- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
-
F e Z o
veterán
válasz kisza25 #23270 üzenetére
A GPU MEMIO nem a VRAM-ok hőmérsékletét mutatja, hanem a GPU-ban lévő memóriavezérlőkét. A vram-okat hőmérsékletét infrás, vagy lézeres hőmérővel tudod mérni.
(#23269) Ano : Minimális lenne a fogyasztáscsökkenés a vramok órajelének csökkentésekor. Nem érdemes vele foglalkozni.
Tegyél egy 12-es ventit 5V-on az S1-re. Levegő kell a vrm részekre is.[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
Ano
senior tag
válasz kisza25 #23270 üzenetére
de 80fok fölött már szerintem nem egészséges
na én is így gondolom, hogy az már rengeteg ...
bár szerintem még 60 fokosan is rajta tudom tartani az ujjamat pár másodpercig, így feltételezem, hogy a "idle" memcsi hőfok simán lehet annyi, mint amit a GPU Temp.(MEMIO) [°C] mutatSynology RT6600AX felfedezés alatt
-
h1n1_900
senior tag
válasz kisza25 #22963 üzenetére
Gondolom Dual slotos? Venti 2eres? Az nem éppen a legjobb. Ellenben a Hdmi verzió halkan végzi a dolgát. Olyat kéne venned. Ezt csak azért írom mert 4830/50-ből is volt mind a két féle kártyám
A dual slotos nem veszi vissza eléggé a ventit.Erre gondolok:
Logitech X-530 eladó jó állapotban olcsón! http://href.hu/x/gkgr
-
hatter
tag
válasz kisza25 #22970 üzenetére
2 db vezetéke van a ventinek ugye? Mire cserélted le? Érdekelne engem is mert téll hangos picit 2D-ben....
Battlefield 3-ban fél óra game után néztem GPU-Z-ben és 72 celzius volt a max hőfok, max negyvenvalahány %os venti fordulattal.... GPU kihasználásra meg 51% volt írva, hát sztem azért ez már kamu.... High-on jól viszi de nehogy már csak félig terhelje le a GPU-t....
-
A-l-i-e-N
aktív tag
-
cashback
őstag
válasz kisza25 #22834 üzenetére
Persze... van olyan crt ami nyírja a szemet... (nekem egy LG Flatron L1952HQ LCD monitorom van)
Számomra a látómezős téma az amit aktívan nézek... amire koncentrálni tudok... Pörgős játékoknál előnyös ha nem a szép eget, fákat, bokrokat bámulom illetve az elsuhanó tájat.
Sztem a 19" normál monitoron kényelmesebben tudok játszani, mintha egy 22-24" (egy magas a 19-esvel, de ugye szélesebb) monitoron küzdenék.Filmet nézni, stratégiai játékokhoz (autósokhoz sem lehet olyan nagyon rossz, bár ott sem a lényeg a túl széles látómező) biztosan nagyon jó egy wide monitor (illetve minél nagyobb), de COD-hoz és egyéb FPS játékokhoz sztem nem az igazi.
Járhat előnyökkel is... oldalról érkező ellenfelet logikusan hamarabb észre lehet venni. Hozzászoknák biztos gyorsan, de minek... így is élvezhető a játék...Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
Polllen
nagyúr
válasz kisza25 #22834 üzenetére
Én a 20" monitort is majd 1 méterről nézem, jól levett fényerővel.
Egyébként az újabb crt-k semmivel sem fárasztják jobban a szemet, mint a tft monitorok. Mindkettőnél inkább az a baj, hogy egy helyre fókuszál a szem és kevesebbet pislog, mint kellene.
A kifejezetten roncsoló monitorok már kikoptak valahol a 90-s évek elején.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
cashback
őstag
válasz kisza25 #22828 üzenetére
Az mondjuk jó dolog ha képes rá...
Viszont az asztali gépem monitorja úgy fél méterre van... nem hiszem hogy élvezném a 24"-os monitort az arcomba...
Néha így is hátrébb kell hogy dőljek játék közben, mert már vakulok.Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
cashback
őstag
válasz kisza25 #22826 üzenetére
Sapphire Toxic HD4850 512/256
Én 1280*1024-ben játszok (19" LG Flatron L1952HQ)... COD2,4,6 (8 lesz jövőhéttől)... illetve pár egyéb játék ami hirtelen kijön, de COD-on kívül más nem hosszú életű.
Sztem én nagyon sokáig nem térek át HD felbontásokra... nem éri meg.
Most full grafikán, full részletességgel tudok játszani... átváltanék HD-ra és dobhatnám ki a vga-mat (természetesen a monitorral együtt).
Részemről akkor lenne értelme ennek a váltásnak, ha kevésbé pörgős játékokkal játszanék... valami stratégiai, amiben van is idő megfigyelni a nagyon szép kidolgozást... mert COD-ban és valami autós játékban (pl DIRT3) nem igazán veszem észre hogy mennyire is részletes a táj... tudatosan biztos.
Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
Májsztró
addikt
válasz kisza25 #22803 üzenetére
Én ATT-vel lőttem be és játékokkal illetve furmark-kal.
Feszt nem tudom ,hogy 4850-nél lehet-e állítani úgy emlékszem ,hogy nem csak 4870-nél. De ha mégis akkor 1,263V amit 4870-nek lehet adni , szóval jó lenne ha mondanál egy értéked ameddig engedi emelni A tuning változó mint tudod. Nekem volt 4850-em a mostani kártya előtt. az 625/1000@700/1100-at tudott bármit csinálhattam vele. Most a 4870-em ha jól emlékszem 750/900@800/1200-at tud. Bár ez utóbbi adatban nem vagyok biztos. Annyi szent ,hogy gyári órajelen használom alulfeszelve. 1280-ra bőven elegendő a teljesítmény , gondolom nálad nagyobb felbontásra kell. Csak annyit tudok mondani ,hogy próba szerencse. Egy átlag kártyával gpu-ban +100mhz-et , ramban szintén egy annyit el lehet érni.mod:
A hőfokokon nem kell csodálkozni. A gyári 4850/4870 1slotos/2slotos szarra való hűtésekkel teljesen normális érték a 75-90 fok.
[ Szerkesztve ]