Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Vivaldi (böngésző)
- PHP programozás
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Top cat
addikt
válasz KubanitoS #141998 üzenetére
Az ilyen kérdés inkább ide passzol.
Egyszerűen szét tudod darabolni, pl. a PDFsam Portable-vel. Tud magyarul is, csak be kell állítani.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Munkám során sok olyan többoldalas PDF dokumentumot kapok, amelyeket külön oldalanként - külön fájlokként kell majd feldolgoznom.
Ekkor Adobe Reader, fájl/nyomtatás/Microsoft print to PDF és kijelölöm az oldalt.
Több tíz oldalas dokumentumnál ez nem vicces és jellemzően nem csak egy van.
Lehetne valahogy automatizálni (vagy legalább egyszerűsíteni) a folyamatot, hogy pl egy klikkel megcsinálja ezt valami program?
Értelemszerűen a "töltsd fel a netre, majd dobjuk a szétbontott pdf linkjét" netes felületű megoldások nem játszanak...
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
robber4
aktív tag
Sziasztok. kellene nekem egy SSD a gépembe 1TB-os valamilyen . Mert a mostaninál a Hard disk sentinel azt irja hogy van rajta 2 hibás szektor. Mitől mennek ezek tönkre ilyen hamar? Bármilyen SSD-t lehet vásárolni egy adott gépbe? Alaplapom tipusa egy Gigabyte b550 gaming x v2.
Előző 2-3 SSD-vel is voltak gondjaim vagy az windows vagy bios dolog e volt hogy működött ment egyszer csak volt olyan hogy kikapcsoltam a gépet majd amikor újra bekapcsoltam akkor nemtalálta a SSD-t nemtudott bebootolni.
Akkor azt csináltam,hogy BIOS-ba beléptem és a windoes boot managerre állitva elsődleges bootolási opciónak azt álittam be akkor ment.De előtt meg az volt elsődlegesnek beállitva amin maga a rendszer volt/van. Ezt mi okozhatja valakinek valami tipp ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
somasz
addikt
Sziasztok! Az egyik gépemmel érkezett egy ilyen kártya: [link] Xtium CL-MX4 frame grabber. Ahogy látom, nem egy olcsó kártya, de nem tudom kipróbálni. Van ötletetek, ki a célközönsége? Kivel tudnám kipróbáltatni?
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
senior tag
válasz BitRider #141989 üzenetére
Akkor csak a Win telepítés marad Tuti a gpu drivere akad össze valamivel, csak nem tudom hogy mivel, mikor az már újra lett rakva.
BIOS friss, nem adnak már ki hozzá gyakran, amikor megvettük felraktam rá a legutolsót.Csupingo: Pontos típusát nem tudom, de valami régebbi fajta Chieftec, nem moduláris, és már 5+ éves minimum. Nem is emlékeztem rá, de most megnéztem a képeim, ha jól látom 1 kábel megy csak a gpu-hoz és azon van a 2db 6+2 pin. Ezt majd lecsekkolom biztosra ha hazaértem. Ez mondjuk lehet így hibaforrás, de...Ha kevés a táp, akkor lekapcsol a fenébe, nem? Régebben legalábbis így volt, haveri körben jártak így anno.
Vorontsov: Igen, ismerős, én is így jártam a 13900K-mmal, amit HA-n vettem, akkor derült ki, mikor vittem delideltetni. Nem hiszem hogy az eladó rossz terméket adott volna el, plusz egyesével letesztelve a hardvereket nem dobott hibát. Sajnos se plusz tápom, se egyéb alkatrészeim nincsenek már, időközben én laptopra váltottam.
Más játékot nem igazán játszunk, de pl warzone-ba 2 kört kibírt, de ugye ez random, cs2-nél is van hogy másfél óra játék után jön elő, van hogy 20p alatt, van hogy 4-6 óra játéknál se.
A hőfokok biztosan jók, egyedül a vízhőmérséklet sok, a pumpa lehet hamarabb degradálódik, de ez benne van a pakliba. Ha jól számolom, a gép teljes terhelés alatt lehet 450-500W körül, amit egy 650W-os tápnak el kell bírnia, maximum nem a legjobb hatékonyságon használom, kicsit jobban le van terhelve, de bírnia kell(ene).
A vga-t nem fújom meg Nyálas lesz, meg amúgy sincs rajta venti ami poros lehet. Nagyjából 3 hónapos a gép, thermal grizzly került rá, nem száradt még be, memória jól van benne, hibát nem dob, kékhalál se volt még soha. -
Vorontsov
tag
válasz Zsírkrétamen #141988 üzenetére
Erről jut eszembe pcx-ék raktak össze komoly intel gépet 1-2 millióért és kérték az összeszerelést ezzel megkímélve magukat fölösleges bajlódástól ugyanis kiderült hogy a több 100 ezer forintos cpu nem jó,műsorban ki is cserélték. Javasolnék egy kapcsolatfelvételt az alkatrész eladójával és ott is érdeklődni ha kell minden alkatrésznél.Esetleg valahol egy bevizsgálást vagy másik rendszert megnézni.Nem vagyok hozzáértő csak egy felhasználó. Csak Cs2-nél csinálja?Írd le milyen géped van összetevőket.Nekem amd van 6 magos gyenge terhelés nélkül 35-40 fok terheléssel 50 körül megy gyári hűtővel 3600MHZ-en6 magos,fogyasztása változatos neki egyszerűbb játéknál 100w alatt.50körüli hőfokkal.Inteleknek hűvösebbnek gondoltam.Kompatibilitási gond is lehet vedd ki a vga fújd meg és tedd vissza memóriát is. stb.tisztítsd ki hátha elmozdult pasztázd újra a cpu-t ha régen volt.Ha tudsz alkatrészt kölcsönkérni talán azt is érdemes megnézni.Csak ennél a játéknál csinálja?
-
Csupingo
veterán
A teljesítménye alapján elégnek kéne lenni a tápnak, de ha több ágra osztott fajta, akkor talán neccesebb kicsit. Én előbb másik táppal próbálkoznék, bár ha másik gépből átrakott win, akkor második körben azt is telepítenék.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
BitRider
senior tag
Először a szoftveres hibát kéne kiszűrni: Win 10 valamelyik SSD-re friss telepítésként és friss driverekkel, ne egy másik gépből örökölt és amúgy is kérdéses Win 11-gyel teszteljetek! Mindezt egy BIOS-frissítéssel kezdeném.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Páromnak építettünk egy gépet, itt HA-n bevásároltam az alábbi alkatrészeket: I5 8500, 16gb ram, Chieftec 650W. Ehhez hozzáraktam a 1080ti-om ami megmaradt és 2db ssd-m, amiből az egyik m.2-es ezen rajta is volt az én win 11-em, és egy bontatlan satás ssd-t.
Mivel a gpu-n egy vízhűtő blokk volt, ezért vizeztem az egész gépet, ami ugyan kicsit alul is lett méretezve, de a házba nem volt több lehetőség. Maga a proci hőfok nem rossz, terhelés alatt max 65 fok, a gpu kicsit több, 50-60 fok között, a hotspot viszont eléri a 80 fokot is. Még ez sem vészes szerintem, léggel is kb ilyen értéteket hoz. Ami egyedül sok az a vízhőfok, az 40-47 fok körül van. (Ezt azért írtam le, mert egyébként ez is egy potenciális hibaforrás)
A hiba jelensége, hogy ha játszunk a cs2-vel, akkor random elmegy a kép a monitorról.
A játékban bentmarad, discordon hallom, tehát csak képet nem ad.
Amikre gondoltam már: kevés a táp (bár egyébként papírforma szerint nem, de én mondjuk jóval nagyobb táppal hajtottam a régi konfigomba) vagy túl magasak a hőfokok. Ezeket elvetettem, mert akkor újraindulna a gép, de nem indul újra (vagy legalábbis tegnap nem, ezt direkt néztük).
Eseménynaplót néztük, kernel-power critical-t ír.
Amiket még megcsináltam: cpu teszt (aida-cinebench), gpu teszt (timespy, több kör, cinebench gpu kör), memtest (és aida memtest). Ezek alapján a hardver hibát kizártam és a túlmelegedést is, mert akkor dobott volna hibát valahol. Nvidia driver mindig frissen tartva, de a gép összeépítésétől kezdve van ez a hiba, azóta meg vagy 4 driver frissítés is jött már, mindegyik után volt ez a hiba. 2 napja volt DDU is (bár miután beraktuk az ssd-m a win11-el akkor minden drivert leszedtünk és felraktuk az újakat), utána egy napig nem produkált hibát pedig több órát játszottunk, de tegnap már az első meccs felénél előjött, mentünk még 3 kört és legalább 5x kellett újraindítani a gépet.
Ami még fontos lehet, hogy a gpu drivert gombkombinációkkal sem engedi újraindítani, konkrétan az eseménynaplóban driver leállást nem jegyez fel. Maga a gpu biztos nem hibás, évekig használtam a gépemben gond nélkül, nálam soha nem volt vele gond.
Mi lehet a gond? Végső esélyként újra rakom a wint (ami egyébként viszonylag friss, fél éves, nincs telerakva mindennel) és akkor már a 10-et inkább, de ezt ha lehet szeretném megúszni. -
Doky586
nagyúr
válasz maxxenergie #141983 üzenetére
Memtest86 -
BitRider
senior tag
válasz maxxenergie #141983 üzenetére
Valóban vírus illetve újratelepítés-gyanús. Memóriatesztert addig is tudsz futtatni, bootolható eszköz: MemTest86
Már ha van másik gép, amin ki tudod írni... Letöltöd a free változatot, fogsz egy pendrive-ot és a ZIP fájlban lévő ImageUSB progival kiírod rá az IMG fájlt. Bebootolsz róla és hagyod lefutni a 4 ciklust. Ha nem dob hibát, akkor nem a memóriákkal lesz gond.
Ha ezzel megvagy, ugyanazzal a progival helyre is tudod állíttatni a pendrive-ot a Reformat opcióval.
[ Szerkesztve ]
-
maxxenergie
senior tag
válasz Pyttawrx #141981 üzenetére
Közben ismerős kinyította a gépet minden kábelt átigazgatott /le-vissza húzott/ eltűnt ez a hibaüzi de....
Betölt a WIN11 de utána egyből egy valamit megnyit Weboldal / Program tök mind1 és utána egyből fagy a gép.../Csak bekapcs gomb hosszas nyom leállítás/ újra ugyanez.... megy ... vagyis semmi nem megy...
Megpróbál egy WIN újrarakást ha nem akkor jöhet a hiba keresése ... Memória vagy mi lehet...
[ Szerkesztve ]
◄ TELEFON PRIVÁT ÜZENETBEN ► Duna Pláza(XIII.ker) ◄
-
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy videó narrációra. Rengeteg AI Text to Speech oldal van, könnyű eltévedni köztük. Van ezekkel kapcsolatban tapasztalatotok? Szerintetek melyik a legreálisabb, esetlen legjobb áron dolgozó, ingyenes stb? Előre is köszönöm a válaszokat!
XBOX ID: GoTReX #4839
-
HARDVERAPRÓD
válasz maxxenergie #141979 üzenetére
De le is írja hogy mivel van gondja
-
Top cat
addikt
válasz maxxenergie #141977 üzenetére
Ez a "most betölt de semmit nem enged meg nyitni.", vajon mit jelent?
-
maxxenergie
senior tag
válasz mezis #141978 üzenetére
Nem tudom ismerős gépe ... de mondom neki ezeket kivéve Csavarhúzós indítást tanácsolom neki első körben.
Elemet nem tudom nyilván de ha bios beállítások dátum stb megvan akkor jónak kell lennie nem ?
Köszi a tippeket meglátjuk közben DELL oldalán ezt találtam ....
-
mezis
félisten
válasz maxxenergie #141977 üzenetére
Üdv.!
Az On/Off (Pwr) kapcsoló az utóbbi időben nem volt bizonytalan? (Húzd le, próbáld csavarhúzóval indítani.)
Alaplapi elem rendben?
Teljes áramtalanítás volt?mezis
-
maxxenergie
senior tag
Sziasztok!
Ezzel a boot hibával találkozott már vki Dell Inspiron 3470 SFF gép mi lehet vajon vagy ha nem jó helyen vagyok hol lehetne megkédezni :
"Ezt irja ki a gép már régota, de eddig tovább lépett és ment, most betölt de semmit nem enged meg nyitni."
Köszi a tippeket előre is !
[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
válasz Lordi88 #141971 üzenetére
Az elállási lehetőséget minek találták ki, ha nem az ilyen esetekre?
Remélhetőleg nem szedtétek le a garanciát igazoló matricát, ha tettek rá ilyet.
Átnéztem az eMagot, ezek nagyon dúrva konfigok, nem sok helyen lehet ilyen gépeket kapni[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
kenwood
veterán
válasz Lordi88 #141969 üzenetére
2 molex evileg ok, bar nem szivesen kotok meg gtx 1050-et sem olyan tapra,amin nincs 6 pin. Sata mindenkepp felejtos, abbol ketto sincs annyira hitelesitve,mint egy 6 pin vga. Anno banyaszidokben sokan egettek el igy a sata kabeleket, pedig mining alatt alig dolgozik a gpu, toredeket fogyasztja a kartya,mint gaming alatt.
Tapon mindig megy a fillerbaszas, mert nem ad plusz fpst.Aztan amikor eleg a vga,vagy az alaplap, akkor rohan az adott topicba szidni az MB/GPU gyartojat a joember
[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
HARDVERAPRÓD
válasz Aryes #141970 üzenetére
Nem nem az utód tudtommal. Még mikor boltba dolgoztam szervizesként, akkor ezt tettem sok gépbe, ahol nem szántak sokat tápra. Sl-500A (Sinan?) vagy mi volt. Noname, de stabil volt és az kis vacak akygatól és társaitól jobb jóval. Mióta eljöttem onnan nem is használtam.
-
Lordi88
csendes tag
válasz mrzed #141972 üzenetére
Igen, tipikus...csak azt nem értem, hogy ha minden kis apróságra megkérnek, pl. egy TeamViewer vagy Zoom feltelepítésére, akkor egy gép kiválasztására miért nem...ráadásul azért az árért amit kifizettek, kaptak egy GPU nélküli alap konfigot ami nem is egy mai vas, holott itt aprón már GPU-val együtt olcsóbb és jobb konfigot kaptak volna.
Na sebaj, köszönöm a segítséget!
-
Lordi88
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Ismerősöm ahelyett hogy megkérdezett volna, egy csodás Inter-Tech SL-500C tápegységgel rendelkező előre összeállított "Gamer" gépet vásárolt GPU nélkül. Most vettem neki egy MSI GTX1050 Gaming kártyát, viszont a tápon nincs 6 Pines csatlakozó...2 Sata és 2 Molex csati van, viszont a 2 Sata már foglalt...esetleg egy [ilyen] átalakítóval tudna működni a dolog?
(A kártya pontos típusa MSI GeForce GTX 1050 2GB GDDR5 128bit (GTX 1050 GAMING X 2G)
Előre is köszönöm válaszaitokat.
-
veterán
válasz Marci112233 #141958 üzenetére
Szerencsére másodjára már nem volt semmi gond.
BitRider
Köszönöm! Ha egyik gépből átrakom a másikba x év után, akkor mondjuk az érintkezőket érdemes lehet egy kis izopropillal átitatott ronggyal áttörölni vagy több kárt okozna mint jót? Prociról a pasztát szépen le tudom vele szedni, de közvetlenül érintkezőkre soha semmire se kentem.Pyttawrx
Igen biztosra veszem hogy én hibám volt. Te szoktad valamivel takarítani az érintkezőket? Procipaszta eltávolítására van itthon izopropil alkohol, esetleg az?Csupingo
Ez elindult elsőre azonnal, képet viszont sehol semmi se adott. De szerencsére egy újra ki be rakás megoldotta.Köszönöm a tanácsotokat!
iPhone 16 Pro Max
-
BitRider
senior tag
válasz Marci112233 #141964 üzenetére
Jó, de itt meg arról volt szó, hogy másodjára mentek, így a BIOS nem lehetett. Ettől függetlenül én is frissíteném, ha lehet.
-
HARDVERAPRÓD
válasz Marci112233 #141964 üzenetére
Annak a nincs köze ahhoz, inkább típus már akkor mint a mérete miatt.
-
Marci112233
addikt
válasz BitRider #141959 üzenetére
Igaz nem mostanában volt, de haver járt úgy mint az említett példa hogy RAM-ot cserélt de nagyobb méretre és a BIOS-t resetelnie kellett mert nem vette be az új RAM-okat, de utána már probléma nélkül.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Csupingo
veterán
válasz jozsi252 #141957 üzenetére
Főleg amd topikokban írták a tulajok, hogy új gép összerakásakor valakinél akár közel 1 percet is várni kellett, míg elindult a gép, annyit gondolkodott. Talán előfordulhat ilyen memória cserénél is.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
blondesigner
lelkes újonc
Sziasztok!
Van egy Z590-A Pro alaplapom, benne egy M.2-es 1TB-os SSD amin Win 10 van. Szeretnék az alaplapba tenni egy új, 500-as M.2-es SSD-t még, és rá egy friss, különálló Win 10-et installálni.
Gond nélkül tudok a PC bekapcsolása után választani (funkciógombbal), hogy melyik SSD-ről (melyik Win 10-zel) szeretném indítani a gépet? Tehát így, vagy az "500-as Win 10-et", vagy az 1TB-os SSD-s Win 10-et tölti be a gép? Nem szükséges számomra "magától induló" boot-menü, az is elég, ha induláskor kiválasztom valamelyik funkciógombbal, hogy melyik meghajtóról induljak.
Illetve nem zavarodik össze semmi a régi (1TB-os) SSD-n lévő Win 10-zel, ha most belarakom az 500-as M.2-es SSD-t és elkezedek installálni rá egy új Windowst? Vagy az új Win 10 installálása előtt vegyem ki ideiglenesen a régi SSD-t a biztonság kedvéért? Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz jozsi252 #141957 üzenetére
Az hogy bekattant az nem egyenlő azzal, hogy a helyén van rendesen. Ez előfordulhat simán. A jelenség: “user hiba”. 😂 Ne vedd magadra, szerintem sokan jártunk így.
A másik ok pedig: ahogy BitRider is utalt rá, nem elég csak cserélni, egy takarítás is kellhet a megfelelő kontakt elérése érdekében. -
HARDVERAPRÓD
Dehogy. Ezen miért?
-
BitRider
senior tag
Milyen dolgon?..
jozsi252: Szimpla kontakthiba, amit másodjára orvosoltál. Hiába kattan be a helyére, ha már valamennyire poros / zsíros az érintkező felület.
[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
Sziasztok
Az egyik gépben itthon Asus TUF Gaming B760 Plus Wifi D4 alaplap van 13600K procival illetve RTX2070-es kártyával, valamint 2x8GB Corsair Vengeance 3600MHz-es ramokkal. Ezekeket a ramokat kicseréltem Corsair Vengeance 3200MHz-es 2x16GB-os ramokra.
Indítom a gépet és meg se mukkan, sem a monitor sem pedig a TV nem ad képet. Többször újraindítottam de semmi. Jó akkor ramok ki majd ramok be újra, és azóta hibátlan. Pedig bekattantak a slotba rendesen a ramok, és elsőre mégsem akart elindulni.
Azért furcsállom mert amelyik gépbe először bele voltak rakva ezek a ramok, ott is ugyanez a jelenség volt, ki kellett szedni majd újra be és évekig hibátlanul ment.Szerintetek ezt a jelenséget mi okozhatja?
Köszönöm!
iPhone 16 Pro Max
-
onkelz
aktív tag
válasz Armagedown #141953 üzenetére
Win10
-
kenwood
veterán
válasz BitRider #141950 üzenetére
Bios reset, es frissites megvolt. CSM-et meg nem neztem.
Windows sajat tooljaval csinaltam pendriveot, arrol ment fel a win 10.
Memoriat meg nem probaltam kivenni.
Viszonylag nehezen ette meg. Miutan beraktam sipolt. Az ujak meg egyutt 2x4-ben is sipoltak elsore. Fel kellett cserelnem a ket ujat, ugy beindult 2x4, aztan bement melle a ket regi,es azota megy a 4x4.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
BitRider
senior tag
válasz kenwood #141949 üzenetére
Ha kiveszel 2 memóriamodult, akkor változik valami? Ugye a 4 nem túl ideális. Kétszer annyira terheli az alaplap ezen áramkörét és mérhetetlenül több a kompatibilitási gond vele, mint 2 modul esetén.
A BIOS részen secure boot be, TPM be, CSM ki, fast boot ki és akkor mennie kellene a rendes EFI-s telepítőnek GPT alapon. Hogyan került az SSD-re a rendszer, mivel írtad a pendrive-ot stb?
Illetve még a BIOS frissítés maradt, amire valszeg szükség lesz, annál a HP-nál talán lehet közvetlen a BIOS-ból is updatelelni.
[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
Havernak vettem egy Hp 800 G2 gepet. Az 500-as hddt , es a 2x4 ramot ssdre, es 4x4-re bovitettem. Minden fasza lenne, de minden bekapcsolaskor megjelenik egy Hp logo, es kb. 2-4 percig kell nezni, mire elojon a pottyokbol allo forgo kor, ami win 10 indulasat jelzi. Tpm es secureboot reszen kattintgattam a biosban, de nem valtozott. Mi lehet a gond?
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Sabika
tag
Rendben!Küldöm is vissza.Köszönöm a megerősítést.
Sabján László
-
BitRider
senior tag
válasz Sabika #141945 üzenetére
Mármint milyet próbáltunk? Nem összeillő alkatrészeket összenyomorítani? Ez nem releváns, illetve a cél az, hogy ezt elkerüljük.
Teljesen értelmetlen kipróbálni, ha nem elég a ház hozzá. És igen, sajnos ez egy olyan alkatrész, ahol könnyen nyomot hagyhatsz a felületen és abba már beleköthetnek (pláne, ha még a hőcső telejét is elhajlítod a ház oldalával). Meg eleve a legtöbbön van gyári kenés, amit ilyen módon eltüntetsz róla.
[ Szerkesztve ]
-
Sabika
tag
Sziasztok,
Adott egy processzor hűtő amit most vettem. Zalman cnp20x ami 165mm magas.
A Zalman házam 160mm maximum magasságot ír. Sajnos itthon vettem észre hogy rosszat rendeltem. 5mm a difi.Nem hiszem el hogy nem fér be az 5mm miatt. Kipróbáljam ne próbáljam? A bolt mondta hogy visszaveszik. De ha meg kipróbálom értékcsökkentett lesz. Valaki próbált már ilyet?Sabján László
-
onkelz
aktív tag
Megnéztem a kábelt, a Sony lejátszóhoz kapott usb kábel, gondolom nem csak töltésre való.Total Commander felismeri U1 driveként, One Commander továbbra sem.
Device Managerben a Walkman ott szerepel, viszont Other Device alatt van egy felkiáltójeles item, elképzelhető, hogy az Sd kártya? -
BitRider
senior tag
[ Outlook vs hálózat ]
Hogy lehet, hogy wifiről (Telekom optikai + Ubiquiti AP) nem megy a levelek ellenőrzése (domain-hez kapcsolódó IMAP), egy mobil hotspotról megosztott wifiről meg igen? Váltsak DNS-t mondjuk a Google-ösre, hátha úgy jobb lesz?
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz onkelz #141941 üzenetére
Ha netán kéne valami, ezeket az Axagon kábeleket javaslom, kipróbált darabok és mindegyik adatkábel is. Van rövid, hosszú, csavart, 60W-os, 240W-os, mindenféle.
[ Szerkesztve ]
-
onkelz
aktív tag
Van sejtésetek, hogy ez mitôl lehet?
Win10-es laptopra csatlakoztatok androidos eszkôzt benne sdxc kártyával (exfat), win ismeri az eszkôzt, ellenben egyik file kezelô sem látja drivekén.Se Total Commander, se a Free se a One Commander.
-
inf3rno
nagyúr
Emlékszik valaki melyik telefonnál voltak kis fizikai kapcsolók, amikkel ki lehetett nyomni a wifit, gpst, stb.? Úgy emlékszem olyan 200k körül futott egy olyan készülék pár éve.
szerk:
Ja meg is van, csak valamiért pineapple jutott eszembe pine helyett. [link] és 200 USD, nem 200k. Lehet veszek egyet játszani vele.[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
kenwood
veterán
-
kenwood
veterán
válasz kenwood #141926 üzenetére
Meg annyit fuznek a kerdeshez, hogy pc-n,bongeszobol nezem a netflixet, igy akar egy proxy is eleg lenne. Csak ez ugye a provider szempontjabol sok vizet nem zavar,mert az adatnak azon is at kell mennie, ahogy vpn-en.
-
kenwood
veterán
Vpn-es Netflix tapasztalata van valakinek ?
Ket kerdesem lenne :
- A meglevo, evek ota magyar IP-vel hasznalt accounton azonnal megjelennek a csak az adott orszagban elerheto videok is, amint egy ottani IP-vel megyek ?
- Van olyan vpn szolgaltato, aki emberi aron tudja biztositani a viszonylag nagy adatforgalmat generalo streaminget homokorazas, es egyeb kellemetlensegek nelkul ?Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
BitRider
senior tag
válasz forras2 #141923 üzenetére
uBlock Origin mondjuk, ez az első lépés bármelyik böngészőnél, nem az Adblock. Illetve minden böngésző képes a felugrók blokkolására még akkor is, ha nem kapcsolod be a beépített adblocker-t (pl. Opera). De nem is kell bekapcsolni, hiszen erre a célra van a minden szempontból jobb uBlock. Régóta az a standard a reklámblokkolók közt.
[ Szerkesztve ]
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Milyen alternatívák vannak böngészőhőz felugró ablakok ellen?
Adblock fel van telepítve, de mivel nem fizetek elő, így konkrétan nem csinál semmit.
Van erre még ingyenes program, vagy muszáj fizetni már? -
rwin5
őstag
üdv!
Már korábban érdeklődtem [link] ezzel a kérdéssel kapcsolatban, kaptam is választ, hogy jó lehet nekem egy ilyen toldó eszköz.
Most jutottam el oda a vásárláshoz, mert több dolgot is kell rendelnem az Alzáról, és akkor vele együtt ezt is rendelnék.
Ezt néztem ki végül.A szobában a vezeték pedig ez
Tudnátok segíteni, hogy ezek így kompatibilisek-e? Cat 5vs6? Totál nem értek hozzá, nézzétek el. Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
onkelz
aktív tag
Sziasztok
Ha csatlakoztatok a géphez (win10) egy androidos eszkōzt amiben van egy SD kártya is, total commander(11.00) alatt nem új driveként jelenik meg, hanem elōszōr u1 nevü meghajtó lesz majd másoláskor felugrik egy windows explorer ablak és abban látom, hogy dolgozik.Nem lehet valahogy beállitani, hogy úgy kezelje mint egy HDD vagy pendriveot?
-
Cs1csó
félisten
válasz Marci112233 #141917 üzenetére
Még azt sem mondhatjuk, hogy pl. legyen 40k HUF ventilátorok nélkül mert ugye ventilátorokon spórolnak ezek szerint tehát azok amiket beletesznek darabonként talán ha 1-2k HUF-ot érnek. Ahogy olvasom 3db ventilátor van benne gyárilag tehát ventilátor nélkül kb. 55k HUF lehetne.
(abból kijön 1db FÉL Noctua)[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
válasz Cs1csó #141915 üzenetére
Én is így vagyok vele. Bíztam benne hogy a vélemények nem lesznek igazak, de végül az lett. Bár maga a ház egyébként tényleg jó. Könnyű szerelni benne mindent, ha kell elég halk, de levéve az előlapot és fedlapot már elég jól szellőzik is.
Az előd CM60III házamba alapból elég jó és halk ventilátorok voltak pedig az anno csak 30-ba került.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Cs1csó
félisten
válasz Marci112233 #141914 üzenetére
Szomorú hogy 60 ezer forintért már nem képesek jó ventilátorokat beletenni, itt tartunk...
-
Marci112233
addikt
válasz Cs1csó #141913 üzenetére
+1
Mondjuk én 140-est cseréltem 140-sre és így is halkabb lett a gépem, sőt hűvösebb is. Igaz kicsit borsos lehet az ára a 3 Noctua ventinek sokak számára, de aki megteheti az nem nyúl vele mellé az biztos. Így azért az is igaz nem mindegy milyen gyártó és fajta az adott ventilátor.
Teljesen így sem lett hangtalan a gépem, de jóval halkabb lett főleg üresjárat mellett. Nem véletlen hozták fel máshol is negatívként a P600S háznál a gyári ventiket, de szinte semmi más negatívot nem olvastam róla vétele előtt.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok
Van egy Asus Tuf Gaming B760 Plus alaplap amibe egy nvme ssd került. A használatiba van egy ilyen bekezdés amiről a képet bevágtam ide.
Elvileg ezt a gumi lapot miért kell berakni oda ahova a kép mutatja? A csavarra felfekszik az ssd másik vége, majd amikor elfordítom a rögzítőt akkor stabilan tartja.
Amiatt kellhet esetleg ha van plusz hűtőborda akkor középen tartsa valami az ssd-t?
Köszönöm!
iPhone 16 Pro Max
-
Vorontsov
tag
válasz Marci112233 #141906 üzenetére
Szia a ventik hangját én se szeretem nekem arctic f12 van benne halk és hűvös, pwm szabályzós és rá van kötve a ház összes ventilátorára.
Én az enyémbe vásárlást követően cseréltem ami gari vesztéssel jár,de viszont nincsen hangja neki.
A 14Cm-es ventiket jobban szeretem mert úgy gondolom jobban hűtenek és halkabbak.
A világítós ventiket lekapcsolva 35-40 fok van bent-terhelés nélkül.
Hubról,elosztóról megy az összes ventilátor.Elöl volt 2db 14 cm-es venti a házamban,fenti maradt elől és az alsót beragasztottam ragasztó pisztollyal a kártya elé így a chipsettre is fúj a ramra-procira is.Ezt a ragasztót folt és sérülés mentesen le lehet szedni,jobb mint a csavarok és tudod pozicionálni ahogyan szeretnéd.
Itt ezzel a módszerrel is jobban hűt pár fokkal.
A jobb házakban sin van amin te szabályzod a venti magasságát és ott csavarod be ahol szeretnéd.Valamelyikbe forgótengelyes venti elhelyezés van,itt szintén te állítod be az irányt.Nekem csatlakozós volt amit beragasztottak,amit kivágtam belőle.Simán van 8 éves a táp FSP Raider 650-es.
Nekem így lett megoldva, de ha akarsz új tápot is vehetsz.üdv.
[link] -
Marci112233
addikt
Belenéztem és ugyan nem forrasztott a venti hanem csatlakozós, így lehetne cserélni külön, de mint írod is megdolgozta már az árát. Viszont csak jövőre lépem meg, hacsak be nem krepál előtte, ugyanis a házat is nemrég vettem így most a táp nem fér bele momentán.(Bíztam benne hogy jó lesz még évekig, tekintve hogy nem noname tápról van szó.)
-
Ispy
veterán
válasz Marci112233 #141906 üzenetére
Én új tápot vennék, megdolgozta az árát...
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Röviden, a P600s házam elejében lévő 3 RGB-s ventilátort tegnap kicseréltem 3 darab Noctua NF-A14 PWM-re. Oka az volt hogy agyári ventik hangosak voltak benne. Sikerült is halkítani a gépet vele ezt előre tudtam, sőt a hőmérsékletek is javultak pár fokot.
No de hogy elhalkult szinte a gép, meghallottam hogy ha terhelem a gépet akkor a táp ventije zakatol. Üresjáraton nincs hangja, de szerintem azért mert ugye bizonyos terhelésig amúgy is passzív táp, és szerintem azért sem hallom mert nem is forog ha nem terhelem a gépet. 135-ös venti van benne ha ól néztem ami bonyolítja is picit a dolgot, ráadás azt még nem néztem hogy csatlakozóval van bekötve vagy forrasztva.
Na most mivel 2016.08.30.-án vettem érdemes ventit cserélni bene, ha igen ki mit ajánlana, vagy inkább új tápban gondolkodjak? Gépem az aláírásban egyébként.
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz gordonfreemN #141903 üzenetére
Minden splitter ilyen. Az összes kimenetén ugyan az a kép van.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Létezik olyan HDMI splitter, ami egy bemeneti jelet egyszerre jelenít e
meg két kimeneten?
Köszi előre is!¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
tylerddd
veterán
Üdv! Hogy állíthatom be az OBS-t, ha azt szeretném, hogy egy konkrét Chrome ablakot vegyen csak és én egyébként másik tab-on dolgozhassak a Chrome-mal?! Köszönöm!
Csak egészség legyen, meg térerő!
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest