Új hozzászólás Aktív témák

  • Masato

    tag

    válasz Johnzy #101135 üzenetére

    Eredetileg a hálózat egy adott számú bekötésre lett tervezve. A városban ráadásul gombamódra szaporodnak a társasházak is, családi házak bontásával. Az eredetileg egy családi házra tervezett hálózaton hirtelen megjelenik 4-6-8 lakás, az 1 db port meg marad.

    OP egy újépítésű részen lakik, ahová fel kéne szerelni újabb kötődobozokat, illetve kiráncigálni egy újabb száloptika köteget, ami akár kilométerekkel odébb van. Azt én sem tudom, mennyi optikai szál van egy ilyen kötegben és hogy pontosan hol van egy ilyen splitter a városban. Ha a városközpontban van, az vagy 3 km.

    Még azt is el tudom képzelni, hogy OLT-t is kéne bővíteni, ami meg akár másik településen is lehet. Ha meg elfogyott a gerincben a szabad optikai szál, akkor az totál szívás, mert az kb. soha nem lesz bővítve.

    Összesítvén: aki újonnan épült lakásba költözik Pécelre, az ne sok jóra számítson közműszolgáltatás szempontjából. OP lakhelyétől nem messze, a domb túloldalán még a mai napig nincs közvilágítás. Nyáron meg pl. a magasabban fekvő területeken még víz sincs. A "ne költözz ide" szlogen betartása ajánlott...

Új hozzászólás Aktív témák