Aktív témák
-
kukinyo
addikt
válasz
kabelmania27 #3880 üzenetére
Akkor azt hiszem megfogadom, a tanácsodat és kihívom őket mégegyszer.
Ismételten köszönöm szépen a tanácsaidat, segítségedet. -
kukinyo
addikt
válasz
kabelmania27 #3878 üzenetére
Nálam ez sem jó. Látom hogy digitalmind.hu de a lapot nem hozza be.Nem tudod kicsibe berakni ide a képet?
A digitől már voltak kint, a lakásba semmihez nem nyúltak csak végig nézték a rendszert.. Kint a lépcsőházba működtek kb fél percet, azt ennyi. -
kukinyo
addikt
válasz
kabelmania27 #3876 üzenetére
Sajnos az első és a harmadik linked nem jó, csak a második. Legalábbis nekem nem hoz be semmit.
De az első osztó nem ilyen, más típus. Ilyen kinézetű. -
kukinyo
addikt
válasz
kabelmania27 #3874 üzenetére
Ott nincs HPF szűrő.
A sárga színt arra a matricára (vagy festés) érted amin a feliratok vannak feltüntetve? Mert az sárga. Mi a baj azzal? -
kukinyo
addikt
válasz
kabelmania27 #3872 üzenetére
Szia!
Kicserélgettem a kábeleket, természetesen ahogy mondtat a HPF szűrővel együtt. Sajnos semmi változást nem tapasztaltam, pedig sokáig vártam, mértem, azután visszaállítottam az eredeti állapotot. Biztos nem véletlen hogy a szerelők így kötötték be, csak értenek hozzá.
Van egy gontolatom ami lehet hogy butaság de azért elmondom. Nem lehet az hogy az első osztó 3,7dB kimenet fojtja meg a netet. Ez nem nagy érték tudom de nem lehet hogy közre játtszik? És ezt ráadásul nem a szerelők hanem én iktattam be a rendszerbe.
Ha esetleg kicserélném? -
kukinyo
addikt
válasz
kabelmania27 #3870 üzenetére
Köszönöm szépen ezt a rengeteg türelmet és segítőkészséget amit irányomban mutattál.
Ha esetleg valami kérdés még felmerülne bennem, holnap is jövök. Feltéve ha téged ez nem zavar.
Mégegyszer köszönöm szépen. -
kukinyo
addikt
válasz
kabelmania27 #3868 üzenetére
Ma már esélytelen hogy hozzá tudok nyúlni itt akármihez is, akkora tévézés folyik.
De holnap megcserélem a két kábelt és kinyomozom hogy hol lehet megnézni a tv-n a jelerősséget.
Ha esetleg úgy döntök hogy kicserélem az elosztót, milyet ajánlanál?"elvileg van hpf szűrő"
Ennek mi a szerepe? -
kukinyo
addikt
válasz
kabelmania27 #3866 üzenetére
És ha megcserélem a kábeleket a tv-nek nem lesz sok a 8dB csillapítás?
Esetleg ha kicserélném az elosztót, nem javíthat valamit a dolgon? -
kukinyo
addikt
válasz
kabelmania27 #3864 üzenetére
Tehát minél nagyobb az érték, annál nagyobb a csillapítás.
És ez befolyásolhatja akár a tv, akár az internet sebességét, működését?
Bocsánat ha hülyeségeket kérdezek de ehhez totál analfabéta vagyok. -
kukinyo
addikt
válasz
kabelmania27 #3862 üzenetére
Ezt a szerelők kötötték így be, ezek szerint nem jól? Vagy jó így is és fordítva is?
Ez a TAP valójában mit takar? -
kukinyo
addikt
válasz
kabelmania27 #3860 üzenetére
A tap kimenetre.
-
kukinyo
addikt
válasz
kabelmania27 #3858 üzenetére
-
kukinyo
addikt
válasz
kabelmania27 #3856 üzenetére
Sajnos az egyikhez csak létrával férek hozzá, az pedig csak délután lesz. Ha sikerül leellenőriznem őket, majd jövök. Tehát az elosztókra írt értékek, számok nem mérvadóak?
-
kukinyo
addikt
válasz
kabelmania27 #3854 üzenetére
Van kettő is, ezekre van írva valami amit ha beírok neked, többet megtudunk? Mert én laikus vagyok ezekhez a dolgokhoz.Mindkettő ilyesmi:
-
kukinyo
addikt
válasz
kabelmania27 #3849 üzenetére
Receive Power Level: 0.8 dBmV
Transmit Power Level: 39.2 dBmV
Mindjárt újraindítom. -
kukinyo
addikt
válasz
kabelmania27 #3847 üzenetére
Ezzel bejött az oldal viszont csak a system fül alatti dolgokat látom. Bármelyik másik fülre kattintok ez az üzenet fogad: This feature is not enabled.
This feature has not been enabled in your cable modem.
Please contact your data services provider for more information about this feature and its availability on the network.
To exit this page, click on the "Back" button on your browser tool bar to return to the previous page or click on the "System" link above. -
kukinyo
addikt
válasz
kabelmania27 #3806 üzenetére
Szia
Most találtam rá az írásodra, a problémám hasonló mint akkor a fórumtársé volt. Beírtam az általad írt: http://192.168.100.1/_aslvl.asp címet, De a A kapcsolat alaphelyzetbe állt című üzenetet kapom a böngészötől.
Van esetleg más megoldás arra hogy le tudjam ellenőrizni az általad leírtakat?
Köszi -
eight
senior tag
válasz
kabelmania27 #3834 üzenetére
Köszönöm
-
ripla
addikt
válasz
kabelmania27 #3830 üzenetére
kösz.
-
válasz
kabelmania27 #3817 üzenetére
Nincs elosztva a koax.
-
válasz
kabelmania27 #3815 üzenetére
DS - 434 MHz
US - 26 MHz -
válasz
kabelmania27 #3813 üzenetére
41.5 dB
-
válasz
"DBob: Te is nézd meg ezeket."
Mert az hogyan fog segíteni más problémáján?
-
minimalis
csendes tag
válasz
kabelmania27 #3810 üzenetére
Rendesen csatlakozik minden. Az SNR pedig 26.6-26.8 között ugrál.
A probléma pedig 13.00kor is fennállt. -
minimalis
csendes tag
válasz
kabelmania27 #3808 üzenetére
Csak internetem van. Nincs elosztó csak toldva van a kintről bejövő koax.
-
minimalis
csendes tag
válasz
Újraindítás sem segít. Kiróbáltam router nélkül, közvetlenül PC-be kötve. Hasonló a probléma.
Signal:
Log: -
Loha
veterán
válasz
kabelmania27 #3788 üzenetére
Megnéztem, hogy az utcában csak 7 házban lehet kábelnetet rendelni, így szerintem valószínű, hogy ez a 7 ház lóg egy kábelen. Ez max. 200-300 lakás, kérdés, hogy mennyi ebből a kábelnet előfizető, de nem lepődnék meg, ha bőven 100 alatt lenne.
-
Loha
veterán
válasz
kabelmania27 #3778 üzenetére
Hány freki van? Mert ahogy láttam, 1-4-ig szokott végig menni a modem a channel ID-ken, meg ugye kérdés, hogy csak az én társasházam lóg ezen az egy koaxon vagy másik társasházak is az utcában.
-
válasz
kabelmania27 #3782 üzenetére
Akkor gondolom tiporjam a digit, hogy legyen szíves az erősítőjét megnézni ? Egyébként ez a d2-dolgot hogy tudom kideríteni a modemről ?
Azt tudom hogy cisco, pontosabban webstar modem, abból nem a legrégebbi fajta talán ...
( Járt már nálam pár, mindig azt cserélik, amikor beszólok hogy kéne valamit kezdeni a dologgal )Még megteszem ezeket a csatlakozó meghúzásokat, bár eléggé stabilra lettek húzva, és nem mozgatom őket ( szekrény mögött vannak )
Szerk : Ja, és köszönöm az információkat !
-
válasz
kabelmania27 #3780 üzenetére
Out-ban van, a TAP-ban a tv-k vannak. Azon van még egy analóg jelerősítő, bár sokat nem számít, volt hogy nem volt ...
-
válasz
kabelmania27 #3778 üzenetére
Konkrétan ilyen az osztó :
Az hogy d2 modem az mit takar ? Bocs, kb semennyire nem értek ehhez a részéhez
Aktív témák
További kérdésekkel a DIGI LAN (PPPoE) topikba fáradjatok!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest