- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Magyar Discord Szerver
Új hozzászólás Aktív témák
-
l.skywalker
félisten
Én a napokban sokat gondolkoztam, hogy ilyen hibás döntés miként születhetett, hogy így kiadták pl. konzolokra de a PC-s verzió is ugye mennyire bugos.
Az biztos, hogy a novemberi csúszás bejelentés előtt voltak olyan hírek, hogy a fejlesztői oldal 1 évvel akarta eltolni a startot. Erre akkor a board azt mondta, hogy ez kizárt, így lett belőle 26 nap csúszás. Ezt nem értettem, hogy ez miként lehetett, hogy a fejlesztés és a vezetés ennyire nem érti meg egymást, de több mint valószínű, hogy túl sok szerződést kötöttek le az ez évi megjelenésre, amik nem teljesülése esetén nagyobb veszteséggel számoltak, mint ami a megjelenés utáni refundokból származik.
Bevállalták, hogy pl. a Division 1-hez, a No Man's Sky-hoz vagy a Fallout76-hoz hasonlóan megjelenést követően fogják folyamatában fejleszteni a játékot és ahogy a fejlesztők akarták, jövő ilyenkorra lesz kész.
Gyanítom XsX-PS5 patch sem lesz csak jövő november környékén és addigra minden platformon fogja hozni azt, amit most elvárunk.
De egy biztos, hogy ha a piszkos anyagiakat nézzük, akkor ez a játék már most profitábilis terméke a CDPR-nek és ezen a tömeges refund sem fog változtatni és még mindig nem egy Anthem, Breakpoint vagy Avengers szintű baklövés. Az első kettőnél konkrétan megjelenés után jelentették be, hogy 2.0-ra teljesen átalakítják a játékot a nulláról, míg az Avengers -60 milliós bukta volt a Square Enix-nek.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
Madwe
nagyúr
Engem is iszonyat behúz, szeretem s szórakoztat, pont ezért zavar igazán a technikai gond, az ai, fizika, mélyebb rpg elemek, mert azok kicsit kirántanak, immersion braking... viszont ha kikupálják, esetleg ezekkel is kezdenek valamit s utána odateszik még neadjisten a multiplayert is egy gta online s mmo egyveleg szerű valamivé (olyan 2025 környékén ) akkor nagyon jó lehet majd.
[ Szerkesztve ]
-
Deck
titán
válasz l.skywalker #13494 üzenetére
Igen! Nagyon kíváncsi leszek a nextgen patch-ekre, de egy ilyen után ott nem hibázhatnak. Kérdés mikor jön.
A játékélmény és hangulat most is elveszi az egészet amúgy PS5-ön (PS4 verzióval ugye). Letenni se tudom[ Szerkesztve ]
PS5
-
Madwe
nagyúr
válasz Carlos Padre #13439 üzenetére
“Sajnos” ebben nem az első, no mans sky-nál már engedte a sony.
-
l.skywalker
félisten
válasz almalé #13482 üzenetére
Én egyre inkább azt látom, hogy a CDPR sokat akart. Valszeg leszerződtek mindenkivel. VGA gyártók, konzol gyártók stb. hogy generációváltáskor ez lesz a sláger és már nem tudtak visszatáncolni, mikor látták, hogy nem fog menni. Kiadták, mossák kezeiket, jövő ilyenkor pedig kész lesz, addig meg sokan béta teszteljük nekik drága pénzért.
De végül is egyet elértek: mindenki erről beszél és a rossz reklám is reklám.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
l.skywalker
félisten
Köszi a kiegészítést, ez fontos, hogy ez még mindig nem az XsX+PS5 patchet jelenti, hanem ez a PS4 és One verziót javítja, amik ugye futnak XsX-en és PS5-ön
-
daninet
veterán
válasz l.skywalker #13477 üzenetére
Remélem csinálnak valamit az NPC-kkel és az AI-al az improvement címszó alatt, most sajnos nem éri el a korai GTA-k szintjét sem
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
dokee78
félisten
Egyébként van szerepe ennek a karakter generálásnak.
Arra gondolok,hogy a történetre van hatással?Például,hogy nő,férfi vagy transznemű?
Vagy csak design elem? -
Maxtreme
addikt
Annak aki nem beszélni angol, lefordíttattam kugli barátunkkal
Kedves játékosok!
Először is szeretnénk elnézést kérni Öntől, amiért nem mutatta meg a játékot az utolsó generációs konzolokon, mielőtt még bemutatkozott volna, és ennek következtében nem engedtük meg, hogy megalapozottabban döntsön a Vásárlás. Nagyobb figyelmet kellett volna fordítanunk arra, hogy jobban játsszon PlayStation 4-en és Xbox One-on.
Másodszor kijavítjuk a hibákat és összeomlásokat, és javítjuk az általános élményt. A frissítések első fordulója éppen most jelent meg, és a következő 7 napon belül érkezik. Várjon többet, mivel gyakran frissítjük, amikor új fejlesztések készen állnak. Az ünnepek után folytatjuk a munkát - januárban kiadunk két nagy foltot, amelyek az 1. számú javítással kezdődnek. Ezt követi a 2. számú javítás februárban. Ezeknek együttesen meg kell oldaniuk azokat a legfontosabb problémákat, amelyekkel a játékosok szembesülnek az utolsó generációs konzolokon. Az egyes javítások tartalmáról a kiadásuk előtt tájékoztatunk. Nem teszik majd úgy a játékot az utolsó generációra, mintha egy magas specifikációjú PC-n vagy a következő generációs konzolon futna, de közelebb lesz ehhez a tapasztalathoz, mint most.
Végül mindig azt szeretnénk, ha mindenki, aki vásárolja a játékunkat, elégedett lenne vásárlásával. Nagyra értékelnénk, ha adna nekünk egy esélyt, de ha nem elégedett a játékkal a konzolján, és nem akar várni a frissítésekre, akkor választhatja a példány visszatérítését. Digitálisan vásárolt példányok esetén kérjük, használja a PSN vagy az Xbox visszatérítési rendszerét. Dobozos verziók esetén kérjük, először próbáljon visszatérítést kérni abban az üzletben, ahol a játékot vásárolta. Ha ez nem lehetséges, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba a helpmerefund@cdprojektred.com címen, és mi mindent megteszünk, hogy segítsünk Önnek. Mától egy hétig felkereshet minket, 2020. december 21-ig.
Alázatos Marcin Iwiński, Adam Kiciński, Adam Badowski, Michał Nowakowski, Piotr Nielubowicz, Piotr Karwowski
CD PROJEKT RED PS PC-játékosok is rendszeresen frissítenek és javítanak. a játék javításaNem röhögni, aki nem tud angolul annak ez is segítség
-
BoneDragon
veterán
En elrakom januarig akarmennyire is imadom minden percet a bugok ellenere. Horizonnal is vartam 5 patchet, mire jatszahato lett. Semmi sem surget.
-
nubreed
veterán
Ez lehet láma kérdés, de igazából nem egyértelmű: ha karjaimra megveszem először mondjuk a gorilla armot, majd később mondjuk a mantis blade -et, tudom őket cserélgetni a Cyberware menün belül vagy ehhez mindig el kell menni a ripperdoc -hoz?
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Deck
titán
"ünnepekig kisebb javítások lesznek de januárban es februárban lesz egy-egy nagyobb patch ami után a játék sokkal jobb lesz, persze nem PC-hez vagy nextgen konzolhoz mérve"
PS5
-
Krisz0418
őstag
-
Mondjuk eleg korrekt. Szerintem marciusban kesz allapotban meg is veszem pc-re.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
WATERDACA
őstag
válasz Krisz0418 #13473 üzenetére
Nem 2k kártya, 1080p-s, csak leteszteltem kíváncsiságképpen.
2k vagy 4k ugráshoz nem csak VGA, hanem monitor váltás is kellene, ami nem kis pénz. 1 éve azt a döntést hoztam hogy inkább 1080p, de nagyobb fps.
Nem bántam meg, de nyilván amit írsz, a jót könnyű megszokni és alább nem hagyod többé.
Én a 144 hz-es monitorral vagyok így
[ Szerkesztve ]
u wanted, i got it \o/
-
pandras83
őstag
Igazi mestermű ez, utoljára a Fallout 3 tudott ennyire beszippantani. Tengernyi bug van, futhata jobban is, de akkor is etalon. pc-én játszom, de egyre többet nyúlok az xbox one kontrollerhez, a vezetés és lassú felfedezés jobb élmény azzal, tűzharcra visszaváltok egér-bill-re. Az első cyberpsycho-ba beletört a bicskám, alig várom hogy egy kis fejlődés után visszatérjek és kihekkeljem belőle a szart is. Nem rohanok a sztorival, 16 óra gameplay telt el és még fakezű Johhny-val sem találkoztam. Lehet hogy felpakolom normal-ról hard fokozatba - ez még dilemma.
Cyberfuck Patchrunner
-
l.skywalker
félisten
Hivatalos Twitter fiók tette ki most:
Összefoglalva:
- sajnálják, hogy nem mutattak megjelenés előtt semmit a konzolos verziókból
- ünnepekig kisebb javítások lesznek de januárban es februárban lesz egy-egy nagyobb patch ami után a játék sokkal jobb lesz, persze nem PC-hez mérve
- aki refundot szeretne, forduljon a Playstation-höz és azXbox-hoz, aki dobozosan vette megg konzolra az eloszor a boltban peobalja meg, ha ott nem megy, akkor irjon nekik emailt.[ Szerkesztve ]
-
Krisz0418
őstag
válasz WATERDACA #13472 üzenetére
Nem akarok beleszolni, de a 1660ti nem 2k-s kartya sajnos en semmi penzert nem mennek mar vissza 1080p-re. Eg es fold a ketto szerintem. (Ha felreertettem valamit akkor elnezest)
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
WATERDACA
őstag
válasz Viiktor1989 #13470 üzenetére
1440p tűélesebb, 4k még durvább, de milyen áron, kérdem én?
Jelenleg úgy néz ki, hogy a félmilliós új generációs kártyák is alig-alig bírják a gyűrődést.
Félre ne érts, nem a kártyák hibája, de a CP2077 optimalizáció hagy maga után javításokat.Én anno kísérletezgettem full hd és 2k között pl. kingdom come deliveranceal, 2k képe élesebb volt, de annnyival több erőforrást evett hogy hagytam inkább....
Ez a játék 1080p-ben is nagyon szép.
u wanted, i got it \o/
-
Silverboy
aktív tag
közel 40 óra és egy álmatlan hétvége (insert coffee ad) után, main story lepörgetve meg jó pár fő mellék küldi, lv 26. (Most kezdek el vele játszani is, mert nem hajt a kiváncsíság a fő sztori miatt, természetessen új V. -vel a főszerepben)
A véleményem röviden ez egy kiberpánk szkájrim. (~ ezt is vártam.)
3x futottam bele gamebreaking bugba. viszont azt vettem észre akkor bugzik amikor mentést töltök vissza. Tanulság vidd végig 1 szuszra .Üldözésnél pl. km előrébb spannol a drone nem lehet lelőni.
Az úgy nevezet fő mellékszálak álleejtősen jók látszik, hogy kézzel dolgozták ki, rövid pörgös, és keretes (van eleje és vége). A fő sztori... hát... , Őszintén, többet vártam, főleg a main storyból, vagy ha nem, elbohockodtam volna mégnekem az endingek nagyon Mass Effect 3 copy... Ennél én többet vártam... És ugyan azt érzem mint ott, véglegessen le akarták zárni a többi lényegtelen Judy-val és Pan-el, esetleg Rouge-al... Ha kapunk két DLC-t aminek legalább 25-30 óra a main quest line-a és kipótólják a hiányzó darabokat, akkor adok 90%-ot. Így viszont 75% (úgy, hogy imádom a világot és ezt az alkotást) racionálissan ez nem több ennél jelen állapotba, lehet a 100-adik óra után 85%-ra fölemelem . Amit le kell szögeznem, 4-5 éve nem szívot be játék ennyire...Goro karaktere kifejezetten tetszett Last Ninja. (TLOU -okkal nem játszottam, őszinte leszek nem is érdekelnek ), Az, hogy vissza akarok menni NC-be, és csak létezni a világba, az meg 5 éve nem volt rá példa, Skyrim/Mass Effect/FallOut és a Witcher 3, ezt más játék nem tudta belőlem előidézni illetve mostmár CP2077...
„Nem lehet csak úgy hiperűrsebességre váltani. Ha nincsenek pontos koordinátáink, a végén még nekimegyünk egy bolygónak vagy egy szupernóvának! Aztán akkor jóccakát!”
-
WATERDACA
őstag
-
WATERDACA
őstag
válasz Viiktor1989 #13463 üzenetére
Én ilyen konfiggal első körben nem is erőltetném a 1440p-t, nem bántásként írom, de tény.
Többet ér ha 1080p-ben több opciót High-ra teszel, hidd el.Nekem Ryzen 2600, 16 GB Ram 3200 Mhz, 1660 Ti OC-m van, és tegnap amit linkeltek "Alex optimalizációs" kép teljesen korrekt és most én úgy lőttem be a játékot.
Több beállítás Highon marad, átlag 55 fps, vezetés közben éjszaka van hogy 35-re leugrik néhány mp-re, de nem zavaró.Mindazonáltal lesz még performance patch, tehát a jövőben lehet hogy feljebb is lehet csavarni a grafot.
A grafika egyébként medium-high között is álleejtős, próbáltam ultrán is és annyira nem volt szembetűnő.
Nyilván RT bekapcsolásával másképp értékelném a dolgot, de ez jelenleg nem lehetséges.[ Szerkesztve ]
u wanted, i got it \o/
-
Viper26
nagyúr
válasz Carlos Padre #13460 üzenetére
Le kell tenni pár hónapra, és mondjuk márciusban ránézni újra.
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok. Próbálok rájönni a grafikai beàllìtàsokra, nagyjából medium beàllìtàsokon játszom, de aki 1440p-ben játszik, és hasonló konfiggal,mint az enyém ( 5700xt,Ryzen 2600) az esetleg megosztanà velem/velünk a beàllìtàsait? Olyan beàllìtàsokra lennék kíváncsi,amin szépen, simán fut még a játék.
-
.LnB
titán
válasz Carlos Padre #13460 üzenetére
Na igen.
Játszok vele, és azt gondolom közben, egyszer ez egy kurva jó játék lesz!
Főleg, ha a nextgen patch-el mondjuk lesz valamiféle 4k-s felbontás. Nem kell nekem natív, csak legyen élesebb a kép. Konkrétan nem is kívánok RT-t meg semmit. Beton stabil 60fps, és éles kép. Ennyi. De hol van az még...
Most úgy látom, van ebbe még 1-2 végigjátszás. El tudok vele lenni, nem is sietek a végigjátszással.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Maxtreme
addikt
-
Adam_Shepard
addikt
Annyira örülnék egy Next-Genre jellemző progress követésnek az acsik között. A Demons SOulsban is láttad, hogy hány gyűrű/spell/stb hiányzik még.
.
-
batai15
félisten
válasz Adam_Shepard #13450 üzenetére
Jut eszembe ezeknél mit kell csinálni ? 2 helyszínre mentem oda , de nem jöttem rá mit kell csinálni .
-
-
Adam_Shepard
addikt
Cyberpsycho kuldiknel lesz valami hogy kevesebbet mutatnalam? 5 hianyzik viszont a tracker 11/17-et mutat.
.
-
.LnB
titán
Nem tudom, hogy mikor lesz ebből kész játék. Nem is tudok talán olyan területet kiemelni a játék terén, amivel kapcsolatba ne lett volna valami hiba nálam (XSX).. NextGen patch 2021? Nem hiszem el. A tőzsde miatt ki kellene adniuk az ígért időpontban, ami jelenleg csak év, 2021. De ahogy ez a játék most kinéz.. Előbb ki kellene javítani mindent, majd a patch-nek nekiállni. Vagy az a patch is olyan lesz mint a játék, a megjelenés napján...
Sajnos a rossz forgatókönyv vált valósággá a megjelenés után. Pedig én bíztam bennük.
Na sebaj, egyszer majd ez egy kurva jó játék lesz, majd ha befejezik.[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
mettek
addikt
válasz shotika #13393 üzenetére
Hat én azért tátott szájjal nézem amikor az autó fényezésén vagy a pocsojában, üveg felületeken egy az egyben tükröződnek a fények. Én ilyen minőséget open worldben még nem láttam. A karakterek arcai szinte fotorealisztikusak.
E mellett egy ubisoft elszégyellheti magát.PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
nagyúr
válasz nubreed #13354 üzenetére
fogsz egy nem-halálos fegyvert, és azzal csépeled. illetve a kiberdekknek is vannak olyan szoftverei, amelyek nem-halálos sebzést okoznak.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Topikgazda
Én 39 óra játék után még mindig csak az Act2-ben vagyok.
A mellékküldiket és a GiG-eket különválasztanám. A mellékküldik nekem nagyon szórakoztatóak voltak, változatosak, jól megcsináltak.
Egy példa:Egy budhista szerzetest a Maelstrom erőszakkal kiberverrel szerelt fel, neki kell a testvérét kiszabadítanunk (egy trailerben is benne volt a küldi). Mivel az életet mindennél többre tartják, ezért mikor kiszabadítottam úgy, hogy a bandatagokat szétlőttem, letorkolt, hogy ezen az áron hiba volt. Erre virtuálisan Johnny is jól megmondja, megmondaná neki a magáért. Visszatöltés, nem-halálos fegyvermód aktivál, kiszabadítom, ez esetben némileg más szöveg jön, teljesen elégedett. És egy egy mellékküldi... A GiG-ek is kézzel gyártottak láthatóan, a karaktereknek általában van nevük, az elszórt shard-okból néha egész érdekes (és jobbára tragikus) háttértörténetek kerekednek ki. A minőség azonban itt már sokszor hullámzó, akadtak nagyon jók és kevésbé jók.
A kiberpszichóknál mindenfélével találkoztam, traumatizált katonával és kultista Maelstrom-ök által életre hívott kiborg-Frankesteinnel... Hogy mennyire hatalmas a befektetett időhöz képest is látható - még a Badlands-en csak akkor voltam, amikor az egyik Delamain küldit csináltam. Még az alap autóm van csak...
Szóval lehet, hogy teljesen más mellékküldiket, GiG-eket láttunk, így végeredményt nem merek mondani, lehet, hogy vannak jobbak és rosszabbak, én pedig eddig az utóbbiakból kevesebbel találkoztam.Ahol gondjaim vannak, az pont egyik-másik főküldi...
Ahogy nézem a lehetőségek leginkább ott ágaznak el, hogy más-más küldetéseket csinálhatsz meg, és azoknak van kihatása egymásra.Egyszerűen túl lineáris is van közöttük. A Maelstrom-Royce-Flathead küldi iszonyú hangulatos és láthatóan többféle megoldás lehet. De például a Biochip ellopásánál végig egy csőben vagyunk terelve, gyakorlatilag tök mindegy, hogy lopakodunk vagy rambózunk, kibeszélni magunkat pedig végképpen nem lehet belőle. Hogy a játéknak vannak hibái, az egyértelmű, és most még nem is az alap PS4 / XBox játékminőséget emlegetem, vagy a lebegő avagy clipping modelleket. Hanem a kezelőfelület problémáit, azt, hogy nincs rendesen egy csomó dolog elmagyarázva, rámutatva (pl. crafting, upgrade), vagy hogy látványosan nem koherens a játék. Megértem, hogy gigászi munka, de nagyon szembetűnő, hogy vannak vérprofi, jól átgondolt megoldások benne, ugyanakkor olyanok is, amik egy alaposabb tesztelésnél egyből ki kellett volna ugorni, hogy hát srácok, ezen még dolgozni kellett volna...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Imilenni
addikt
válasz saelin #13429 üzenetére
Már most erre épül a világ
Már jutubon is szex applikációt hirdetnek, elég egyértelmű GIF-el (latni hogy tolják a csajt hátulról / egyszal pólóban hatalmas tüdővel olvas a csaj valamit stb)
Szóval hidd el, a jövő ez sajnos.Más :
Ha a dílereket megöljük, kilehet őket lootoni?
Sokan mondják hogy ez RPG-nem GTA.
Ezért gondolom hogy ennek így kellene lennie, cserébe pl drágábban vehetünk mindent más dílerektől?Press "F" to pay respects.
-
batai15
félisten
Jó pár óra után a játék , még mindig semmilyen.
Harc , maga a város , dialógusokban kb semmi választási lehetőség nincs. Történet nem rossz ,de nem elég intenzív Mellék küldetések: aemiat például Jackie halálát sem éltem át , nagyon hamar elment , és azért nem volt maradandó a fickó. játék annyi mindent pakol rád hogy nem tudod mit kezdj magaddal , hirtelenséggel nagyon sok .
Nálam halistennek nem igazán bugos ,volt egy két apróság de semmi extra.
Igaz a prolologus volt meg remélem később változik a véleményem.[ Szerkesztve ]
-
Roland861010
veterán
-
Jinxb1rd
addikt
Igen, valóban érdekes, hogy nekem 24 órám van benne, és még a prológust csinálom. És nem azért mert béna játékos vagyok. Megjegyezném, hogy eddig egy ismétlődő küldetéssel se találkoztam, pedig inkább a melléküldiket kezdtem el csinálgatni.
A c betű nyomogatást meg nem tartom végigjátszásnak, mert akkor egy quake 2-őt kapsz.
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Maxtreme
addikt
Steam topikból: (állítólag az emberek nagy részénél működik)
HUGE fix for performance
Make a backup of, and open the file below with a text editor
C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Cyberpunk 2077\engine\config\memory_pool_budgets.csv
Replace the value for PoolCPU (under PC) with 1/2 your RAM -4gb for windows
Replace the value for PoolGPU with what your GPU has.
save, and exit
Durango/Orbis is Xbox/PS, so this was essentially throttling down performance to console levels. There's also people on the thread I linked saying that "0" works for them as it dynamically changes so you're welcome to try that.
I went from 25-35 FPS on max settings to a smooth 60+fps with a 9900k/2080ti, and 64gb of ram @2560x1080 (fov @110)
This may, or may not work for you guys, but it seems to be helping a lot of people.
Before example: https://i.imgur.com/aOObDhn.png
After Example: https://i.imgur.com/xTnf0VX.png
Edit: posting my pc config just to have it here for ref
CPU: 9900k @5ghz
GPU: EVGA 2080ti XC Ultra 11gb
Mem: 64gb 3200mhz
MB: Z390 Aorus Master
GPU Driver: 460.79 (game ready) -
Vesa
Topikgazda
Ez pl. egy elég jó teszt lett (véleményem szerint)
A tudomány a valóság költészete!
-
Vesa
Topikgazda
válasz KaitouP #13425 üzenetére
Mitől lenne objektív? Attól, mert történetesen egyezik a Te szintén szubjektív véleményeddel?
Számomra a játék néhány ponton csalódás, sokkal több ponton nem az! 25órám van benne eddig, a fő sztori végének még a közelében sem járok (valószínűleg). Sok mellékküldetést csináltam és fedezem fel a várost, illetve rengeteg időm elmegy az olvasással, mivel eszméletlen sok és kiváló írás van a játékban.
Sajnos pont ehhez kötődik az egyik legnagyobb problémám, nevezetesen, hogy nem skálázható az UI! Ami nem lenne baj -de baj-, ha nem volna itt-ott olyan apró a font size, hogy a szemem kifolyik pár óra után. Ha a subtitle feliratoknál meg tudták oldani, hogy állítható legyen a betűméret, nem tudom, ezt a többi text esetén miért nem lehetett megoldani? A statoknál is néhol kb. 4-6pt a betűméret, miközben a fél képernyő üres, tehát bőven elférne nagyobb is. Ez egyértelmű tervezési hiba, megjegyzem, a játékok 80%-a mai napig ezzel a hiányossággal küzd.
Ezt leszámítva a játékot zseniálisnak tartom, a hibákat remélhetőleg javítják, a rettenetes forgalom AI javítását szintén elvárom, de ezek számomra nem igazán lényegesek, ezért nem élem meg olyan szintű negatívumként, mint mások. Bőven ellensúlyozza a tartalom, a lore, a látvány és a lehetőségek száma. Nálam a bugok és hiányosságok miatt 9/10, ha ezeket javítják, akkor 10/10 lesz. A véleményem természetesen szintén szubjektív!
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
Topikgazda
Ő sem futtatta gyenge gépen, de 1db 3090-el is bőven megy fullon, 4k-ban.
A videóból az is kiderül, miért érdemes custom beállítással egy kis időt eltölteni, és nem ész nélkül ultra preset-et beállítani, mert számos olyan hardver zabáló opció van, ahol a medium/high, vagy a high/ultra között szinte alig látni a különbséget, cserébe megeszi a hardvert feleslegesen.
-
shotika
őstag
"találtam egy streamet ami közel 4 millás (sacc/kb de lehet jóval több :D) konfigon 4k-ban 46-51 fps-el fut, gondolom vissza lehet majd nézni, a látvány bintang szép"
Azt hiszem ezentúl nem az lesz a kérdés, hogy "elfut-e a Krájszisz" hanem, hogy "elfut-e a Cyberpunk?".
Shotiii#2629 Gainward RTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
Źşë'
addikt
ez a játék elég rendesen megfekteti még az új hardvereket is találtam egy streamet ami közel 4 millás (sacc/kb de lehet jóval több ) konfigon 4k-ban 46-51 fps-el fut, gondolom vissza lehet majd nézni, a látvány bintang szép, mondjuk az zavar h a fizika az picit nulla a játékban - de ettől független remek game lett - a srác 3090et használ slibe nyilván az sli támogatása nem épp a legjobb a játékbak btw - még jön majd 1-2 pecs, sok a bug is meg optimalizációs gondok is vannak főleg konzolon, nekem a játék elején volt egy olyan bug hogy nomád kezdésnél az autószerelő műhely elé kirakott 2 npc-t - egyik a másik nyakában ült, persze mindketten a levegőben
[ Szerkesztve ]
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
shotika
őstag
Egy kicsit húztam a grafon, hogy élesesebb legyen, így azért külső tereken már rendesen dolgozik a vga, nem ritka a zsúfoltabb helyeken az 50 fps se, viszont a látvány az kárpótol:
[ Szerkesztve ]
Shotiii#2629 Gainward RTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
abéla
senior tag
válasz KaitouP #13425 üzenetére
Alig volt időm, ezért éjjelenként ~12 órát raktam bele eddig, (tehát orric játékidejének harmadát), de még mindig ismerkedem a játékkal, az atmoszférával: minden biz-baszt elolvasok, járkálok, bóklászok, random eventekbe keveredek, craftolok, próbálom szokni a harcrendszert, perkeket nézegetni/chr tervezni stb, megismerni/beszívni a világot, tehát rpg-ként állok hozzá; eddig csináltam kb 4 főküldit, 3-4 melléket.
Ebből azt szűröm le, hogy orric lényegében letolt, urambocsá lespeedrunozott egy olyan stílusú cuccot, amibe tartozókat nem így szokás "kivégezni".
Nálam falloutok/morrowind/oblivion -hogy csak a legismertebbeket említsem- is többszáz órával futottak(sőt), de még a gta-kat is elhúztam, ameddig lehet; mert így teljesebb a játékélmény, így nyújt többet, legalábbis ezekben a kategoriákban.Mindezt azért írtam, hogy lásd, csak azért mert a te igazad erősíti, még egyáltalán nem "objektív" vélemény kategória a jellemzése.
Már csak azért sem, mert az ő személyes élményén alapul (ugye ez eleve kizárja az objektívitást ), de szubjektívnek is messze eltér a standarttól és egyáltalán nem a játékélmény megélésének/elmélyedésének javára.Tehát ebből arra következtetek, oriic kötelező körként lefutotta, majd minderről a rapid, kissé hevenyészett élményhalmazról megosztotta a véleményét; köszönjük neki, de azért ne ez legyen az "objektív" mérce ez esetben.
Mint ahogy CoD-ban sem a nyúlfaknyi single-kampány alapján ítéled meg az egészet, nem igaz?
oriic: hát bizony igen kemény distopiára sikeredett az egész, de hát ez egy ilyen igen igen jemény világ
[ Szerkesztve ]
hootka!
-
gyugyo79
addikt
Ahol én tartok még életben maradhat, mert megmentettem és Judy-nál hagytam, viszont én még a történetnek csak azt a részét csináltam meg tehát a voodoo boy -al nem találkoztam (kb ami mellék küldi van és megtalálom + elég a szintem azt megcsinálom így annyira nem haladok a fő szállal) [ Szerkesztve ]
-
jossua
tag
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz Urby66 #13424 üzenetére
Hozzáteszem hogy a térképem tele van még tennivalóval, de nincs ingerenciám megcsinálni őket, hogy pár tízezer extra eurodollárom legyen. Loottal nagyon nem is foglalkoztam, amint meglett Legendary craftoláshoz a lehetőség.
szerk:
Még egy dolog. Nem vagyok prűd, de egy idő után már inkább idegesített, hogy minden 3. vagy negyedik reklám, neontábla stb. szexuális tartalmú volt
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
KaitouP
nagyúr
Egy remek objektív vélemény, köszi! Megerősítetted a véleményemet, bár én messze vagyok még a végétől, de hasonlóképp vélekedek.
A PlayStation.Community csapata minden kedves olvasójának játékostársának áldott, békés, boldog ünnepeket kíván! https://playstationcommunity.hu/hirek/komment/kellemes-unnepeket-kivan-a-playstation-community
-
Gratula a végigjátszáshoz. Gyors volt!
Teljesen egyet tudok érteni veled! Nem rossz játék de nem is mérföldkő. Ha nem hype-olják ennyire túl teljesen jó lett volna, de így mindenki túlpörgött és kb. csodát várt.
Azért én kíváncsi leszek pár hónap múlva hogyan fog majd kinézni, ha lesz idejük befejezni, és javítgatni. -
oriic
HÁZIGAZDA
38 óra 30 perc után lepörgött a stáblista. Ez nekem egyelőre elég volt. A világ tetszik, de egy idő után önismétlő "munkák-mellék küldik" rém unalmasak voltak, a bugok, hibák megjelenéséről nem is beszélve. A világ viszont nagyon tetszett, ahogy a szereplők is bejöttek, SIlverhand karakterét szerintem jól hozta Reeves. DLC-re talán visszanézek (Crystal Palace a legnagyobb esélyes új helyszín), de több végigjátszás, vagy új életúttal indulás esélytelen. Talán ha nextgen patch kijön jövőre, de még az sem biztos.
Én nagyon vártam a játékot, lényegében még szórakoztam is eleget vele, mégis összességében kicsit csalódás, talán jobb lett volna nem open world játékként kiadni a programot. A 6 ending túlzás kicsit, annak örülök hogy a legjobbat sikerült elérnem
(Badlands-Panam <3 ), de ugy ez sem happy ending, mert a 6 hónap hamar eltelik. A cucc így nekem max 7 pont, nem több sajnos, és akkor még nagyon lágyszívű voltam.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
-
cyberkind
félisten
válasz headhunter86 #13401 üzenetére
Nagyon jó az első is, csak a gameplay, na de ha ilyesmi szinten fog fejlődni a CP széria, akkor lesz nemulass, mert a TW széria hatalmas meglepetés volt.
-
donki
senior tag
Lenne egy kérdésem egy bizonyos hölggyel kapcsolatban, ami a főszálat érinti.
Van valaki aki nem a voodoo boy-ok küldetését csinálta először? Evelyn akkor is meghal? Meg lehet menteni valahogy? -
Vesa
Topikgazda
válasz nincsnév007 #13416 üzenetére
Igen, főleg, ha később vásárolni is szeretnél tőle újabb implantokat. A tudomány a valóság költészete!
-
nincsnév007
őstag
Viktornak érdemes vissza fizetni a tartozást? -
sixpak
nagyúr
Na, csak meglett a 24 óra játék, így hét végéig.
Néhány grafikai bugtól eltekintve kiváló a játék, semmi komolyba nem futottam bele, lenyűgöző az élmény, még 24 óra játékidő után is, szerintem 200 óra meglesz, nem sietek.
Hála isten az 1.4-es patch sem vágott haza nálam semmit, szépen fut.
Majdnem minden ultrán van, néhány high meg egy medium van, ha jól emlékszem, HDR OFF, mert fosul néz ki szerintem.
Egy negatívum, hogy ne tűnjek túl lelkesnek:
a photo mode nagyon fapados, illetve a drone cam része, előregyártott field of view presetekkel, vicc...nem lehet belerakni egy kamera emelkedés/süllyedés opciót, nem lehet normálisan fotózni, nagy kár érte.
És a végére: ez mindenképpen az év játéka számomra, még csak hasonlót sem láttam soha, az atmoszféra/hangulat elvarázsolt és még sokáig el fog.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
S e t h
nagyúr
A küldetésekben azért látszik a belefektetett meló.
Ma például egy tagot kellett megmentenem és gondoltam itt a jó alkalom, hogy kipróbáljam a mantis bladet.
Igen ám, de a megmentendő személy nem egy nagyon eldugott helyen volt, mondhatni elég forgalmas része volt a városnak és az épület előtt állt őrszem is......
Innentől kezdve el lehet képzelni azt fejvesztett futkosást az utcán, amikor felszecskáztam az őrt, majd berúgtam az ajtót és folytattam a filézést.
Amikor kész volt a küldetés, akkor a megbízó megrótt, hogy máskor diszkrétebben járjak el.
Ezen jót vigyorogtam és akaratlanul is eszembe jutott, hogy ezt vajon akkor is mondta volna, ha lopakodósban csinálom meg a küldetést?Ugyanakkor van probléma is a területhez kötött felugró küldetésekkel. Egy elég húzós küldetést csináltam, már másodjára, mivel elsőre nem lett oké, próbáltam nagyon figyelni, amikor is jött egy értesítés a mobilomra egy megbízásról, nem nagyon foglalkoztam vele, mert ugye benne voltam valamiben és jött a meglepetés, amikor végeztem ismét jött egy immár lecseszős üzenet, hogy miért nem csináltam meg a küldetést, ez árt a reputációmnak.
Ezt a küldetést simám letudtam volna, ha csak arra járok és nem vagyok benne egy másik küldetésben, így viszont lehet elúszott.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
shotika
őstag
válasz sittes79 #13395 üzenetére
"ps4, xbox one elirendelonek egy 50% simán vissza lehetne fizetni" - egyébként igen. De őszintén szólva, ha ilyen konzolom lenne, ingyen sem kellene, az amit eddig a youtube-on láttam belőle. Egész egyszerűen olyan ocsmány, hogy nekem égne a pofámról a bőr egy ilyen szemét után.
PC-n persze gyönyörű, ég és föld a különbség a játék változatok között. Így tényleg, csak ismételni tudom magam, hogy nagyon sajnálom azt a nemkis közösséget, akik gyengébb pc-vel, vagy alapgépekkel futottak neki.Shotiii#2629 Gainward RTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
Új hozzászólás Aktív témák
Hivatalos oldal:
Cyberpunk.net
Hivatalos fórum:
forums.cdprojektred.com
Hivatalos Twitter fiók:
@CyberpunkGame
Hivatalos Youtube csatorna:
@CyberpunkGame
Összefoglaló a világról és a háttérről:
Cyberpunk, Chippin In
Állásajánlatok