- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
pn4hvq
senior tag
válasz
Intruder2k5 #33779 üzenetére
Sokkal egyszerűbben meg lehetne oldani: ne legyen helyezés. Értelme szerintem nincs, csak az általad is említett zömében oktalan adatmozgatást eredményezi. Mindjárt kiderülne, hogy ki mennyire önzetlenül járatná a gépét és venné a sok TB-okat és szerveres megoldásokat.
Annyi előnyét látom ezeknek, hogy a friss anyagok nem 8, hanem 5 perc alatt töltődnek le.
Hasonlónak tartom a kriptobányászatot: 24/7-ben fogyasztanak a gépek azért, hogy kvázi értelmetlen számolást végezzenek, amiért valamilyen fizetséget kapnak kriptoban, amely kifizetéseknek a "könyvelését" szintén számítani kell, amiért valaki ismét fizetséget kap. -
enginev3.0
félisten
válasz
Hiszen te rám gondolsz 😂
-
válasz
TeeJay #33793 üzenetére
Nem, nem mondasz meglepőt, de nem csak az autodl-esek akik a felesleges forgalmat generálják. Nyilván a legfanatikusabbak azzal tolják, ettől függetlenül vannak RSS-el és puszta F5 nyomkodással is olyanok, akik letöltenek minden - várhatóan - kapós torrentet csak azért, hogy feltöltést generáljanak vele.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #33792 üzenetére
Ha megnézed, hogy mit mennyien, meddig seedelnek, akkor az önzetlen seederek ncore-on, talán a felhasználók 1%, a többi csak helyezés miatt osztja a dolgokat.
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #33792 üzenetére
Lehet meglepőt mondok de nincs 100 user egész ncore-on aki autoDL-t nyomat, szoktam látni a kapós cuccokknál az első pár másodpercben mennyi ugrik rá ugye autoDL esetén 20-30ms kell és már leecherek között van.
-
válasz
Dragon3000 #33791 üzenetére
De nem is lenne annyi letöltő, mert nem töltene mindent boldog boldogtalan autodl-el, nem indukálódna a sok felesleges forgalom, ergo elég lenne sokkal kevesebb és akár lassabb seed-er is. Anno DC-n sem volt jutalmazva a feltöltött adatmennyiség, mégis minden megvolt ami kellett. Meg aztán ez a sebességkorlátozósdi nem jön össze az önzetlen seed-eléssel se. Vagy akkor annyira mégsem önzetlen?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #33790 üzenetére
Látom a szerver előttit elkerülted, akkor még egyszer, ha nem számolnák el a feltöltést 72 óráig, biztos, hogy a többség korlátozná a feltöltést, elvégre minek terhelje a netét, ha nem számolják. Így sok torrentnél sokkal kevesebb lenne a seed.
-
válasz
Dragon3000 #33789 üzenetére
Én nem gondolom, hogy a friss (pár napos, egy-két hetes) anyagok ettől alulseedelté válnának, a szerveresek meg úgysem tartanak meg sokáig semmit, nekik most sem az a lényeg, hogy ha beesik naponta 10-20 letöltő egy két hetes cuccra azok hamar hozzájussanak, ők csak az első órákat, max. egy-két napot akarják "uralni". Ha minden anyagot csak azok töltenének le akiknek ténylegesen szüksége van rá, nem is lenne igény akkora seed kapacitásra, amihez feral-szerverek hada kell, azt bőven ki lehetne elégíteni az otthoni netekkel is.
Illetve még valami... Őszintén, mi történne ha valamit nem 4 perc 35 másodperc alatt, hanem 18 perc alatt tudnál letölteni? Semmi!
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #33788 üzenetére
"vagy mindenki várna 3 napot hogy akkor már elszámolják?"
Szerintem felesleges lenne, mert akiket komolyan érdekel azok úgyis letöltenék amint felkerül, viszont a három nap elteltével már nem lenne komoly forgalom, illetve időben is szétszórtabb lenne, tehát e-pénisz nyújtásra nem érné meg letölteni semmit.
Viszont sokan korlátoznák a feltöltést, vagy kevesebb szerveres lenne és így tovább tartana leszedni is, nem csak pozitív változás lenne. -
válasz
TeeJay #33787 üzenetére
"akkor ki költene szerverre meg csilliárd TB NAS-ra?"
Biztosan elég lenne kisebb kapacitású is, na de az csak nem akkora probléma már, ha a zsebedben marad párszázezer forint."ki töltené le poénból?"
Poénból senki, és pont ez benne a lényeg. Az töltse, akinek szüksége van rá."vagy mindenki várna 3 napot hogy akkor már elszámolják?"
Szerintem felesleges lenne, mert akiket komolyan érdekel azok úgyis letöltenék amint felkerül, viszont a három nap elteltével már nem lenne komoly forgalom, illetve időben is szétszórtabb lenne, tehát e-pénisz nyújtásra nem érné meg letölteni semmit. -
TeeJay
félisten
válasz
akkor ki költene szerverre meg csilliárd TB NAS-ra?
3nap után már alig van forgalom egy premier cuccra is, ki töltené le poénból?
vagy mindenki várna 3 napot hogy akkor már elszámolják?A legtöbben amúgy az első pár napban töltik le aztán az első hétben még páran, 2. héttől már csak azok akik néhanapján lépnek csak be.
2-3hét múlva meg csak csorog vagy nincs is letöltőaz egész rang is abból áll hogy top 50-ben legyél és akkor korlátlan hit'n'run-ra van lehetőséged ezt ne úgy büntessük már hogy csak 72óra után számolja a seedmennyiséget
-
BBéci
legenda
válasz
Intruder2k5 #33783 üzenetére
A jelenlévők természetesen kivételek, rájuk nem vonatkozik; ez számomra egyfajta kukiméregetésnek tűnik.
Fontosnak tartom a seedelést, ha nem így lenne, söröskorsó lenne a nickem mellett. Fizetnék havi néhány ezer forintot és törölném azokat, amiket egyszernézősnek minősítek. De nem teszem, inkább amortizálom a merevlemezeket, a laptopot, mások örömére. De húztam egy határt adatmennyiségben, feltöltési sebességben és egyszerre seedelt torrentek számában is. Ezzel az utóbbi 30 nap alatt 100 GB le-, 300 GB feltöltést produkáltam. Nem indítottam el minden nap a merevlemezeket, csak akor üzemelnek, amikor hosszabb ideig használom a laptopot, vagyis itthon dolgozom. Így is 14000 körüli a helyezésem, tehát messze hasznosabb tagja vagyok a társulatnak, mint az átlag. -
Amazonas
senior tag
válasz
Intruder2k5 #33783 üzenetére
Bele sem merek gondolni, hogy a hálózati terhelésen túl ennek mekkora CO2-impact-ja lehet...
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #33781 üzenetére
Ok, félre olvastam 😀
-
-
BBéci
legenda
válasz
Intruder2k5 #33781 üzenetére
Egyezik a véleményünk.
-
válasz
Dragon3000 #33780 üzenetére
Miért lenne halott? Hisz három nap után már elszámolnák a forgalmat, csak az első pár óra "dilije" maradna el, ami az értelmetlen versenyt generálja. Nem kéne rss, nem kéne autodl, nem kéne ott szobrozni a gép előtt és nyomkodni az f5-öt, mindenki csak azt töltené le, ami tényleg érdekli őt. Persze önzetlenül seed-elni sokáig lehetne így is, csak értelmét vesztené a kezdeti fejetlen fel/le töltögetés.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Nem örülnék neki, mert akkor szinte minden régi torrent halott lenne. Sokszor keresek régi dolgokat.
-
válasz
TeeJay #33776 üzenetére
"ha soha senki sem seedelne önzetlenül hobbiból akkor legtöbb torrent 2hét után halott lenne..."
Azért kíváncsi lennék rá, ha mondjuk jönne egy olyan szabályváltozás, hogy a feltöltést követő 72 órában egyik torrentnél sem számolnák el a feltöltést, akkor vajon hány önzetlen seeder maradna...? Ott az élen a legtöbben nyilvánvalóan a helyezésre hajtanak, ami jól tükröződik abból is, hogy rettegnek már egy router vagy PC újraindítástól is, mert akkor visszaesnek a rangsorban. Egy ilyen szabálymódosítás egyébként szerintem kedvezően hatna a teljesen feleslegesen generált internet forgalomra is, mert ugye jelen helyzetben rengetegen csak azért töltenek le dolgokat, hogy azt vissza-seedeljék, holott egyáltalán nem érdekli őket, sosem nézik meg, sosem játszanak vele, stb. Ezáltal pedig sok ezer petabyte adat van mozgatva feleslegesen a neten, ami csak céltalanul megy ide-oda a letöltők közt, még a végén a legtöbben felhasználatlanul letörlik.
-
BBéci
legenda
válasz
TeeJay #33776 üzenetére
Részben elbeszélünk egymás mellett.
Én is hobbiból osztok meg 500-nál több tételt, köztük sorozat évadokat, nem csak filmeket. A legöregebb 2008-as letöltés, akkor kezdtem a torrentezést.
A speciális módszerekkel elért, extrém mennyiségű feltöltésre próbáltam indokot találni. -
TeeJay
félisten
inkább nézzük abból a szemszögből
ha soha senki sem seedelne önzetlenül hobbiból akkor legtöbb torrent 2hét után halott lenne... Én nem piálok nem cigizek nem k*rvázok nincs kocsim én netre+PC-re költök és torrentezek a közösségért, cserébe minden TV-s cuccot megkapom reklám nélkül és bármennyit tölthetek gond nélkül. Gyerek sok mesét néz, én pedig párommal sok filmet meg mostanában sorozatokat is. Ezért cserébe adom a gigás netet meg a 4HDD-t 1SSD-t és éjjel nappal járatom a gépet. Nem kapunk érte semmit egy számon kívül hogy 650ezerből hanyadikok vagyunk. qBittorrentet is hobbiból vettem át bő egy éve hogy kijavítsam a fordítást, nem kapok érte semmi csak önzetlenül hogy kellemesebb legyen használni.
Igaz van még 1-2 tag aki fordításban segít de pár hónapja közel 1900 tételt ellenőriztem sok óra alatt de megérte mert szerintem jó lett végreSzóval inkább tessék örülni hogy páran itt 100+ TB cuccot osztanak meg 24/7-ben és lehet 10éves torrenteket is gyorsan letölteni
-
BBéci
legenda
válasz
TeeJay #33769 üzenetére
A népszerű jelzőt arra értettem, hogy megnézésre töltik le rengetegen. Más tészta, amikor valakik az xxx-szel feltöltés generálásra hajtanak. Mondjuk azt sem értem, mire jó napi terabájtokat feltölteni? Valami verseny? Van díjazása? Remélem senki nem veszi zokon a kérdéseimet!
Lehet, hogy hibás a módszerem, de sosem töltök le semmit a felkerülése idején, inkább várok pár napot, amíg sokaknak összejön a teljes film és ők is megosztják. Nekem nem sürgős. -
TeeJay
félisten
válasz
Jack Oneill #33772 üzenetére
pipáld be és írd be amit írtam
100/100-hoz ennek a fele is bőven elégglobális 300
torrentenként 150
feltöltésre 300
feltöltés torrentenként 30
lényeg hogy legyen bepipálva mert ha nincs akkor nem nyit annyi szálat -
TeeJay
félisten
válasz
Jack Oneill #33759 üzenetére
nagyüzemi torrent 100/100-on? ott max átlagos lehet
1000/300-on nálam ez van
globális szálak 800
torrentenként 200
globális feltöltési 800
torrentenként feltöltés 40AC65P router, röhögve viszi bármi akadás nélkül, még csak észre se veszem hogy megy a torrent éjjel nappal
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Ebben valaki tud tippet? Mármint a szálas kérdésre.
-
TeeJay
félisten
csak azért népszerű mert azokra kevesebb szerveres megy mivel "csak" 1-5GB között van a legtöbb és napi 200GB jön belőle és nekik az kispálya
szerveresek filmre sorozatra game-re ugranak
HDXXX-ben meg még az is ott van hogy nem szokás évekig seedben tartani, aki leszedi az lehet 1óra múlva törli is mivel meglett az 1-es aránya, nem fogja 2évig meg 50-es arányig seedben tartani. Aki akar egy kis feltöltést annak mindig javaslom, nem kell nézni de az pörgeti szépen a helyezést mivel friss cucc és 3-4-es arányig lazán lehet 1nap alatt seedelni
napi 200GB HDXXX simán hoz 600-1000GB seed-et/nap -
TeeJay
félisten
az a lényeg hogy ncore-on minden 20-30x túl van seedelve, a kapós cuccok meg még ettől is jobban és nem 2-3napig hanem 8-10évig
2010körüli feltöltött filmeknél még mindig van 2-3tucat seeder valós letöltős meg nulla
Itt nagy mennyiségű feltöltést csak HDXXX-el vagy minden letöltésével lehet illetve autoDL vagy RSS hogy elsők között legyél
RSS annyival van hátrányban hogy 3-5percenként frissül csak talán hiába állítod 1percre a lekérést. autoDL meg 10-20ms alatt kliensbe rakja így elsők között töltöd a kapós cuccokat
persze mire megjön a seeder már van 30 letöltő akik mind feralosok, seedszerver, meg 1/1gigás Telekom vagy 1000/300-as DIGI nettel vannak -
BBéci
legenda
válasz
enginev3.0 #33763 üzenetére
Köszi, ezek szerint nem tévedtem, pontosan úgy tudtam, ahogy leírtad.
-
enginev3.0
félisten
A zárójelben lévő szám a tracker utolsó frissítésekor küldött adat, amikor a kliensed utoljára lekérdezte a trackert a peerekről az adott torrentnél akkor épp annyi fel és letöltő volt
A zárójelen kívüli szám pedig amennyihez te épp abban a pillanatban csatlakozol
Ha neked már le van töltve a film vagy sorozat, akkor 0 feltöltőhöz fogsz csatlakozni, mivel már nem kell semmit letöltened
Ekkor már csak a letöltőknél lévő zárójel melletti szám érdekes, mert épp annyihoz csatlakozol és annyi embernek töltesz fel amennyit ott ír, de hiába van a zárójelben pl 500 letöltő a tracker szerint, ha abból mind az 500 csak partial letöltő, amit már fentebb írtak hogy mit is jelent pontosan, de ha jön egy új valódi letöltő akkor majd itt a zárójelen kívül megjelenik egy 1-es, már ha te kapod meg, és nem a többi sok száz feltöltő az adott torrentnél -
TeeJay
félisten
válasz
írások és olvasások egyesítése
4.1.x óta alapból be van nyomva nem kell kikapcsolni nagyon hasznos -
BBéci
legenda
válasz
enginev3.0 #33749 üzenetére
Javíts ki, ha tévesen értelmezem! A zárójelben lévő szám azt jelenti, hányan tartják seedben az adott torrentet, ami előtte van az a pillanatnyilag aktívakat mutatja.
Legkevésbé sem gond a 15-20 GB, ezt konkrétan leírtam már. Csupán nem értem, miért annyi, amikor a feltöltési sebesség a többszörösét engedné. Már amikor nem korlátozom, mert szoktam.
Sok mindent nem értek, mert nem foglalkoztam vele mélyrehatóan, csak felszínesen.Szerintem a Netflix, HBO-GO, RTL Most és hasonlók miatt csökken a torrent iránti érdeklődés. Több ismerősöm fordult mostanában azok felé, nem kell NAS, hatalmas tárhely, csak bekapcsolják és nézik.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
TeeJay #33702 üzenetére
És ezt hol tudom beállítani? Illetve gy gyors kérdés.
100/100as netnél, nem egy nagyüzemi torrentezésnél a szálakat hogyan érdemes belőni?
Most így van:
Globális: 300 (500 volt, de szakadt a net, a router nem bírta szerintem, így most minden oké)
Torrentenkénti max szál: 70 (100-ról szedtem le)
Globális feltötlés: nincs bepipálva
Torrentenkénti feltöltés: nincs bepipálva
Előre is köszi -
enginev3.0
félisten
Mai nap nagyon gyér volt
Meg talán a tegnapi is -
TeeJay
félisten
válasz
enginev3.0 #33738 üzenetére
Mostanában csökkent a feltöltésem szerintem kevesebb letöltő van, vagy több szerveres. Már top 20-at alig tudom tartani
-
TeeJay
félisten
Hajjaj de még mennyien vannak akik nfo fájlt nem töltik le... ncore tracker meg emiatt hátra sorolja őket szóval csinálják csak legalább nehezebben tudják seedelni meg legjobb ha letöltésmegvonást kap akkor azidő alatt csak a 100%-ban letöltött torrentet tudja seedelni és sokan így kapnak egymás után két 30 napos büntit
-
norba69
senior tag
válasz
Infinity70 #33753 üzenetére
Ha megnézed a helyezés számításához használt képletet, látni fogod, hogy a seedben tartott anyag mennyisége, mérete és a seedben tartásának ideje is sokat számít.
-
norba69
senior tag
válasz
Infinity70 #33748 üzenetére
Kb 1600+ torrentet futtatok 70+ TB méretben. Elseje óta Kb 100 TB up. Top10.
Nálad hány TB az 1600 db torrent?
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest