-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
törölt tag
-
tzimash
őstag
válasz
Flashget #36296 üzenetére
A lakástulajdonos beleegyezését adta az új albérlőnek. Mint ahogyan nekünk is. Ha a meghatalmazás visszavonásig érvényes akkor elvileg mi bérlők és a két tanú (aláírása) elég kell, hogy legyen, nem?
Szerk.
Áá... kiment a fejemből, hogy én a meghatalmazott meghatalmazottja lennék... -
Watt25
veterán
válasz
Flashget #36240 üzenetére
Semmilyen műszaki oka nem lehetne annak, hogy különbség legyen.
Illetve egy helyen lehet különbség: ahogy az eszköz az MPEG-et kitömöríti. Elvileg elképzelhető, hogy ugyanazt az MPEG stream-et két eszköz nem byte-ra pontosan ugyanolyan eredményre tömöríti ki, azonban nem hiszem, hogy észrevehető különbséget okozna ez.
Amennyiben a box olyan felbontásban küldi ki a képet magából, mint amelyen az adás (vagyis nem a box végzi az upscaling-et) és HDMI kábellel van összekötve a tévével és a tévé HDMI bemenetére vonatkoztatott képbeállítás ugyanolyan, mint a tuner bemenetre vonatkoztatott (szerintem ez utóbbi nagyon sok embernél nem így van!), akkor ugyanolyannak kell lennie a képnek. -
-
-
kolomparrudi
csendes tag
-
-
zichie
senior tag
válasz
Flashget #35994 üzenetére
Egy kábeles mux 6900-as SR-el és 256QAM-el kb. 50 megabitet jelent, amin elfér egy 4K UHD adás. Ehhez viszont analóg frekvenciákat kéne lekapcsolni, hogy legyen hely a digitálisnak. Egy analóg helyére mehetne egy UHD.
Tudomásom szerint magyar UHD adás nincs, így nincs mit betenni kábelre egyik szolgáltatónak sem. -
-
-
-
trec12
addikt
válasz
Flashget #35900 üzenetére
Nem is értem, hogy egy filmcsatorna manapság miért nem HD. Még a Film+ is az legtöbb szolgáltatónál. Szerintem a Digifilm HD is csak döntés kérdése de tudtommal ez az anyacég kompetenciája. A Paramount meg ha sokat kér esélytelen, hogy bekerüljön....A költség itt globálisan a probléma szerintem az a gond, hogy a HD tartalmakért még mindig sokat kér a legtöbb csatorna.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Flashget #35717 üzenetére
Nálam olyan 25%-al kevesebb.
Az összefoglalóban érdemes megemlíteni azt is hogy pár adó HD-ban is jön ami azért lényegesen jobban szívja mobil net esetén az adatforgalmi keretet, szóval mobilnet esetén érdemes erre odafigyelni, mert pillanatok alatt képes leszívni a keretet.
Jó lenne tudni mibe vannak kódolva a csatornák, mert bizony nem mellékes ez sem.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Flashget #35715 üzenetére
Nem lehet hogy a háttérben még más program is garázdálkodott az adatforgalomból, mert LQ felbontás esetén az a 7,5MB nekem soknak tűnik 1 óra alatt 450MB jönne kb. ez alapján ki. ami azért nem kevés.
Még az is lehet, hogy a felbontás kicsi, de a tömörítés nem túl hatékony. -
válasz
Flashget #35671 üzenetére
A "nálunk"-ot úgy értettem, hogy Dorogon. Én már jó ideje nem a digis netet használom.
Elegem volt a modemes net-ből. Már az idejét sem tudom, hogy mióta ígérgetik az új hálózat kiépítését (pedig mindig is a digi tulajdona volt a hálózat, anno még a másik nevükön ők is építették ki). Kicsit dühítő volt, hogy ugyanannyit fizet az ember a 8Mb/sec net-ért mint mások az ennél jóval erősebbért.
Visszatérve: Voltak olyan idők, hogy ha nálunk csak dörgött egyet akkor a tévé, net minden elment. -
rocket
nagyúr
válasz
Flashget #35696 üzenetére
Felhasznalo sajat hasznalatot irnak, az nem egyenlo azzal amit te irsz, a megfogalmazas szerint, csak aki elofizetett ra hasznalhatja
"2.3. A Felhasználó kizárólag saját használatra veheti igénybe a DIGI Online szolgáltatásait, a felhasználónevet és jelszót tilos más személy részére hozzáférhetővé tenni. Ennek a kötelezettségnek a megszegéséért a Felhasználó felelős."
Mi alapjan ellenorzik ezt? es mivan ha valakit azon kapnak, hogy mondjuk UPC IP-rol hasznalja?
Kapkodas az van megint a DIGI oldalarol
-
bzoley
veterán
válasz
Flashget #35701 üzenetére
Nem tudom mire válaszoltál, mert a kérdésre nem.
Azt kérdeztem, hogy mi értelme a több jelszónak, ha szerinted korlátoznak, letiltanak, és egyebek, ha a család többi tagja is használja. Erre felsoroltad a család többi tagját. A kettő eléggé üti egymást."Páromnak nincs Digis előfizetése"
Ez az össze családban így van. Csak egy főnek van előfizetése.
Tudod mit jelent az, hogy "párom"? -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Flashget #35681 üzenetére
Valószínű majd lesz (http://digi.hu/digi-online : "A DIGI Online alkalmazás legalább 4.0-ás Android operációs rendszert futtató eszközökre (tablet, okostelefon, esetleg okostévére tölthető le.")) - tehát androidosnak kell lennie a tévének
Amúgy jobb lenne, ha böngészőből is menne - mert ha azt jól megcsinálják, akkor bármely okostévé böngészőjéből nézhető lenne - pl így nézhető okostévén a https://www.ustvnow.com, a munkahelyi tévézésről nem is beszélve
-
törölt tag
válasz
Flashget #35668 üzenetére
Egyébként délelőtt 10-óta folyamatosan megy az app. (Igaz, itthon WiFi-ről a DIGI dróton át húzza az okosteló a streamet). Kattintgatok a csatik között, mint a vendéggyerek karácsonykor a szomszéd új TV-jén.
... de, eddig bitang jól működik és az app is profin meg van csinálva.
-
-
törölt tag
válasz
Flashget #35661 üzenetére
Mire?
A DIGI Online ingyenes és október 1-től elérhető minden DIGI TV + DIGI Internet előfizetőnek.
-
-
-
br.rak
őstag
válasz
Flashget #35580 üzenetére
Azért a románoknál sokkal komolyabb szereplő a digi, mint itthon. Előbb legyen normális jelen, mint GSM szolgáltató is, utána beszélhetünk érdemben ilyen dolgokról ( nyilván saját kábeles net hálózaton belül annyira nem nagy cucc , de megfelelő cuccokkal eddig is megoldható volt az otthoni LAN-on belül streamelés, ha valaki arra vágyott)
-
próbakocka
senior tag
-
Con Troll
senior tag
válasz
Flashget #35551 üzenetére
Ha a kártyán rajta vannak a csomagok, akkor így van, telefonon 1 perc alatt megoldható a dolog.
Csomaghiány mondjuk inkább új bekötésnél szokott előfordulni, meglévő szerződés esetében eszközcserekor nem nagyon.
(#35552) sityupityu: ne hidd azt. A többség inkább türelmetlen.
-
válasz
Flashget #35375 üzenetére
Mennyit fizettél a kalibrálásért? Megérte? De most tényleg? Az őszinte véleményed érdekel, mert ha bemegyek pl a samu topicba és ott ezt megkérdezem akkor ott olyan dolgokról beszélnek (nem írok neveket) aminek én nem látom az értelmét. Értem ezalatt, hogy nézzem fakó (film mód) beállításokkal stb a tévét mert az úgy életszerű stb. Nekem ezek a beállítások baromira nem jönnek be, ha életszerűt akarok nézni akkor kinézek az ablakon.
Bár ezek után már sejtem a válaszod, hogy én ne is próbálkozzak a kalibrálással.
-
-
Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Dell Latitude 7420 / 4K UHD / i7-1185G7 / 16GB RAM / 512GB SSD Prémium ultrabook Újszerű állapotban
- Double-shot és dye-sub PBT ISO kupak készletek és Accent készletek
- Philips 345B1C Ívelt Ultrawide Monitor!34"/3440x1440 /VA/100hz/AdaptiveSync/
- Új Acer NITRO V 15 Gamer Tervező Laptop -30% 15,6" RYZEN 5 7535HS 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD 144Hz
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z690M i7 12700KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 CM 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest