Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz GuMipOkE #1029 üzenetére

    "Lehet, hogy teljesen megszüntetni nem lehet a rendszert külső nyomásra, de az biztos hogy sok pénzzel egy vegetatív szintre biztos le lehet kényszeríteni."

    Kihagytad az emberi tényezőt. Amit jelenleg tesznek a gazdaság ellenérdekeltjei (vagyis a nagy semmit, félhomály, üres frázisok, stb.) az a lehető legjobb taktika a részükről. Ha ezt képes túlélni a Bitcoin, akkor mindent (leszámítva persze a technikai jellegű gebaszt).

    Gondolj bele: Gyakorlatilag ez az ultimate-joker fegyvere a "demokráciának", mivel ha fellépnének ellene, az diktatúra lenne, ugyanakkor aknamunka nélkül pillanatokon belül elterjedhetne, szóval bele kell vinni a képletbe egy kis bürokráciát meg pár jogi passzust, úgy teljes a képlet.

    Ha kijelentenék, hogy legalizálják, akkor ugye elgördülne az akadály. Ha azt jelentenék ki, hogy betiltják, akkor a népharag bontaná le az akadályt.

    Az egyetlen működőképes taktika (és egyúttal a leghatékonyabb) részükről ez, amit most csinálnak.

    Ezért lenne jó, ha páran elkezdenék felkapni. Minden eszköz rendelkezésre áll. Ott a namecoin, ami a domain kérdést hivatott megoldani (nem tudják tiltani), innentől már csak szolgáltatásokat kell indítani. Nem az a lényeg, hogy legális, szürke vagy illegális, hanem az, hogy legyenek szolgáltatások, ahol nem csak költeni tudják az emberek a bitcoinjaikat, hanem megkeresni is.

    És ez bizony a bányászoknak is érdekük, különben nem sokáig marad ilyen magasan az árfolyam.

    Jelenleg a bányászaton kívül, hogy lehet hozzájutni?
    1. Olyan oldalakon, amik 0.000001-et fizetnek reklámok nézegetéséért (a PTC-k utódai)
    2. Hirdetgetnek még internetes munkákat (ezek eleve bizalmi alapúak, kérdőjeles, hogy kifizetnek-e), de egyrészt itt az egész internettel versenyezve kell a legjobbnak lenned + ha BID-es oldal, akkor a harmadik világ lenyomja az árakat. Ráadásul olyanokkal van tele, hogy "I will be follow you on Twitter for xy BTC" meg "I will be like all of your post on Facebook for xy BTC", na meg a szokásos durván szakmai "C++ developer, Java developer, Python developer, AJAX developer, etc.", esetleg még 1-2 cikkírás (angolul, amikre rá is kap a harmadik világ), meg 1-2 fordítás farsi, héber meg üzbég nyelvekre.
    3. Regisztrálhatsz mtGox-ra, de egyrészt Paypal-ról és társairól például nem lehet fizetni, másrészt gondolom éppen emiatt olyan díjak is vannak (mármint a bankkártyás oldalát tekintve), hogy 10+ BTC (azaz 1200 dollár) alatt elkezdeni sem érdemes.

    Ráadásul az oldalukon nem túl sok infó van. Csak tőzsde (mint az eToro és társai), ahol x tőkeáttéttel forgathatod a pénzedet, amíg el nem bukod, meg persze ki is veheted, de nem ez a fő funkciója?

    És ez még csak az egyik oldala. Ott van a kliens-kérdés. Eleve halálraítélt dolog az egész, amíg átlagjózsinak 7+ gigás blockchaint le kell töltenie. Valahogy máshogy kell megoldani. Ezzel a dologgal meg tényleg kezdeni kéne még idejekorán valamit, mert mi lesz, ha tényleg rákapnak az emberek és naponta növekszik majd 1 gigával, vagy többel?

    Az megint nem lenne jó, ha csak szerverek (akármennyi is) tárolnák az adatot, mert elmennénk centralizált irányba. Egy dolgot tudnék elképzelni így hirtelen (bár nem ismerem annyira a technikai részleteket).

    x idő múlva (mondjuk 5 év, 3 év, 1 év) trimmeli az infókat és rögzíti 1-1 bejegyzésben az akkori egyenleget. Ez mondjuk azzal járna, hogy az attól régebbi tranzakciókat nem lehetne tételesen ellenőrizni, csak azt, hogy adott cím mennyi pénzzel rendelkezett abban az időben. Kompromisszumos megoldásként bárki tárolhatná a saját kontójára a rá (és akár üzletfeleire) vonatkozó részeket, később úgyis le lehetne ellenőrizni az adatok helyességét bányászgéppel, ha bármi panasz érkezne.

    Ez lenne még a legkorrektebb, de így is több lehetőség kéne felhős megoldásokhoz.

    Ha a blockchain.info ledöglik, akkor az egész webes statisztikai rendszer ledöglik. A hivatalos kliensnél volt valami hőzöngés, hogy fix fee-re kényszerít, ezen kívül még az Electrum tűrhető, bár elég buta, de legalább működik.

    Az Armory Java alapú és az oldalukon is írják, hogy qrva sok ramot eszik. Mi van még?

    Lokalizáció... a hivatalos magyar oldal is hagy némi kívánnivalót maga után. Mármint a bitcoin.hu (a bitcoins.hu nem igazán frissül). Az archív cikkeket szinte lehetetlenség kikeresni. A legördülőmenün keresztül 6 cikket listáz ki, akármennyi volt is a hónapban. Sehol egy tovább gomb vagy ilyesmi. Aki ismeri a Wordpress-t az így is megoldja, de itt most megint átlagjózsiról van szó.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák