Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz rozsomak #55221 üzenetére

    Persze már ha csak 8 csatorna van, ha 16 csatorna van esetleg, akkor több is lehet a vonalon, de ugye 1 feltöltési csatorna és ilyen kis csomagok mellett nem hinném, hogy ez van.

    A másik meg, hogy nem csak a modemek száma számít, mert ha szarul van szintezve a hálózat már akkor sincs meg a kínált sebesség, még ha tizede van éppen kihasználva akkor se, szóval a szintezés és a jelerősség/minőség is kérdéses.
    Igen, számít a moduláció, de nem annyit, plusz ha már moduláció, akkor a csatornaszélességet is vegyük bele, mert nem mindegy hogy hány MHz, mert vagy három frekvencia van (1,6; 3,2 és 6,4 MHz) és azon belül van 8, 16, 32 és 64 QAM és ez a 64 QAM alatt úgy néz ki, hogy ~7, 15, 30 Mbit/s a maximálisan elérhető és ha 30-as értékkel számolunk abban a frekvenciában, akkor 32QAM-al olyan 25 Mbit/s elérhető (10 Mbit/s olyan 3,2 MHz-es csatornákon lenne, de az is inkább 12 Mbit/s lenne, persze ugye sose annyi amennyinek lennie kellene, főleg szarul összetákolt hálózaton), szóval az se olyan vészes, bár hülyeség, csak ugye gondolom olcsó eszközökkel és kevés hozzáértéssel vannak ezen a területen, így nem csoda, hogy ilyen szar a hálózat, bár az Arris modemen is meglátszik, olyan sokkal nem került volna többe egy normálisabb Cisco, de hát spórolni kell, annak meg ez a vége, egy szar román tákolmány.

    Persze amúgy, mivel a letöltéshez kell feltöltés is, ugye TCP meg egyéb baromság, aki ismeri annak nem fogom bemutatni, aki meg nem annak meg már csak azért se, járjon utána, lényeg hogy mikor töltesz le, akkor ugye nyugtázni kell visszafele az adatok megérkezését, illetve kérni a következő adatkeretet/csomagot és ez mind a feltöltési sebesség rovására megy és ugye minél gyorsabb a letöltési sebesség, annál nagyobb feltöltési sebesség igény van rá, 100 Mbit/s-hoz is kb. vagy 2-3 Mbit/s kell és akkor ott le is fullad az egész, tehát hülyeség is lenne az a 100/1 Mbit/s, meg az is, aki előfizetne rá, mert ha még menne is rajta a 100 Mbit/s ugyan 1 Mbit/s feltöltés ma már mire elég, mert szinte semmire sem, főleg ha pár GB adatot hirtelen fel akarsz lökni pl. felhőbe, szóval vicckategória lenne.
    De ez amúgy nem csak DOCSIS-on van, mármint ez a letöltés a feltöltés rovására és fordítva, szóval ne általánosítsunk, csak ugye DOCSIS-on spórolnak a legtöbbet a sebességgel, főleg feltöltés irányba így jobban meglátszik az hogy letöltéskor nem lehet kihasználni a feltöltést, mert ugye elmegy másra.
    Amúgy azt is írni akartam, csak elfelejtettem, hogy ugye mivel összesen van vagy max. 25 Mbit/s (ami lehet hogy kevesebb, attól függ hány MHz egy csatorna), ezért lehet hogy eléggé ki van használva és kevés jut egy felhasználónak és ha a 8-ból már nincs 8, csak mondjuk 1-2 Mbit/s, ami épp hogy megvan, akkor a 80 Mbit/s is épp hogy megvan, szóval több dologtól is függhet hogy miért van kevés, mint az elején írtam akár a szintezéstől is, de ha több dolog is el van baszva, akkor jóval nagyobba a probléma.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák