- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz zsamiatt #20523 üzenetére
"annyiból nincs igazad, hogy nem kezeli az adatokat. Nem publikálja stb."
A magyar Infotv. szerint, ami koherens az európai normákkal maga az adat rögzítése is adatkezelés!!! Amint pedig az imént is írtam, a Ptk. pedig főszabályként kifejezetten az érintett hozzájárulásához köti a képmás rögzítését.
Na, ez így egy eléggé faramuci jogi helyzetet eredményez, de az eredmény szerencsére nem olyan drasztikusam szürreális, mint az ausztriai. NAIH állásfoglalás szól erről, aminek a lényege kb. annyi, hogy használható menetrögzítő kamera, csak használható felvételt ne készítsen...
A magyar hatóságok és bíróságok szerencsére úgy állnak ezekhez a felvételekhez, hogy az igazságszolgáltatás működése olyan közérdek, ami felhasználhatóvá teszi a felvételeket. Tehát mondjuk úgy, hogy meglehetősen kedvező jogértelmezésről van szó.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
netreg
tag
válasz zsamiatt #20222 üzenetére
Na ne aggódj, húgom olyan fellebbezést írt a nyomozást megszüntető határozatra, hogy összekapták magukat és megtalálták a palit (+kocsit). Olyan dumák voltak benne, hogy falnak mennél Felsorolta, miket ellenőrizzenek, honnan kérjenek le adatokat, hogyan végezzék a munkájukat stb.
Mindegy, végül fizetett a MABISZ. (Nem volt biztosítása a vétkesnek...) Azért egy vacak kamerával is 1000x könnyebb lett volna. Főleg, hogy nem kellett volna 3 hónapig nyithatatlan hátsó ajtóval használnia a kocsiját.
[-o--o-> ......................<VOLVO 4 Life>..........................................................
-
netreg
tag
válasz zsamiatt #20187 üzenetére
Amit írtam nyári eset, pont ez volt. Nem volt térfigyelő ott ill. a közeli hotel kamerája csak annyit látott, hogy ki ment kinek, milyen színű és típusú autó volt a hátulról ráfutó. Először a rendőrök azt magyarázták, hogy feljelenteni sem lehet (nem tanácsos), mert nem bizonyított, hogy nem ő tolatott neki... Ezt a hotel kamerát is én túrtam nekik. Drága Rendőrség. Szolgálnak és védenek, igaz?
[-o--o-> ......................<VOLVO 4 Life>..........................................................
-
bul07
nagyúr
válasz zsamiatt #19959 üzenetére
Jó majd meglátjuk
De egy példa hogy mire gondolok
A70 telefonomra a tok amit használok
Kína US $1.05 [link]
EU keresés 4.24£ (5.47$) [link] (Azért ebay mert alin nem ismerem hogy lehetne csak EU szállításra keresni)Ez azért már érezhető különbség, jó lehet nem lesz ekkor de hogy 3x lesz az biztos
Én tuti betárazok az olyanokból amiket folyamatosan használok
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz zsamiatt #19949 üzenetére
Nézd meg egy telefon tokok, vagy üvegfóliát
Alin mondjuk 1.5$ ebay EU raktár szűrés és ott ugyan az 3-4€(sőt sok esetben plusz szállítás)( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
félisten
válasz zsamiatt #18745 üzenetére
Ez sajnos így van. Pedig nagyon sok a jó szakember, de az ő elgondolásaik nem jutnak el a döntéshozói szintre.
Az igazságszolgáltatási oldal pedig egyenesen elkeserítő. A büntetések ténye és mértéke gyakran köszönő viszonyban sincs az elkövetett szabálysértéssel vagy bűncselekménnyel.
A rendőrök pedig az utcán és a hivatalban is végtelenül alulképzettek és motiválatlanok. És sajnos nem ritkán kontraszelektáltak...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Chrys_
addikt
-
Chrys_
addikt
válasz zsamiatt #18440 üzenetére
A polarfilter-re gondolsz? Vettem. Nappal jól jöhet, de úgy tudom, éjjeli vezetésnél érdemes levenni. Majd a tesztek során kiderül.
Más:
A VIOFO app Android telefonon 238GB szabad helyet jelez, valószínűleg jó lesz bele ez a 256GB-s kártya.A firmware verzió érdekes dolog. A kamera V1.3-t ír ki (Build: 20200103). A weboldalon viszont az egyetlen letölthető FW hozzá a februári V1.1 (2020.02.03). Még az 1.3 sincs ott.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen autót vegyek?
- Xbox Series X|S
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Spórolós topik