- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
Új hozzászólás Aktív témák
-
@matthew@
őstag
-
laci1128
tag
válasz @matthew@ #23616 üzenetére
Szerintem elegendő az nagyobb felbontáshoz is, csak a közepes-magas részletességet lehet legfeljebb elfelejteni a legújabb címeknél. De szvsz HD 4850-re kár is több memória, sajna csak GDDR3-at ír elő a specifikációja, HD 4870-en 1 GB GDDR5-ös RAM már sokkal jobban hangzik.
"But at least the code looked good, which is the main thing."
-
-
Turbolada II
őstag
-
Turbolada II
őstag
válasz @matthew@ #23207 üzenetére
Már nem gyártják a HD6950-eseket, úgyhogy a 7-es széria megjelenésével valószínűleg raktársöprés lesz.
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
and1ao
őstag
válasz @matthew@ #23207 üzenetére
Ha rendesen alulfeszeld akkor a fogyasztást itt is lelehet szorítani rendesen szerintem. dátumra nem igazán emlékszem vagy itt olvastam hírként vagy iponon nem tudom már de hónap végére mondták vagy köv elejére.de viszonylag friss hír szóval hamar meglehet találni
A ilyen tipusú társalgások jöhetnek ide is csak tegyük off-ba.
Guild Wars2!
-
and1ao
őstag
válasz @matthew@ #23202 üzenetére
7-es szériának az árai az egekben lesznek és nem fognak olyan hihetetlenül hatalmasat mutatni kivéve talán a dx11.1-et aminek szerintem olyan sorsa lesz mint a 10.1-nek de majd meglátjuk. Ha megvan a pénzed a 6950-re akkor szerintem vedd is meg nem fog lejjebmenni az ára nagyon sokkal mert a forint gyenge.
ui.:Azért megvárnám és meglesném azt a 2Gb 6850-et.
Guild Wars2!
-
AthlonXP
őstag
válasz @matthew@ #23200 üzenetére
A 6850-nél viszont erősebb az 5870, így sztm az jobban megérné, még akkor is, ha csak 1 gigás ( van abból olyan? ) verziót veszel, mert a játékok alatt jobban teljesítene. Ott meg ahol már kéne a 2 giga videó ram, nem biztos, hogy a 6850 sebessége elég lesz, így meg felesleges volna a + 1Gb ram...
Amúgy meg, ha már vársz vele pár hónapot, akkor meg úgy is kijön a 7-es széria, aztán meglátjuk, hogy az mit tud majd. Lehet, érdemes volna kivárni azt inkább.Ez persze csak egy kis "eszmefuttatás" volt részemről és nem lebeszélni akarlak csak leírtam a véleményem, utólagos engedelmeddel...
-
fasterware
aktív tag
válasz @matthew@ #23194 üzenetére
A 2 gb vram biztos, hogy akár jól is jöhet majd, mondjuk amikor bejönnek az új konzolgenerációk, szerintem amennyire most visszafogják a konzolportok a pc grafikáját, úgy fognak hirtelen brutál grafikájú játékok jönni.
Persze a 2 gb vrammal ellátott vga alatt legalább 1 ilyet ajánlanék. -
fasterware
aktív tag
-
fasterware
aktív tag
válasz @matthew@ #23185 üzenetére
" Most lesz hamarosan Las Vegas, innen még kb. mennyi van? "
A térképen mutatja, hogy mennyi helyszín van hátra, fejből most nem tudom , illetve karrier módban írja mennyi ideje játszol, kb 2 óra pár perc alatt jutol el a játék végére, persze az összes játékidő több mint 2 óra karrier módban, mert átvezető videók is vannak, illetve ha nem nyersz meg 1 versenyt és újrakezded azt nem veszi bele a 2 órás játékidőbe.
Ha meg végigvitted singleplayer részt, akkor még ott vannak a challenge módok, érdemes azzal is játszani, mert több autóbol választhatsz, és olyan pályarészek is vannak benne amit singleplayer alatt nem teljesen érintesz. -
fasterware
aktív tag
válasz @matthew@ #23181 üzenetére
Én a nfs: The run - nal 1600*900 - ban játszok minden medium detail, csak a textúra high.
Full HD - ben mégjobban belassulnak az éjszakai pályák.
Legfőképp a Las Vegasi pályák, van amikor 18-22 fps - re az pedig már igen játszhatatlan.
Azt mondjuk nem értem, hogy miért csak max 30 fps - sel fut a játék, miért kellett korlátozniuk ezt . -
fasterware
aktív tag
válasz @matthew@ #23179 üzenetére
Nem tudom kevés e a vram, de szerintem ha kevés lenne akkor akadozna a játék, mint amikor kevés a rendszermemória a játékhoz, viszont abszolút nem akadozik.
Pont ma beszéltem 1 ismerősömmel szinte u.a. a konfigja mint nekem, csak neki radeon 5750 1 gb és neki is jelentősen belassul a nfs: the run, ráadásul ő 1440x900 - on játszik, mert annyit bír a monitora. -
AMD!4ever
őstag
válasz @matthew@ #23127 üzenetére
Számit bizony. nemtudom milyen kétmagosa volt az ismerősödnek,de nekem X2 6400+ volt és az pl már a 4850est nemtudja kihajtani rendesen,pedig elég brutál proci volt annak idején.
A Mostani 4magosomnál meg már simán látszik hogy ki van hajtva.
Illetve 4magossal a a min. fps. (legalacsonyabb fps) is jóval magasabb mint kétmagossal.Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában!
-
syl5
őstag
válasz @matthew@ #23049 üzenetére
Jó, az egy dolog, hogy működik, mivel a szabványokat minden gyártónak követniük kell, de nem mindegy hogyan.
Például most is lehet kiderül, hogy a mostani AMD-s gépemben Intelhez való/ajánlott RAM van, és nagy valószínűséggel ezért nem tudom 1600 Mhz-en használni a DDR3 RAM-jaimat, holott a lap és a RAM is tudja. Tudom hülyeségnek hangzik, de a gyártó honlapján is külön van választva Intel-es és AMD-s osztályokra a RAM-ok, szal előfordulhat hogy van benne valami.
A chipset driver külön kezelhető a vga driver-től. -
kisza25
félisten
válasz @matthew@ #22973 üzenetére
na 690/1050 stabil az előbb rosszul írtam, 700-nál szállt el,
volt egy HD4830-am az is ment annyitAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
Alpachino
veterán
válasz @matthew@ #22711 üzenetére
Természetesen a GTX560 TOP-al 1920-ban, ultrán is gyönyörűen fut csak érdekességképpen egy 4850 1GB-al, megleptem az aláírásomban szereplő konfigot Full. HD-ben, kicsit döcögős, de el lehet vele játszani.....Full. HD, full. low bállításokkal, viszont simán játszható De még igy is tetszik a BF3
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
AthlonXP
őstag
válasz @matthew@ #22704 üzenetére
Pont azért, mert az csak egy előzetes. Egyébként is jön mindjárt a végleges, stabil, driver, miért olyan sürgős felrakni egy félkész, esetleges bugokkal küzdő drivert?..
De végül is, ha akarod felteheted, hisz attól még lehet jó lesz neked, csak azt mondom nem érdemes kapkodni, amikor maholnap jön a végleges verzió... -
AthlonXP
őstag
válasz @matthew@ #22699 üzenetére
Heló.
Szerintem szedd le nyugodtan a legújabb ATI drivert, de ne ezt a prev-et, hanem a már kész WHQL-eset. Megjelenik az már 1-2 napon belül, itt a hónap vége úgy is.
(#22700) Turbolada II Hát igen, sajnos már ez van... Elvégre bő 3 éves kártyák már ezek, eljárt felettük az idő. Persze ettől függetlenül még mindig jók.
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
válasz @matthew@ #22565 üzenetére
Nekem 11.10 Beta van és a 11.9 nél majdnem 1fps el többet mutat a mérce Crysis gpu benchmarknál 37.98 Fps average @ 1680x1050 2x simítás high | 11.9 nél meg ugyan így 37.11 meg a 11.9 nek van egy hibája hogy lassan tölti be a textúrát [link] nézd meg... látszik ahogy a text homályos aztán élesedik ki...
-
kriszbon
őstag
válasz @matthew@ #20456 üzenetére
Melyik változat van neked, mert elég érdekes hogy a Gpu órajelet leveszi 160-ra, a ramot pedig nem. Mert pl. ami nekem van [link] az 160/250-re veszi vissza.
Nem lehet hogy a driver végett van ez nálad, esetleg nézd meg másik verzióval.
Vagy lemented a bioszát (Gpu-z) utána megnyitod a lementett bioszt a Radeon Biosz Editorral, és megnézed hogy milyen órajelek vannak a bioszban.
A hőfok/fogyasztás végett esetleg érdemes vele foglalkozni, bár mint írtad a vellanyt nem te állod.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Telefunen
őstag
válasz @matthew@ #20456 üzenetére
Van értelme levenni (bár a 160MHz-es magfrekvenciát már nagyon nem tudod, de azért ameddig bírja stabilan addig érdemes), de elsősorban a VRAM frekvenciájára koncentrálj (az simán megy még 500 alá is), ugyanis így rengeteget nyerhetsz üresjárati fogyasztásban, ami éves szinten ezreket jelenthet neked. Szvsz. 20W-ot simán lehet csökkenteni a 4850 üresjárati fogyasztásán, ami évente (napi 12 órás üresjárattal számolva) kb. 4000Huf.
[ Szerkesztve ]
-
Bada Bing
tag
válasz @matthew@ #20454 üzenetére
Az üresjárati állapot elhanyagolható az élettartam szempontjából. Egy referenciakártya gyakori terhelés mellett (napi több óra játék) is várhatóan tovább fogja bírni, mint a garancia időtartama (3 év). Vannak tartósabb változatok, pl. a Gigabyte szilárdtest-kondikkal szerelt 4850-ese, ezek jó hűtéssel gyakorlatilag elpusztíthatatlanok.
-
katt777
félisten
válasz @matthew@ #20435 üzenetére
Azt 10.4-re igen.
gerzsol: Ez így mind szép és igaz, ám itt az a baj, hogy a "teljesen ugyanolyan" kifejezés a látszat ellenére több értelmű (hivatkozhatnak rá, hogy a másféle HD4850 tudásban "teljesen ugyanolyan"), ergo könnyen pofára eshetsz. Én ezért javasoltam, amit anno. De a te döntésed.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz @matthew@ #20433 üzenetére
Főleg lehetséges, ha gagyi processzor van alatta, ahogy anno az E8400-tól támogatott HD4870-em lazán elverte az X2-vel futó 4850-eket. És ha nála nincs minden maxon, akkor a gynegébb grafikához kvázi még izmosabb proci kellene. GTA4-nek ráadásul pont kellenek az extra magok.
Nem tudom, a CD-n mi volt, de 1 éve érkezett sok frissítés, így a 9.9 v. 9.12hf után mindenképpen érdemes 10.4 csomagot használni.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Óra topik
- Hobby rádiós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Nintendo Switch
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 SUPER WINDFORCE OC 12G
- Gainward GF GTX770 Phantom 2GB 256bit GDDR5 Videokártya
- ASUS GeForce RTX 4080 TUF GAMING (TUF-RTX4080-16G-GAMING) videokártya 16GB
- Eladó XFX Speedster MERC 319 AMD Radeon RX 6800 XT Core 2DB
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 4090 OC 24GB GDDR6X Videokártya!