- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- AI fejleszti az elhízás elleni csodagyógyszert
- Beköltözhet az eBay a Facebook Marketplace-re
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- eBay
- Milyen program, ami...?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Játékfejlesztés
- Bitcoin topic
- Microsoft Excel topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amazonas
senior tag
válasz Intruder2k5 #34108 üzenetére
Rengeteg ilyen full HD XXX-letöltésem van a Kalózöbölben napok/hetek óta elakadva...
[ Szerkesztve ]
-
Amazonas
senior tag
válasz Dragon3000 #34023 üzenetére
+1 érdeklődő jelen. Akár privátban is jöhet az info.
Bocs: enginev3.0-nak akart menni.[ Szerkesztve ]
-
Amazonas
senior tag
válasz enginev3.0 #33990 üzenetére
Ezért (is) ajánlottak a Crucial (Micron) SSD-k.
-
Amazonas
senior tag
A 35 mm-es celluloidra analóg módon, szó szerint fényképezték a felvett anyagot, ami a teljes 2D-képet rögzítette annak összes árnyalatnyi átmeneteivel, és nem csak egy digitálisan mintavételezett, tehát eredendően veszteséges másolatot.
Mivel analógról beszélünk, a "felbontás", mint olyan, nem nagyon értelmezhető, de ha mindenképpen össze kell hasonlítani, akkor azt mondják, hogy az valahol a 4k-nak felel meg. Ez azért is bonyolult, mert az analóg "felbontást" a film, mint nyersanyag szemcsemérete határozta meg. Viszont a film szemcséi a képdigitalizáló lapkák pixel-eivel ellentétben össze-vissza helyezkednek el, amiket az emberi szem jobban "elfogad", még a felnagyított képrészleteknél is.[ Szerkesztve ]
-
Amazonas
senior tag
válasz Intruder2k5 #33783 üzenetére
Bele sem merek gondolni, hogy a hálózati terhelésen túl ennek mekkora CO2-impact-ja lehet...
-
Amazonas
senior tag
válasz szpeti40 #33696 üzenetére
Úgy tudom, hogy a közeli címzésű lemezműveletek aggregálásával (összevárásával) célszerűbben használja a háttértárakat. Ha van elég RAM, akkor dobhat a teljesítményen, ugyanakkor a hardvert is kíméli: HDD esetében kevesebbet kell az aktuátornak mozognia, SSD esetében pedig egy kicsit tehermentesíti a vezérlőt.
-
-
Amazonas
senior tag
válasz tobias40 #33595 üzenetére
Érdemesebb egy "normális" SSD-t venni, még ha drágább is, mint a noname Kingspec -sz*rokkal próbálkozni, mert hosszabb távon jobban "kiszolgálja" az árát, főleg, ha olyan intenzív a felhasználás módja, mint pl. a torrentezés - legalábbis, a helyedben inkább rádobnék most pár ezressel többet, mint később egy újat kelljen venni. Egy ilyen termék később akár egy esetleges gépváltáskor is nyugodtan tovább használható.
Működni működnek persze a Kingspec-félék is, viszont pár év után nagyobb eséllyel mennek tönkre (jellemzően kontroller-hiba miatt). (Természetesen nincsen 100% megbízhatóság az ajánlott modellek esetén sem, viszont az SSD-topik ajánlója azért elég sok fórumtárs tapasztalatán is alapszik.)
Abba gondolj bele, hogy adatokat fogsz rajta tárolni. Még, ha jó esetben pótolhatóak is, egy adatvesztés akkor is kellemetlen dolog.[ Szerkesztve ]
-
Amazonas
senior tag
válasz tobias40 #33585 üzenetére
Most jutott eszembe, hogy "teljes értékű" alatt esetleg arra gondoltál, hogy fog-e menni full sebességgel az SSD.
Amennyire nagy hirtelen találtam info-t, az azt mondja, hogy csak SATA2-es kontroller van a géped alaplapján.Viszont: a SATA-szabványú meghajtók visszafelé kompatibilisek, tehát az említett SATA3-as SSD-k-et is tudnia kell kezelni egy SATA2-es lapnak, annyi megkötéssel, hogy a maximális elvi átviteli sebesség kb. 300 MB/s lesz. Esetben viszont ennek nincsen gyakorlati jelentősége, mert még gigabites nettel sem tudnál ennyivel írni az SSD-re, amikor pedig az SSD-ről másolod át a cuccot a vinyóra, ott pedig a vinyó lesz a szűk keresztmetszet (jó esetben is max. kb. 160 MB/s).
Mindazonáltal, a rendszer már egy SATA2-es sebességgel futó SSD-vel is profitál egy HDD-hez képest, mert a seek-idők gyakorlatilag minimálisak.[ Szerkesztve ]
-
Amazonas
senior tag
válasz tobias40 #33583 üzenetére
Úgy emlékszem, azt mondtad, hogy az SSD-re leech-elnél, akkor viszont szerintem érdemes az 500 GB-ra beruházni, mert a file-ok mérete idővel csak nőni fog. A mai SSD-k már vígan kiszolgálnak akár 5-10 évet is - még intenzív írásos használat mellett is, később pedig még jól fog jönni a plusz tárhely. A helyedben én mindenképpen 500GB-ra lőnék, külön partícióval a rendszernek és a torrentnek.)
(Anno én egy szál 120-as kezdtem, és nézd meg az adatlapomon, hogy hova lyukadtam ki. )Nem tudok róla, hogy miért nem menne "teljes értékűen".
Keretet találtam itthoni boltban is, bár nyilván drágább, de ezt most csak nagy hirtelen találtam, lehet, hogy ha tovább keresel, van máshol is.
[ Szerkesztve ]
-
Amazonas
senior tag
válasz tobias40 #33580 üzenetére
WD Blue 3D NAND 500 GB
Crucial MX500 (bár ez hajlamos melegedni, ezért laptopba nem biztos, hogy jó választás)
Samsung 860 QVO, ha már szóba került a tera, és van rá pénzügyi keretVagy esetleg nézz be az SSD-s topikba.
[ Szerkesztve ]
-
-
Amazonas
senior tag
válasz enginev3.0 #32911 üzenetére
Arra ügyeljetek, hogy a modellszáma "WDS500G2B0A" legyen, mert az az újabb, 3D NAND-os típus. (Mondjuk, lehet, hogy a régebbi sima planár-os már nem is kapni.)
Szerk.: ja, bocs, Pokesz-éknek ment volna...
[ Szerkesztve ]
-
Amazonas
senior tag
válasz zolokas #32872 üzenetére
Úgy tudom, nem szükséges kikapcsolni a DHT-t a beállításokban, mert privát tracker-eknél a qBittorrent magától kikapcsolja (le is ellenőrzöm mindig, de valóban így van).
[link]
Szerk.: bocs, most látom, hogy uTorrent-et használ. Az lehet, hogy nem kapcsolja ki magától.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 990 Ft-tól!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.