Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz #71562240 #9034 üzenetére

    Azt amúgy persze én is folyamatosan hangsúlyozom lancerboynak, hogy vétellel is jól tud járni, főleg ha akciós vagy használt (vagy mások már kész és számára jólsikerült DIY-a). De a DIY-jal is jól tud járni, alkalmasint sokkal jobban is, ha a beleölt munkaóráit nem rezsiórabérben számítja magának, hanem élvezetként - és ha adódik egy kis szerencse is.

    Szerk.: Az alsó fényképen levő "Avalon Eidolon klónról" írtam akkor:

    "Én is hallgattam egy bő órácskát délután az "Avalon klónt". Saját lemezekkel, hogy jó összehasonlítási alapom legyen - komolyzenék, jazz, rock, világzene.
    Csatlakozom abban hifidokihoz, hogy az Ethosztól megszokottan szépen kidolgozott magas és középtartományt mutat a doboz. Arányos, részletezős, pontos a prezensze, nem szépeleg, inkább precíz, torzítatlan, nem színez. Hiteles a térleképzés, inkább stabilan állnak a hangszerek, nem szaladgálnak ide-oda a zenészek és az effektusok, mint esetleg bizonyos "látványoskodóbb" típusoknál. Ez a stabilitást persze nagymértékben a komoly hangtest miatt van, sosem üresedik ki a színpad, egyúttal elég háromdimenziós.
    Abban nem értek egyet hifidokival, hogy "nem elég precíz a mély, néha döng is". Precíz az, és nem döng, ellenben igen nagy teste van, még a viszonylag nagyméretű dobozhoz és mélysugárzóhoz képest is nagy teste van a hangnak, egyúttal talán van egy kis kiemelése 100Hz környékén, kb. egy oktávnyi intervallumban. A hangtest szerintem kb. olyan alakú, mint a doboztest alakja, azaz a szubmélyek elég "szélesek", de a középmélyek egy kicsit "szélesebbek". A szubmélyek is testesek, de egy icipicit "takarja" őket a 70-140Hz körüli sáv, ezért nem mindig feltűnő, hogy mennyire mélyre megy a mélye. A középsávra egyébként egyáltalán nem ül rá ez az esetlegesen meglévő 100Hz körüli kiterjedés, csak néha egy kicsit "takarja" a szubmélyeket. A hangfelvételek többségén szerintem nagyon kellemes és helyes, hogy ez a test viszi az egész zenét, azazhogy sosem ürül ki a színpad, és szerintem a mélykiemeltebb hangfelvételeken is elegendően kordában marad, már csak azért is, mert eléggé precíz az a talán kicsit kiemeltebb sáv is. Elbír nagyobb bázistávolságot, mint ahogy Józsinál elfért, bár ott se volt egymás nyakán a páros."

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák