Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nuke7
veterán
Kicsit amúgy olyan érzésem van, mint amikor _minden_ is machine learning-et is tartalmazott… és akkor az egy 5-10x szorzó volt minden szempontból (teljesítmény, cégérték, költség csökkentés, stb.)
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
törölt tag
Lesz itt olyan nemzetbizonytalanság, hogy öröm lesz nézni, ha ezek a mesterséges UNintelligenciák elszabadulnak, és még a gazdájuknál is UNintelligensebbek lesznek !
-
syberia
veterán
https://howbad.info/
-
Sir Gunar
aktív tag
Nem lesznek munkanélküliek sokan, mert majd az AI lesz a góré és az eddigiek meg dolgoznak mint a kis hangyák neki. Majd miután ez is feleslegessé válik, kiirtja a feleslegessé váló embereket a másik emberrel és így tovább, ameddig el nem fogyunk.
Szvsz már az hogy az autókba is beköltözik, az is az AI műve vhogy a háttérből és mivel ismeri a pszichológiát, úgy állította be, mintha valamelyik szakembernek lenne a saját ötlete, ő csak sugallta neki fondorlatos módon. -
strogov
senior tag
"szóval még a teljes gépesítés sem akar menni, pedig párszáz éve még amiatt aggódtak a gépromboló mozgalom tagjai."
A fizikai gépesítés nem vethető össze a digitális tartalomgyártással. Egyik esetben a biorobot kiváltásához le kell gyártani egy nagyon drága gépet, másik esetben meg nem. Tehát ha létezne digitális tartalomgyártó robot (MI), akkor relatív olcsón helyettesíthetné a biorobotot. Míg egy gyárban több 10(0) milliós géppel tudnak kiváltak egy biorobotot akinek egész élete alatt nem fizetnek ennyit, és a gép élettartama várhatóan kevesebb lesz. 30 éves CNC-khez alig találni már alkatrészt, egy ember meg alsó hangon 40 évet melózik. Még amcsiknál se éri meg a teljes gépesítést. Lásd. Tesla gyár kudarca.
A probléma inkább (szerintem), hogy a digitális tartalom gyártás sem úgy működik, hogy sajtpapíron 10 szó, és biorobot gyártja belőle a tartalmat. Aztán jön MI és átveheti biorobot helyét, mert a sajtpapíron 10 szót ő kapja. Egy grafikusnak meg kell értenie mit szeretne látni az ügyfél. Egy riporternek ki kell találni mi a búbánatot kérdezzen, stb.
Én fejlesztő vagyok (gyk. programozó). A munkám még nekem is 80%-ban arról szól, hogy megértsem mi a búbánatot szeretne a megrendelő, pedig van BA. No-code eszközök már évtizedek óta léteznek. Sőt c64-en is volt shoot 'em up szerkesztő. Aztán mai napig írjuk a kódot. Ahogy fejlődtek az eszközök, úgy lettek komplexebbek a feladatok. Ami 20 éve több hetes munka volt, azt ma pár annotációval megcsinálod. Ettől nem lett kevesebb a munkánk. -
Crucio
aktív tag
- ChatGPT, miért van 35 fok az autóban, mikor 22 fokra kértem a klímát?
- A légkondícionáló berendezés hőmérséklet beállítását 22 fokra kérted ezért az 22 fokra lett állítva, ezért van 35 fok. -
Dißnäëß
nagyúr
Na, fasza, eddig is Tesla fele húztam, de az árakra nézve, gyűjtök tovább és kiejtem a többi hagyományos gyártót végleg, marad a Musk autó.
Utána Musk mikró, Musk hűtő, Musk sütő, Musk kertöntözés, Musk tv, satöbbi. Legyenek ők is egy Samsung 2, gyártsanak minden szart, woo-hoo.
Kösz, nem, AI.
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
kilua
senior tag
Akkor eljön az alapjövedelem ideje, bár egyelőre még az van hogy ha idejön egy cég, és simán csak össze kell szerelni valamit, azzal kezd hogy felvesz párezer embert sor mellé, szóval még a teljes gépesítés sem akar menni, pedig párszáz éve még amiatt aggódtak a gépromboló mozgalom tagjai.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Foglalt név #2 üzenetére
Közben megtanult olyan designokat készíteni amire a kreatív szakemberek csak pislognak. Úgy tűnik a kreatív szakma nagy része is megy a levesbe. Csak mit fogunk kezdeni a tömeges munkanélküliekkel?
If it is not broken then don't fix it!
-
btprg
senior tag
Persze hogy kísérleteznek vele, mert most minden hülye ezen pörög, ha a WC pumpába akarna chatgpt-t építeni, arra is adnának a befektetők pénzt a tömeghisztéria miatt.
"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
-
Ironizer
tag
Ez a kép vajon mit akar jelenteni? Az embert nem ismeri fel, az autónak nem oké nekihajtani, de a nyílt aknába igen?
-
Foglalt név
addikt
Tegnap olvastam valahol egy cikket a MI-ről. Az összegzés az volt, hogy sok repetitív feladatot át tudnak venni és az emberek koncentrálhatnak a kreativitásra és a kritikus gondolkozásra, mert ebben vagyunk jók.
Ezzel teljesen egyet is tudok érteni, már csak az a kérdés, hogy mi történik azzal a teljesen haszontalan 95%-al, aki minden maszlagot gondolkozás nélkül nyal be és csak azt tudja ismételni, amit már hallott? ("Az a kedvenc zenéd amit a legtöbbet játszanak"). -
spect80
senior tag
A magamfajta 40esnek tiszta knight rider feelingje lesz. Már készítem is a dauerolt hajat és a kibuggyanó mellszőrt
Új hozzászólás Aktív témák
- általános iskolai rendszergazda
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Spórolós topik
- Mikrotik routerek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Akció Új IPAD MINI 6 64GB WI-Fi VAGY 5G LTE , Minden Színben BONTATLAN AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL
- Apple Watch Series SE 2024 40mm Stairlight ÚJ BONTATLAN Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Gara
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 16 Pro Max 256GB desert/sivatagi titán új, bontatlan, gyári független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest