- DIGI kábel TV
- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- PR-Telecom
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- OpenWRT topic
- YouTube
Új hozzászólás Aktív témák
-
rlazol
veterán
válasz Lotusomega #75 üzenetére
el kell h keserítselek, szvsz nem kapható ilyen kiegészítő és barkácsmegoldásnak is csak vmi házit tudok elképoezklni, de abban meg nem bíznék, kivéve ha kifúrod a házad - viszont a afene se tudja h mit fúrsz vele még át. Esetleg a vízálló tokot nézd meg, a neten lévő képeken nem egyértelmű, de talán azokon két pont van. viszont annyiba kerül, mint egy új gép...
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
inkább itt kérdezd meg:
[link]
Egy fotósnak bármilyen kompakt gép komoly visszalépés egy cserélhető obishoz képest. Képminőségben talán nem lesz zavaró, de a FlyByWie zoom és fókusz igen, h a többit ne is emélítsem.
A fent linkelt topicban jó alaposan ki van vesézve a gép és a konkurendsei is.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
-
rlazol
veterán
azért csak nem... Nekem is túzott óvatosságnak tűnik, de pont az olyan utasításokra kell szvsz figyelni, amit kevésbé értünk. Aminek tudjuk az okát, azt felülbírálhatjuk, de aminek nem, azt milyen alapon?
Vagy Te tudod az okát? Mert érdekelne...
[Szerkesztve]Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
lehet bőven - filmes géppel...
a kompakt digitális gépek érzékelője valóban károsodhat, ha tartósan direkt nap éri. Magyarul: ne fordítsd a géped direkt a napba. Fényes nappal úgysincs értelme Napot fotózni. Ez nem azt jelenti h nem lehet rajta egy képen a nap, de nem zoomolj direkten bele. Naplemente nem gáz, ott már ''erejét vesztette'' van is külön naplemente funkció.
Tükörrefelses digitális géppel persze más a helyzet, ott se fotótt direkt napot, de mivel csak az expó idejére ''látja'' az érzékelő, ezért kevésbé veszélyes rá.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
válasz Kalandor #163 üzenetére
én a fotex2000.hu-n szoktam, és nagyon meg vagyok velük elégedve. Ezt sajna nem ismerem, de ott van tőle nem messze a Lurdy ház, ott is van online szervíz, olcsó és jó minőség, tőlem messze vannak, azért nem használom.
-
rlazol
veterán
erre nem lehet válaszolni, gépektől függ.
A 6 MP-es gép mindig 6 MP-es képet készít, csak lebutítja neked 4MP-re szoftveresen.
Amiért nem lehet válaszolni: innentől kezdve a kép minősége - színek, kontraszt, zaj stb még azonos gyártó esetén is függ: Optika, CCD (méret, típus), szoftver stb.
Ráadásul h kinek mi a szebb az egyedi ízlés dolga.
szerk.: Retro11 - de tegyük hozzá hogy ha a nagyobb felb.hoz pl egy nagyobb érzékelő is társul, akkor megint msá a leányzó fekvése. A nagyobb felb-hoz más, (vsz fejlettebb) optika is fog jönni. Nem, ilyet nem lehet kijelenteni, h melyik szebb. Körülményektől és gépektől függ. Pl vess össze egy 6Mp-es Canon 4Mp-s képet egy 4 Mp-s Trusttal...
[Szerkesztve]Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
-
rlazol
veterán
ha nagy szerencséd va, akkor vmi mechanikai akadály (por miatt beszorult fogaskerék) vagy kontakthiba , ha kevésbé, akkor a szervomotor szállt el, ha igazán peched van, az elektronika. Akárhogy is, szakszervíz.
És készüljetek fel lelkileg h olcsóbb lesz egy új gépet venni.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
a vörösszem effektus kiküszöbölésének alapja a szem-optika tengely ill. a szem-vaku tengely által bezárandó minél nagyobb szög. Ezt lehet támogatni a vaku villogtatásával meg segédfénnyel, de (különösen világos szemű egyéneknél) döntően igaz, h ha a vaku nincs elég magasan akkor nem elég.
Hogy mit tudsz csinálni vele?
hozd közelebb az alanyt
az alany nézzen vmi közeli erős fényforrásba, h beszűköljön a pupillája
de a legegyszerűbb szerintem ha nem törődsz vele, hanem PS-ben vagy egyéb progiban digitálisan kiveszed.
szintén angol, de a www.dpreview-n is nagyon jó magyarázatok vannak. AMúgy meg inkább javasolnék egy szimpatikus hagyományos könyvet.
-
rlazol
veterán
vsz nincs megoldás. Erre akkor kellett voolna gondolnod, amikor megvetted a gépet. Egyetlen esélyed, h a NETen találsz vmi home-made progit, ami megoldja, egyes gépek alá mintha lenne, de ebbe se vagyok biztos.
-
rlazol
veterán
én külhonból, hozattam be a gépem Ebayen keresztül lassan három éve.
És lekopogom, de nagyon jól jártam...
minőség: elvileg ua, de a rossz nyelvek szerint az USA-ba induló szériákat szereli össze a ''jobb'' csapat, ott szigorúbb a minőségellenőrzés stb. - ez bizonyára csak pletyka, de ki tudja?
ár - USA, HongKong, Japán + Ebay és fogsz olyat találni, h megérje. Én mindenestül (ár+vám+szállítás+biztosítás+transzferdíj) 285ezret fizettem egy olyan csomagért, ami ithon akkor 430-ba biztos benne lett volna. A vakut januárban 43-ért hozattam be, itthon 60-t kellett volna érte fizetnem a legolcsóbb helyen. Persze a kollégák bizonyára tudnak ellenárakat felvonultatni, de a lényeg, h aki keres, talál. Hangsúly még1x: teljes ár=(alapár+vám)*adó + szállítás + biztosítás + pénztranszfer díj. Hogy ezek közül melyiket és hogy tudod megkerülni vagy csökkenteni és ez miért jó vagy nem jó, azt az e-bay topicban megtalálod.
átverés - az ebay-en ha okosan csinálod nem fognak átverni. Van itt is ebay-es topic, olvasgasd végig figyelmesen, tedd ugyanazt az ebay leírásával és FAQ-jával és csak okosan és higgadtan, akkor nem lehet baj.
garancia - rázós kérdés, erősen típustól függ. Pl. a Minolta 1 éves nemzetközi gariját csak az erre hivatott központi szakszervízben tudtam volna érvényesíteni (Bécs, München, Madrid, London... sajna ilyen Pesten nincs), más cégeknél (Fuji) kapsz egy termékszámot, amit neten regisztrálhatsz és azon keresztül bárhonnan intézheted. De mindenképp egyszerűbb és megbízhatóbb a kisker/nagyker gari itthon.
-
rlazol
veterán
Minolta A1: gép fehérre ráirányít, manualis WB beállító gomb megnyom, kiválaszt h melyik egyedi memóriába tegye és kész...
A fehér az MIINDIG fehér... Hiába kavar a közmondás az esti tehénnel. Nálam mindig van egy fehér papír, az az alap. Arra kell figyelni, h a fehérpapírra kb ugyanolyan fények essenek, mint az alanyra.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
nem vagyok magamban biztos... És lehet h hülyeséget írok és felületesen kerestem... Ez esetben elnézést...
De az egyetlen, amit én találtam és kb illik a képbe az a Panasonic RX11 VHS-C kamkorder. Őróla beszélünk?
[link]
Ha nem, kérlek adj nekem egy pontos géptípust!
Ha igen: akkor el kell h keserítselek, ez egy analóg kamera, amit a büdös életben nem fogsz a számítógépeddel képátvitel céljából digitális porton keresztül összekötni. A rendelkezésedre álló soros kábelről nem tudok biztosat, igaz nagyon utána se néztem, de szerintem az egy kontroll-kábel, vagyis azt teszi lehetővé, h a számítógépről vezéreld a kamerát. Ahogy már előttem is szólottak volt, ennek az adatátviteli sebssége nem elegendő ahhoz h filmhez használd. És a soros portra dugott eszközt valóban nem ismeri fel a Windows. Semmilyet.
Ha erről a kameráról szeretnél képet a számítógépedre, akkor az AD konverter közbeiktatásával lehetséges, tehát a kamera analóg kimenetét (pl.: RC kábellel) közvetlenül összekötöd egy TV-tunerrel vagy, ha ilyen kimenet nincs, akkor a kazettát lejátszó magnót pl egy antenna kábellel a TV-tunerhez vagy más digitalizál kártyához.
ésmég egyszer röstelkedés, h netán nem ez lenne a kérdéses masina.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
60-70 kb???
semmit. Túl kicsik ahhoz h érdemben bele lehessen nyúlni. Ha mindez nagy felbontás mellé párosul akkor meg a jpeg tömörítés tette tönkre. Kell kérni a fotóstól eredeti méretű, tömöítetlen vagy kevéssé tömörített képeket. Persze ilyet nem fog adni...
Photoshoppal lehet szórakozni, de szvsz nincs értelme.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
válasz werttzui #820 üzenetére
hülyén hangzik, de működik: Ha elég hosszú a záridő (min 7 mp) akko a kérdéses képletet kitakarod az ujjad bögyével 2 mp-ig... És lőn. A hosszú exp. miatt az ujjadból semmi se fog látszani. Optikai keresővel szerelt gép kell hozzá és célszerű úgy megkomponálni a képet, h a kiégős (nem beégős, tudtommal az a fekete) a többi bántása nélkül ki tudd takarni.
-
rlazol
veterán
memóriakártyaolvasóból minden szempontból jobb: [link]
szerk.: amit linkeltél elemet, persze a 2500 -as jobb, és megér plussz párszáz forintot. De szerintem érdemes akár sokkal többet is rákölteni egy márkás akura, mert amit linkeltél, az nekem nagyon noname.
-
-
rlazol
veterán
válasz biggamer #885 üzenetére
vamossi: MSI nekem nem tűnik gagyinak. nekem a linkelthez hasonló műanyag HAMA-m van és baromi jól megy, most néztem meg egy haveromnak az olvasóját, olyasmi a Trust, amit Te is linkeltél, műanyag és semmi gondja vele. A lényeg h Te bízni tudjál benne, szerintem márkának az MSI a leginkább márkás, de párezer ft-os cuccokról lévén szó, vsz ua a kínai alap. Árban nagy különbségek nincsenek, tudásban sem - mégha az egyik 52in1 akkor is, mert nincs rá szükség. A kommersz formátumokat (CF, CFII, MemoryStick, SD, xD) mindegyik tudja és csók. Vedd, amelyik neked tetszik, meg leszel vele elégedve.
biggamer : szerintem ez baromság. Nem tudom elképzelni, mire gondolhatott az értékelő. Bedugod, megtalálja, onnantól kezdve mennie kell - szerintem. De nem ismerem azt a típust. Szvsz az illető vmit nagyon ellamerkedett pl 1.0-s USB-re rakta agy ilyesmi.
csapos2: típustól függ. Normál típus esetén semmi, max 1/3 EV.
-
rlazol
veterán
ránéztem a linkre, ott a FAQ, aszerint az elemek töltetlenek, vagyis fel kell őket tölteni fullra. Mint egy normál töltés. Ha van lemerítő funkció akkor azzal, ha nincs akkor másmódon azért győzödj meg arról h teljesen ki vannak-e szíva, ha igen egy sima töltés - nemtudom, mennyi idő, gondolom majd jelzi, ha fel van töltve.
csapos2 - amit írtam, az UV szűrőkre írtam, nem az infrára. De a legutóbbi hsz-ed alapján nemigazán értem mit akarsz. Ha leírnád, lehet h hatékonyabban tudnánk segíteni.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
-
rlazol
veterán
válasz Fryskitt #900 üzenetére
e-bay.
ott megrendeled és kész. Ott (nem vagyok naprakész) 10-15 k-ért hazahozzák és még így sokkal-sokkal jobban jársz. Olyan 50k feletti költéseknél már megérivan külön ebay topic, nézz körül ott.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
válasz kapcs-ford #1289 üzenetére
Hydra SR-nek tök igaza van, hagyd a maximumon... amúgymeg:
a nyomdai minőség= 300 dpi, de a fotónyomtatáshoz elég a 150 dpi.
150 dpi= 150 pixel/2,54 cm vagyis 59,05 pixel/cm. az A4-es papír 29*21 cm széles vagyis 150 dpi-n nagyjából 1712*1240 pixel vagyis kb 2,12 Megapixel... Ha igazán a tökéletest akarod, akkor 300 dpi vagyis kicsit több, mint 4 Mp...
Maradj a 7Mp-en és még nagyobb nyomatokat is nyugodtan csinálhatsz, ha később arra van kedved.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest