Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petyal
tag
válasz Benir8 #52369 üzenetére
A Koch Ps (vagy PSS) nálam sem bír sokat, gumira kifejezetten rossz tapasztalatom van vele.
A Gyeon Trim műanyagra való, kizártnak tartom, hogy a rugalmas gumin tudná a 36 hónapot, ráadásul a gumi esetében fokozottan igaz, hogy nagyon nehéz jól megtisztitani, a tartósságot viszont a felület előkészítés befolyásolja legjobban.
A Gyeon Tire viszont gumira való, és van benne kerámia, plusz rétegezhető. De éveket messze nem bír ez sem, az biztos.
Én szeretem betartani a gyártói ajánlásokat, ezért ezt választanám rá. -
-
newmoonlight
senior tag
válasz Benir8 #51877 üzenetére
Így keressem, hogy "univerzális hígító"?
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
d4d
tag
válasz Benir8 #51514 üzenetére
Ezen nem volt semmi ilyesmi bevonat, ami könnyítette volna a mosást. A wetcoat 2-11ph között bírja elvileg, a hydro2lite hasonló lehet, a touch less töményen 12es vagy talán még magasabb ph értékű szer (most pontosan hogy az új verzió ebben változott-e nem tudom). Sima permetezővel viszem fel így nem habzik, nem is az a lényeg. A reset nagyon jó sampon ne hibáztasd emiatt, csak nem előmosásra való. Az a baj hogy nemrég elfogyott a wet coat és ezzel az új touch lessel még nem próbáltam wetcoatos felületet mosni. De az előző touch less nem szedte le elsőre az tuti.
-
d4d
tag
válasz Benir8 #50753 üzenetére
Az hogy kell e kátrányoldó, neked kell tudni. Az előmosó plusz samponos mosás meg elég normálisan el kell hogy intézze a bogarakat, külön kifejezetten bogároldót még nem használtam, de egyébként gondolkodok a gyeon bug & grime beszerzésén is (nem csak bogarak miatt).
tibbike: nem szárazolok, csak alaposan leöblítem és majd megszárad út közben.
Koch Chemie MZR 1:5, habosítóval, kendővel, gyeon kefével. 2000-es évek eleji Renault ülés. Hálás anyag ilyen szempontból, jól takarítható ez a plüssös valami.
[ Szerkesztve ]
-
d4d
tag
válasz Benir8 #50751 üzenetére
Ennyire egyszerű. Samponos mosás után alapos öblítés majd a még vizes autót elkezded befújni vele, én 2-3 elemet szoktam egyszerre. Bal kézben a wetcoat másikban a magasnyomású mosópisztoly, fújás után rögtön öblíteni. Érdemes pl az autó oldalán lentről felfelé tolva nyomni a vizet és így leöblíteni a wetcoatot. Csak kora reggel vagy naplemente után este, hűvösben, hidegben használom. Semmiképp ne kísérletezz meleg felületen, pláne napsütésben.
A tartósság hivatalosan 3 hónap, de tőlem lehetne egy hónap is, hiszen pont 5-10 perc mire újra feldobom. Jelenleg nekem nem ér annyi plusz munkát semmilyen "hagyományos" wax, sealant stb, hogy ezekkel foglalkozzak. Ez annyira egyszerű és alapos megoldás (a legkisebb résbe, mindenhova eljut, mindent véd) hogy ezt nem tudod nekem kompenzálni mással. Ennél több időt, energiát nem szeretnék erre a témára fordítani.Előmosót természetesen használtam, de kátrányoldót nem. Szerencsére alapvetően normális állapotban volt a fényezés. A 20 éves kora ellenére csak alig több mint 160e kmt futott és láthatóan odafigyeltek rá.
-
FeRRaR1
őstag
válasz Benir8 #50640 üzenetére
Nagy szívás felniket becsiszolni és polírozni. Illetve mennyire puha / vastag a lakk, hogyan reagálna. Megoldható valószínűleg, de akkora szívás lenne... Illetve a csiszolás része nem is biztos hogy szükséges. Csak polír paszta és kézi szivaccsal próbálnám először pl Menzerna 400. Ha az működik akkor helyileg megcsinálni. Esetleg géppel ha van hozzá toldat és fej amivel megoldható de nagyon pepecselős, aprólékos, idő igényes lenne....
Alap szabály szinte mindennél hogy a gyengébb / kevésbé roncsoló felől haladsz a dúrvábbak fele ha szükséges.
[ Szerkesztve ]
-
Jaded
őstag
válasz Benir8 #47824 üzenetére
Nem mondom, hogy jobb. Konkrétan a fentebb említett Lotussal és a Gyeonnal van tapasztalatom. Nem szeretnék és kedvem sincs tesztelgetni, nekem a Gyeon bevált, ezért merem ajánlani. Tudom drága, de marad, a Wet Coat egy szezonra elég, a sampon kettőre.
Renault Megane IV Limited
-
nagyúr
válasz Benir8 #46148 üzenetére
A kisebb szám a vegyszer, a nagyobb a víz.
Ajánlás:
hatásidő max 5
minimum 1:3 arányban hígítani kell
Ne használja meleg festett felületen vagy közvetlen napfénybe.
Ne hagyja megszáradni.
Gépi alkalmazásnál (szőnyegtisztítógép, permetező, stb) inhibitor hozzáadása javasolt.
A szennyeződés nagyságától függően tisztítószer hígítása:
A motor és a motortér tisztítása 1: 5 és 1:30 között
Karosszéria, alváz, ajtópántok 1: 5 és 1:30 között
Teherautó ponyvák, dobozos felépítmények 1: 5 és 1:30 között
Bogároldás: 1:10
Szőnyegtisztítás 1:10 - 1: 100 (A termék maradványait nedves/száraz porszívóval kell eltávolítani. )
Szerszámgépek tisztítása 1:10 és 1:40 között
Műanyag felületek: 1:10 és 1:120 között (próba szükséges)
Műhelyekben és az ipari padlókon 1:40 és 1:120 között
1:120-as hígítás, kb csak szappanos víz hatékonyságú"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- AiXun T3B T210 forrasztóállomás + tartozékok
- Elektromos rollerek/tabletek eladók kiváló áron (500/750/5600 Watt)
- Asztali lámpa 15W vezetéknélküli beépített töltővel új 6hó jótállás!
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
- Delonghi Autentica Cappuccino (ETAM 29.666.T) magyar nyelvű automata kávéfőző
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest