2019. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-10 16:03:08

IT café

I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51) deadwing válasza #24650752 (#49) üzenetére


deadwing
(PH! addikt)

25 darab egyenként 13.400-as BTC utalást láttam, de ott abba is hagytam a figyelést, szerintem ezek a váltók közötti forgalmat jelenthetik. Nincs az az ember aki 3 millió dollárnak megfelelő BTC-t utalna 1 nap :)

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#52) dArk-


dArk-
(lelkes újonc)

Aaaa, nem latogatjatok a bitcointalk forumot? :)

Az elso sajtokozlemenyben irtak valami olyasmit. hogy a Jalapeno egy kavemelegitore fog hasonlitani. Nem igazan tudtam hova tenni, de az emlitett forumon a BFL megerositette, hogy egy mini fozolaprol van szo. Szamolja a hash-eket, es kozben melegen tartja a bogred. Itt irtak azt is, hogy ha csak banyaszni akarsz vele akkor csak USB-re van szuksege, kulso tapot csak a melegito funkcio igenyel. Innen az 5W fogyasztas, es akkor meg nem beszeltunk azokrol akik tovabbi takarekossagbol olcso USB-s routereken hasznaljak a mostani FPGA-kat. Egy 8.000 Ft-os TP-LINK (ami pl. nepszeru mining host) szerintem jo ha 500mA-t lead az USB portjan, es ez mar csak 2.5W.

A pre-ordereket ugy fogjak teljesiteni, hogy minden nap postara adjak a legyartott mennyiseg felet beerkezesi sorrendben, a masik felet pedig sorsoljak a teljes varolista kozott. Igy van nemi eselye azoknak is, akik a lista vegen vannak.

Nem nagyon van most idom elotoruni, de mintha lattam volna hivatalosan bejelentett delayt is jovo februarig.

Es meg egy erdekesseg. Az egyik legnagyobb banyasz vallalkozas bejelentette, hogy a folyamatos kesesek / hitegetes miatt nem hajlandoak bitforce termekekre valtani, inkabb kivarjak a 28nm-es FPGA-kat. Ezek elmeletileg megkozelithetik az ASIC unitok sebesseget es fogyasztasat, de ha becsodol a bitcoin biznisz nem valnak papirnehezekke :)

(#53) deadwing válasza dArk- (#52) üzenetére


deadwing
(PH! addikt)

Azt valaki magyarázza már el nekem, hogyha ennyire durva paraméterekkel fog bírni az asic széria, és birtokukban van ez a féle technikai tudás, miért nem használják csak ők maguk bányászatra, ahelyett, hogy inkább bagóért eladják? Nekem ez nem fér a fejembe...

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#54) deadwing


deadwing
(PH! addikt)

Tud valaki megoldást arra, hogy nálam solo módban miért nem használja a guiminer a gpu-t? New phoenix-szel megy, new openCL minerrel nem hajlandó. Pedig látszik az eszközöknél a gpu rendesen... :(

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#55) #24650752 válasza deadwing (#54) üzenetére


#24650752
(törölt tag)

Ment privát üzenet.

[ Szerkesztve ]

(#56) Phvhun válasza deadwing (#53) üzenetére


Phvhun
(őstag)

Mert nem csak ők foglalkoznak ilyesmivel, és hamarosan lesz egy nagy ugrás a globális teljesitményben, mikor már mindenki ilyen asic cuccokat fog használni, és akkor meg már jóval több hasznot fog hozni nekik a cucc eladása, mint a bányászat vele.

(#57) deadwing válasza Phvhun (#56) üzenetére


deadwing
(PH! addikt)

Ezzel azért nem értek egyet mert a 2013-as 25 BTC/block adatokkal számolva is havonta ~2500 $-t termel ki a mini SC a maga 1300$-ba kerülő árával. Igaz ugyan, ha a nehézségi fok növekszik, ez a szám kevesebb lesz.

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#58) #24650752


#24650752
(törölt tag)

A Butterfly Labs oldalán megváltoztak az adatok, a Jalapenho-nál 3,5 GH/s helyett 4,5 GH/s látható, az SC-nél 40 helyett 60 és a Mini Rig-nél 1000 helyett 1500. Valakinek infója a változásról, vagy akármilyen fejleményről velük kapcsolatban?

(#59) deadwing válasza #24650752 (#58) üzenetére


deadwing
(PH! addikt)

Na ez jó hír, úgy tűnik megvannak az első darabok, és többet tudnak mint gondolták :) Fejlemény még nincs, egyelőre csendben vannak, mi meg várunk a dobozokra :)

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#60) #24650752


#24650752
(törölt tag)

Van 2 új slider a Butterfly Labs főoldalán. Egyiken egy előzetes kép a Single SC-ről, aminek nem tudom, lehet-e hinni. De az biztos, hogy csinálnak egy kisebb SC-t is, aminek a teljesítménye 30 GH/s lesz.

BitForce 'Little' Single SC 30 GH/s - $649

Kellemes teljesítmény, ami megvan kb. 170 rugóból.

[ Szerkesztve ]

(#61) deadwing válasza #24650752 (#60) üzenetére


deadwing
(PH! addikt)

Hát, ha jövő hónapban megérkezik, és nem kell várni januárig, még az is lehet, hogy 3 hét alatt kitermeli nekünk az árát. De jó is lenne! :D Jövő évtől viszont totál szívás lesz...

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#62) #24650752 válasza deadwing (#61) üzenetére


#24650752
(törölt tag)

Várom a beszámolót róla, ha megjött... :)

(#63) #24650752


#24650752
(törölt tag)

No... Több, mint egy hetes hír, de nem buzgott senki az ügy érdekében.

Kikerült 2 kép a nyers BitForce Single-ről. Majdnem akkora maga a lap, mint az előd 100x100 mm-re. Mindegyik megoldásba ugyanez az alap fog kerülni, csak más körítéssel. A Single SC lesz a legfelszereltebb a maga 8 chipjével. Egy chip számítási kapacitása 7,5 GH/s, ami már korlátozva van leginkább a hűtés és az abból fakadó zajszint miatt. Ha kiszámoljuk, ki is jön a 60 GH/s ennél a modellnél. A Little Single SC ezekből a lapkákból 4 darabot fog kapni mindenféle módosítás nélkül, a Jalapeno pedig egyetlen egy darabot, amit tovább butítottak, hogy az energiaigénye ne haladja meg az USB elvi maximumát (hiszen ezen nem lesz külön tápforrás). A Mini Rig a legérdekesebb jószág a maga 30 ezer dolláros árcédulájával és az 1500 GH/s-os kapacitásával. Ennél a példánynál két feltevés röppent fel: marad a 7,5 GH-es korlát és 25 darab Single SC-t pakolnak a majd asztali számítógép méretű házba, vagy a natúr teljesítményű lapkákat vetik be (lévén, tervben van a vizes blokk ezen ASIC alkalmazására), ekkor 20 Single-t helyeznek üzembe és közel 9,4 GH/s számítási maximum jut egy chipre.

Egyik forrást meg tudom jelölni, a másikat még keresem a böngésző cache ürítése miatt. Tessék csámcsogni és elgondolkozni rajta! :U

[ Szerkesztve ]

(#64) #24650752


#24650752
(törölt tag)

És ma jött mégegy hír a Butterfly Labs fórumáról.

More Jalapeno Pictures & Shipping Update

Attached are some more pictures of the Jalapeno. It's in one of it's prototype homes, but the design is changed and we are waiting on the updated box to be delivered now. However, the fundamental design will remain unchanged, just some cosmetic changes (laser etched top, no silver, etc...)

We are not going to make the first half of November shipping goal. Right now, I want to say fourth or fifth week of November, but lots of little issues have cropped up, pushing the shipping date out a bit here and there. To be on the safe side, I would estimate the end of November / beginning of December as a likely ship date. We've had some trouble sourcing the VFD screens for the Minirig SC; the wharehouse told us they had about 5x as many screens as they really have on hand, so we are coming up short. The good news is that we've come up with an alternate solution that is so full of awesome, I am going to save that for a later update. It is, however, necessitating a redesign of the Minirig SC case, though it won't really affect the timeline in any material fashion, as it's just one part that needs to be changed a bit to accommodate the new screen.

We are also still waiting on the HSF for the Single SC to show up - the factory has been a bit slow in that department, so that set things back a bit.

We expect the final chip versions to be in our hands in ~25 days, with final assembly and shipping to begin a few days after that.

[link], [link], [link], [link], [link]

(#65) #24650752


#24650752
(törölt tag)

Fel véltem fedezni még pár közelgő eszközt. [link], [link]

Továbbá azzal a gondolattal játszottam el, hogy egy kis forrasztgatás, egy kis firmware-módosítás és 187 dollárért van egy Jalapeno, 7,5 GH/s-os sebességgel. Talán nem lehetetlen kivitelezni.

[ Szerkesztve ]

(#66) deadwing válasza #24650752 (#65) üzenetére


deadwing
(PH! addikt)

Kezd már gyanús lenni a dolog, hogy egyetlen asic gyártónál sincs egy darab kép sem egy olyan termékről, ami elvileg decemberben kijön. Ilyen a világon nincs, hogy még a külső házak sincsenek legyártva 2-3 héttel a piacra kerülés előtt. Valami összeesküvést sejtek... Butterflytól azóta sincs infó, hogy hogy állnak. :O

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#67) #24650752 válasza deadwing (#66) üzenetére


#24650752
(törölt tag)

Hisz lentebb van pár kép linkelve a prototípusokról. A decemberi dátum pedig valóban vitatható. Mivel a többi ASIC gyártó januárra, februárra ígéri a termékeit, nem kizárt, hogy a Butterfly Labs is csúsztat. A pre-order pénz pedig addig sem jön nekik rosszul, van miből fedezniük a költségeiket. :)
Én szoktam olvasgatni a fórumukat is. Vannak nyereményjátékaik a 30 GH/s-osra, csak meg kell felelni pár kritériumnak, ami speciel engem kiejtet a játékból. ;)

Továbbá érdekes a Bitcoin Forum-os előrendelői lista, amit a felhasználók szedtek össze. Ha az hiteles és igaz, van olyan emberke, aki a Mini Rigből négyet is vett, a Single-ből pedig tízet. Ha valóban ekkora az érdeklődés és ekkora teljesítményt a hálózatra kötnek, akkor a difficulty hamar az egekbe fog szökni, a videokártyás bányászatnak pedig végleg lőttek.

(#68) deadwing válasza #24650752 (#67) üzenetére


deadwing
(PH! addikt)

Igen a jalapenorol volt... A single SC-ről semmi. Pontos specifikációk sem. Ennek nem úgy kellene történnie, hogy jajjdejó örüljünk, mert kiszivárgott 1 kép nagy nehezen, érted :)
És igen, a videókaris bányászatnak tuti annyi lesz, ez már az elején egyértelmű volt, már ha a specifikációk stimmelnek. Még én is mehetek sztem a levesbe az 1 db SC-vel, mert mire megkapom, többszörös difficulty lesz, mint most. Szomorú... Annyi lesz az "előnye", hogy valszleg megtelik a piac olcsó 6970-es kártyákkal rövid időn belül :) Már akit érdekel.

[ Szerkesztve ]

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#69) #24650752 válasza deadwing (#68) üzenetére


#24650752
(törölt tag)

A Jalapeno alapja ugyanaz lesz, mint a Single-nek. 7 chip, egy tápcsati, módosított firmware. Durván és nagyvonalakban ennyi lesz az eltérés. Így skálázzák az egész rendszert.
És igen, nem így kellene történnie, de én ezért nem mertem eddig pénzt ölni bele, de ennek is meglesz a böjtje.

Azt hiszem, másfél, két hónapja még 2,9-en állt a nehézségi szint, most 3,3. És még nincs itt az ASIC áradat.
Viszont van, aki így is 300 GH/s-ot össze tudott hozni Slush-nál. [link]

(#70) deadwing válasza #24650752 (#69) üzenetére


deadwing
(PH! addikt)

Igen, azt vágom, hogy maga a panel hogy fog kinézni, de konkrétan ilyenre gondoltam a szerelhetőség miatt, hogy tápellátás milyen dugó, hány volt, estleges csavarhelyek? A táp lenne a legfontosabb, hogy előre felkészülhessek, ne akkor kelljen dugókért rohangálnom mikor már itt van az eszköz. Egy nagy PC házba lesznek beszerelve az SC-k ugyanis. Annak örülnék a legjobban, ha a gyártó adna adaptert hozzá ami molexben végződik, de erről nem tudok semmit. No én ezekre a dolgokra gondoltam :)

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#71) Polarstar


Polarstar
(PH! nagyúr)

Rajta vagyok én is a szeren most már.

Egyedül a QT kliens nem tetszik. Átváltottam a Mac-en Multibitre.

Jövőre elfogadó hely leszek.

BlackBerry Key2, Telegram newschannel-> t.me/crossnordic ursa.major-et-tutanota.com

(#72) deadwing válasza Polarstar (#71) üzenetére


deadwing
(PH! addikt)

És mit árulsz? :)
Még mindig nem küldték ezt a nyomorult SC-t amúgy. Megőrülök már :(

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#73) Polarstar válasza deadwing (#72) üzenetére


Polarstar
(PH! nagyúr)

A mit?

BlackBerry Key2, Telegram newschannel-> t.me/crossnordic ursa.major-et-tutanota.com

(#74) #24650752 válasza deadwing (#72) üzenetére


#24650752
(törölt tag)

És nem is írtak semmi visszajelzést? Mert ha nem, én írnék a helyetekben legalább egy "miva'?" levelet, hisz nem aprópénzről van szó...

(#75) deadwing válasza #24650752 (#74) üzenetére


deadwing
(PH! addikt)

Senki sem kapott még tőlük semmit. Még a jalapenokat sem kezdték el postázni. Csak tudnám, hogy az elmúlt pár hónapban mit csináltak ezek???

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#76) Polarstar válasza deadwing (#75) üzenetére


Polarstar
(PH! nagyúr)

Akkor térjünk vissza a kérdésedre.

Én sportoktatok. Nordic Walking tréner vagyok. Pesten.

BlackBerry Key2, Telegram newschannel-> t.me/crossnordic ursa.major-et-tutanota.com

(#77) deadwing válasza Polarstar (#76) üzenetére


deadwing
(PH! addikt)

Hú, akkor nem biztos hogy találkozunk. A sport nem nagyon van jelen az életemben :)
Mindenesetre örülök, hogy bővülnek a felhasználási lehetőségek!
Mielőtt elfelejtem, az előző kérdésedre a válasz: berendeltünk a single SC-ből, és már hónapok óta várjuk. Azóta csak megy a dátum csúsztatás... először október, aztán november, majd december, most meg már január...

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#78) Polarstar válasza deadwing (#77) üzenetére


Polarstar
(PH! nagyúr)

Az nem nekem gáz - ha érted. :DDD

De ha már valuta - akkor ez is lehet egy alkalom a használatra, nemde?

Láttam a reklámot. Én nem bányászok a szerény képességű gépemmel. Én termelek inkább.

[ Szerkesztve ]

BlackBerry Key2, Telegram newschannel-> t.me/crossnordic ursa.major-et-tutanota.com

(#79) deadwing válasza Polarstar (#78) üzenetére


deadwing
(PH! addikt)

Értem én, és egyet is értek veled azokban, amiket írtál. :)

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#80) Polarstar válasza deadwing (#79) üzenetére


Polarstar
(PH! nagyúr)

Megjegyzem, elfogadnék én kistérségi valutát is.
De van suskám is - csak az a gond, hogy a sok barom, ahelyett, hogy sportolna - fogyasztószereznek.
Bőség van ezekből. Megmozdulni meg ciki!

Nem kivánok adózni, na nem muszály. (személyes megjegyzésem)

BlackBerry Key2, Telegram newschannel-> t.me/crossnordic ursa.major-et-tutanota.com

(#81) soldierboy


soldierboy
(fanatikus tag)

Van bárkinek valamilyen adata, hogy ő személy szerint mennyi pénzt keresett ezzel a módszerrel? :)

(#82) #24650752 válasza soldierboy (#81) üzenetére


#24650752
(törölt tag)

Mire vagy kíváncsi? Hogy mennyit termelt pár hónap alatt egy Radeon 5770? Nem valami sokat. 6 BTC van a számlámon, ami mostani árfolyamon úgy 16-17 ezrest érhet.

(#83) dArk- válasza soldierboy (#81) üzenetére


dArk-
(lelkes újonc)

Ennel azert osszetettebb a dolog, pl. figyelembe kell venni a difficulty valtozasat is. Mi sajnos eleg keson, iden szeptemberben kezdtuk 1 kartyaval, aztan persze jottek hozza ujabbak. Volt par leallas is, igy nagyjabol azt lehet mondani, hogy ca. 2 honapot szamoltak osszesen a kartyak 1.6GH/sec-el (2db 5850 es 1db 5970, minden mag 400MH/sec-et tud)

A kartyak osszesen 120e-be kerultek, es a tegnapi BTC eladasunkkal eddig 80e-t kerestek osszesen.

Szoval nagyjabol stimmel amit elore szamoltunk, hogy minden kartya kb. 3 honap alatt keresi vissza a sajat arat. Ha most kezdenenk persze mar mas lenne a helyzet. Illetve mindez termeszetesen ingyen arammal ertendo, szeptemberben egy kartya bevetelenek nagyjabol a felet vitte volna el az aram ha azt is ki kell fizetni.

(#84) #24650752 válasza dArk- (#83) üzenetére


#24650752
(törölt tag)

És szabad érdeklődni, hogy a slush-nál döntöttetek-e? Illetve a bitcoin váltást hol és miként bonyolítottátok? Jöhet privátban is, ha kényes pontot tapogatok a kérdésemmel. Vagy ha nagyon kényes, megértem, ha privátban sem jön reakció.

(#85) dArk- válasza #24650752 (#84) üzenetére


dArk-
(lelkes újonc)

Szabad, persze. Valtani a bitcoin.de marketen szoktunk SEPA atutalassal, altalaban 2 munkanapon belul megerkezik a penz az OTP-s szamlara. Banyaszni pedig a deepbiten szoktunk egy modositott phoenix verzioval ami egy proportional es egy pay per share worker kozott ugral, igy 10-15%-al folotte van a tiszta prop vagy pps bevetelnek.

Es itt jon be az elso problema, mert barmennyire allitja Tycho, hogy a deepbit honapok ota nem kapott DDoS tamadast sajnos folyamatosak a leallasok. Egy darabig jol ment a hostname helyett egy olyan IP-t hasznalva ami nem is szerepel az A rekordok kozott, de mostanaban sajnos az is gyakran ledobal :\

Kiprobaltuk egyebkent az mtred-et is, mert elvileg az a legjobban fizeto pool jelenleg (0% pps), de azt kell mondjam a bekuldott share-ek szama koszono viszonyban sem allt azzal amit elkonyvelt a pool :(

(#86) deadwing válasza dArk- (#85) üzenetére


deadwing
(PH! addikt)

Mi az előnye az mtgox-szal szemben? Nekem is szükségem lesz lassan ilyesmi infókra, még azt sem tudom, hogy singleben vagy poolban nyomjuk-e, és ha abban akkor melyikben... A vas meg lassan ugyan, de meg kell érkezzen pár héten belül.

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#87) #24650752 válasza dArk- (#85) üzenetére


#24650752
(törölt tag)

Köszönöm, ezek nagyon hasznos gyakorlati információk számomra és talán mások számára is!

(#86) deadwing: nekem konszolidáltabbnak tűnik és nem szívóznak annyit a személyazonosítással, mint Mt.Gox-on. Most regisztráltam és nem kértek eddig fénymásolatokat, scanneket igazolványokról, igazolásokról...

[ Szerkesztve ]

(#88) deadwing válasza #24650752 (#87) üzenetére


deadwing
(PH! addikt)

És mennyi jutalékért váltanak? Annyira, de annyira új nekem ez a pénzváltás dolog, ugyanis nincs annyi bitcoinom, hogy gyakorolhatnék legalább :)

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#89) dArk- válasza deadwing (#88) üzenetére


dArk-
(lelkes újonc)

0.5%, azaz 5 ezrelék a jutalék. Vásárolni csak akkor tudsz ha ellenőrizték a számlaszámod, ez nekem a mai napig nem sikerült - az OTP Direkt ugyanis levágja a közlemény végét, így nem látszik az auth kód amit küldenek. Eladni viszont rögtön lehet, és a normál eladások azonosítói helyesen jelennek meg (itt már nem olyan hosszú a közlemény..)

Az eladásról röviden: először fel kell töltened a bitmarketes címed bitcoinnal. Utána ha választasz egy vételi ajánlatot zárolják a megfelelő mennyiséget, innentől ugye két esélyes a dolog. Ha megérkezik az átutalás visszaigazolod, és végleg levonják. Ha nem érkezik meg akkor kérheted az adásvétel megszakítását - nekem erre még nem volt szükségem, probléma esetén gondolom a vevő által bemutatott tranzakciós adatok alapján döntik el, hogy nálad marad-e az összeg. Valahol olvastam olyat is, hogy azért jók a SEPA átutalások, mert a tranzakció azonosítók valódiságát ők is ellenőrizhetik mint harmadik fél.

Meg kell még említeni a rating systemet - a vaterához hasonlóan lehet pozitív/negatív értékeléseket adni, ezek alapján bronz/ezüst/arany fokozatú userek vannak. Egy ajánlat beadásakor el lehet dönteni, hogy milyen fokozatú userekkel akarsz üzletelni. Amíg bronz voltam előfordult, hogy nem tudtam eladni, mert magasabbat kért a vevő. Jelenleg ezüst vagyok - ehhez 25BTC forgalom, 5 sikeres tranzakció, és 70% pozitív értékelés kell minimum.

(#90) deadwing válasza dArk- (#89) üzenetére


deadwing
(PH! addikt)

Köszi szépen az infókat! :R

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#91) #24650752 válasza dArk- (#89) üzenetére


#24650752
(törölt tag)

Megnézzük, mit kezd a K&H-val. Várom az utalásukat a közlemény mezővel együtt...

A DeepBiten külön lehet bedolgozókat regisztrálni proportional és PPS módban? Nekem az rémlik még, hogy accountra vonatkozóan kell ezt beállítani.

Köszönöm az újabb hasznos infókat!

(#88) deadwing: 1%, de ahogy dArk- írta, feleződik az eladó és a vevő között, így 0,5%. [link]
Másrészről én lehet, megpróbálnék picit hazárdírozni az ASIC-kal. 60 GH/s-mal durván 2-3 napot írnak a kalkulátorok, ami alatt ki lehet számoltatni egy blokkot, ezért megpróbálnám szólóban pár napig. Azért először, mert még nem szökne fel rohamosan a nehézségi szint, amint kijönnek az új hardverek. Aztán ha nem jön be, még mindig mehetsz utána társulatba bányászni.

[ Szerkesztve ]

(#92) deadwing válasza #24650752 (#91) üzenetére


deadwing
(PH! addikt)

Az a terv, hogy felesbe csinálok pár napot, aztán kiderül melyik módszer a jobb :) amúgy slushnál maradok majd lehet. Egyéb poolokkal nincs kedvem próbálkozni, slush-al meg jók a tapasztalatok.

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#93) dArk- válasza #24650752 (#91) üzenetére


dArk-
(lelkes újonc)

Igen, a mostani rendszerukben workerenkent tudod megadni, hogy prop vagy pps modban szamoljak el. A legegyszerubb modszer az, ha minden longpoll uzenetnel atallsz prop modba, majd a megfelelo ido eltelte utan pps-be. Mi annyival bonyolitottuk, hogy csinaltunk egy daemont ami a blockchain analizalasaval probalja megtalalni a leggyakoribb deepbit relay IP cimeket, es csak akkor valtanak a workerek, ha velhetoen a deepbit talalt blokkot. Persze mivel a relay nem feltetlenul az aki kiszamolta a blokkot azert igy is gyakran valt tevesen a modok kozott :)

En szemely szerint nem biznek benne, hogy itthon barki is idoben fog ASIC alapu eszkozt kapni a szolo banyaszathoz. Ha befejezik vegre a datumok tologatasat es elkezdenek szallitani meg akkor is hosszu a lista, szoval szerintem lesz par difficulty allitas mire itthon a kezebe kerul valakinek az elso darab. Ne felejtsetek el, hogy ugyan ket hetre probal beallni a valtasok intervalluma, de ha hirtelen megugrik a teljesitmeny akkor a szamolt blokkok szama alapjan akar naponta vagy orankent is valtozhat mire beall a megszokott ket hetes idore. Mi egyebkent nem is rendeltunk beloluk, ha a GPU korszak lezarul kivarunk 2-3 honapot, aztan szamolgatunk, hogy megeri-e rendelni.

GPU menekulesi utvonalnak a litecoint nezegetjuk, igaz instabil a miner igy a kartyak mar a backup serverekben sem maradhatnak majd :) Illetve talaltam egy ilyet nemreg: vanitypool.appspot.com - a lenyeg, hogy ha valaki szeretne egy ilyen egyedi cimet: 1deadwing3h6sh58fh48f84jhdf84u... felteszi a vanity poolba, beallitja mennyi jutalmat ad a megtalalonak, majd a sajat kliensevel GPU-val lehet kerestetni a cimeket. A jutalom termeszetesen aze a usere aki megtalalta az adott cimet.

(#94) #24650752


#24650752
(törölt tag)

Máris megjött a 3 Ft-juk, a K&H pedig szépen kezeli a hosszú megjegyzéseket. [link]

(#95) #24650752 válasza deadwing (#92) üzenetére


#24650752
(törölt tag)

slush-ról eddig csak pozitívan tudok nyilatkozni. Biztos buherálnak ők is valamennyit a csomagokkal, de úgy veszem észre, hogy nagyjából megvan az a mennyiség, amit számol a GUIMiner. Leállásuk pedig nem volt, vagy nagyon rövid ideig történhetett, mert szintén nem tűnt fel (mondjuk sajnos, nincs időm egész nap ezt figyelni). Annyi, hogy itt külön nem tudsz prop. vagy PPS fizetési módok között választani.
Arány a nagyobbakról.

(#93) dArk-: "Ha a Bitcoin az arany, a Litecoin az ezüst." Sokadik gondolatom nekem is az volt, hogy jobb lenne abba belekezdeni, de valami nem vitt rá. Talán túl sok kétséges hozzáállásról olvastam, de ha nem esik szét, még én is látok benne fantáziát, mint a Bitcoin és a GPU-val való számolás alternatívája.

[ Szerkesztve ]

(#96) deadwing válasza dArk- (#93) üzenetére


deadwing
(PH! addikt)

Na igen. Van tologatás rendesen. Ezt már egy érdeklődő mailre kaptuk 15-én a bf-től:
"We are working to start shipping orders before the end of the year."
Stb...

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#97) #24650752 válasza deadwing (#96) üzenetére


#24650752
(törölt tag)

Egy burkolt utalás arra, hogy január előtt ne várjátok. Látod, mondtam én anno, hogy az október nincs messze. Nem is az volt messze, csak még nem sejtettük, hogy ennyit fognak csúsztatni. :U

Apropó, a bitcoin.de-t, amit dArk- írt, merem javasolni én is, immáron tapasztalatból. 27-én eladtam 0,5 BTC-t, 28-án délután már a számlámon volt az 1400 valahány forint. [link]
Ma eladtam az egészet, amim volt, de valószínűleg, ez már csak jövő hét kedden-szerdán fog megjönni a hétvége és a szilveszter miatt.

[ Szerkesztve ]

(#98) #24650752


#24650752
(törölt tag)

Avalonéknál elkezdtek visszaszámolni. Hogy ez már mennyire hiteles, azt ne kérdezzétek. :U

(#99) #24650752


#24650752
(törölt tag)

Egy kis olvasnivaló a miértekről a BFL részéről. Csak mert olyan aktív a téma. :U
Jómagam is rendeltem kezdésképp egy Jalapeno-t. Rákérdeztem az utalás sikerességére. Válaszban azt írták, a tranzakció végbement, így én vagyok a 15707. vásárló. Elég szép szám, ezért ebből már joggal remélem, nem kidobott pénz lesz belőle.

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.