- Fedora Linux
- Windows 11
- OpenMediaVault
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Brave
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Sweet.tv - internetes TV
- Bittorrent topik
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
Aktív témák
-
Hohenembs
csendes tag
Sziasztok!
Nekem a játékkal lenne gondom COMLOGO-nál, egy hibaüzenetet kapok: hogy belső hiba a sound-ban. És nem is működik rendesen a játék. Valaki találkozott már ezzel? Mi lehet a baj?
Köszi előre is!
-
loopem
csendes tag
válasz
Mela Kehes #24 üzenetére
Sikerült feltenni a Logo-t Macre, mert engem is érdekelne?
-
bali23
csendes tag
Ha valakinek kéne a COMLOGO akkor szóljon mert tudom,hogy hol lehet letölteni a teljes verziót(ahol meneni is lehet).
-
Gyuri16
senior tag
válasz
Mela Kehes #22 üzenetére
a comenius logo windowsos program. google ad par talalatot winevel kapcsoltaban, esetleg kiprobalhatod. ha sikerult ird le, erdekelne.
-
Mela Kehes
addikt
Hátha elolvassa valaki. A Comenius Logo-nak van linux-os vagy mac-es verziója?
-
donyuska
csendes tag
Sziasztok!
Én most ismerkedem (kötelezően) ezzel a teki dologgal.
Lenne egy nagy problémám. Kaptunk egy házi feladatot és nem tudom megoldani, ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Feladat:
Az iskolában egy listában leírták, hogy ki milyen osztályzatokat kapott félévkor. Az adatok
tantárgyak szerint csoportosítva kerültek a listába. Nem minden diák ugyanazokat a tárgyakat tanulta, de a tantárgyak nevét csak egyszer adták meg, aki valamilyen tárgyat nem tanult, ott 0 szerepel osztályzatnak.
Pl. [[matek fizika kémia ..] [[Sári 2 3 4 ..] [Feri 4 2 5 ..] …] ]
Jelöljük ezt a listát s-sel
Írjon LOGO függvényeket, az alábbi feladatokra:
a., átlagok :s feladata: megadja, hogy ki milyen átlagot ért el, a 0 nem számít az átlagba.
b., legtöbbet_tanult :s feladata: megmondja, hogy a felsorolt tanulók közül ki tanulta a
legtöbb tantárgyat.
c., s-ből előállítja a [[matek [Sári 2] [Feri 4]] [fizika [Sári 3]] [kémia [Feri 3]] [történelem
[Feri 2]] ]
alakú listát tantárgy szerint csoportosítva és ebben a listában már nem szerepelnek a nem
tanult tantárgyak!
Legyen a programban mód az adatok beolvasására, jelenítse meg a kérdésre adott válaszokat. -
Gyuri16
senior tag
válasz
zotya7895 #18 üzenetére
hello
elso kerdesed nem teljesen ertem. a logo egy programozasi nyelv, es mint ilyen programokat lehet benne irni
comenius logorol ezt talaltam:
[link]
itt van par anyag ami segit elindulni.comenius logo helyett, hacsak nincs kulonosebb okod ahhoz ragaszkodni, ajanlanam az imagine logot (azonos keszitok, csak ez ujabb). szinten legalisan letoltheto magyarorszagon. ket link kezdesnek:
[link]
[link]comenius logonal nem vagyok biztos, de az imagine tud letrehozni .exe programot, amit aztan a logo nelkul is tudsz futtatni, illetve tudod ugy is menteni, hogy a bongeszodben meg tudd nyitni (kell hozza egy plugin)
-
zotya7895
csendes tag
Helló!
Látom hogy nagyon jártas ez a topic
Ezért gondoltam fel lendítem
Írtál (Fooler89) egy olyat hogy "alapozni kell" a Comenius Logo már megvan.
Lenne egy kérdésem:
Ebben lehet programot írni?És tudsz valami (doksit vagy feladatokat) amivel megtudom szerezni az alapokat?
-
Fooler89
őstag
válasz
Yeti910331 #14 üzenetére
Előszőr az alapokat kell le tenni. Majd ha ilyen téren fogsz elhelyzkedni akkor ezt tudják folytattni. (de ezt úgy se fogják mert mindig ''alapozni kell'')
De egyébként én úgy hiszem hogy ezeket a dolgokat megtanulod akkor később jobban ráérzel az informatikára. Meg ha tudod, hogy müködik a program akkor könyebb kezelni is. Persze ez csak bizonyos dolgokba van igy.
[Szerkesztve] -
akasp
senior tag
válasz
Yeti910331 #12 üzenetére
elég sokminden jelentősége
-
Yeti910331
aktív tag
8.ban foglalkoztunk ezzel a programmal kb. fél évig, de hogy mi értelme volt neki?
-
akasp
senior tag
nagyon egyszerű megcsinálni, ha már kész a mintád.
uj eljaras, rekurzio lenne itt a megoldás. vagy vmi ismétléses dolog.
mondjuk xy helyre kirajzolod, majd jobbra megy mondjuk 100-at és ujra kirajzolja.
Ahogy akarod, szal rekurzio, vagy ismétlés.
vagy: ami most jutott eszembe: eleve olyan eljárást csinálsz, amely egy láthatatlan téglalapot rajzol és abba van az ábra. és ezt téglalap oldalhosszával tologatod a képernyőn.
nem olyan nehéz. -
Fooler89
őstag
a fent láthato nyilat kéne megcsinálnom egy eljárásal és még egy eljárást amivel ebből mozaik csinálhatnék belőle
-
Fooler89
őstag
szerintem nem ártana egy up
UP! -
Fooler89
őstag
most már csak az a kérdésem, hogy ebből kell mozaikot csinálnom.
És ahhoz szükségem lenne hogy milyen hosszú ez a nyil, ami 2 * : oldal + : oldal/3 + ugya vége a nyilnak ami egy háromszög de annak nem tudom a hosszát, ezt ki lehetne számolni pitagorasz tétellel. Csak az a problémám hogy nem tudom hogy kéne ezt megadni a teknősek.
Valaki segítsen!
Előre is köszönöm!
[Szerkesztve] -
Fooler89
őstag
-
Fooler89
őstag
Helloztok!
Most kezdünk tanulni programozást és hát ezzel a progival kezdtünk!
Azzal fordulnák felétek, hogy kaptam egy házi feladatot amihez segítség kéne.
Ha az oldal hosszusága : oldal változó akkor mekkorának kell lennie az ''a'' oldalnak és a Béta szögnek??
[Szerkesztve] -
akasp
senior tag
Egyáltalán használja vki ezt a programíró progit? Itt tehettek fel kérdéseket.
Tud vki jó kis 7-8-as országos feladatokat adni?
(De ne a hivatalos oldalról, hanem máshonnan.)
Ja, és egy kis help kellene a változók kezelésére.
Köszi.
Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Fedora Linux
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-book olvasók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Háztartási gépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest