-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ronam
addikt
Sziasztok!
Nemrég költöztem új lakásba, és szeretnék DIGI-re váltani. Most töltöm ki az online igénylő lapot, és van egy olyan mező ami nem teljesen világos. "Plusz vételi hely". Ez arra vonatkozik, hogy hány tv-n lesz használva a szolgáltatás?
-
xeon forever
addikt
Szerintetek az miért van, hogy a ztef668 újabban újraindításig nem enged fel wifin? És csak a saját telefonomat.
Amúgy 3db eszközt kéne ellátnia csak.
Ja ip fixált minden eszközhöz. Szóval az kilőve.
[ Szerkesztve ]
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
pn4hvq
senior tag
Alapfelállás: Diginet 100
Mi tudok tenni abban az esetben, ha panelben lakom, semmi extra eszköz nincs a lakásban a bejövő utp kábelen kívül, és kb. szeptember óta folyamatosan lassul a letöltési sebességem (a feltöltés még az elviselhető kategória). Korábban szinte konstans 80-90Mbit/s volt mind a fel, mind a letöltési sebesség. Azóta a speedtest.net-en gyakran megnéztem a sebességet, és nagyon hullámzik: 2x-30Mbit a letöltés alja, egyszer mértem azóta 88-at. Tegnap küldtem levelet a hibabejelentésre, írtam nekik a facebookra, beszéltem az ügyfélszolgálattal, de másképp megfogalmazva mindenhonnan azt a választ kaptam: amíg eléri a garantált minimumot, addig "jó". Mindegy, hogy hajnali 5kor mérem vagy este 10kor, jelenleg a sztenderd letöltési sebességem 30Mbit, tegnap láttam 21-et is. Most a letöltés 26, a feltöltés 75Mbit. Próbáltam router nélkül, direktben a pc-t, direktben laptopot, kétféle routert, ugyanez a végeredmény, kábelek nem lettek mozgatva (amit a Digi húzott be a szobáig, azt nem tudtam cserélni próbaképp). Ja, ma reggel 6:45kor volt egy 69.59 Mbit/s le is.
Valamiért folyamatosan romlik, én pedig várjak addig, míg konstansul 25 alá csökken? :S Érdekes üzletpolitika.
Ha bemegyek az ügyfélszolgálatra és kérem Diginet 500-as csomagot, ahol a garantált letöltés 200Mbit, vajon mit fognak szólni? Abból indulok ki, hogy nem korlátoznak (miért is tennék, semmi extrát nem csinálok), véleményem szerint szolgáltatói hiba van.
Szeptember 17-től máig az eredmények:
Ötlet? -
nfsu17
veterán
válasz xeon forever #54952 üzenetére
a wifinél nálam 40Mhz-re volt téve, vagy auto-ra, de amióta 20Mhz-re tettem, azóta úgy néz ki jó
-
Mentolka
senior tag
Sziasztok,
Bármit próbáltam, nem megy sebességem 260/210 fölé. Van valami ötletetek?
ONT--cat7--TPLink 1043NDv3--PC(Intel Gigabit CT) : Digi1000Digi:
"Szolgáltatói oldalról nincs probléma, az Ön által jelzett hibát egy szűk keresztmetszet okozza, vagy egy kábel vagy egy eszköz, de a Digi Kft részéről a szerződésben meghatározott értékeket biztosítja.
"Most mértem Chromeban, Bp.XVII.ker.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz Mentolka #54955 üzenetére
mondom hogy mostanság a böngészők valamiért nagyon nem mérnek jól
fél éve simán kimértem chrome alatt i5-2540M procis laptoppal 900megabitet
msot meg 5-600körül van sehogy sem tudok többet mérnia speedtest alkalmazás meg 940-945-öt hozza meg a DU meter is annyit mutat mikor kihajtom
szóval nem a nettel meg routerel vagy géppel van baj
hanem a böngészők valamiért nem bírják a html5-ös beta speedtest-et sema flash alapú mégjobb mert ott meg masszív prociterhelés van de legalább bika géppel ott ki lehet mérni
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
pn4hvq
senior tag
válasz TeeJay #54959 üzenetére
böngészők valamiért nem bírják a html5-ös beta speedtest-et sem
Ezt eddig nem próbáltam ki, de megnéztem én is a legújabb Firefoxban, nálam ott is ugyanúgy 32Mbit körüli a sebesség. A DUMeter mindig a böngészős méréseimet alátámasztó eredményt mutat.
Tesztként próbáltam linux isot torrentezni, korábban 8-9-10MB/s-cel jött, most maximum 4-4,1MB/s a letöltésem (ez párban van a böngészős 32Mbittel, amit a Firefox alatt mértem most). -
moriak
tag
Sziasztok! Szeretném az alábbi történetet megosztani veletek: beújítottam egy D-Link DIR-879-re amin alapból 1.03 firmware volt, changelog alapján láttam, hogy belerakták a VPN-t az 1.05B05 firmware-be. Természetesen végignyomtam a klasszikus köröket, visszaállítottam alaphelyzetbe a készüléket, frissítettem, készítettem még egy visszaállítást majd ezt követően beállítottam a Digis PPPoE-t az ipv4 és ipv6-os DNS szerver címekkel. Ezután jött a meglepetés, hogy az oldalak 90%-ban nem elérhetőek kivéve a google és facebook szolgáltatásai. Nem igen hittem a szememnek több kört futottam a firmware-ekkel ezután illetve a beállításokkal. Rákerestem a D-Link fórumán az eszközre + firmware-re és hasonló problémákról írnak mások is: http://forums.dlink.com/index.php?topic=72462.0
Ezt követően az új D-Link router elé raktam a régi TP-Link routeremet ahol beállítottam a PPPOE-t majd DHCP-n kiosztott IP-t az új D-Link routernek amin keresztül használom a netet és így tökéletesen megy az új routeren keresztül az internet, hogy nem kell PPPOE-n keresztül a kapcsolatot felépítenie.
Számomra ez teljesen abszurd szituáció és jelenleg nem is igen tudom hova tenni, hogy mit kellene ezzel kezdeni. Írtam a d-link supportnak kíváncsian várom a fejleményeket így most egyértelműen firmware hibának tudom be. Esetleg Ti belefutottatok már hasonló problémába? MTU-val és DNS-el beállításokkal kellene még próbálkoznom?
Köszönöm! -
-
mester6
tag
TP LINK TL WDR 4300ND routerem van. Szeretném kihasználni a DIGInet 1000 által nyujtott lehetőségeket WiFi-n is.
TP-Link Archer C7 vásárlását tervezem. Sajnos nem ismerem a kinálatot, hogy ár/érték arányban mit érdemes vásárolni.
Kérek javaslatot miket érdemes megfontolni vásárlási céllal.
Köszönöm a segítséget. -
bb71
őstag
1 év hűségidőt vállalva mától emeltek át FTTH területen 1000Mbps-ra 100-ról.
Tudom, hogy unjátok, de kénytelen vagyok kérdezni, mivel elég messze van a dunaújvárosi szerver speed teszt eredménye a remélttől (200/200 kb.):
Core2Duo 8400 v. 8500, 4GB RAM, Win10 Home, windows Samsung EVO840 SSD-n, 1TB HDD adatoknak. A böngésző a HDD-ról fut (letöltési könyvtár volt a HDD és az SSD is, eredményben nem volt különbség), nem az ssd-ről.Gb-es PCI-E-es hálókártya.
ZTE F668-R ONT van router modban, PC 1 méterre.Mi a szűk keresztmetszetem, vagy a mérési eljárásom hibás? Pl. SSD-ről pl. Edge böngészővel is ki kellene próbálnom úgy, hogy az SSD legyen a letöltési célkönyvtár is?
Köszönöm előre is a javaslatokat.
-
DonMaster
addikt
ha az ont tárcsázbe akkor lehet még enm löttek át teljesen probáld resetelni.
utána indits egy eröforrás figyelöt és utána a dunaujvárosi speedtest-et firefox/edge/alkalmazásban
chrome-ban ne probáld.
ha ugan ugy nem megy jol akkor nézd emg az eröforásigényét és ha valami maxon pörgöt akkro az a szükkeresztmetszet.
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
ToBeY
nagyúr
Ennyit tudott az 1000mbit,lehet,hogy a gépem a szűk keresztmetszet nem tudom.(HDD 95% volt cpu olyan 70%)
[ Szerkesztve ]
-
mester6
tag
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat információkat.
-
T800
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék véleményezést, tippeket kérni az alábbi problémával kapcsolatban:
November elejéig, DigiNet100-as csomaggal rendelkeztem (csak net, minden egyéb nélkül) FTTH kötéssel, amihez egy Huawei HG8121H ONT-t kaptam. Ezzel a csomaggal minden szép volt és jó, a sebességét rendszeresen ellenőrizve (átlag 2-3 naponta), rendre ehhez hasonló mérési eredményeket kaptam:Mióta automatikusan áttettek DigiNet1000 FTTH-ra, azóta pedig ilyeneket (legjobb esetben):
Sietve hozzá kell tennem, hogy a fenti eredmények ugyan wifi (N-es, 144 Mbps, ?20 MHz?, kiváló jelerősség) kapcsolat használata mellett születtek, ezért tisztában vagyok azzal, 130 körülinél magasabb értéknél nemigen várhatok így többet, de amint az látható is, a sebesség még ettől is messze elmarad, sőt, igazából némi visszafejlődés is tapasztalható, holott ez a gép ugyanúgy bő 2 méterre van az ONT-től, mint korábban, ráadásul még rálátás is van közöttük.
Ami a műszaki paramétereket illeti, a processzor egy kétmagos P8800, megtámogatva 4 GB rammal, míg a wifi kártya egy Intel Wifi Link 5100 AGN a legfrissebb driverrel Win 7 alá. Az ONT és a végberendezések között semmilyen más hálózati eszközt nem használok egyelőre (az ONT routed módban van). Mind az ONT-ben, mind pedig a kártyán a QoS, WMM bekapcsolva, mindkettő auto (20/40 MHz)-re állítva 2.4 GHz-en. A mérést több böngészőben, több felületen (DIGI sebességmérő, speedtest.net (HTML5 és Flash alapon egyaránt), szelessav.net (NMHH)) is megismételtem, ugyanilyen eredményekkel.
Habár nem tartozik közvetlenül a sebesség problematikához, meg kell jegyeznem, mikor átállítottak DigiNet1000-re, egyik napról a másikra elérhetetlenné vált a hálózatom kívülről, neten keresztül és az ONT is egy lokális címet írt ki, kapott IP-ként. Kiderült, a nagy igyekezetben - felteszem, véletlenül, mert én biztos nem kértem -, átállították a külső IP-m publikusról, NAT-oltra... Ez azonban, viszonylag gyorsan megoldódott, miután jeleztem a gondot, ellentétben a sávszélességet érintő problémámmal.
Egy szó, mint száz, a lényeg, hogy a fenti feltételek mellett, nyilván nem várok "szupergyorsaságot", de ez azért mégiscsak túlzottan kevés a helyi hálózatom és a netcsomag névleges sebességéhez képest (de még a garantálthoz viszonyítva is).
Mindezek alapján, mi a véleményetek az esetemről?Üdv,
T800 -
bb71
őstag
Nos annyi infóm lett...
Chromium alapú Coolnovo a leglassabb.
Edge és Firefox kb. egyenlő.Letöltéskor 92% proc terhelés, semmi máson nem jelenik meg extra terhelés.
Feltöltés 65-70%.Mérések eredménye: <500 letöltés, a fel 200 megvan.
Az imént a Win10 frissítette magát, Fall Creator vagy mire...
Ezek után jobb lett a letöltés 620.
Csattanó: az áruház Speedtest alkalmazásával 750/200-at mérek 55%-os terheléssel!Konklúzió: kellene egy erősebb processzor? De 55%-on miért csak 750-et tud akkor ?
[ Szerkesztve ]
-
T800
csendes tag
Köszönöm szépen a válaszokat. Tény és való, hogy wifi-s mérés nem számít mérvadónak akkor, ha az alapján jelentenék be hibát és mint hangsúlyoztam, nem is többszáz megás sebesség elérése a célom ezzel (habár 40 MHz-el, 200 Mbps fölé kéne tudjak menni ugyebár), hanem egyrészt nem szeretném átverve érezni magam (pedig ennek szvsz. erősen palánkon átvágott szaga van), másrészt úgy vélem, ha a helyi kapcsolatom sebessége 140 Mbps körüli, amitől messze elmarad a mért netes sávszélesség, akkor bejelentési feltételek ide, vagy oda, minden emberi számítás szerint, elég egyértelmű a képlet azt hiszem. Különösen úgy, hogy a mostani értékek alulmulják a korábbi, DigiNet100-asokat, ergo, olyan sebességet sem lehet elérni, amit előzőleg már sokszor reprodukált ugyanez a rendszer, konstans környezetben. Nem tudom, ki hogy van vele, nekem a logika azt súgja, igenis nincs átállítva a sávszélesség limit a diginél...
Ami a kábeles csatlakozást illeti, elvben, ha minden más kötél szakad, igen, kivitelezhető, de tényleg csak végső esetben, mert az egyik, hogy olyan helyen van beépítve, ahonnan rrreeendkííívül macerás lenne előbányászni az ONT-t; a másik, hogy a fenti gondolatmenet alapján olyan felesleges lenne, mint tudjátok... pápának a ... -
mester6
tag
Igazi megnyugvást csak akkor nyersz, ha vezetékesen mérsz.
Nálam is hasonló eset játszódott le. Nem volt C tipusú UTP-s átalakítom, így WiFin mértem. Reklamáltam.
Kijöttek, megmérték a 100 Mbps WIFI mérés kb 850 Mbps lett. Nem volt egy szavam sem.
2500Ft-ba került a Digi látogatása, de megérte, megtanultam, mi a WiFi és a vezeték közötti különbség.[ Szerkesztve ]
-
Mr President
senior tag
Sziasztok
A mai nappal sebességet upgradeltem a diginél, 100ról az 500as netre. És úgy éreztem boldog tulajdonosa leszek, viszont egyvalamivel egyáltalán nem számoltam, hogy a laptopom nem képes kezelni. Dell inspiron 5537. Lanon csak 100mbps megy és ahogy mérem a wifi adaptere is ennyire képes.
Van lehetőségem arra, hogy kihasználjam az 500as netem? Pl valami ilyesmi eszközt néztem. Ezzel vagy ehhez hasonlóval megoldhatom ezt a "kis" problémám. A routerem tp-link archer c5. Szóval az elméletileg tudja "sugározni" már csak kb kellene valami amivel tudom fogni a laptopon.
Ötlet? Mi lenne a legjobb megoldás?iPhone 15 Pro | iPad Pro M1 | Apple Watch S7
-
T800
csendes tag
válasz mester6 #54998 üzenetére
"Most a routerhez közel 110 a letöltés és a feltöltés kb 150 ."
Anélkül, hogy bárkit, bármivel vádolnék (a diginél), ezt a 150-es értéket tartom a legfurcsábbnak (N-es wifin amúgy én is ezt várnám el kb.). Bizonyos fokig lehetnek eltérések a rendszer elemei és a környezeti adottságok függvényében, de mivel az én gépem is az ONT közelében van és nincsenek zavaró tényezők sem, úgy, mint falak, interferenciát okozó készülékek, vagy akár másik hálózat, érthetetlen számomra, miért ütközik falba az átvitel épp 50 Mbps-nál (ami a 100-as csomagnál is így volt és azzal értelemszerűen, tökéletesen elégedett is voltam), ha tényleg 1000/200 a beállítás központilag. Néhány perce készítettem egy friss, ropogós mérést:
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest