Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rendo84
senior tag
válasz Chris0321 #66791 üzenetére
Mikor megvettem az autót, akkor sem érzékeltem belőle semmit, attól hogy 2 hengernél hibát írt. A szervizes pedig azt mondta, ezzel nem kell jelenleg foglalkozni.
Illetve javítsatok ki nyugodtan ha tévedek, de ha izzítógyertya miatt csinálná, akkor nem hideg indítással lenne inkább problémám?Newlachka: Nem szrtam rá, mert év elején megvettem a 4 db-ot, hogy ezen az éven cserélem kompletten. Erre csak most derült fény, hogy mind a 4 hengernél hibát ír. Mivel az autó hidegen tökéletesen indul, alapjárat tökéletes, üzemanyag fogyasztásom tökéletes észre sem vettem a gyakorlatban ebből semmit.
Mivel 16 éves a kocsi, mindig is hibás lesz, soha sem lesz már új, ennél már mindig is lesznek fel nem fedezett hibák... ez már csak ilyen.[ Szerkesztve ]
-
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
Indítással kapcsolatos problémám van sajnos, ami több hónapja kezdődött és egyre romló tendenciát mutatott ahogy közeledett a nyár, ezért vélhetően csak a meleg idő miatt lehet rosszabb a helyzet.
BMW E60 520d 2006 évj, 2000-es dízel autóról van szó és hideg indítás tökéletes minden alkalommal elsőre, viszont ha mentem vele 30-40-50 km-ert leállítom és már így melegen szeretném újraindítani mondjuk 30 perc- 1 óra múlva, az autó nem indul! Start gomb megnyomásával csak egy kattanás hallattszik és nem történik semmi. A vízhőfokot megnézve a titkos menüben 80-90 C fok körül van ilyenkor.
Úgy tapasztaltam minél melegebb van kint, annál több ideig kell várni, hogy újra elindulhasson. Ha kint 30-40 fok körül van, akár 3-4 órát is várni kell hogy elinduljon.
Fedélzeti computer hibát nem hoz, laptoppal csatlakozva pedig mind a 4 hengernél izzítás hibát jelez, vélhetően gyertya cserés, nem tudom ez is lehet-e egy hiba lehetőség? Bár úgy gondolom hidegen nem indulna be akkor. Illetve ha ez lenne a hiba elindulna, csak sokáig tekerne? (2 éve vettem az autót, megvételnél még két hengernél hozott izzítás hibát egyébként. De szerintem nem emiatt tilthat le az autó melegen.)
Amik cserélve lettek most: Olaj, olajszűrő, motor levegő szűrő, üzemanyag szűrőEddig egy autószerelővel beszéltem, aki nem autóvillamosságis, az ő tippjei: relé, önindító, akkumulátor
Nektek lenne ötletetek vagy találkoztatok ilyennel, mi lehet a probléma, mivel próbálkozzak, hol keresgéljek?
Első körben nem szaladnék vele a szerelőhöz, házilag faterral kicserélnénk, ha könnyen orvosolható lenne a hiba.[ Szerkesztve ]
-
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
BMW E60 520d, 2006 évj autómnál a hátsó féknél fennálló hibám van. Pozitívban volt a számlálója, szerettem volna a menüjéből alaphelyzetbe állítani, ami kb 50.000 km, de nem sikerült-e helyett -25.000 km-ra váltott és most az autó néha biztonsági követelmény miatt nem szokott elindulni csak ha 1-2 órát várok. Megnéztem ténylegesen el van kopva ezért is jelzett és a reseteléssel pórul jártam mert mínuszba ment a számlálója.
Plusz az első féknél véletlenül megcsináltam a reset procedúrát, de már az is jelez, pedig annak semmi baja nem volt, nincs annyira elkopva, de itt is minuszba váltott és ezt sem tudom pozitív órára resetelni a számlálóját.
Itt egy videó erről, amelyik fék jó neki és nem jelez, azt ki tudta ütni 50.000 km-re. Amelyik jelez neki, kopás miatt azt ő sem tudja. [link]Az tiszta sor, hogy a hátsó fékbetétet cserélnem kell, de ilyenkor a sensort is ki kell cserélnem újra, hogy működjön a reset?
A másik dolog az első fék, amit pedig nem tudom miért nem tudom pozitívba nullázni, amit véletlen reseteltem és már az is jelez.Köszönöm szépen előre is a tanácsotokat!
-
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
Múlt héten kaptam egy defektet és ma ki is lett cserélve a gumi.
Tudnátok segíteni, hogy én otthon házilag hogyan tudom törölni ezt a hibát a komputerből?
520d 2006 évj. -
Rendo84
senior tag
Most reggel ismét kitettem a vízhőfok mérést és a belső fűtést szándékosan csak 85 C körül indítottam el. Ekkor hirtelen leesett 75 C-ra. Kb 1-2 perc kellett míg visszatornázza magát 85C-ra.
Nem tudom nekem egyáltalán van-e elektromos fűtésrásegítőm, de határozottan hideget fúj az utastérben, míg a 30-40 C fokot el nem éri a vízhőfok. Nekem ez a tapasztalatom.A kiegészítő fűtésre volna tippetek, hogyan ellenőrizzem?
[ Szerkesztve ]
-
Rendo84
senior tag
válasz molnarpeter #58815 üzenetére
Sajnos nincs ilyenre lehetőségem.
Ma +5 C fokban jöttem dolgozni délután és kb 20 perc környéke volt, míg elérte az üzemi hőfokot.CharlieDrop: Fő termosztát és EGR termoszát ki lett cserékve. Utóbbi rossz is volt egyébként mert folyamatosan nyitott állapotban volt. Emiatt csak 60-65C ment fel. (EGR szelep nekem amúgy nem játszik, le van dugózva és ki van ütve szoftveresen.)
A kiegészítő fűtést hogyan kell ellenőrizni enenk a működését? Már ha nekem egyáltalán van ilyen?whitezo88: Szerintem jól tévedsz, mert 70 C és 90 C között mintha még lassabb lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Rendo84
senior tag
válasz CharlieDrop #58809 üzenetére
M47 D20 204D4, 1995 ccm
Ami annyira nem tetszik még azaz EGR termosztát 70 C fokos nyitási értéke. Jobban örülnék ha 80-85 C lenne, de biztos nem véletlen találták így ki.
[ Szerkesztve ]
-
Rendo84
senior tag
válasz Chris0321 #58805 üzenetére
Az 1.4-es Fabia-m mínuszokban kb 10-15 perc alatt éri el a 90C fokot, míg a BMW körülbelül 30 perc. Ezek az értékek nyilván mint írtam is kinti minuszos időjárásnál tapasztaltam. Értem én hogy nagyobb motor nagyobb rendszer, de ezt sokallom és szeretnék időt nyerni ha ilyesmi módszerrel megoldható. Jól működik a hűtési rendszer mióta ki lettek cserélve a termosztátok, ki is monitoroztam a hőfokot a titkos menüből és így ezért tudom ilyen pontosan. Illetve pontosan így szoktam közlekedni, ahogy te is tanácsoltad.
[ Szerkesztve ]
-
Rendo84
senior tag
Tudnátok esetleg segíteni, hogy E60-hoz való hűtőrács maszk létezik egyáltalán? Ha igen, hol tudnék ilyet beszerezni? [link]
Esetleg olyan hűtőrács, aminek a lamellái állíthatóak?
Téli időszakban volna hasznos nekem.
Ilyen régi Lada-s kartonpapíros módszert nem szívesen használnék.[ Szerkesztve ]
-
Rendo84
senior tag
Valamint volna még egy dolog, hogy hideg indításnál az autó dob egy nagy füstöt a kipufogóból, de menet közben, meleg üzemben már nem füstöl. Főleg hidegebb időben nehezen is indul az autó, az aksi hiba ki lett zárva. Viszont hibakód olvasásnál 2 hengernél dob izzítás problémát.
Füst gáz elemzést is csináltattam pár hónapja, 0,5 a határ és 4000-es fordulaton is csak 0,25-ig ment fel az érték egyébként.
Motor olaj fogyasztásom egyébként kb 2000 km/ 1- 1,5 dl.
Motortól semmi rendellenes hang, zaj nincs!
- Izzító gyertya csere megoldaná a problémám, ezért is dobhat hideg indításnál nagy füstöt, mert eleve nehezen is indul?
- Facebook csoportban olvastam erről valaki írta, mert nincs benne részecskeszűrő?Szeretném ezt a hibát is kijavítani, tudnátok esetleg ebben segíteni?
-
Rendo84
senior tag
válasz CharlieDrop #58358 üzenetére
Nálam annyiból érdekesebb a helyzet, hogy az EGR szelep le van dugózva és ki van ütve szoftveresen. Szívósor le van dugózva és kapott egy motor optimalizálást. Illetve nincs benne részecskeszűrő.
BME E60 2006, 163 LE.
Ilyen esetben is kell nekem cserélni az EGR termosztátját, vagy csak elég a fő termosztátot? -
Rendo84
senior tag
válasz Anaren91 #58353 üzenetére
Nincs gond ezekkel a beállításokkal nálam, nekem a motor vízhőfokkal van a gondom.
Az hogy igen lassan fűt, ez csak egy jel volt, a másik pedig a fordulatszám mérő külső sávjában van egy skálázás 4000-5000 fordulat között, ez lényegében egy jelzés a motor hőfokjára (ha jól gondolom). Hidegben 4000-ről indul és csak 4500-ig csúszik le, ez volt a másik gyanús jel. Ezek hatására döntöttem el, hogy ellenőrzöm ezzel a módszerrel, mert hibát meg semmi sem hoz nálam.[ Szerkesztve ]
-
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
Néhány hónapja vettem egy E60 2006-os 520d-t és most hazafelé jövet munkából végeztem egy tesztet. Főleg amiatt, mert lassan melegedett be az autó utastere.
17:58-kor indítottam az autót és pár perc alatt beállítottam a rejtett menüből a 7-es oldalt, ahol elvileg a motor hőfokot lehet figyelni. Ezt a videót vettem alapul: [link]
5 perc alapjárat alatt 26°C-ra emelkedett, majd elindultam és kb 25 perc városi használat alatt érte el a 60°C-ot. Kb még 20 perc volt hazáig, de ez idő alatt 56 és 60 °C-között mozgott, szóval az ég világon semmit sem változott!
Az átlag fordulatom kb 1700-1800 körül volt.
Megálltam a ház előtt, de a motort nem állítottam le, el kezdtem nézegetni a menüt. Eltelt kb 5 perc, mire látom, hogy ez idő alatt alapjáraton most felment 71°C-ra! És gyanítom ha tovább várok még emelkedett volna.
Ha jól sejtem ez nem normális, mert 90-110°C között kellene lennie, ráadásul még lassan is emelkedett, de javítsatok ki ha tévedek.
Szóval ebből a jelenségből meg lehet állapítani így hogy mi lehet a probléma? Valamelyik termosztát vagy hőgomba? Mit kellene kicserélnem szerintetek? -
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
2006 évj., 520d BMW.hez tudnátok javasolni olyan diagnosztikai műszert, ami nem csak hibakódot olvas, de tudok vele programozni is szinte mindent?
Nem 100-200 eFt-os árkategóriából kellene, hanem 10-60 eFt között.
Ebay és aliról, illetve magyarországi üzletekből mik azok, amik szóba jöhetnek? -
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
520d 2006-os BMW-hez, olyan 1 de lehetőleg 2 DIN-es univerzális rádiós beépítő keretet tudnátok javasolnli, hogy honnan tudnék szerezni? Szeretném lecserélni a gyáritól komolyabbra.
-
Rendo84
senior tag
Ha szeretném fejleszteni a hangtechnikát az autómban (E60, 2006-os), milyen lehetőségem van erre? 1 vagy esetleg 2 DIN-es autórádió beépíthető volna nekem? Eléggé ívelt az erre kialakított hely. [kép]
-
Rendo84
senior tag
válasz BossBoss #57043 üzenetére
Természetesen valamilyen kombi. Tapasztalatból mondom, számtalan olyan helyzet van egy családnál, ami miatt előnyt élvez egy Sedan vagy Coupe-val szemben. Szerintem 3-4 tagú családnál alap, de kinek mik az igényei, kérdés ki mennyit kirándul, szaladgál szülőkhöz, családi házban élőknél szintén fontos, kerékpár, mosógép, nagy bőröndök, stb.. röhögve beférnek. Pl munkatársamék Bükkben szarvasbőgéskor a kocsiban aludtak kinyújtózva kényelmesen. Sorolhatnám mennyire hálás egy ilyen autó ég és föld akinek családja van és persze mennyi szempontból hasznos. (Nekem most BMW Sedan-om van, illetve egy Fabia kombi, de a Fabia hiába alsó kategória a csomagtere jóval nyitottabb már annak is a limuzin kategóriájú bömössel szemben.)
[ Szerkesztve ]
-
Rendo84
senior tag
520d E60-as 163 Le kivitelű autónál a titkos menüből is elérhető motor hőfok kijelzést, hogyan tudom beállítani a műszerfalra, hogy ha leállítom az autót és kiveszem a kulcsot, utána se tűnjön el? A youtube-on van erről egy hasonló videó, miről is van szó, persze itt nem tér ki külön erre. A menüben a 7-es pontnál található egyébként. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
Tervezem, hogy a kollégám BMW-jét megveszem 520d E60 2006-os, de van egy hibajelenség neki, ami engem nyugtalanít. Őszintén szólva nem hinném hogy átverne, de gondoltam inkább megpróbálok utána járni.
Nagyon gondos gazdája volt ez egészen biztos és így rendben van az autó is egyébként, emiatt is furcsa hogy el szeretné adni. Szóval néha fel villan a check engine lámpa, ami azt mondja azért fordul elő, mert a rendszámtábla világítását LED-es izzóra cserélte. De ha vissza tenném a régit, ez megszűnne.
Hogy ez tényleg így van vagy nincs, ezt egy-két próba kör alatt nem is igen tudnám kitapasztalni, szóval marad az átvizsgálás? Nektek mi a véleményetek, hihető ez a dolog, vagy menjek biztosra? Már ha létezik biztos... -
Rendo84
senior tag
válasz CharlieDrop #56889 üzenetére
2006-os, dízel.
Illetve árban körülbelül mennyibe kerülne az anyag költség?[ Szerkesztve ]
-
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy BMW 520d típusú autónál, a hivatalos láncos vezérlés csere hogy van előírva neki, mikor kell cserélni, hány km-nél?
Nagyon szépen köszi előre is a segítséget![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- Elemlámpa, zseblámpa
- Okos Otthon / Smart Home
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Anime filmek és sorozatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- AMD FX
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest