Új hozzászólás Aktív témák

  • Nisida

    aktív tag

    válasz #75376384 #3401 üzenetére

    Amit Ödike mond jóval egyszerűbb és járhatóbb út, bár az kétségtelen sokat dob egy dolgozaton ha szép és érdekes , látványos de mégis egyszerű informatív ábrák vannak benne. Az más kérdés, hogy 1 fúrás szelvényt vagy több fúrásszelvényt akarsz így 3d-ben bemutatni.

    Szerintem egyet fölösleges többet ha valamilyen hálózatban vannak már érdekesebb mert így be lehet mutatni, sok mindent talajszerkezet, talajvíz, stb. elhelyezkedését és ha ezt a feltárás céljaként épülő építmény - persze ha ez a cél - sémájával összerakod nagyon szép lehet. Az kérdés, hogy megéri sok sok munkaórát egyetlen ilyen "ábra". Az külön kérdés, hogy a "csili-vili" nem viszi-e el nagyon a mélyebb értelmet és a magasabb értéket egyfajta designos de talmi irányba. (pl: építész vs. mérnöki megjelenítés, sok esetben az építész gyönyörű de tartalmilag kidolgozatlan és hibás, az építőmérnöki "ronda" de mélyen kidolgozott. - persze ez eltérő is lehet)

    Jó tanácsnak annyit, hogy én inkább a célközönség (értékelők) által alkalmazott szoftverek eredmény anyagait raknám be, ezzel is mutatva, hogy te nem csak szebbé de értéksebbé is akarod tenni a munkádat és ismered a szakma által általánosan alkalmazott rendszereket.

    Néhány link:

    http://dc-software.tervezoszoftver.hu/tervezo-program/geotechnika-arak&sessionId=l3j5ekfjhfs1urp1b5scr8ggt7

    http://www.monarch.hu/_term/_sofistik/_fides/fides_letoltes.shtml

    http://www.geosoftware.hu/geotechnical-software/

    Az első kettő letölthető és kipróbálható 14 nap - 6 hét időtartamra. A harmadik 20 eur-ért ad diák licenszet.

    Ródzser Mór: de a késztermékből mi lesz ? Értem alatta a cső lézeres vágása után ?

    [ Szerkesztve ]

    "Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

Új hozzászólás Aktív témák