Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
morcosharcos
őstag
Én meg pont hogy imádom a dual tone épített gépeket, fehér ház-fekete alkatrészek vagy vice versa, élek-halok értük, pont ezért mindig örülök, ha valami jó kis fehér hűtő kijön emberi árban
[ Szerkesztve ]
Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”
-
btoth0413
kezdő
Énis rajongok az állványokért és a hifikért
ᴀ ꜱᴢáᴍíᴛóɢéᴘ ᴍűᴋöᴅéꜱᴇ ᴀ ʟᴏɢɪᴋáʀᴀ éᴘüʟ. ᴇᴢ ᴀᴢ ᴇʀőꜱꜱéɢᴇ, ᴅᴇ ᴇʙʙᴇɴ ʀᴇᴊʟᴇɴᴇᴋ ᴀ ᴋᴏʀʟáᴛᴀɪ ɪꜱ.
-
btoth0413
kezdő
Nagyon menő dolgok ezek
ᴀ ꜱᴢáᴍíᴛóɢéᴘ ᴍűᴋöᴅéꜱᴇ ᴀ ʟᴏɢɪᴋáʀᴀ éᴘüʟ. ᴇᴢ ᴀᴢ ᴇʀőꜱꜱéɢᴇ, ᴅᴇ ᴇʙʙᴇɴ ʀᴇᴊʟᴇɴᴇᴋ ᴀ ᴋᴏʀʟáᴛᴀɪ ɪꜱ.
-
zetor2000
őstag
válasz HantekDSO #26 üzenetére
Nekem az is tetszik, amikor megveszi valaki a Nordost egyik tápkábelét végtelen pénzért, és abba nem gondol bele, hogy a lakásában lévő 3x másfeles kábelt nem cserélte le a kismegszakítóig, és onnan a bejövőt se. (12 Miska, meg az aprólék...)
Aztán van a másik véglet, a japán bácsi, aki a helyi elműtől kért egy saját betápot a hifi szobájához. Na, azon csak a hifije van. Onnan lehet már talán kiindulni.
A kőből faragott állvány nálam egyszer talán olyan lesz, hogy sírkövesnél vágatok 2-3centis gránitlapot, és kap pár hangfaltüskét, de még nem vitt rá a lélek. Ez csak esztétika lenne, nem érdekel a hangképbe bevitt színezete. De egyelőre megy a matek, hogy JBL L100 legyen, vagy valami más, "majd ha lesz rá" lé. Még egy Harbeth vagy hasonló jöhet szóba, valami, ami minőségben is "ott" van, ahol ezek.A legjobb, amikor a "nagy" hifista fülvizsgálaton esik át, és kiderül, hogy fél fülére süket, a másikra meg nem hall 12kHz felett
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
HantekDSO
junior tag
Viszont az AuraSync-es gépeket,ha elromlanak, remélem ide fogják a hozzáértő AuraSync tulajok bedobni:
[ Szerkesztve ]
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
HantekDSO
junior tag
Az az AuraSyncek -kel foglalkozókat nem érdekli! Nem kell, hogy a számítógép számoljon - a lényeg, hogy világítson, mint Salamon töke!
[ Szerkesztve ]
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
veterán
Mert már az isten f*xa is RGB, ha betennél egy tyúktojást a gépházba, akkor az RGB fényétől kikelne. Lenne ilyen szép politikailag korrekt szivárványos csirke.
OK, ezekért remélem mindenkit bannolnak
De a 20 centis ATX 24 pin helyett még nincs normálisabb, azzal foglalkoznának
Azt elfelejtettem mutatni, hogy van RGB-s harisnyázott kábel is.[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
veterán
válasz HantekDSO #61 üzenetére
Nagyon jó, ilyen világítás mellett a porcicák se fognak félni a sötétben. Cserébe +10 fokot fog nőni a videókártya átlaghőmérséklete.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
OK, ezekért remélem mindenkit bannolnak... az univerzumból
RGB AC tápkábel tehát van. Miééért? De a 20 centis ATX 24 pin helyett még nincs normálisabb, azzal foglalkoznának... vagy a ram slotokat megdönteni 45°-ban és elférne minden hűtő. stb... stb...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ambushka
aktív tag
-
veterán
válasz Trailblazer #54 üzenetére
Körtétlen orgyilkos?
-
-
ma már másodszor tanultam valamit...
még hogy a fórum hülyeségHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
HantekDSO
junior tag
Beszélsz butaságokat... Egy 1 TB-os és egy 2 TB-os SSD-ről szóló zene közt is iszonyatos differencia van, még az sem mindegy, hogy TLC vagy QLC! (Na persze csak ha megfelelően
pénzesigényes a hallgatóság...)Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
HantekDSO
junior tag
Ez a "színpadkép" és rokonai ("hangkép", lélegzetvétel", átölelhetőség") nekem is nagy kedvenceim...
" amelyben tudományos igényességgel és dokumentált labormérésekkel elemezte"
Na ez az, amit a hifisták SOHA nem fognak elismerni - mármint hogy egy műszaki berendezést mérhető jellemzőkkel minősíteni lehet! Mert akkor esetleg kiderülne, hogy egy jól megtervezett, igényesen kivitelezett, pár 10 ezerbe kerülő erősítő ugyanúgy (ha nem jobban) szól, mint az, amire (merő sznobizmusból) milliókat/tízmilliókat költöttek! Az ő mantrájuk az, hogy a hangzást nem lehet mérni ! (csak tízmilliókban)
-
anno hdmi kábelekre is volt teszt, ott a nagyon sz@rt páran kiszúrták, de egy szint felett semmi különbséget nem láttak.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Valamivagyok
tag
válasz HantekDSO #34 üzenetére
Én is tudatlan vagyok a HiFi-hez a házimozit 2*2.5 Sal hangszó kábellel építettem össze amit 50Ft/méter áron vettem valami kiárusításon szerintem 10-20 évig el lesz.
Minden témában vannak kukacos emberek, akik megmondják a tutit, és csak a prémiumok legjobbika a használható a többi sz@r. Én is a praktikus megoldások híve vagyok. -
félisten
Az én nagy kedvencem az az USB-kábelteszt volt, amelyikben olyanokat írtak le, hogy a Hama USB kábelének szűkebb a színpadképe...
Egyébként nem is olyan régen írt egy magyar srác egy tanulmányt, amelyben tudományos igényességgel és dokumentált labormérésekkel elemezte, hogy a hangfalkábelnek egyetlen paramétere számít: az ellenállása. És az is csak a hangerőt befolyásolja. Minden más kamu.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
mozesapo
tag
"szimmetrikus Zowie ZA12-C-t"
Ez miért is szimmetrikus? Jobb oldalt nincsenek gombok. Hoppácska, baj van a fejekben bőszen, de nem csak itt, hanem a webshopokban is, sajnos. Kész katasztrófa igazi szimmetrikus egeret találni. -
HantekDSO
junior tag
Köszönöm! Ezt már próbáltam - igaz, nem riasztó, hanem vékony, hajlékony mikrofonkábellel - de nem tetszett, hogy olyan gyakran cserélni kellett, valamint a szoba is olyan fura szagot kapott - mintha égett volna valami...
-
válasz HantekDSO #35 üzenetére
ha a tápkábelt egy riasztókábelre cseréled (ne zavarjon a sok ér, elég belőle 3, szó szerint), akkor az mutatja a felvett teljesítményt
Szívesen!
A többin még gondolkodom, de sztem megoldható.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
HantekDSO
junior tag
Nekem az hiányzik nagyon, hogy a 230-as aljzat, amiből a PC kapja a tápfeszt, nem a felvett áramerősség függvényében villódzik a szivárvány minden színében, valamint hogy a billentyűleütéseknél nem villan legalább egy vaku fel, melynek fénye egy olyan, mennyezetre szerelt diszkógömbről verődne megsokszorozódva vissza, mely minden egyes BAL egérkattintás esetén 10 fokkal, JOBB egérgomb esetén 15-tel fordulna el...)
[ Szerkesztve ]
-
HantekDSO
junior tag
Akkor ezek szerint Te sem tudod, hogy 20 millió alatt nem lehet fejhallgatót kapni, mert azok csak "roncsák a hangképet!"?
[ Szerkesztve ]
-
Végre egy hozzáértő! Ez akkor is fontos, ha egyébként a tápot takarja mindenféle burkolat, az extra kábel a LEDeknek segíti a kultúrált kábel elrendezést.
Ha valami, akkor ez must have. Esetleg még a snassz, unalmas, gagyi CPU kupakokra lenne kijelző, ami minden fontosat kiír...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
A kék kondik hűvösebbek, ezt mindenki tudja... Mint a kék leddel szerelt PC-k.
-
HantekDSO
junior tag
válasz Lord Gabor #24 üzenetére
Ezek szerint nem beszélgettél még "igazi" hifistával! (Szerencsés vagy! ) Még a 80-as években építgettem QUAD 405-öst, RIAA korrektorokat, akkor futottam össze párral. Amikre közülük többen is megesküdtek, hogy befolyásolja a hangminőséget:
- A hangfalak kábelének a színe.
- A hangfalak kizárólag kőből faragott lábakon állhatnak - ugyanolyan méretű és formájú, de fémből készült láb "eltorzítja a hangképet"
- A tápegység szűrőelkóinak szintén nem mindegy a színe (természetesen mindkét színű 10.000 uF-os, 63V-os volt.)
- A szobában, ahol hallgatod, nem lehet telefon (80-as évek, vezetékesről beszélünk...)És még sorolhatnám... Mikor szóvá mertem tenni, hogy én bizony ezen különbségekből semmit ne hallok, természetesen én voltam az, aki hülye az elektronikához és az akusztikához.
Szóval ennek a "csodacsapatnak" nem számít az ár, a műszaki, mért jellemzők - ha 10 millió kell ahhoz, hogy "hifistának" nézzék, akkor az utolsó fillérjét is elkölti az ilyen .... na inkább nem írom le mikre, mert még az unokám is ki lesz innen tiltva!Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
tothzoltan
tag
válasz Lord Gabor #24 üzenetére
Nem pénzmosás. Szimplán magukat audiofilnek gondoló unatkozó gazdag idiótáknak találták ki, akik azt gondolják, hogy a hangminőség attól függ, hogy mennyit költesz rá.
Ez a 10-15 millió forintos ezüstözött sz_rcsík gyakorlatilag pontosan azt tudja amit egy jobb 5-8ezer forint körüli hangfalkábel.
I'm thinking different.
-
tamas0201
csendes tag
Amd konfignál miért nem X3D porcit tettek bele sokkal gyorsabb. Persze ha csak az órajelet nézzük.
-
Ezektől a fehér hűtőktől valahogy mindig kiráz a hideg, lehet fehér házban jól mutat, de hogy minden másban én el nem tudom képzelni, hogy ne legyen fura. Persze ahogy valakinek az RGB sem jön be, úgy mindannyian másfélét preferálunk. Árban a Seasonic tápok nem igazán okésak, viszont Corsairnél napokban néztem, hogy olcsósodás volt, legalábbis én amit vettem 1.5 éve az olcsóbb lett.
RYZEN 7+ RTX Powa@1440p 240Hz hétvégén nem biztos, hogy elérsz
-
veterán
válasz Trailblazer #10 üzenetére
Jól látod.
-
-
kromatika
veterán
Tápegység árak elképesztő mértékben elszáltak.Ok hogy Seasonic GX Gold,meg ATX 3 de akkor is .750-es táp 58 990
-
Watchdog
aktív tag
Az eltérő méretű ventilátorokkal szerelt (kétpetéjű?) ikertorony, az műszaki, vagy inkább marketing innováció?
-
GreatL
őstag
Én a gémerasztalra akarok majd italtartókat felcsavarozni... gondolom lesz vagy 2000 Ft a drótnak darabja.
Intel Core Ultra 7 265K Arctic LF3 420 víz | MSI Tomahawk | 2x8 GB Kingston Fury 6000 Mhz CL30 RGB KIT | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
laed
tag
Borongós őszt felvidító hardverportfólió
Nekem ezektől az áraktól inkább sírnom kell.....
-
félisten
Azt hittem, engem itt már nem érhet meglepetés.
Aztán jött ez a fejhallgatóállvány 11e Ft-ért...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gyúrósok ide!
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B365 Intel i7 9700E 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 6GB GDDR5 Sharkoon Slider 550W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB GDDR5 ZALMAN Z1 CM 450W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB GDDR5 ZALMAN Z1 Chieftec 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD 1060 6GB GDDR5 FD Core 1000 FSP 400W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M Ryzen 5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB GDDR6 CM TD500 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest