- Hálózati / IP kamera
- Vizsgálja az FBI, hogy ki lopott betegadatokat az Oracle-től
- Microsoft Excel topic
- PR-Telecom
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Segíti a Xiaomi a rendőrség munkáját a halálos EV-baleset után
- Windows 11
- Facebook és Messenger
- Internet problémák
- Eric Trump és a Hut 8 elindították az American Bitcoin bitcoin-bányászcéget
-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
hb000
aktív tag
"Erről jut eszembe: még mindég nem született Digi hivatalos (vagy nem hivatalos) megoldás arra, hogy ha valaki előfizet HBO és társaira, ne kelljen plusz kütyü"
Szerintem ne ringasd abban a hitben, hogy ez megoldandó probléma a diginél, amin törik a fejüket és majd egyszer örömmel jelentik majd be, hogy sikerült. Nem, ez így van eltervezve, így csinálták meg. Ahogy mondani szokás: nem bug, hanem fícsör.
-
hb000
aktív tag
válasz
Kwisatzh #15055 üzenetére
Nem álprobléma. A felvevős box lényege az, hogy a felvétel, vagy a time shift miatt nincs "online" tévézés, ezért aztán reklámok sincsenek.
Most jön az, hogy szar a műsor, meg mindent le lehet tölteni és letöltöttben sincs reklám, de a helyzet az, hogy nem minden műsor szar és messze nem minden műsort lehet letölteni. -
hb000
aktív tag
válasz
batagy #14987 üzenetére
"Digi World-ön ha nem lesz gyakori reklám, azt már előrelépésnek tartom"
Feljebb beidézte valaki a digi ún. válaszát, abban az írták, hogy a műsor folyamatos, nem szakítják meg reklámok. Én tegnap néztem asszem a world-ön egy műsort, fél órás volt az egész, de kettévágták egy reklámmal. Ami nem feltétlenül baj, ők is abból élnek, de akkor nem kéne kamuzni.
Valójában a két kivett discoveryt sosem néztem, de ha a fő-discoveryt is kiveszik, annak nem fogok örülni. Vannak rajta jó műsorok, bár azt veszem észre, hogy ilyen témakörben mostanra inkább a natgeo vezet nálam. -
hb000
aktív tag
válasz
lizakattila #14826 üzenetére
Van benne dvb-c tuner, tehát igen. A fogalmazás úgy pontos, hogy a HBO csomag kivételével az összes digit csatornát lehet vele fogni.
-
hb000
aktív tag
"Viszont a retek a másik fele ott a Harry Potter ment 4:3-ban.Valami hihetetlen módon komolytalan lett a kereskedelmi televíziózás Magyarországon."
Ezeknek az az oka, hogy amikor egy műsor sugárzási jogát megveszik (pontosabban egy csomagét több műsorral), akkor abban benne van az, hogy hányszor adhatják le a filmeket. Pontosabban az, hogy hányszor KELL leadni. Vagyis megveszik a heripotter "mainstream" filmet, vele kapják a Vérpandák támadása 7-et, amit senki nem néz és a csomag összes filmjét leadják ötször kb 3 év alatt. Ebben a csomagban viszont a filmek még 4:3 arányúak, hiszen az ertéel a megvásárlás idején 4:3-ban sugárzott, tehát azt is vették meg. Ha pedig azt vették meg, akkor azt szabad (és kell) leadni és pont.
Amíg ezek a filmek ki nem fogynak, addig bizony lesznek még 4:3 arányú filmek a 16:9-es kereskedelmi csatornákon is. -
hb000
aktív tag
válasz
attesz_32 #14639 üzenetére
Sajnos a samsung kézi keresésnél veszett módon képes átrendezgetni a csatornalistát, ha éppen úgy hozza a kedve. A vége az, hogy az egész listát újra át kell nézni.
Más kérdés, hogyha a kérdező megfogadja a tanácsokat, akkor már talált volna megoldást erre a problémára. -
hb000
aktív tag
válasz
hibavissza #14541 üzenetére
"ha 1 szer is gond lesz a digis nettel, megyek vissza a upc-hez."
Szerintem ne akkor menj vissza. Most menj vissza.
-
hb000
aktív tag
válasz
noxika72 #14411 üzenetére
Leírom, bár szerintem nem fog működni. Ha igaz a sejtésem, akkor a bouqet a freki azonosítója, de mivel nem konkrét freki érték szerepel benne, ezért valamiféle azonosító lehet. Ehhez pedig valahol hozzá kell rendelni a frekvenciát, amit a samtoolboxban nem látok sehol. Próbáld meg azért, de ha nem sikerül, akkor előbb kézi kereséssel fel kell venni a HBO-t (378MHz Bp-en).
favmask 0
freq 0
nid 257
sid 5
mpid 500
vpid 500
bouqet 9
onid 1
tsid 0
stype TV
status MPEG2
enc 0
fav 255
qam 0
symbr 2
lcn 1
és van egy névtelen oszlop 6900 -
hb000
aktív tag
válasz
noxika72 #14402 üzenetére
Az a HBO-s frekin van, tehát mondjuk HBO-t kell klónozni, a sid pedig 5.
Nálam egyébként ezt megtalálta magától, nem kellett szarakodni. HBO-hoz képest eltérő még az mpid és a vpid is, a digifilmnél mindkettőnek 500 az értéke. Ha gondolod, állítsd át ezeket is, bár szerintem a sid a lényeg.
-
hb000
aktív tag
Akinek samsungja van és semmilyen keresés nem találja meg a tv2 hd, valamint a super tv2 hd/sd adókat (és a travelt), annak segíthet egy kis barkácsolás a samtoolbox nevű progival - saját felelősségre.
Az elv az, hogy azonos frekiről klónozni kell egy másik csatornát, majd átírni annak a csatornának a SID-jét - ez azonosítja a multiplexen belül az adót.
A TV2HD a 354MHz-en van, a supertv2 a 794MHz-en, a travel pedig a 786MHz-en.
A módszer (ahogy már írtam: csak saját felelősségre):
-töltsd le a samtoolboxot
-mentsd le a samsung tv-n a csatornalistát pendrive-ra
-töltsd be a csatornalistát a samtoolboxba (előtte persze biztonsági mentés is szükséges)
-nyisd meg a map-cableD-t
-keresd meg a viasat3 csatornát, állj rá és ctrl-c, majd ctrl-v. Most két viasat3 csatornád van.
-az egyiket nevezd át TV2 HD-re, vagy amire akarod, add meg a num oszlopban a megfelelő csatornaszámot.
-a sid oszlop értékét írd át 21-re
-keresd meg a sport1-et és ctrl-c, 2xctrl-v módszerrel hozz létre KÉT másik klónt belőle
-az egyiket nevezd át Super TV2 HD-re és írd át a sid-jét 23-ra, a num-ban add meg a csatornaszámot
-a másikat nevezd át Super TV2-re és írd át a sid-jét 22-re, add meg a csatornaszámot
-mentsd le az új csatornalistát, majd az import funkcióval olvasd be a tv-n
-a megfelelő csatornákon meg fognak jelenni az adók
+ugyanezzel a módszerrel a travel is felvehető: a universal channel-t kell klónozni, a sid értéke 180.Nálam működött.
-
hb000
aktív tag
Érdekes.
Pár hete attól volt hangos a fórum, hogy itt senki nem néz tévét, de három napja felbolydult a fórum kb 3 új adó miatt. Többen pedig már szinte írnák alá a digifilm megrendelést úgy, hogy azt sem tudják, mi lesz a műsor
Érdekes. -
hb000
aktív tag
válasz
hattrickuser #14140 üzenetére
Technisat cablestar HD 2 típus tesztelve, egészen biztosan működik.
-
hb000
aktív tag
válasz
M_AND_Ms #13983 üzenetére
Azért lehet überelni ezt a kérdést is. Most olvasom a facebookon, egy tag kérdezi: "Tisztelt Digi! Érdeklődnék, hogy aSstory 4-ről a teletext hová tűnt."
Huhhhhhh
Klasszikus idézettel élve: és ezt így hogy?
(Megjegyzés, hogy senki ne forgolódjon majd álmatlanul: a probléma a story4-nél volt és azóta megoldották) -
hb000
aktív tag
válasz
csibuk666 #13873 üzenetére
Ott sem választhatsz, fel van sorolva a négy csatorna. Marketing rizsa. Azoknak való, akik csak a címeket olvassák. Összeválogatós lehetőség nemcsak a hellohd-nál nincs, de más szolgáltatóknál sem.
A t-home minicsomagjai szintén csomagok, ott sincs szabad vásár. Ha egy csatorna kell, másik ötöt is kell fizetned. És jelentősen túl van árazva (az alapdíjjal együtt).
Egyébként az nem világos, hogy ha fizetnél többet, miért nem teszed? Miért nem használod ki a t-home méregdrága minicsomagjait? Vagy az általad mutatott hellohd-t? -
-
hb000
aktív tag
válasz
csibuk666 #13513 üzenetére
1, Hol találok egy tényleg aktuális csatornalistát? Az oldal szerintem nem igazán naprakész?
De az. Digi honlapon legalul apró betűs résznél ÁSZF-re katints, itt vannak az akutális és a meghirdetett ászf-ek. Az aktuálist kiválasztva az egyik melléklet a csatorna kiosztás (asszem az E, de ha nem, akkor másik
).
4, A Net tényleg tudja a reklámozott sávszélességet? Pl. szombat este is?
Tudja. A meghirdetettet is, nem csak a garantáltat.
-
hb000
aktív tag
válasz
Csaby25 #13489 üzenetére
Kezi keresessel meg talal meg plusz csatornakat, de regebbieket torol ki helyette
Biztos, hogy töröl? A samsungok kézi keresésnél hajlamosak elbarmolni a csatornasorrendet. Ilyenkor pár adó csatornaszáma megváltozik, de törlődni nem szokott. A probléma orvosolható: a csatornalista pendrive-ra írható, ez a samtoolbox nevű progival átszerkeszthető és a tv-be vissza lehet "tölteni".
A többi problémád egyáltalán nem furcsa, visszaolvasva 1-2-3 oldalt mindenre választ találsz.
-
hb000
aktív tag
ezt a homesyst, vagy mit nem próbáltad? A hybridbox.tv-ről tölthető le, ugyan inkább htpc szoftver, de bő egy éve, amikor kipróbáltam, a digi csat.kiosztást le tudta tölteni hangolás nélkül is. Hogy aztán a millió változást nyomon követi-e ez a letölthető lista, azt már nem tudom.
-
hb000
aktív tag
válasz
unravel #13145 üzenetére
Na, ez már a level 2. Ki hazudik? Lássuk:
Digi közleménye: "A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. a Magyar RTL Zrt-vel kötött szerződéssel rendelkezik az RTL II csatorna terjesztésére"
RTL2: "Az RTL Kábeltelevízió Kft. meglepődve olvasta ..... társaságunknak, mint az RTL II kizárólagos képviselőjének jelenleg nincs érvényben lévő szerződése a DIGI Kft-vel az RTL II terjesztésére vonatkozóan"Na, hát a kérdés mostmár csak az, hogy ki kicsoda
Mert én úgy látom, hogy a digi nem állította, hogy az rtl kábeltelevízió kft-vel lenne szerződése, szóvel ennek a kft-nek nincs oka nyivákolni. Az rtl kábeltelevíziót meg ki kérdezte egyáltalán? Ha a zrt-vel, azaz apucival tényleg van szerződés, akkor kit érdekel a kft nyökögése??? -
hb000
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #13142 üzenetére
Az a bithibaarány lesz az. De ha 0, akkor nincs vele gond. Így mégis arra tippelnék, hogy valóban az az 50-es jelerősség a ludas a dologban és tényleg gyenge (bár nekem 40%-kal is vígan működik). Ezen csak a digi tud segíteni.
-
hb000
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #13140 üzenetére
Nem látsz ilyet ugyanott, ahol a jelerősség is van? Múltkor egyik itteni hozzászóló homályosított fel, hogy a menüben kóválygás helyett az info gombot hosszan nyomva (kb 4-5mp) jön elő a legegyszerűbben.
-
hb000
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #13137 üzenetére
50-es jelerősség tökéletesen elegendő. Inkább azt nézd meg, hogy mekkora a jelminőség.
-
hb000
aktív tag
válasz
Ahab77 #13070 üzenetére
"Akkor miért is nem szerepel ez az okt 1-es vagy az okt 15-ös ÁSZF-ben?"
Azért, mert azt kb augusztusban tették közzé, hiszen a változásokat 30 nappal előre meg kell hirdetni. Az rtl szeptemberben kezdett vinnyogni az új ismétlőcsatornájával, előtte max utalások voltak rá. Tehát ha valami véletlen folytán okt 1-én elindulna a tré2, a "lepapírozás" akkor is csak később történne meg.
Az ászf bejelentéseknek ezesetben nincs köze a rtl2-es induláshoz. -
hb000
aktív tag
-
hb000
aktív tag
válasz
Pille69 #13015 üzenetére
Semmi használati jelentősége sincs annak, hogy egy ilyen csatlakozó borítója fém, vagy műanyag.
Ugyan ilyesmit nem írtam, de ebben spec nincs igazad, árnyékolás szempontjából hatalmas jelentősége van.Gondolom elhiszed, hogy van olyan, akinek nincs forrasztó pákája
Gondolom, elhiszed, hogy ezért írtam, hogy a csavarhúzós megoldás nem a bemutatott csatlakozó kiváltsága, hanem szinte az összes csatlakozó ilyen. A forrasztás ezeknél a csatlakozóknál már a múlté, nem emellett érveltem én sem. Sőt.Én pusztán azért írtam, mert minőségre nálam nem váltak be az általad mutatott csatlakozók. És ahogy látom, volt más is, aki hasonlóképpen vélekedett. Mindössze erről van szó.
-
hb000
aktív tag
válasz
Pille69 #13006 üzenetére
Ezek a műanyag borítású cuccok az én tapasztalataim szerint is pocsék minőségűek. Az általad leírt előnyök más csatlakozókra is jellemzőek, nem csak erre, manapság nem kell elájulni attól, hogy egy koax csatlakozó forrasztás nélkül, csavarhúzóval szerelhető.
Persze a fém borítás még nem garancia arra, hogy tökéletes a csatlakozó, szívtam már ilyennel is, de azok nálam jobban beváltak. Még szerelhetőség szempontjából is. Amiről azt hiszed, hogy könnyű, annál mindig van könnyebb... -
hb000
aktív tag
Akkor a probléma esetleg megkerülhető.
1. ha van nem-scart bemenet a tv-n, pl kompozit video és rca hang, vagy s-video, akkor érdemes megpróbálni azzal.
2. ha van második scart-bemenet, azzal is meg lehet próbálni, mert általában az av2 butább, mint az av1, és nem kapcsol át a tv, ha jelet érzékel.Fontos viszont, hogy a scart-ban több lehetőség van, tehát lehet, hogy a scart kábelen jelenleg rgb jelet használ a tv-d. Az av2 sokszor csak a gyengébb kompozit jelet fogadja, tehát elképzelhető, hogy gyengébb minőségű lesz a kép (ugyanez érvényes arra az esetre, ha kompozit video jelet kötsz be, ez a sárga rca csatlakozó). Egy próbát ettől függetlenül megér, régi tv-nél egyáltalán nem kőbe vésett szabály, hogy az rgb-nek szebb a képe, mint a kompozitnak.
És végül valószínű, hogy a boxnak is van második av kimenete (video csatlakoztatáshoz), ezt is érdemes belevonni a próbálgatásba.
-
hb000
aktív tag
válasz
KorLaci #12844 üzenetére
valahol olvastam, hogy az RTL és az RTL II is HD-ban is fog adni
Szerintem nem olvastad, hanem hallottad. A jereváni rádióban
-
hb000
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #12817 üzenetére
Engedd meg, hogy a kérdésedet átfogalmazzam: csak érteném, hogy az ertéel miért kér PLUSZpénzt csak azért, mert 16:9-ben sugároz. 2012 végén ez szánalmas az állítólagos piacvezető kereskedelmi adótól.
-
-
hb000
aktív tag
válasz
killbull #12579 üzenetére
Egy tipp még, aztán én is kifogytam: szóval azt írod, hogy gyorskeresésnél 77 adót talál. Ez ]gy is összejöhet, hogy kb 2 frekiről egyetlen adót sem talál. A talált csatornák és a digis csatornalista alapján ki lehet deríteni, hogy melyik frekik maradtak ki.
Én megpróbálnám a gyorskeresést ezekután úgy, hogy ezt az "elveszett" frekit adnám meg kezdőfrekiként (meg a 6900-as symbol rate-et, de az gondolom egyértelmű). -
hb000
aktív tag
válasz
killbull #12576 üzenetére
a DIGI feladata lenne az hogy normálisan adja ki a kiosztást mert gyors keresés lényege pont az hogy ilyenkor a hálózatban található információk alapján gyorsabban megtalálja az adókat mert csak ki kell olvasnia az információkat.
Így van és a diginél ez így is történik. Én is így hangoltam be már nem egy tévét.
-
hb000
aktív tag
válasz
killbull #12568 üzenetére
Ha gyors kereséssel keresek akkor talál 77 csatornát benne a HD közszolgálatikkal. Ha teljes keresést állítom be akkor talál 88 csatornát és nincs benne a HD közszolgálati
Miért nem használsz kézi keresést? Lehet, hogy macerás, de a 88 megtalált csatorna mellett túl sok munkát nem igényel.
Indulj ki abból, ami 88 csatornát talál, a közszolg hd adók frekijét meg add hozzá kézi kereséssel. Frekvenciák lakhelyfüggőek, lásd ászf E melléklet.
Mivel közel száz csatorna van, ezért esélyes, hogy még így is kimaradt egy frekvencia, azt szintén kézi kereséssel kell megadni. Bár inkább az lehet, hogy egy frekin nem talált meg mindent, innen már egyéni ízlés kérdése, hogy a kimaradt csatornák megérnek-e további vacakolást -
hb000
aktív tag
válasz
sityupityu #12451 üzenetére
Biztos, hogy koax jön be hozzád és nem üvegszál?
Tehát a diginél is működik az egy kábel.
Elképzelhető, hogy van ilyen egykoaxos megoldás is, de a következtetéssel óvatosabban bánnék. Ezekszerint nálatok így működik. Máshol viszont nem is lehet így megoldani, mert nem ilyen a hálózat. Vagyis, nincs választási lehetőséged: ha a lakóhelyeden ilyen a hálózat, ezt kapod, ha olyan, akkor azt. -
hb000
aktív tag
-
-
-
-
hb000
aktív tag
válasz
Flashget #12333 üzenetére
Olyat nem is ajánlok nekik ami tőlünk nyugatabbra már valóság..csak annyi csatornáért fizetnek és csak azt nézik ami érdekli őket...
Már más is írt ilyet, de az "állítólag", meg "nyugaton biztos van", meg a "de tényleg hallotam" érveken kívül senki nem írt be még konkrét szolgáltatót.
Tényleg érdekelne, kérlek, rakj be ide egy linket arról a szolgáltatóról, amelyik engedi a csatornánkénti válogatást.
-
hb000
aktív tag
Na, akkor volt már a "nem jön be a közszolgálati", meg volt már a "hasszázé legyen comedycentrál háromdében", sőt a "spúr a digi, mer az a lényeg, hogy ócó legyen". Felkészül a "milyen boxot vegyek" téma, holnap rajta a sor
-
hb000
aktív tag
válasz
greendayfan6 #12143 üzenetére
"Az átállítást meg az ingyenesség végett kérdeztem"
Na, ez a mai adag eddig is szórakoztató volt, de a "végett" szó ilyen szintű szétgyilkolásával szerintem sikerült elérni a csúcsot. Ez a mai maximum, légyszi ne folytasd
-
hb000
aktív tag
Szerintem túlbonyolítod. Az eddigiek alapján van 2-3 ötleted, ezután már nem érdemes bizonytalanra találgatni. Kijön a szerelő és majd együtt összehoztok valamilyen megoldást. Esetleg érdemes felkészülni arra, hogy némi pénzt kér érte, de ez már szerelő- és helyzetfüggő.
Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Dell Latitude 7420 / 4K UHD / i7-1185G7 / 16GB RAM / 512GB SSD Prémium ultrabook Újszerű állapotban
- Double-shot és dye-sub PBT ISO kupak készletek és Accent készletek
- Philips 345B1C Ívelt Ultrawide Monitor!34"/3440x1440 /VA/100hz/AdaptiveSync/
- Új Acer NITRO V 15 Gamer Tervező Laptop -30% 15,6" RYZEN 5 7535HS 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD 144Hz
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5500 / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest