-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Advent
tag
Sziasztok!
Múlthét pénteken kötöttem szerződést a Digivel Veresegyházon a kérdésem az lenne kb mennyi időre számíthatok mire kijönnek ? Ügyintéző annyit mondott 30 napon belül hát az kicsit tág intervallum ... Valakinek valami tapasztalat erre felé ?
-
Zsocy155
őstag
-
woodworm
veterán
válasz
Zsocy155 #50549 üzenetére
Akkor földszintes létére gondolom nem lapostetős. A padlástérben a tetőszerkezet egyik széklábához kell erősíteni egy vascsövet a légkábeles villanybekötéshez hasonlóan és ki kell nyújtani a tetősíkon kívülre. Kaphatóak hozzá szabványos eszközök. Így biztos meg van a törvényben előírt magasság.
-
hegi91
csendes tag
Sziasztok!
Milyen hálózati kártyát ajánlotok gigabites nethez ami tudja WiFin is hozni a sebességet? Illetve ugyan itt routert is keresnék gigabites nethez. (A net digis)
A gépem configja a következő :
-COOLERMASTER Hyper 212 EVO RR-212E-16PK-R1
- CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9B
-FSP Raider 550
-GIGABYTE GA-H97-D3H
-GIGABYTE GV-N770OC-2GD GTX770 2GB GDDR5 PCIE
-INTEL Core i7-4790 3.60GHz 1150 BOX
-SAMSUNG 120GB 840 EVO SATA3 2,5" MZ-7TE120BW
-SAMSUNG SH-224DB/BEBE fekete OEM
-WD Red 2TB 5400rpm 64MB SATA3 WD20EF
-ZALMAN ZM-Z9 Plus -
nfsu17
veterán
válasz
msgt.fubar #50540 üzenetére
igen
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Zsocy155 #50541 üzenetére
Egy szerelo egyik helyen lexarta hogy törvényt sért és ezért a munkáltatóját (majd őt is) megcseszik. Az 5,5 méter a vezeték legmélyebb pontjára vonatkozik, tehát 6méteres oszlop kell, mindkét oldalra. Még esetedben is megcseszik őket ha kiszurja egy szemfules emberke vagy a helyi haragosod...pesten meg értelemszerűen nagyobb eséllyel lesz ilyen mint Mucsaröcsöge-alsón. A műholdas vs. kábeles adás viszonylatában én a jogszabályoknak megfelelően, kialakítanám a csatlakozási pontot, max egy 10e-ből kijön (3/4"-os cső 6méter 4e, fél méter a rögzitesre, valszeg igy szamoljak) bár nem ismerem a helyet, hogy lehetne a legoptimálisabban kialakitani.
Random utcaképet megnézve házfalra/tetőre minimalisan kialakithato lenne egy kampós megoldás.
-
msgt.fubar
senior tag
Sziasztok,
A téma összefoglalóban ez olvasható:
Már előfizető vagyok, lejárt a hűségidőm. Lehet újra okos csomagom?
Meglévő ügyfeleknek szóló akció keretében ügyfél a meglévő 1 vagy 2 kábeles előfizetését 3-as TV+NET+TEL előfizetésre kiegészítve csatlakozhat az OKOS csomag akcióhoz. Nem vehet részt az akcióban, aki meglévő két szolgáltatását (tv+net) csak telefon szolgáltatással kívánja 3 szolgáltatásra bővíteni. Tehát le kell mondanod a TV vagy NET szolgáltatást 3 hónapra, majd akkor újra igényelni, így jogosult leszel újra okos csomagra szerződni.
Ez továbbra is érvényes?
-
dchard
veterán
válasz
Zsocy155 #50538 üzenetére
Az, hogy régen esetleg nem minden tekintetben feleltek meg a jogszabálynak, még nem indok arra, hogy ez most se legyen így, Lehet hogy szigorúbban ellenőrzik őket, akárhogy is. a jogszabály világosan fogalmaz ezzel kapcsolatban, úgy kell megoldani hogy ez teljesüljön. Ha nem, akkor nincs szolgáltatás. A kukásautón kívül mehet arra magasabb gép is egyébként, pontosan ezért van ilyesmire jogszabály.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
poli27 #50532 üzenetére
Kinyitottam, rámértem és van benne jel
Az egyszerű ok az, hogy egyrészt felülről tudtak beállni, ezért nem a földszinten, hanem a 4-en van a rendező/elosztó, tehát felfelé fogják húzni az optikát, de csak annak aki előfizet. Másrészt a UPC meg a telekom elég jól telepakolta a rendelkezésre álló felszálló csövet, így felülről egyszerűbb húzni, mert egyre több a hely.
Dchard
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Zsocy155 #50534 üzenetére
4 még kevés is, 5,5 méter van előírva [link], a legalacsonyabb pontján.
3.1.4 Föld feletti keresztezés
Gyorsforgalmi utat elektronikus hírközlési építménnyel csak a közút kezelőjével egyeztetett műszaki megoldásnak megfelelően szabad föld felett keresztezni. Belterületi és külterületi fő- és mellékutak keresztezése esetében a föld feletti elektronikus hírközlési vezeték legmélyebb belógási pontja az útkorona vagy a terepszint felett legalább 5,5 méter úgy, hogy a keresztezés szöge megközelítően 90 fokos legyen, de 30 foknál kisebb, illetve 150 foknál nagyobb nem lehet. Kerékpárút keresztezése esetében a föld feletti elektronikus hírközlési vezeték legmélyebb belógási pontja az útkorona felett legalább 3,5 méter legyen.
-
Zsocy155
őstag
Sziasztok!
Húgomék megigényelték a Digi kábeles szolgáltatást (net+tv), Bp. XVIII. ker. Kiment a szerelő és azt mondta, hogy mivel az oszlopok a túloldalon vannak, nem tudja áthúzni mert nem fér át alatta a kukás autó.
Tegyen oda egy 4 méteres vascsövet amiről áttudja majd hozni a kábelt.
Itt nálam T.Szecsőn ugyanolyan oszlopok vannak és itt is jár kukásautó, simán átfér alatta!
Pesten valami szupermagas kukásautók fognak járni vagy mi lehetett a szerelő problémája?
Köszi. -
fnorby777
újonc
válasz
adika4444 #50530 üzenetére
Szia!
Igen új bekötés!
Hívtam őket és azt mondták, hogy belövik majd a telefont hogy ne kelljen kijönniük erre mondták ,hogy ez 72 órát vesz igénybe de valószínűleg hamarabb lesz változás és sms-t kapok majd róla vagy mi. Ha meg nem lesz jó gondolom kijönnek majd. Egyelőre ennyi.
-
adika4444
addikt
válasz
aerosmith #50525 üzenetére
Ez a kütyü router módban van? Vagy a PPPoE kapcsolódást a géped intézi? Utóbbi esetben saját router kell, kábelen átvinni már jó a TL-WR1043ND v2 vagy újabb, ha wi-fi-n is kell a lehető legjobb sebesség akkor drágább eszközöket érdemes nézni.
Ha router módú a cucc, akkor is bridge módba kéréssel majd saját routerrel jársz a legjobban.
Ha viszont router módú és nem vennél saját routert akkor gyak. bármelyik gigabites switch jó lehet szerintem... -
fnorby777
újonc
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a zte f668-as modembe ha bedugom a telefont akkor nem világít ki a phone 1 résznél magában a modemben is a voip statusnál phone 1 az unregistred gondolom registrednek kell lennie.Ilyenkor mi lehet a megoldás?
-
aerosmith
őstag
Sziasztok, most kötötték be a gigás előfizetésemet de azt nézem hogy a Huawei HG8121H cuccon amit hoztak csak egy 100as meg egy 1000es port van!
Milyen 1000es switchet javasolnátok amire rá tudom kötni az 5+ portomat?
Valami buta, jóáras garantáltan 1000et bíró kellene.
(Illetve valaki tudja a HG8121Hnak a digis root jelszavát?) -
dchard
veterán
poli27:
Elkészültek a digisek a lépcsőházi infrastruktúrával is több mint egy hete, vissza is adták a kulcsokat a közös képviselőnek, de a címünk még mindig nincs benne a nyilvántartásban. Már csak 10 méter kábel választ el a hálózattól, két emelettel fölöttem van a passzív elosztó.
Dchard
-
szabeska
addikt
válasz
xeon forever #50516 üzenetére
Marmint a 100/100-as korlaton segit a win reinstall?
-
szabeska
addikt
Sziasztok!
Én is csatlakoztam a digisek "köréhez", 500-as nettel.
Azon felül, hogy a szerelő egy unott tajparaszt volt, minden rendben ment, a sebesség is megvolt. Egy nappal később, azaz ma 90 körüli sebességet mérek routerrel (1043ND v3). Mivel 720-as hibát dob a gép, meg ip cím hiányára panaszkodik (1-2 óra google sem segített - új ip, ethernet reset, dns flush, driverek, etc), nem tudok már netet létesíteni közvetlen, csak routeren keresztül (asztali gép, erősebb féle). Nyilván már volt említve, de konkrét választ sehol sem találtam, mi a teendő ilyenkor, a képernyő mentést azért elküldtem a diginek. Ha valakinek van ötlete, azért szívesen várom
-
Hoorus
őstag
Sziasztok
ZTE F668 csak 2,4 GHz-es wifi-t tud szolgáltatni? 5 GHz-et nem tudja?
Köszönöm a válaszokat.
-
Zolás
addikt
válasz
xeon forever #50509 üzenetére
Akkor várok türelmesen.
A központi ember is látta, hogy megállt a cucc. Csak nincs kedvem 72 órát várni, gondoltam gyorsabb ha beviszem. De akkor várom a szakembert.
Köszönöm a segítséget. -
Zolás
addikt
Eddig csak olvastam, de most gondom akadt.
A szolgáltatótól kapott zte cucc pirosan világít, se net se telefon, tv megy. Betelefonáltam, 72 óra és javítják. Azóta egyszer működik, egyszer nem.
Ha beviszem ügyfélszolgálatra, kicserélik nekem? Vagy csak a szerelő nyúlhat hozzá? -
Attila 1
tag
válasz
xeon forever #50506 üzenetére
Válts vissza 500/200-ra,ennyit bír a hálózat nálad.
FTTB 500/200 internet,csúcs időben is ennyi. -
xeon forever
addikt
Akarki akarmit mond p2p 500Mbps letoltes fole nem ment(nalam) erre fol teszt utan speedtest sem ment 550Mbps fole...
Tiszta X-akta... -
-
adika4444
addikt
válasz
Fuvaros #50502 üzenetére
Szia!
200-as nethez kábelen TP-LINK 1043ND v2 a minimum, ha wi-fi-n kellene ekkora sebesség akkor AC routereknél kell kezdeni.
A szolgáltatós eszközt jóeséllyel nem kell cseréltetni, de lehet wi-fi-s típusra, de jobban jársz saját routerrel.
Ezt meg kell kérdezni, de szerintem biztos segítenek ha kimennek. Mert hogy simán lehetséges hogy ki se mennek, csak központilag fenntebb rakják a sebességet... -
Fuvaros
senior tag
Szeptemberben költözünk Kistarcsára, ahol átvesszük a volt tulaj Digi kábeles cuccát.
Viszont gyorsabb internetet kérünk majd (DigiNet 200 pl)
1. Milyen wifi eszközt ajánlotok?
A szolgáltató által 2 éve kihelyezett eszközét cserélni kéne?
A legkisebb csomaga van még és nem tudom milyen wifi routere van, augusztusban megyünk közösen átírni a nevünkre az előfizetést.2. Ha kijönnek cserélni valamit, meg lehet őket kérni (persze pénzért), hogy kitegyenek pár pc-koax csatlakozást a házban? van náluk behúzódrót, fogó, csatlakozók, aljzatok, dugók?
köszi a segítséget
-
nfsu17
veterán
válasz
Renato1993 #50499 üzenetére
annyit adnak, ami ahhoz elég, hogy az ONT-t elhelyezzék a házban, ahova mondod.
ha az utcáról 50m, akkor annyi, ha 20m, akkor annyi.
utána persze hagyhatnak és hagynak is még jó pár métert pluszban, de most gondolj bele, plusz 50m-t (pl. 50m+50m) nem fog hagyni a nappaliban fölöslegesen.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- OLED TV topic
- Android szakmai topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Megjelent a OnePlus 13T
- Telekom mobilszolgáltatások
- EA Sports WRC '23
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hobby elektronika
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest