ft-os "Szerelési díj" az gyakorlatilag a kiszállási díj ?(nekem a digis ember kijött, a lakásban lévő UTP kábelt letesztelte, jó volt így össz-visz 2 percet volt ott)
-
Nerd
aktív tag
válasz
canniball #81259 üzenetére
Majd ha lesz szamla akkor tudsz a szerzodest is hozzaadni. Szamlat vagy postan vagy mailben kapod. Amugy szamlat elvileg regisztracio nelkul is be tudod fizetni szoval az nem para. De igen kell egy szamla a regisztraciohoz.
Nekem most jott meg a 7. havi pdf emailben es vegre csopbeszedeses
-
canniball
nagyúr
Regisztráltam most én is, de azt mondja "A szerződés csatolásához adja meg szerződésszámát és számlasorszámát VAGY adja meg szerződésszámát és a telefonos menürendszerünkben is használható 6 számjegyű Pin kódját!" A szerződésszám OK, de se számlát nem kaptam (LOL, pont azt szeretném megnézni), se pin kódot. Így mégis hogy tudok bármit megnézni/intézni?
-
Túzok22
senior tag
válasz
estikornel #81257 üzenetére
Szia. Azt nézd meg hogy az utp kábel ami a DIGI-s eszközből megy a gépedbe min cat.5E-s legyen, mert a sima cat.5-ös csak 100 Mbps-t visz át. Valószínű hogy az utp-t kell cserélned. A gépedben amúgy gigabites hálókártya van? Próbáld meg frissíteni a gépeden a hálókártya drivert is.
-
válasz
estikornel #81255 üzenetére
Csak azért írtam, mert a nap végén a bérkezett munkalapokat rögzítik, és akkor történik az emelés. Nálam a hétvége tényleg bezavart, a szerelő leadta és berögzítette a munkalapot, de a rendszer adminisztráció csak hétfőn lett meg. A digi oldalán nézd meg, hogy milyen szolgáltatás szerepel a profilodban, ha 1000-es, akkor gond van. De mint írtad 95 felett mérsz, ezért az utp kábel és a csatlakozás rendben van, nem fizikai limit áll fenn.
-
estikornel
tag
válasz
Intruder2k5 #81253 üzenetére
Nem kellett semmit beállítanom, magától bekerült a név-jelszó páros, a szerződésen is a régi szerepel még. Kábel nem lehet gond, vagy azért vegyek holnap?
Ilyen a beállítás:
http://prntscr.com/sxfr8w
Itt 1000m-et ír kapcsolatnak, mérésnél nem igen látszik.http://prntscr.com/sxfnrl
Itt nem tudom állítani a route-ot bridgre ha kéne, de a felette lévőn sincs más opció. DHCP be van kapcsolva, ezt mondta is a fickó, volt is újraindítva azóta már a router többször.@qqcqqc Talán a hétvége miatt nem lett neked átállítva aznap, nem tudom milyen munkarendben dolgozhatnak.
-
válasz
estikornel #81252 üzenetére
Nálam egy pénteki napon délután volt az átépítés, és hétfőn állították át délelött. És kellett egy reconect a routeremnél, hog yéletbe léjen. A digi eszközét a bekötésnél bridge-re állították.
-
válasz
estikornel #81252 üzenetére
Üdv!
Várj még vele, én úgy tudom a sebesség profilodat csak akkor fogják majd átállítani, ha a szerelők leadták a munkalapot. Talán holnapra megoldódik magától. Kaptál új nevet és jelszót, vagy a régit írtad be az ONT-ba? Esetleg a szerződésben nincs új user/pass páros?
-
estikornel
tag
Sziasztok,
ma voltak 9kor beötni az 1000-es ftth-t és 100mbps-et mérek speedtesten, elvileg 1-2 óra kellett volna legyen az átállás. A router amit adtak egy fiberhome an5506 02, a gyári kábel nem tudom milyen cat mert nincs ráírva semmi (egy sorban van 8 vezeték a csatlakozón), de azzal se képes 105 mpbs felé menni. A kolléga az előző tplink routerem cat5-ös kábelével szerelte össze, azzal is ugyanez az eredmény.
Kell vennem gondolom cat6-os kábelt (vagy 5e-t de inkább 6) és elméletileg jónak kéne lennie?
Digi ügyfélkapun a szerződéseimben még a régi 100-as szerepel. A hóközi számlát bezzeg már megkaptam a mai nap.
-
zsoltcube
újonc
Sziasztok!
Végeláthatatlan utolsó elkeseredésemben fordulok hozzátok, nem igazán találok megoldást a problémára..
Nemrégiben Digis előfizető lettem, FTTH 1000. Tök jó, 850/325 sávszél, 8ms ping stb... de..
Online FPS játék, meg megakadok, mintha laggolna, ping rendben, de mégis van, hogy kidob a szerverről timed outtal.
Indítok parancssorból pingelést különböző külső szerverekre, packet loss.
A csatolt képek ( [kép] [kép] [kép] ) egy óra eredményei azonos időben. google.com, bix.hu, illetve 8.8.8.8 1400as packettel. Nyilván ha 24 órát megy, nő a vesztett csomagok száma is. 24 órára levetítve kb 250-750 csomag veszik el.
Digiék hoztak egy használt Huawei EchoLife HG8143A5 eszközt. Saját MikroTik hex routert használok, a modem bridge módban, gép kábelen.
A következőket próbáltam a hiba felderítésére, mind eredménytelenül:
- egyenest az ONT-re csatlakozva kábelen, gépen PPPoE beírva
- ezen patch kábel cserélése
- másik számítógéppel pingeltem
- egy harmadik számítógéppel pingeltem
- más okból router csere is volt, előtte is fennállt a jelenség, utána is
- ONT csere szolgáltató által, ugyanaz a típus, használt, tápot nem cseréltek
- de én igen
- jelerősséget mértek: -4,45 dBm (a szerelő "sosem látott még ilyen jót")
- de azért új csatlakozót kapott az optika
- APC UPS-en van az egész, ezt megkerülve normál hálózatra is dugtam
- nyilván A-Z-ig volt már újraindítva minden, kihúzva-bedugva
Na de. Ha tudtok még követni, azért is lettem nemrég Digis, mert előtte UPC/Vodafone volt, ami szintén ugyanezt produkálta, csak még intenzívebben. Sokszor teljes netszakadás, használhatatlan volt. A fent leírt hibafeltárási próbálkozás erre a szolgáltatóra is igaz, szintén eredménytelenül.
Hogy az véletlen volna, hogy két egymástól független szolgáltatónál is hasonló problémákkal küzdök... fura.
Szóval cserélve lett a szolgáltató is.
Mindez már csak azért is kellemetlen picit, mert a UPC-re még van fél év hűség, szóval kettőt fizetek és egyik sem tökéletes.
Szomszédoknál nem nagyon van ilyen Digi, csak régi Inviteltől átvett telefonkábeles szolgáltatások, de ott nincs vele ilyen gond, 0 a packet loss 12 óra alatt.
Másnak is volt már ilyen problémája? Azon kívül, hogy költözzek el, gyújtsam fel, mit tehetnék még?
Köszönöm!
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- RAID
- Candy: Okosvilágítás konyhai módon Shelly Plus 1 relével
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mesterséges intelligencia topik
- Amatőr csillagászat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- LG 34UC79G-B 34" 21:9 UltraGear Full HD IPS Curved Gaming Monitor
- Dell Vostro 15 3590 laptop, notebook i3 10gen CPU, 8GB RAM, 250GB SSD, 15,6" repedt kijelző, W11, HU
- MacBook Air 13" 2015 1.6GHz i5 8gb Ram 256Gb 50ciklus
- LG (27GR95QL-B) 27" 240HZ OLED QHD MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG LS32DG800SUXEN ) 240HZ 4K OLED GAMER MONITOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Apple TV eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H110 i5 6600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Zalman S2 TG DeepCool 580W
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest