Aktív témák

• KiraBaba

csendes tag

válasz ÖregSam #4227 üzenetére

Szia!

Persze, hogy van még mit tanulnom.Hivatalosan még csak most szombaton kaptam meg az első képzésemet.
    Jutalék területtel kapcsolatosan: nekem nem tetszik ez a fajta jutalék rendszer.
    Nem Magyarországon találkoztam ezzel a szakmával, hanem Amerikában, ahol ez teljesen máshogyan működik és sokkal ügyfél és tanácsadó barátabb.
    Példa: ha valaki megtakarít 400.000Ft-tot 20évre, amiután 44.000Ft-tot kap egy kezdő munkatárs adó kötelesen. Ezt az első évben megkapja, ami azt jelenti, hogy egy szolgáltatásért fizettek előre az ügyfelek. Ez ugyebár nem jó az ügyfél részéről. A tanácsadó részéről pedig azért nem jó, mert ha kiszámoljátok, akkor ez 2200Ft/év-es fizetés adókötelesen, ami meg még a költésgeit sem fedezi (telefon, benzin).
    Egyik rokonom dolgozik Amerikában tanácsadóként és mondta, hogy náluk ez úgy működik, mint az ügyvédeknél. Kap ő is valamennyi jutalékot az elején a pénzintézettől, de a fő jövedelme nem innen származik. Van óra díja és van siker díja is. Kér az ügyfél kozultációt, akkor ahogyan az ügyvédnél is, fizet az ügyfél érte. A siker díjat meg akkor kapja, amikor lejár a szerződés, százalékosan részesedik a hozamból. Ez azért tetszik jobban, mert a tanácsadó végig érdekelt marad a szerződés menedzserlésében. Magyarországon 2ember foglalkozhat tanácsadással az észrevételem szerint: boldog és boldogtalan. Kint eleve csak szakirányű végzettséggel lehet jelentkezni. (Remélem most nem sértettem meg senkit, mert a legtöbb szakmát tisztelem, de valljuk be, hogy aki mondjuk az orvoslásban fantasztikus, az nem jár automatikusan együtt azzal, hogy a pénzügyekhez is ért.) Mivel a cégeknek nincs is félni valójuk, hogy elmegy 10év alatt (asszem ennyit írtatok) 50.000 tanácsadó és nem térül meg a befektetésük, így nagyobb összeget fordítanak az oktatására és nem csak házon belül próbálják megoldani, hanem nagyon komoly szakértőktől tanulnak.

Aktív témák