Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 10
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
veterán
válasz juve600 #131228 üzenetére
Esetleg cseréld meg a kábeleket....
Ha a sebesség is "cserélődik" a gépeken....akkor a kábel vagy hibás vagy eleve csak 4 ér van bekötve.
Ajánlott minimum Cat5E kábeleket használni.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Marci112233
addikt
válasz juve600 #107963 üzenetére
Ha jól látom i5-6500 van benne. Miért vettél B250-es lapot alá? Valószínű a BIOS verziószáma lesz a bibi, vagy valami nem érintkezik megfelelően.
Szerk: Közben megtaláltam én is az adatlapodon.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Hunork
veterán
válasz juve600 #107928 üzenetére
Néha eljátsszák, hogy náluk megy, időhúzás. (nálam memóriákkal szöszöltek, hogy náluk jó, de nálam nem ment. Kingmay volt. Nagy nehezen kicserélték Kingston-ra, azzal meg nem volt gond. Igaz rég volt) De ezt hagyjuk, reméljük zökkenőmentes lesz a csere!
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz juve600 #107926 üzenetére
Hát akkor inkább bolt, gari, reméljük nem szőröznek.
Jut eszembe: a cpu eps 4+4 pin-es csatis, vagy 8 pines? Ha 4+4, akkor 4 pinnel is mennie kéne.
[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz juve600 #107924 üzenetére
Hát ha ez van, és tényleg rövid-záras, akkor nem tudom, hogy jó ötlet-e... Ennyire mélyen az áramhoz nem értek. Kérdezd meg a srácot, bár itt is írhatta volna...
-
Hunork
veterán
válasz juve600 #107922 üzenetére
Hm. Vagy mégis táp. (bár kettőnek kicsi az esélye). Vagy marad az alaplap. (CPU még nálam nem halt meg, így ezt most kizárom, bár mindenfélét hallottam már, de nem tapasztaltam személyesen: proci lábtörés...stb)
-
Hunork
veterán
válasz juve600 #107920 üzenetére
ha jól tudom, az csak készenléti feszt jelent.
Memóriák? Egyikkel sem ment? Variáltad a slot-okat?
Ha semmi változás, és másik táppal sem ment, akkor leginkább alaplap. Ha garis, akkor nincs gond. Persze attól függ, hol vetted...A CPU hűtő sem megy? Táp sem? Arra gondolok hogy bekapcs, és egy ventilátor sem üzemel?
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz juve600 #107918 üzenetére
Közben szerkesztettem, bocsánat, olvass vissza, VGA kifelé.
Ha úgysincs semmi, akkor alaplap lehet a ludas.
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz juve600 #107915 üzenetére
Igen.
Aztán ha semmi változás,memóriák, tárolók. Úgy kösd vissza a lemezeket, hogy először a rendszerlemez.
Más nem jut eszembe. Minitoron kívül nincs rákötve semmi a gépre? Az elosztót is érdemes megnézni, kicserélni. Ami még talán, VGA ki, dugd a monitort az alaplapi (CPU) DVI -ba.Csak hogy tuti nem a VGA a ludas.[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz juve600 #107911 üzenetére
Szia!
Nullázni kell. Csipogó van rákötve? Már azért, hogy van-e sípoló hang és hány?
1. BIOS reset.
2. Mindent húzz le, mármint tárolókat, nézd meg úgy.Aztán egyesével vissza. Hátha valamelyik meghajtó,
3. Egy memória ki, nézd meg eggyel. Ha semmi, akkor cseréld meg őket.
4. CPU ki, majd be.
Ha semmi, akkor nagy valószínűséggel alaplap, kis valószínűség a proci.
Nem volt piszkálva a gép? Mármint cpu pasztázás...stb.[ Szerkesztve ]
-
RudY
addikt
válasz juve600 #94816 üzenetére
SSD AHCI nélkül nem annyira javasolt (ne lepődj meg, ha pl. a közelébe sem ér az átlagosan elvárható sebességeknek):
[Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?]
és
[SSD összefoglaló]"-ssd-vel megy az új gép
-ssd+hdd-vel el se indul,se kép-se hang
-hdd-vel se indul el,se kép-se hang"
A HDD-n ugye nincs másik rendszer?[ Szerkesztve ]
-
holozis_HUN
veterán
válasz juve600 #94811 üzenetére
Valamiért a win 10 nem szereti a hdd+ssd kombot. Amikor raktam fel a win 10-et, akkor ki kellett húzni a HDD-t, mert ha rá volt kötve, akkor nem engedte SSD-re rakni. Próbáld meg átnevezni a HDD-t, nekem is át kellett, most nem D hanem A. Valahogy, nem is tudom már, hogy hogyan. De bekapcsolt vele a gép. Talán menet közben dugod rá?
El errar es humano y el perdonar, divino.
-
AtHoS
nagyúr
válasz juve600 #94561 üzenetére
pittyenés hiány problémát elégtelen tápegység / rossz kontakt a csatlakozóknál (proci melletti 4/8 tűs betáp pl.) illetőleg pittyegő hiány is szokott okozni
A random ki-be kapcsol alatt mit értesz? Magától bekapcsol vagy bekapcsolást követően újraindulgat? Utóbbi esetben memória is lehet gond
read-only mode on the forum
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz juve600 #78831 üzenetére
a kiváltóra nincs ötletem, de a jelenség egy részére van magyarázat: az egyik olyan alkalommal, amikor nem volt képed, akkor a gép rendben elindult, de vélhetően más (vélhetően alap, pl 640*480 vagy 800*600) felbontással. Egyrészt esetleg azért nem volt képed, mert a monitor nem tudta ennek a felbontásnak a frekijét felvenni, másrészt mivel nem fértek volna ki az általad használt ikonok a helyükre ebben a felbontásban, ezért huzta be őket ömlesztve.
a kiváltó lehet sok minden, a monitor kezdődő rendetlenkedésétől a videókártyán át a vezetéken keresztül a tápokig, memóriákig...Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
JSHammer
tag
-
JSHammer
tag
-
Impressa
őstag
válasz juve600 #47700 üzenetére
Hali!
Lemezfelült-tesztet kellene futtatnod. Pontosabban a lemez felületének újrainicalizálást kellene elvégezned a tesztel, ami adatvesztéssel. Ha szektor hibákat írt ki a Sentinel, ez nem azt jelenti, hogy rosszaik is, csak épp az adott szektor(ok)ba nem tudod írni megfelelően, amit kábel, vagy táphiba is okozhat. Ments le róla mindent, és futtasd le a tesztet, szerintem az helyre fogja hozni a lemezedet. Ha gondolod megerősítésképpen dobd át ebbe a topic-ba, és a Sentinel szakértője megmondja neked a tutit.
[ Szerkesztve ]
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
syberia
veterán
-
spiritex
veterán
válasz juve600 #47141 üzenetére
Szerintem a Bios-ban be van állítva a ventik kezelése, és az szabályozza le őket, majd amikor melegszik a proci, érzékeli a hőfokot, és elengedi őket. Lehet, hogy az új procid gyorsabban melegszik.
Szerintem csak ki kell kapcsolni a ventikezelést ha idegesít a dolog, nekem pl. úgy van, hogy 40 fokos prociig el sem indul a proci venti. Utána meg szépen gyorsul, ahogy melegszik, 50 foktól meg maximumon megy.[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Ruszki
senior tag
válasz juve600 #34341 üzenetére
Hát én ahogy elnézem az alaplap egy az egyben ugyan az csak FM2-es foglalattal!
De azért vannak eltérések!
A cpu meg 4 maggal 3,2Ghz-en 65w-al elég jó!!!
Jó lesz ez!Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Kicsi játszós számítógép (G4600, 8GB, MSI P106-90 3GB GDDR5)
- TP-Link TL-WR941ND Ver. 5.1 Wireless N Router 300Mbps
- eladó Canon Rf 15-35 F2.8 L IS USM
- Delock 18136 / 5.25 Installation Frame for 1 x 3.5 / beépítő keret
- Asrock J4125-ITX alaplap / dobozokkal, tartozékokkal, gyári állapotában / 4lza garanciával.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest