2019. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-10 16:03:08

IT café

I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#151) #24650752


#24650752
(törölt tag)

Mit találtam... Aranyos jószág. [link]

(#152) deadwing válasza #24650752 (#151) üzenetére


deadwing
(PH! addikt)

Jáááájjjjj :)

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#153) sparks válasza #24650752 (#151) üzenetére


sparks
(senior tag)

:DD Vicces "kis" cumó... (jöhetne már ez a nyomorult Jalapeno, beérném én a 4,5 GH-el is egyelőre)

Nincs eladó cryptóm, vagy mégis? https://goo.gl/rTQUua

(#154) #24650752 válasza sparks (#153) üzenetére


#24650752
(törölt tag)

Én szintén megmosolyogtam, de hiába, tör fel, mint a talajvíz. [link] Egyébként azt vettem észre, hogy slush-nál megnőtt az összteljesítmény. Kb. másfél hónap alatt úgy 300 GH-t. Biztos, hogy a képen látható csókák (fent még egy nagy) tesznek rá bő lapáttal erre, de több lett az 50, 30 GH-sel keresők száma is. És ez csak egy pool.

Másrészről, piszok erős a BTC. Annyira, hogy tegnap megdöntötte a két évvel ezelőtti 31 dolláros csúcsot. Mt.Gox
Nagyon bánom, hogy nem tartalékoltam eddig a bitcoinjaimat, mert most még egy Jalapeno kijönne az eladás árából. ;]

(#155) sparks válasza #24650752 (#154) üzenetére


sparks
(senior tag)

Na igen, már az index is erről cikkez. És ír butaságokat és rémhíreket, mint ahogy szokott...

Nincs eladó cryptóm, vagy mégis? https://goo.gl/rTQUua

(#156) sparks


sparks
(senior tag)

Ma ismét közel 20%-al nőtt a nehézség, egy hónap alatt ezzel már 40% feletti a nehézségi szint növekedés...

Nincs eladó cryptóm, vagy mégis? https://goo.gl/rTQUua

(#157) #24650752 válasza sparks (#156) üzenetére


#24650752
(törölt tag)

És a hozzá tartozó diagram. :O

[ Szerkesztve ]

(#158) Polarstar


Polarstar
(PH! nagyúr)

Van bitcoin regisztrációm, de ez itthon szart sem ér! /már bocsánat!/

Hiába kínálok szolgáltatást, ha senkinek sem kell - pedig tényleg jó(-nak látszik). /megjegyzem: más fizetőeszközt sűrűbben fogadok el./
A csak "bányászás" a mezei klineseknek élből elégtelen. :((

Ez így a kevesek kiváltsága - nem éri el a célját, pedig erre hozták létre. /Továbbra is tartom, hogy lenne benne potenciál!/

Azon is lehetne agyalni, hogy ez terjedjen. Ehhez én kevés vagyok, ti pedig a bányászásba merültök ki.
Ez a fórum csak ennyit ér?

Srácok! Egy helyben toporogtok! :(

BlackBerry Key2, Telegram newschannel-> t.me/crossnordic ursa.major-et-tutanota.com

(#159) #24650752 válasza Polarstar (#158) üzenetére


#24650752
(törölt tag)

Ha megnézed a másik, nagy magyar bitcoin fórumot, ott sem megy az adok-veszek, inkább az is a bányászatban fullad ki. Idehaza egyelőre nincsenek olyan intézkedések, mint pl. Franciaországban, hogy jobban megismerkedjen a virtuális fizetőeszközzel a nép. A többség még a szót sem látta leírva, nemhogy hallott volna egy ilyesfajta pénznemről. Terjedni fog, de még ez várat magára.
Tedd csak ki a honlapodra egy szép nagy mezőben, hogy bitcoint is elfogadsz! Előbb vagy utóbb több cég, szervezet is meglépi hozzásegítve a vásárlókat, hogy észrevegyék ezt a fizetési módozatot.

Másrészről, szerintem többünknél pont azért merül ki a bányászatban a topic, mert még kicsi az érdekeltsége ennek, s nincs is saját, főleg nem kereskedelemmel foglalkozó cégünk, ahol hirdetni lehetne az igét. Úgy érzem, ebben a felállásban a hírvivők nem a bányászok lesznek, hanem a felhasználók és a média. Ezért is tartom nagyszerűnek a Te "indítványod", hisz valahol, valakinek el kell kezdenie. Én azt mondom, légy egy kicsit türelemmel! Idővel be fog indulni ez. ;)

(#160) bozsokiandra


bozsokiandra
(lelkes újonc)

Egy cég egyáltalán el tud fogadni Bitcoint Magyarországon? Mármint legálisan, rendesen lekönyvelve. Mert ugye hivatalosan ilyen pénz nincs.

(#161) Chal válasza bozsokiandra (#160) üzenetére


Chal
(PH! addikt)

Szerintem nem, és máshol se nagyon.

Az persze egy dolog, hogy egyfajta "kuponként" elfogadod, majd a céges pénztárba beteszed forintban a saját pénzedből, hogy a könyvelés, és a kassza is rendben legyen, de attól ez még szabálysértés.

Persze azért ne erre alapozzatok, kérdezzetek meg egy könyvelőt, de nehezen tudok olyan választ vagy módszert elképzelni, amivel szabályos és legális lenne a dolog.

(#162) #24650752 válasza bozsokiandra (#160) üzenetére


#24650752
(törölt tag)

webDIAG
Náluk már régóta ott látom a BTC elfogadóhely logóját. Lehet, fel kellene keresni őket, bár nem hinném, hogy nyilatkoznának erről.
Maga a kérdés egyébként nagyon jó. Főleg az adózás része. Örülnék, ha betévedne a témába egy felkészült jogász, ügyvéd, aki tisztában is van mindezzel. Én akiket kérdeztem, csak bámultak, mint borjú az új kapura, vagy az amerikaiakkal példáloztak, ahol közel sem úgy működnek a dolgok, mint idehaza.

(#163) Spirit


Spirit
(őstag)

Adózásról tudtok valamit? (látom, nem)Nem rég kezdtem bele és elsősorban bitcoin-ban gyűjtenék ASIC-ra.(mire megjelennek, össze is jön rá) Amennyiben hosszabb távon érdemes vele foglalkozni, úgy természetesen bankkártyára való kiutalásban gondolkodnék. Viszont ez már adóköteles jövedelem lenne. Mivel egyszerű magánszemély vagyok(ráadásul munka nélkül, adóbevallás nélkül), hogyan lehet legálisan leadózni ezután? Persze kerülőutak biztos léteznek, engem a legális forma érdekelne elsősorban.

[ Szerkesztve ]

(#164) Chal válasza Spirit (#163) üzenetére


Chal
(PH! addikt)

A munkanélküliségnek nincs köze az adózáshoz. SZJA-zni attól még tudsz, és kell is, ez nem választható dolog sajnos :) Abban meg szerintem van olyan rubrika ahová be lehet írni ezt a tevékenységet, de hogy hova, és mennyit kell utána fizetni, azt inkább egy könyvelőtől kéne megkérdezni. De mivel úgysem fogja érteni, ezért egy analógiát érdemes kitalálni, én erre gondoltam:

A kerted végében otthon találtál szép köveket/kristályokat a földben, melyeket eladtál az interneten. Fontos hogy ne aranyat vagy ilyesmit, mert szerintem arra specialis szabályzások vonatkoznak ha az ember talál egy aranybányát a telkén :)

Én úgy gondolom hogy ha egy ilyen után lehet SZJA-zni, akkor a BTC _BÁNYÁSZAT_ után is (és nem a BTC-vel való kereskedelemre gondolok hangsúlyozottan).

[ Szerkesztve ]

(#165) Spirit válasza Chal (#164) üzenetére


Spirit
(őstag)

Annyiban van köze hozzá, hogy ha alkalmazottként dolgoznék, akkor készülne adóbevallás utánam.
Az analógia tiszta, de semmilyen jogcímet nem találtam, ami után mondjuk egy külön adószámot kérve gond nélkül meg tudnám oldani.(lakás bérbeadása után például nagyon egyszerűen megoldható) Ráadásul tudtommal még bizonyítani sem tudom semmivel, hogy miért kaptam a jövedelmet.

Konkrét tapasztalata senkinek sincs? A legközelebbi analógia szerintem az, hogy ha eBay-en árulok valamit és azután fizetnek PayPal-ra az nem tekinthető jövedelemnek.Ha azt kiutalom magamnak, az viszont már az..Na az után hogyan kell adózni?

(#166) Chal válasza Spirit (#165) üzenetére


Chal
(PH! addikt)

A kettőnek semmi köze egymáshoz, mert ott árukereskedelem van, megvan, hogy mennyi adót kell fizetned ha eladod egy használt ingóságodat. Ráadásul az Ebay/Paypal tud neked könyvelhető számlát adni (cégben rengetegszer könyveltettem már le ilyeneket), kérhetsz EU-s adószámot, stb... Ha nem EU-ban adod el, akkor is megvan a módja hogy hogy adózzál utána, rengeteg ember csinálja ezt. Viszont szerintem ne keverjük ide, mert rossz analógia egyrészt, másrészt ennek megvan a maga legitim menete, míg a BTC elfogadásnak vagy bányászatnak nincs.

Egyébként adóbevallás akkor készül amikor csinálsz, nem függ attól hogy munkaviszonyban vagy e. Millióféleképpen juthatsz adóköteles jövedelemhez, örökölhetsz, kaphatsz ajándékot, nyerhetsz, stb stb... Mindegyik adóköteles.
Az SZJA mint ahogy a neve is mutatja "Személyi Jövedelem Adó", neked kell minden évben bevallani hogy volt e jövedelmed és miből származott, vagy nem volt. Ha van munkahelyed, akkor az ottani könyvelő megcsinálja ezt helyetted (de ott is megkérdezik hogy volt egy egyéb jövedelmed), ha nincs, akkor neked kell megoldanod, de manapság már egy 7 éves gyerek is meg tudja csinálni 10 perc alatt.

De a BTC elfogadásra visszatérve: az jutott eszembe, hogy talán barter megállapodással legálisan el lehetne fogadni egy árú ellenértékeként, de a barter egy külön állatfaj, ugye szerződés is kell hozzá. Utána kell járni.

[ Szerkesztve ]

(#167) Polarstar


Polarstar
(PH! nagyúr)

Van magyarországon alternatív pénz forgalomban. Több is.
Ezek kistértéségi pénzek.

És van bartelalapú rendszerek is. pl Suska!

[ Szerkesztve ]

BlackBerry Key2, Telegram newschannel-> t.me/crossnordic ursa.major-et-tutanota.com

(#168) Chal válasza Polarstar (#167) üzenetére


Chal
(PH! addikt)

De azokat megengedte a Viktor, eleve önkormányzati kezdeményezéssel indultak, szóval államilag támogatva. A BTC kicsit más tészta.

[ Szerkesztve ]

(#169) Spirit válasza Chal (#166) üzenetére


Spirit
(őstag)

Ez nagyon szép és jó, hogy mindenkinek megírod a tutit, de ha a kérdésre nem tudsz válaszolni, nem muszáj ám írnod.
A PayPal-ról bankszámlára utalásnál tudtommal nem történik árukereskedelem, a Paypal pedig nem bank, így az általa nyilvántartott összeg nem számít pénznek jogilag. Ha erre már van legális jogi megoldás, annak örülök, nem tudtam róla. Ez viszont a bitcoin-jaimon nem segít.

és tudom, manapság már elfér egy söralátéten.

[ Szerkesztve ]

(#170) Chal válasza Spirit (#169) üzenetére


Chal
(PH! addikt)

Úgy gondolom hogy attól hogy a megoldást nem tudom (és szerintem senki sem tudja, mert nincs) még írhatok ide, kijavítván pár téveszmét. De legközelebb majd csendben maradok.

(#171) Chal


Chal
(PH! addikt)

A Paypal amúgy csak közvetít, a vásárlás nem nála történik hanem annál akinél fizetsz a Paypal segítségével, tehát a számlát is tőle kapod. Ha pedig magánszemélyek egymás között adnak vesznek a Paypal bevonásával pl. használt ingóságokat, akkor ugyanúgy az erre vonatkozó szabályok szerint kell SZJA-zniuk mintha kp-vel fizettek volna (ki-ki a saját országának megfelelően). Az államot marhára nem érdekli hogy te milyen közegen át fizetsz, ha a szomszéd gyereknek adsz egy szelet csokit hogy szaladjon el a pénzzel, őket az se érdekli. Egyébként a Paypal pont ezt csinálja, csak pepitában, ő az a szomszéd gyerek akiben mindenki megbízik.

Az viszont már érdekli őket hidd el, hogy olyan pénzzel fizetsz, amit ők és a világ pénzintézetei nem ismernek el.

Egyébként teljesen meddő ez a vita, a dolog illegális, és ennyi, nem hinném hogy erre van bármilyen megoldás, ha lenne, senki nem mantrázna azon hogy mi lesz vajon a BTC-ve. Az, hogy jelenleg senki (kormányok, hatóságok, FED) nem akarja bántani emiatt a BTC-t, vagy az azt használó embereket csupán a szerencse műve.

(#172) Spirit válasza Chal (#170) üzenetére


Spirit
(őstag)

Semmi gond, nem vitatkozni akarok, csak bosszant, mikor valaki az SZJA fogalmát úgy magyarázza, mint egy gyereknek. Nem idióta vagyok... :)

(#173) bozsokiandra


bozsokiandra
(lelkes újonc)

Mit gondoltok a mostani őrült árfolyam-növekedés meddig fog tartani? Ezt mennyire táplálja a valós igény a bitcoinra és mennyire a spekuláció? Gyakorlatilag idén havonta duplázodott az árfolyam. Igaz, hogy egyre több nagy cég fogad el bitcoint és ez ugye felhajtja az árat.
Ha jól gondolkozom akkor az árfolyam addig fog emelkedni amíg nagyobb a kereslet a bitcoinra, mint a bányászás sebessége.
Jelen állás szerint közel fél milliárd dollárnyi bitcoin létezik. Ez most soknak vagy kevésnek tekinthető? Bár nehezen összevethető, de van arról adat hogy pl. paypal, moneybookers, stb. számlákon mennyi pénz van összesen? Valószínű nagyságrendekkel több lehet, mert az éves forgalom paypalon 145 milliárd dollár volt 2012-ben.

(#174) sparks válasza bozsokiandra (#173) üzenetére


sparks
(senior tag)

A kérdés jó, szerintem ezt senki nem fogja tudni megjósolni.
Remélem nem csak lufi és mire megjön a gépem szép kövér BTC/USD váltás lesz :DD
Persze, ha közben a nehézség megnő a sokszorosára, akkor malmozhatok sokat, mire kitermel havonta pár BTC-t a 4,5GH-m :O

A bányászás sebessége meg nem fog nőni, mivel a nehézség is emelkedik, de a kereslet elvben nőhet, mivel nagyon sokan kezdenek nyitni ebbe az irányba.

[ Szerkesztve ]

Nincs eladó cryptóm, vagy mégis? https://goo.gl/rTQUua

(#175) Chal válasza bozsokiandra (#173) üzenetére


Chal
(PH! addikt)

Erre senki nem tudja a választ.

Amúgy az árfolyam emelkedésének főleg a felezéshez és a difficulty növekedéshez van köze, de persze azt sem fogja senki megmondani, hogy amit éppen látunk, az konkrétan csak ebből ered, vagy van benne lufi is.

(#176) Spirit


Spirit
(őstag)

Visszatérve a fenti vitára, jelenleg ha bányászatból származó BTC-t váltok, amit kiutalok a számlámra, azután sehogy nem tudok leadózni és várhatom az adóhivatal munkatársait? Nincs semmilyen megoldás?

Más:
Ismertek olyan webshop-ot, ami főleg elektronikával foglalkozik, EU-n belül van és elfogad bitcoin-t? Ha más nem, visszaforgatnám a gépbe a BTC-ket. :)

(#177) Chal válasza Spirit (#176) üzenetére


Chal
(PH! addikt)

Már írtam, hogy be lehet írni az SZJA-ba, az "egyéb jövedelem" részhez, ez biztos. Mivel eddig senki nem írta meg, hogy milyen címkével, és az hány % adót jelent, ezért jobbat továbbra sem tudok javasolni annál, minthogy kérdezz meg egy adószakértőt vagy könyvelőt. Mondjuk nem lesz egyszerű elmagyarázni neki hogy mi is ez, de erre is írtam ötleteket. Ebből ki lehet indulni.

Amúgy ha holnap lesz időm, meg idegrendszerem ehhez, akkor beszélek egy kompetens illetővel.

[ Szerkesztve ]

(#178) Spirit válasza Chal (#177) üzenetére


Spirit
(őstag)

Azt eddig nem írtad, hogy "biztos". Abba meg nem szeretnék belefutni, hogy kikérem és utána kezdek kapkodni. Ha úgy gondolod, hogy biztos, akkor megpróbálok majd én is érdeklődni, bár eddig nem sok sikerrel tettem.(nagy kerek szemek és elakadt szó)

(#179) Gorro1


Gorro1
(újonc)

Hello mindenki! 2-3 napja ismerkedek a témával. Talán már ismeritek, de hátha nem.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#180) Sotho


Sotho
(PH! addikt)

Működik már valakinél avalonos cucc? Oldalukon out of stock meg ilyenek. Ezek beszedték a zsét aztán röhögnek a markukba. ;]

(#181) sparks válasza Sotho (#180) üzenetére


sparks
(senior tag)

Pont ma olvastam fórumokban, hogy pár európai és usa címekre is a napokban érkeznek gépek. Kínában már állítólag működik pár, de pár napon belül látni kell a többit is, ha ez igaz, akkor szépen meg fognak jelenni a tesztek is. Meglátjuk...

Nincs eladó cryptóm, vagy mégis? https://goo.gl/rTQUua

(#182) Chal


Chal
(PH! addikt)

BFL-éknél meg csak a nagy büdös hallgatás :(

(#183) Sotho válasza sparks (#181) üzenetére


Sotho
(PH! addikt)

Ez jó hír. Na nem nekem :D Épp most izzítottam be az 5850-et de csak félgőzzel megy 105MHash elég soványka.. (GUIminer)

(#184) sparks válasza Sotho (#183) üzenetére


sparks
(senior tag)

Nekem egy 5870-es 405 MH-val 'hasít' :) Olvastam egy magyar 'cégről' is, primeasic.com és bitasic.com oldalak. Állításuk szerint 1250 USD-ért 800 W fogyasztás mellett 80 GH teljesítményt kapunk. Ha igaz lenne, holnap vennék belőle egyet, de sajnos úgy néz ki, hogy egy sima átverésről van szó. Minden esetre leadtam egy rendelést, azon még nem veszíthetek semmit :D Ráadásnak a HRP-vel kamuzzák magukat, sőt odáig mentek, hogy a HRP nevében van regisztrálva az oldal is. Külföldi fórumok szerint, a HRP-t többen felhívták az ügyben, akik még csak azt sem tudták, hogy mifán terem a bitcoin, nem hogy ASIC gépeket készítettek volna. Pláne, hogy ők disztribútorok és nem gyártók.... Fizetni nem fogok, csak akkor, ha látom a gépet működés közben. Na ilyet senki nem látott még, a képek amik meg fent vannak... hát, hogyis mondjam :DDD Elvben hétfőre ígérték, hogy elindul a szállítás. Azt hiszem ismét csak egy jó kis országimázs gyártásnak lehetünk tanúi :W

Nincs eladó cryptóm, vagy mégis? https://goo.gl/rTQUua

(#185) Sotho


Sotho
(PH! addikt)

Fú de ultralassan szinkronizál.

sparks: 405 az nagyonjó milyen minert használsz? Nálam is felugrott 200-ra kikapcsoltam a youtube-on a mesét :D

[ Szerkesztve ]

(#186) Chal válasza sparks (#184) üzenetére


Chal
(PH! addikt)

Ez durva :)

Mondjuk ahhoz is sok ész kell, hogy kereskedelmi céget használjanak a csaláshoz. Attól hogy valaki hw alkatrészeket árul, még nem tud ASIC-ot tervezni/gyártani :) Ügyesebbek is lehettek volna, gondolom valami okostojás vérpistike találta ki, akinek a PC bolt meg a chipgyártó üzem egy és ugyanaz :)

(#187) Sotho válasza sparks (#184) üzenetére


Sotho
(PH! addikt)

Ha elterjed ez az asic-os bányászat asszem nyugdíba mennek a gpu-k. Hacsak a vga gyártók ki nem találnak valami brutál dolgot (pl driverbe beleírnak +2 sort és a következő generációs radeonok/titánok agyonvágják az asicokat :D )

(#188) Sotho


Sotho
(PH! addikt)

250MHash. 900Mhz fölé nem tolom, annyit megy alapfeszen. A 405 még mindig nagyon messze van de még a 305 is :D

(#189) sparks válasza Sotho (#185) üzenetére


sparks
(senior tag)

AOCLBF 1.8.4.-et használom jelenleg és egy proxyt a stratumhoz a slush pool-nál. 930/300-on megy a kártya. Mondjuk itthon nem használnám, de a boltomban a cégem fizeti az áramot, így jobban kijövök vele. Igaz így sem termel sokat, de hátha a BFL egyszer küldi a Jalapenot és akkor leállíthatom ezt. Persze amire az ideér, lehet kevesebbet fog termelni, mint ez most a nehézség miatt, de legalább áramból nem fogyaszt sokat (persze, ha valaha is lesz belőle kész termék).

Nincs eladó cryptóm, vagy mégis? https://goo.gl/rTQUua

(#190) sparks válasza Sotho (#185) üzenetére


sparks
(senior tag)

Azt elfelejtettem írni, hogy ez persze Phoenix miner.

Nincs eladó cryptóm, vagy mégis? https://goo.gl/rTQUua

(#191) Sotho válasza sparks (#190) üzenetére


Sotho
(PH! addikt)

Rájöttem amint kidobta hogy kell neki a phoenix exe, sajna valamiért nem tudom elindítani.

(#192) Sotho válasza sparks (#190) üzenetére


Sotho
(PH! addikt)

Szervernek milyen elérési útvonalat adtál meg? A búbánatér nem akar menni sehogy.

Ez a 13.1 driver katasztrófális a kártyámra nézve.

(#193) sparks válasza Sotho (#192) üzenetére


sparks
(senior tag)

Nálam így néz ki

Localhost azért van az első esetben, mert ott egy proxy megy.

Nincs eladó cryptóm, vagy mégis? https://goo.gl/rTQUua

(#194) Sotho válasza sparks (#193) üzenetére


Sotho
(PH! addikt)

Kösz.

(#195) Sotho válasza sparks (#193) üzenetére


Sotho
(PH! addikt)

Wow és megy. :R

(#196) sparks


sparks
(senior tag)

Megnéztem, hogy Litecoin bányászással közel dupla annyit lehet a jelenlegi nehézség és váltási arányok mellett termelni.
A kártyám (5870) 405 Mh/s-t tud BTC bányászással és nagyságrendileg 400 Kh/s-t tud LTC túrással.
E szerint igen kecsegtető a dolog. Kérdés, hogy tud-e valaki olyan váltóhelyet, ahol LTC/BTC váltás és továbbküldés után is megmarad a nyereség jó része?

Nincs eladó cryptóm, vagy mégis? https://goo.gl/rTQUua

(#197) sparks válasza sparks (#196) üzenetére


sparks
(senior tag)

Válaszolok magamnak: BTC-E.COM-on lehet váltogatni, azt még nem tudom pontosan, hogy mennyi lesz ezen a veszteség, de a dolog megoldható.

Nincs eladó cryptóm, vagy mégis? https://goo.gl/rTQUua

(#198) sparks


sparks
(senior tag)

Közben a Litecoin nehézség is igen combosat ugrott :( Azért még így is jobban megéri, de már közel sem annyival jobban, mint 16 óra előtt, amikor is megtörtént.

Nincs eladó cryptóm, vagy mégis? https://goo.gl/rTQUua

(#199) Chal


Chal
(PH! addikt)

Találtam egy érdekességet:

A www.blockexplorer.com -on ha megnézem az egyik fogadó címemet, akkor ugye mutatja a tranzakciókat és az egyenleget. Viszont jóval kevesebbet látok ott, mint ami a valóság (amit a bitcoin-qt kliens mutat jelenleg a wallet-em alapján). Egyetlen tranzakcióban van eltérés: 2013.02.18.-án BTC-vel fizettem ki a BFL jalapenot.
Arra a napra 2db kimenő tranzakciót ír, a BFL árát (7 BTC), és még egy 17 BTC-s másikat. Viszont ez a másik nem történt meg (nem is hiányzik a kliens által mutatott egyenlegből). Miért van ez? Foglalkozzak vele?
Vagy egyszerűen csak a blockexplorer.com működik hibásan?

(#200) Chal válasza Chal (#199) üzenetére


Chal
(PH! addikt)

Ok semmi, én vagyok a hülye:

"Note: While the last "balance" is the accurate number of bitcoins available to this address, it is likely not the balance available to this person. Every time a transaction is sent, some bitcoins are usually sent back to yourself at a new address (not included in the Bitcoin UI), which makes the balance of a single address misleading. See the wiki for more info on transactions"

Erről nem tudtam. Pont egy blokknyi összeg volt amúgy (25 BTC). A jalapeno árát levonva visszakaptam a saját címemre a visszajárót belőle.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.