Új hozzászólás Aktív témák
-
Boss81
senior tag
válasz
Dr.FantastiK #52093 üzenetére
Köszi, még finomítom a kódolást, de már szinte majdnem tökéletes, szerintem holnap befejezem. Ennél tud többet is a kód mint amit látni a képeken, csak nekem ennél több infóra jelenleg nincs szükségem. De pl ki tudja írni a tracker nevét, napi összesítő emailt küldeni pl este 10-kor, hogy aznap mennyi rosszat jött le, hány órányi sorozat jött le összesen, mekkora volt az össze le és felötlési adatforgalom, és még pár apróság.
-
Boss81
senior tag
válasz
tonyrulez #52084 üzenetére
Szia! Kicsit késve de csatolom a képeket.
Csináltam egy értesítőrendszert, ha letöltés érkezik, akkor küldi az emailt.
Megkülönbözteti a filmeket és sorozatokat.
Igazából egy kis adatlapot küld mindegyik esetében.Valós, pontos adatokat mutat. Az hogy miért? Mert a feleségemmel elég rendesen fogyasztjuk a filmeket és sorozatokat, és például sok esetben én már nem is emlékszem, egy adott filmre vagy sorozatra, hogy hozzáadtam a a sonarr-hoz, vagy a radarr-hoz.
Raktam bele egy-két pici "extrát" ami sokszor jól jön, pl a sorozatoknál mennyi rész van hátra, tartalom, értékelés, és közvetlen imdb oldal megnyitása.
Ami jó, hogy minden adatot magától olvas be. Ha kell az angol tartalmat is lefordítja magyarra.A sorozatoknál azért több megjelenés is van, tekintettel arra, hogy esetleg teljes évad, vagy esetleg több évad egy csomagban.
Engem a többi értesítőben az zavart hogy semmit nem tartalmaztak, effektív mindegyik csak egy sima értesítő volt hogy kész a letöltés és ennyi.
Biztos sokan hülyeségnek meg feleslegesnek tartják, de pl így már a felségem is tudja, hogy milyen film vagy sorozat érkezett le, mert neki a torrent cím nem mond semmit. -
tibaimp
nagyúr
Üdvözlet
Aki fent van a Majomparádé oldalon, megnézné, hogy nála is csak ennyi torrent-et ad be az oldal?
Nálam ennyi van, így az összes seed-elt cuccom nem működik.
-
Krisztina87
tag
Sziasztok, van egy torrentem és egyik ismerősömmel szeretném megosztani:
Deluge-ot használunk.A torrent fájl mindkettőnknek megvan, a lényeg, amit szeretnénk, hogy őt hozzáadnám a kiemelt peerekhez, hogy a teljes feltöltésem sebbeségét meg tudja kapni.
Van olyan opció, hogy add peer, viszont ehhez tudnom kéne az IP-t és a portot tőle.
Hogyan tudom elkérni ezeket az információkat tőle a legegyszerűbben?
Egyáltalán nem ért a gépekhez:Ez megoldás lehet e?
Deluge kliense alján van az IP-címe? Az alsó info bar-ban.
Tehát akkor meglenne az első fele, a port az meg csak:
Nyilván router mögött van, mint mindanyian, és nincs türelmem port forwardolni olyannal aki a gépet alig tudja bekapcsolni...
Továbbá a deluge is megosztja a fájlokat kérdés nélkül másokkal... tehát valami portot használnak mások hogy hozzáférjeenek a fájlokhoz. -
-
Boss81
senior tag
Sziasztok!
Synology Nas-on, Sonarr, Radarr letöltőnél ti milyen letöltés értesítőt szoktatok használni, ha szoktatok?
Vagy csak a sima letöltő kliens értesítőt, pl qBittorrent? -
oszy
veterán
válasz
Dragon3000 #52078 üzenetére
Ja, hogy azt úgy kell. Köszi neked is. Megcsinálom.
-
oszy
veterán
válasz
Dragon3000 #52076 üzenetére
Akkor most hogyan állítsam be?
Maradjon így? Ez már nem a gyári beállítás.
-
oszy
veterán
válasz
Intruder2k5 #52074 üzenetére
Köszi a tippet!
-
-
oszy
veterán
A minél gyorsabb feltöltés érdekében, hogyan kell beállítani a qbittorrentet?
Jelenlegi:
Globális kapcs.: 500
Torrentenkénti: 100
Globális fel: 300
Torrentenkénti fel: 60 -
Cs1csó
titán
válasz
Intruder2k5 #52069 üzenetére
úgy "viszonylag" nehéz aktívvá válni ha khmmm... CGNAT mögött "leledzik" az ember fia.....
-
-
Nyíl
tag
válasz
Dragon3000 #52066 üzenetére
Részemről már nincs értelme több energiát a One-ra pazarolni, úgyis szolgáltatót fogok váltani hamarosan. Már tudom mit kell tennem, hogy aktív lehessek ez a lényeg. Köszönöm a segítséget mégegyszer mindenkinek!
-
Nyíl
tag
válasz
Dragon3000 #52062 üzenetére
"Amúgy az egész lényegtelen a probléma megoldása szempontjából."
Erre akartam utalni az 52058-as hozzászólásomban...Egyébként másodszorra egy értelmesebb ügyfélszolgálatossal sikerült beszélnem és elvileg kivesznek a NAT-ból, azt modta, hogy, idézem: "akár 72 órát is igénybe vehet a változtatások érvénybe lépése, de ezt hamarabb is meg szoktuk oldani", holnap reggel jár le a 3 nap és még mindig NAT-olnak... De az sms-t, hogy a probléma megoldva, már pár perccel a bejelentés után kikülédték...
-
Dragon3000
nagyúr
Digi előfizetésem van és még a márciusi számlámon is DIGI Távközlési és Szolg. KFT szerepel a one sehol nincs megemlítve rajta, sőt volt is erről leírás a one oldalán, hogy a digi esetében továbbra is marad, amíg át nem szerződik az ügyfél vagy pedig a digi be nem lesz olvasztva a one-ba...
Amúgy az egész lényegtelen a probléma megoldása szempontjából. -
Nyíl
tag
Nem tudom mit rontok el, de még mindig passzív vagyok. Beállítottam a gépemnek egy fix dhcp címet, ez működik rendesen, de a portnyitás nem. A képen van az ipv4 port mapping az ONT-ban, az internal host-hoz betallózom a gépemet, a kékkel karikázott helyre pedig a qBittorrent-ben lévő portot kell bemásolni mind a 4 helyre igaz? Ezután hozzáadja, de még mindig passzív vagyok...
-
Nyíl
tag
válasz
Intruder2k5 #52051 üzenetére
Igen, olyan van, rá google-ztam a Huaweii-re, most próbálok portot nyitni.
-
woodworm
veterán
válasz
Cs1csó #52045 üzenetére
Az wan címét kell nézni, hogy 100-zal kezdődik-e. Az, hogy összehasonlítja, hogy egyezik-e a külső teszter oldal mutatottal már másodlagos. (Csak utóbbit említeni pedig pongyolaság és megtévesztő)
#52046 Nyíl
Mivel egyezik? Összehasonlítottad az ont wan címével? Ne vedd kötözködésnek, de sokszor derült már ki, hogy a külső ip-címen nézik a 100-as tartományt. -
Cs1csó
titán
"egyezik" nem az a kérdés, hogy hanem a "port check" amiket küldtem, ott ha pl. beírod a qbittorrentben megadott portot pl. az említett 52345-öt akkor ott "ZÖLD" pipa van és azt írja, hogy "open port"
ha azt írja, hogy ERROR vagy azt hogy CLOSED akkor valami gond van.ott a videó abban leírja, régen csináltam már de nem bonyolult.
1. lépés a qbittorrentben állíts be fix port-ot pl. az említett 52345-öt (beállítások - fogaskerék - kapcsolat- használt port)
2. a router menüjében a géped MAC címét kell fixálni (ez az address reservation)
3. az így fixált géped címénél nyitod a fenti port-ot "forwarding"ezután már a géped a belső hálón mindig ugyanazt a címet kapja pl. 192.168.0.100
és ehhez adod a portot ami nyitva lesz a routerbe és ha a qbittorrentben is ezt adod meg akkor már jó vagy.Persze ajánlott a router-ben - ont - kikapcsolni az UPNP-t és a Qbittorrent-ben is TILTSD az UPNP-t, erre nem lesz szükség ha csináltál port forward-ot.
Remélem lesz aki jobban elmagyarázza de mint írtam, kiváló videók vannak a neten.
-
Cs1csó
titán
Szia itt egy videó de ha nem érthető keress másikat a cím alapján "port nyitás"
[link]Kétféle "publikus" IP cím van (tehát olyan amivel AKTÍV tudsz lenni pl. torrentezésnél)
1. a "fix" amikor MINDIG ugyanaz az ip címed, ez akkor ajánlott ha pl. weboldalt üzemeltetsz
2. "dinamikus"
ebben az esetben az IP címed adott időszakonként vagy pl. a számítógép vagy router újraindításakor (ha adott idő letelt de pl. nem volt újraindítás) megváltozik, de ettől még az a cím továbbra is PUBLIKUS tehát továbbra is aktív tudsz maradniTehát az nem gond, ha az ONT vagy a gép újraindítása vagy esetleg adott idő eltelte után a kapsz egy új IP-t.
Sajnos mivel az IPv6 még mindig nem annyira jó torrentre mint az IPv4 amiből sajnos kevés van ezért szokták az embert NAT mögé rakni ilyenkor a külvilág számára látható IP címeden még másik akár több száz netezővel osztozol. Persze a NAT "mögött" mindannyitotóknak van külön is útvonala amivel minden gond nélkül lehet kimenni a netre de a gond akkor keletkezik ha KÍVÜLRŐL szereténd elérni a gépet de ugye az IP ami mögött vagy még legalább száz embernél is ugyanaz így ez lehetetlen. -
Cs1csó
titán
Miért kell az ONT-t újraindítani? először itt nézd meg, hogy TÉNYLEG PUBLIKUS (PUBLIKUS DINAMIKUS ,ÉS NEM FIX) IP címed van:
[link] és van még egy : [link]nyilván nem lesz ennyi elég, kell még "port forwarding" is, ami annyit tesz, hogy adott portot beírsz a qbittorrentben hogy azon kommunikáljon pl. 52345, majd a router-ONT ahogy hívod annak a menüjében előbb a gépet amin futna a torrent annak a MAC - hardver - címét fixálod egy IP-re hogy azt a belső címet kapja mindig a gép pl. van még 4 telefon és ha nincs épp semmi csatlakoztatva a router-re és bekapcsolod a gépet akkor leegyszerűsítve az fogja kapni az "1"'-es címet, de ha előbb már rajta lóg a 4 telefon akkor csak az "5"-ös címet, de ha van "address reservation" akkor tök mindegy, hogy a telefonok előtt vagy után kapcsolódik a PC mindig az "1"-es címet, kapja.
Majd megcsinálod, hogy az "1"-es gép 52345-ös portja NYITOTT legyen. és kész.
ha találok erre linket videót küldöm, csak nem akarok a szerk időből kifutni. -
Nyíl
tag
Sziasztok!
Aktívvá szeretnék válni, mert jelenleg passzív vagyok, és a torrentezők kb 80% szintén, ami miatt nem tudok letölteni mindent amit szeretnék. Publikus IP-m van (de akár hányszor újraindítom az ONT-ot másikat kapok), a qbittorrent-et telepítéskor hozzáadtam a kivételekhez, engedélyezve van a tűzfalban, a szolgáltatóm eszközén (Huawei HG8147X6-10) bekapcsoltam az UPnP-t és látja is a qBittorrent-et, a port elvileg engedélyezve van, de még mindig passzív vagyok. Mi lehet a gond? Vagy mit tehetnék még, hogy aktívvá váljak?
-
UberMutant
őstag
categories szel megoldhatod. a ketegória tárolási helyét megadhatod. , és azt is , hogy amikor kategóriát váltasz, akkor helyezze át a megfelelő helyre.
options / downloads / saving management részen legyen bekapcsolva az áthelyezés.
pl csinálhatsz egy átmeneti tároló kategóriát és x darab egyebet, amivel átrakod.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Otthon Qbittorrentet használok a le- és feltöltésre, Linux alól, dockerben fut és egy 4 terás hdd-re megy letöltés. Szeretnék viszont beállítani egy ideiglenes tárolót, amire addig ír a program, amíg tart a letöltés, majd onnan áthelyezi a letöltések közé, ahonnan mehet a seed és később átmásolom a végleges helyére. A kérdésem, hogy ha erre beállítok egy külön meghajtót, és a kliensben engedélyezem az 'Incomplete directory' opciót, az elegendő?
A sebesség nem érdekes, a nagy hdd 4 TB Western Digital Purple (3,5", SATA3, 5400 rpm, 256 MB cache), a kisebbik ugyanez, csak 2 TB.
-
tonyrulez
őstag
válasz
tibaimp #52037 üzenetére
Ilyen esetekre:
Is It Down Right Now ?
Down for Everyone or Just Me -
tibaimp
nagyúr
A majomparádé oldala nektek működik?
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
Fecogame #52032 üzenetére
Sziasztok!
a következő lenne a kérdésem
korábban ubuntu server 22.04-et használtam 5.x (talán 5.8?) kernellel, aztán kapott a nas egy arc310-et, emiatt upgradelnem kellett ubuntu server 24.xx-re, mert csak 6.x-es kernellel megy az intel vga.
Na azóta az rTorrent folyamatosan pörgeti a lemezeket, akkor is ha nincs seed. Nem csak simogatja, manem 1-3GB/s-el olvas folyamatosan. Értelmetlenül. Gondoltam nem szereti az új kernelt, váltottam qbittorrent-nox-ra, viszont itt is ugyanaz a helyzet.
itt jól látszik, hogy az upload nem éri el az 1 mega/s-t, de a lemezt pár nagyságrenddel nagyobb sebességgel olvassa, és ez nem csak pillanatnyi.
Valakinek esetleg van valami ötlete, hogy mi van eltolva?Előre is köszi!
-
Chrome-ban használom a Remote Torrent Adder nevű addont, de a manifest v3-al már nem fog működni. Azon kívül, hogy Firefox-ot használok, van más alternatíva?
Elég kényelmes így hozzáadni torrenteket a klienshez.
-
Panhard
tag
Sziasztok! Nem tudjátok miért nem elérhetó a Műszaki torrent tanya oldala? Már napok óta nem megy.
-
norba69
senior tag
-
krealon
veterán
válasz
stellaz #52027 üzenetére
1 lépéses módszer: ráveszel egy hozzáértőt, hogy csinálja meg neked.
Egyébként:
google search
. SID replace
. how windows access control works
. windows built in groups
. how to set group membership in windows
. how to set rights to group in windows
. SID for built in groups in windows -
krealon
veterán
-
tonyrulez
őstag
válasz
Boss81 #52023 üzenetére
Igaz nem válasz a kérdésre, de ahogy nézem macOS-re van ilyen: Lizard - qBittorrent Remote GUI
-
Boss81
senior tag
Sziasztok!
Csak egy rövid kérdésem lenne, szerintetek lenne igény qBittorrent Remote GUI alkalmazásra és programra? Köszi a válaszokat előre is
-
stellaz
veterán
Szaisztok!
Segítségre lenne szükségem.
1, Gyári windowst (11) újrahúztam, ezután több torrent is csak akkor kezdett el letöltésbe, ha a qbittorrentet rendszergazdai jogosultsággal futtattam. A lemezek jogosultságát próbáltam állítgatni, de azon kívül, hogy mindenkinek adtam minden jogosultságot nem láttam, hogy mit tehetnék még.
2, Tegnap vírus miatt visszaállítási pontra kellett állítani a gépet, azóta minden torrent elakadt állapotban van, illetve nem tölt fel semmit. Klienst és a konfigurációs fileokat töröltem, újratelepítettem, de semmi változás.
Valakinek van ötlete, hogy mi lenne a probléma megoldása?
Fiam PC-jéről eközben simán megy a letöltés, ugyanazon a hálózaton.
-
UnSkilleD
senior tag
torrentgalaxy másnak sem megy?
-
tibaimp
nagyúr
Sziasztok!
A Diablo torrent oldal nektek sem megy?
-
Janos46
tag
Köszi a Választ.
Fennt a jobboldali piros lakatos zárolásnál azt kéri: Kérlek add meg az UI jelszavát.
Az alábbi pedig a napló:
2025. 02. 19. 10:10 - Python észlelve, futtatható fájl név: 'python3', verzió: 3.11.2
2025. 02. 19. 10:08 - IP helymeghatározási adatbázis betöltve. Típus: DBIP-Country-Lite. Összeállítás ideje: Szo febr. 1 03:16:56 2025.
2025. 02. 19. 10:08 - Torrent visszaállítva. Torrent: "NFL.Super.Bowl.2025.02.09.Eagles.Vs.Chiefs.720p.WEB.H264-NiGHTNiNJAS"
2025. 02. 19. 10:08 - Sikerült az IP cím használatba vétele. IP: "::1". Port: "UTP/58615"
2025. 02. 19. 10:08 - Sikerült az IP cím használatba vétele. IP: "::1". Port: "TCP/58615"
2025. 02. 19. 10:08 - Sikerült az IP cím használatba vétele. IP: "127.0.0.1". Port: "UTP/58615"
2025. 02. 19. 10:08 - Sikerült az IP cím használatba vétele. IP: "127.0.0.1". Port: "TCP/58615"
2025. 02. 19. 10:08 - UPnP/NAT-PMP support: ON
2025. 02. 19. 10:08 - Titkosítás támogatás: BE
2025. 02. 19. 10:08 - Anonymous mód: KI
2025. 02. 19. 10:08 - Peercsere (PeX) támogatás: BE
2025. 02. 19. 10:08 - Helyi Peer Felfedezés támogatás: BE
2025. 02. 19. 10:08 - Megosztott Hash-tábla (DHT) támogatása: BE
2025. 02. 19. 10:08 - HTTP User-Agent: "qBittorrent/4.5.2"
2025. 02. 19. 10:08 - Peer azonosító: "-qB4520-"
2025. 02. 19. 10:08 - Következő IP cím lista használatának megkísérlése: "0.0.0.0:58615,[::]:58615"
2025. 02. 19. 10:08 - Beállítások könyvtár használata: /home/ha5alp/.config/qBittorrent
2025. 02. 19. 10:08 - qBittorrent v4.5.2 elindult -
Janos46
tag
Sziasztok.
Nem egészen idevaló a kérdés, de máshol nem tudom feltenni. Linux alatt futtatom a qBittorrentet és ha a letöltést elindítom, rögtön azt írja ki, hogy ELAKADT, és a felső sorban egy piros lakat látható Zárolás felirattal. Tudna valaki segíteni megoldani a problémát? Megköszönném. -
szkutyi
addikt
-
brd
nagyúr
válasz
szkutyi #52010 üzenetére
Hogy érted, hogy nem működik? Win11 ugyan nincs a közelemben, de Server 2022 igen (gyakorlatilag ugyanaz a f's), azon működik (ill. most látom, hogy ennek .exe nélkül kell beírni a task nevét neki, tehát 'qbittorrent.exe' helyett 'qbittorrent' legyen csak az első paraméter). Ill.2: remélem, nem admin joggal fut a kliensed, de admin jogú program prioritását csak admin joggal futtatva tudod módosítani.
-
Kekmen
senior tag
válasz
Dragon3000 #52009 üzenetére
WD Red 12TB-os vinyóm van az SSD-k mellett, bár 5400rpm-es. Az is ennyit bír kb, ha 6-8 torrent megy aktívan róla, 30-35MB/s megválasztja. Egy szál esetében volt már 90MB/s is, tehát a konklúzió, hogy a merevlemezek ilyen fordulatnál kb ennyit bírnak.
-
szkutyi
addikt
Nagyon szépen köszönöm!
Usb 3.0 a kapcsolat az tuti, max írás olvasás 120-180között van..régen vittek már ennyire adatot valszeg ezért nem remélt..bár volt hogy gigabittel ment felfelé...lehet akkor 1-2 emberke vitt csak adatot, azért bírta a hdd?!?
Torrent ütemezésben próbáltam hogy max feltöltés csak 5db, de random kijelölt 5db torrentet és akkor azokat engedte, persze pont azokat amiket nem visznek épp....
Amit linkeltél sajnos nem működik, azért köszönöm szépen
Pedig nagyon jó lenne mert a prioritás a plex! A torrent pedig mellékes -
Dragon3000
nagyúr
válasz
UberMutant #52007 üzenetére
Azért itt az sem kizárt, hogy az usb vezérlő bem bírja a sok szálas terhelést a hdd házban.
-
brd
nagyúr
válasz
szkutyi #52006 üzenetére
Igen, a HDD-ben egy db mechanikus, mozgó villa van (persze azon lehet több olvasófej is), csodát nem lehet tenni, ha egyszerre 16 db olvasási utasítás érkezik rá (amit a hirdetésekben látsz, az az 1 szálú szekvenciális átvitel, ott minimális a fejmozgás), csak azzal lehet segíteni, ha nagyobb adatmennyiségeket kérnek az olvasások, de erre nem lesz ráhatásod. Továbbá az sem segít valószínűleg, hogy USB-n van a gépre kötve, ott a protokoll (sőt, ha esetleg USB2-n van rákötve, akkor a 30MIB/s kb. a max., de mai géppel/külső házzal ennek kicsi az esélye - mérd meg azért terheletlenül, mennyit tud olvasni szekvenciálisan) miatt van némi késleltetés (bár ez valószínűleg nem sokat számít esetedben, a mechanika miatti korlát lényegesebb).
Ha közben másra is használnád a HDD-t, arra van megoldás, de kezdőként küzdős tud lenni: van olyan, hogy Task I/O priority (ez más, mint a CPU priority), be kell állítani a torrent kliensét "Low"-ra, de erre nem igazán találtam régen ingyenes, normális programot (úgy mint: 'programneve.exe <módosítandóprogarmneve.exe> <kívánt prioritás>'), úgyhogy én írtam magamnak (aztán később találtam ilyesmit: https://github.com/crazy-max/IOPriority/releases (ebben a 0 a legalacsonyabb, 2 az alap, de 1-re (ez a Low) érdemes állítani, mert 0-val akkor is lassabb lesz a torrent kliens, ha semmi más nem használja a HDD-t), kb. ezt csináltam én is magamnak, ahogy most gyorsan átnéztem ennek a kódját). De pl. a Process Lasso is tud ilyet (elvileg a free is). -
szkutyi
addikt
válasz
UberMutant #52005 üzenetére
Szóval teljesen normális hogy ez megeszi a hddt?
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sorozatok
- OLED TV topic
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Horgász topik
- 3D nyomtatás
- Itt vannak az első képek a Sony Xperia 1 VII-ről
- Gigantikus igényt adott le a H20 gyorsítóra több kínai cég
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S23+ 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AM 4 Lapok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest