Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz szekto #18621 üzenetére
Üdv!
Számolj, a 4850 és a 4870 között 15-20% különbség van teljesítményben full HD alatt, 20-25% fullHD-ben, erősen játékfüggő persze. Ezek az adatok az 512MB-os 4850-re vonatkoznak.
Ha a 4850 beszámítási árát / 21k/ vesszük alapnak, amelyre rá kell fizetned 12k-t, láthatod, hogy jóval több mint 20% különbség!
Ezért óvott eddig mindenki ettől a cserétől, a 12k-ért alig kapsz valamit...
Várj egy kicsit szept-októberig, biztosan esnek a HD5xxx árak ebben a kategóriában az nV miatt! -
Zoo123
senior tag
válasz szekto #18617 üzenetére
Ez a konfigod van?
ASUS M2N-E SLI // AMD Athlon64 X2 5600+ // 2* Kingmax 1 GB DDR2/800 MHz // Sapphire ATI Radeon HD 4850 GDDR3 512 MB // Samsung 250 GB HDD SATA
Pontosan milyen procifoglalat van az alaplapodon?
Milyen felbontáson játszol?AM3-as proci kéne egy erősebb VGA-hoz legalább 3-3.2GHZ-en!
Én anno -3 éve- AGP-s Socket 939-ről, pont ezért váltottam Core2 Duo-ra, egyszerűen nem lehetett továbbfejleszteni a S939-es rendszert.
A C2D- azóta már a 3. VGA-t fogyasztja és -igaz szénné húzva- még ma is megálja a helyét.[ Szerkesztve ]
''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
csucsbicep
nagyúr
válasz szekto #18614 üzenetére
Az az igazság, hogy rosszkor akarsz vga-t venni.
Nem ér meg annyit még1szer leírom.
Annyival nem erősebb. Max 5k-t lenne érdemes rádobj.
Nagyon drágán tudsz sajnos csak kártyát venni ebben a szegmensben. Nincs semmi jó kártya értelmes áron. A legtöbbje pedig már 2 éves technika... Az új kártyákra várni kell még, de érdemes lesz remélem.
Az a táp amúgy elég lenne neki.[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
válasz szekto #18614 üzenetére
Figyu, 4850 cseréje 4870-re +5 ezret sem ér meg, nemhogy 15 ezret. De szerintem eddig minden hozzászólásból ennek kellett volna lejönnie... VX450, akár két 4870-est is elvinne, de inkább vegyél egy erősebb kártyát és lehetőleg egy következő generációsat... Hamarosan jönnek az ellenfelek nVidia fronton az 5700asok ellen, és ez tlaán hatással lesz az 5800asok és a GTX460-ak árára is (bár valószínű, hogy a 6000 sorozatig nem megy lejebb a felső közép kategória sem...
═════════════════════════════════════════
-
FireKeeper
nagyúr
válasz szekto #18610 üzenetére
5770 azért a 4850-nél erősebb, a 4870-nél azért néha gyengébb.
amit én tapasztaltam is, hogy a glaciator hűtős asus 4870 kerülendő.
huh látom szegény glaciatort (jogosan) mindenki utálja[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
csucsbicep
nagyúr
válasz szekto #18610 üzenetére
Akkor sem éri, meg. De, ha akarod cseréld és fizess rá, a te pénzed.
5770 kb. 4870 szint alapon. Tuning esetén meg szétveri a 4870-et, ráadásul sokkal modernebb és nem kazán, mint a 4870. DX11-re valóban nem az igazi.
4850 az 5750 szint.RootRulez: Igen az a féle verzió valóban kerülendő.
[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
válasz szekto #18500 üzenetére
3870-re ne cseréld! OK., akkor nálad az 1GB nem fog semmit számítani, a szimulátorokhoz a 4850 is bőven elég, nekem a 4830 is sok ezekhez , a multi az már egy más dolog, mert oda semmi nem elég, ezért is kell a grafikát butitani, a felbontást visszavenni.
Láthattad, hogy mekkora a különbség a két kártya között, döntsél, hogy ez ennyit ér meg neked! Fontos, a multi miatt a procituning elengedhetetlen itt sokat számít a proci ereje! -
Puma K
nagyúr
válasz szekto #18400 üzenetére
Kell valami erősebb kártya ami jobban passzol a procimhoz teljesítményben.
Az árából engedni nem nagyon szeretnék, olyan 24k Ft lenne a minimum amit el szeretnék érte kérni ( kártya 17k Ft jelenleg a hűtés meg mivel fiatal ezért 8.5k Ft helyett 8k Ft-ért számoltam az árba, de levihetem 7k-ra is és akkor 1500Ft-tal kevesebb és akkor meg is van a 24k Ft)
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
katt777
félisten
válasz szekto #18392 üzenetére
MSI és ASUS kártyán garanciális a Vmod!
Win betöltésnél még fel sem ismeri a karit! Ha viszont ott restartol, ahol éppen beüzemelné, akkor bizony lehet meghajtó.
Nem töröltél bele az eltávolításba valamilyen pucoló programmal? Mert az katasztrófa, ugyanis restart után keresi a rendszer a pl. TEMP mappából kipucolt fájlokat, stb, ami (többek között) pont ilyen hibát (is) eredményezhet.
Mindig az új karival csinálja? Mert akkor az is lehet, hogy nem 100-as vmelyik VRM-je. Tiszta installal tudnád kideríteni. C hibák miatt szoktam javasolni a teljes partíciómentést VGA driver install előtt, amióta HD ATI karim van. Elég volt egy elcseszett C miatt anno HD3870-nel 1x mindent újrapakolni.Azt még megpróbálhatod, hogy C uninstallal eltávolít mindent, restart, driver sweeperrel pucol fájl és reg, restart, driver sweeper-rel megnéz, mi maradt ott mégis, e fájlokat kézzel töröl, reg-ből (HKCU, HKLM) ATI tech bejegyzéseket töröl, kiválasztott meghajtó ideigl. mappába kitömörít, aztán kilép, restart, drivert az ideigl. mappából kézzel megadva Eszközkezelőből install. Ha pusztán driverből minden OK, lehet próbálkozni CCC telepítésével.
zsole84: Sajna ez eléggé kártyafüggő, volt pl. 4670-esem, az egészen másképp teljesített verzióktól függően, mint a HD4870. Utolsó széria-meghajtó a 9.9, de sok játéknak kell újabb, a 9.12hotfix gyors (de megint több játéknak kell újabb), ezeken kívül nálam a 10.4 volt a leggyorsabb. A többi megint lassabb, de nem feltétlenül jön ki ez a gyakorlatban, és azt vettem észre, hogy extrém magas minőségben a 10.7 sem olyan rossz, viszont azt nem fogsz te 4770-nel használni.
Mercutio_: Ha találnál egy karit, te sem vennél.
fagy53: Bár én gyanakvó vagyok, nem tudom leküzdeni azt az érzésemet, hogy nem azért kellett-e ezt a PP-t kiiktatni, mert kiadtak egy rakás gagyibb alkatrésszel (talán VRM) szerelt kártyát, hiszen az újabbakkal volt probléma, nem a régiekkel.
A lényeg: amíg nem kell vmihez frissebb, használja a 10.4-et, aki CC-rel akarja szívatni magát, a többieknek meg ott az ATT.
Azért a játékgyártóknak kell az AMD-től tanácsot kérni, ha el akarnak b.szni valamit.[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz szekto #18370 üzenetére
Rosszul teszed be. Asszony is jelez, gép is.
Milyen gar-t vesztesz a gyárilag támogatott, beépített tuninggal? ATI-nál egyébként tényleg nem sok értelme van a túlhajtásnak (főleg HD4-eken az újabb meghajtókkal), nV-nál viszont egy sokkal drágább kártya teljesítményét kapod meg tuninggal. Persze a sokkal drágább nV kártya megint sokkal jobban tuningolható. HD4870-emben 8-10% volt 10.4-ig, attól kezdve csak 6-7, 8800GTm-ben anno 20-25%.
C10.7 HDR-rel -4% teljesítmény C10.4-hez képest DX9-ben.Puma K: Amitől teljesítményben megéri DX11 karit venni, az a 460GTX, ill. a HD5850. Nem kell mondani, ár/teljesítményben melyik a nyerő, főleg ismerve mind2 kari tuningképességeit.
CF, az aztán megérné. Főleg, ahogy (mint láthatod), csökken a HD4-es sorozatú kártyák támogatása. ATI-ból mindig a legújabbat kell használni, a többi eldobható, ez a gyártói filozófia.fagy53: Abu85 szépen elmagyarázta Catalyst topicban: volt pár igényes delikvens, akiknek problémáik voltak a 120Hz-es monitorjaikkal, nekik "javították" az overdrive-ot, mert az órajel-visszavétellel soxor leálltak a kártyáik (instabillá váltak), míg pp nélkül fasza stabilak. Persze érdekes, hogy ATT-szal leszabályozva az órajeleket senkinek nincs ilyen problémája, szóval sztem leginkább az idióta órajel-ugrálás az, ami betett nekik. Hát, "ki van javítva", ez van.
ljungberg: 1680x1050-ben ma már sokat, az alatt kevésbé.
-
szekto
aktív tag
válasz szekto #18370 üzenetére
Kérhetnék akkor végre egy olyat, hogy valaki elmagyarázza nekem arra a problémára a megoldást, amit az idézett hsz-ben írtam?
Gigabyte B450M-DS3H // AMD Ryzen 5 2600 // 2*8 GB Kingston FURY DDR4 2666 MHz // Gigabyte RTX 2060 Gaming OC 6 GB // 1*Kingston FURY Renegade 500 GB nVME M.2 SSD // 500 GB + 1 TB WD Blue HDD
-
Puma K
nagyúr
válasz szekto #18379 üzenetére
Na és ha a kedvenc játékod nem fut szaggatás mentesen, de ha tuningolnál akkor pont már pont élvezhető lenne? Akkor sem tuningolnál (nem csak VGA-t hanem CPU-t is)?
Egy kártya meg nem döglik csak úgy meg... ha van esze az embernek és utána jár a dolgoknak (mennyi feszt szabad adni, mekkora órajelre szabad beállítani mekkora hőfok még az elfogadhatók stb) akkor nem lehet gond. Ész nélkül (utána járás nélkül -> magas fesz, magas órajel, magas hőfokok), szar hűtővel valamint szar gépház szellőzéssel még jó, hogy meg fog dögleni az adott alkatrész... Az újabb processzorokat nem lehet csak úgy megölni... van bennük egy hő szenzor ami figyeli a hőmérsékletet és ha átlép egy megszabott határt (pl a magas fesz miatt, vagy mert rossz a hűtés és túlmelegszik) akkor lekapcsol a gép vagy újra indul. A VGA kari meg kb ugyan ez csak az még el is kezd hibázni (szemetel a kép).Az én gépházamban 6 ventilátor gondoskodik a gépház szellőztetéséért:
2 elöl beszív - 1 venti a 3 vinyót hűti és egy venti felette
1 oldalt beszív - ez a VGA magasságában van
1 hátul kifúj - ez a CPU magasságában van
2 tetőn - ezek átfedésben vannak a CPU - memória magasságábanEzeket szabályzom egy Zalman ventilátor szabályzóval amik ha kell akkor alacsony fordulaton minimális működési hang mellett teszik a dolgukat, de ha játszom akkor feltekerem őket és kellően mozog a levegő a gépben.
A procin egy Cooler Master 4 heat pipe-os CPU hűtő amire 2db 12cm-es ventit lehet rátenni, nekem egy van rajta de ez elég is mert mint már fentebb írtam a CPU környékén 3 venti dolgozik ami szívja a levegőt arról a részről.
A VGA karin meg egy Artic Cooling hűtő van ami szintén 4 heat pipe-os és 2db 9.2cm-es ventik vannak amik szintén hangtalanul teszik a dolgukat.
A gépház még porszigetelve is van és egy minimális hangszigetelés is befigyel. Windows alatt a legmagasabb hőfok az a 33 Celsius (25 fokos szobában...) és ez az egyik 500Gb-os vinyóm amin az oprendszer van. Játék alatt (ilyenkor csak egy kicsit tekerem fel a ventiket, hogy meg legyen a "huzat") a legmagasabb (27 fok-os szobában...) pedig a 4 magos 3Ghz-cen (1.2v - nincs finomhangolva...) működő 50 fokos CPU.
Az én gépem felépítését tekintve az elmebeteg és a mániákus kategóriába tartozik. Haverjaim röhögnek , hogy építem a NASA gépeit verő home made super machine-t..., de nem csak ügyelek a hőfokokra, zajra és a hosszú, sokáig tartó nyugodt működésre a lehető legnagyobb teljesítmény mellett.
Szó ami szó, ha a gépházban van 2-3db (Cooler Master házaknál ez már-már alap a 2db 12cm-es venti olcsó házaknál) 12cm-es venti ami szellőztet és a CPU-VGA hűtőn is kellő mennyiségű heat pipe és vagy lamellák vannak akkor ott gond nem lehet tuning tekintetében.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Sonec
tag
válasz szekto #18311 üzenetére
Nem mind1 hogy Vga-hoz veszel procit vagy fordítva
pl
Egy HD5970-et ki kell hajtani valami jó procival.
De ha van egy PhenomII-d nincs szabály hogy akkor HD5870-et kötelező hozzá venni!(#18327) Speed(R)
HD4850 1GB Vapor-X sokkal halkabb mint a 4870-ből a vapor[ Szerkesztve ]
LC-Power Tápok Topikja: http://href.hu/x/d1cd
-
-
szekto
aktív tag
válasz szekto #10107 üzenetére
Sziasztok!
Nem tudom, emlékeztek-e még a történetemre, ha nem, akkor meg tudjátok nézni, úgy csináltam, hogy arra a hsz-re válaszolok.
Egyszer elvittem szervizbe a vadiúj 4850-emet, ott azt mondták 1 hét csesztetés után, hogy ennek biza semmi baja. Utána vettem egy Corsair VX450-es tápot, egyszer csinálta, majd raktam Win7-et. Nem volt vele gond - egészen májusig! Megint előjött ugyanaz a hiba, csak most már játékok alatt is kezdett olykor jelentkezni. Bevittem nem rég a kártyámat megint, ki lett próbálva egy másik AMD-s rendszerbe (haverom gépébe, amit az a tisztelt kedves infocég rakott össze, amelytől én is vettem a karit), és hát biza egy stabil, 3 éves konfigba is 3 óra után előjött, méghozzá ugyanaz a hiba, ami nekem is.... monitor készenlét, venti max-on pörög - méghozzá egy 2D-s sakk program kezdte el haveromnak ezt csinálni, tehát még nem is lett agyonhajtva. Szóval ott hagytam abba, hogy elvittem vissza szervizbe...ott múltkor mondták, biztos a gépem nem jó. Hát most szegénykéim kissé orra estek, amikor mondtam, hogy még mindig sz*r van a palacsintába, ja és hogy egy általuk összerakott, hiperszuperhibátlanulműködő vasnál is ezt produkálja. Ez volt július 20-án - ezen hsz írásakor már augusztus 10-et írunk, a kedves számtechbolt elküldte egyből Pestre múlt héten;indok: nem volt idejük tesztelni! Magamba mondom Ti mi a sz*rt csináltok akkor munkaidőben? Sebaj, így jobban jártam, mert így ment Pestre a nagyszervizbe, ahol valszeg nem 1 órát fog menni a kari, mint az említett cégnél...
Szóval 3 hete nincs VGA-m, részben a mélyen tisztelt bolt miatt is....de remélem végre pontot tudok rakni az ügy végére, mert más kicsit elegem van, hogy egy közel 30 ezres árunál még engem néztek hülyének, hogy ezzel semmi gond...
Tanulság: ha valakinek hasonló gondja van, addig nyaggassa vagy verje ki a balhét az adott boltnál, amíg tüzetesebb vizsgálat alá nem veszik a terméket, különben úgy fog járni, mint én.
Ui.: 2 hét alatt el tudtam azt érni, hogy adtak egy kölcsönkarit...HD 4350 Silent rulz!
Ui.2: azt mondták nekem, hogyha van még raktáron 4850, akkor egy ugyanilyen típusút, de vadonatújat fognak adni , ha pedig nincs már ilyen, akkor egy olyat ajánlanak fel, hogy választhatok helyette másikat. Kérdésem egyszerű: ki mit tud, van még raktáron 4850-ből?
Gigabyte B450M-DS3H // AMD Ryzen 5 2600 // 2*8 GB Kingston FURY DDR4 2666 MHz // Gigabyte RTX 2060 Gaming OC 6 GB // 1*Kingston FURY Renegade 500 GB nVME M.2 SSD // 500 GB + 1 TB WD Blue HDD
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz szekto #11583 üzenetére
Melyik, 32bit? Max 3,5, aztán minél nagyobb kártyád van, annál kevesebbet, tehát ha 4gb ramod van érdemes 64bitet használni, az asszem 128GB-t tud.
Mellesleg, te mondtad itt, hogy nem jó mert más azt mondja, hogy lassulást tapasztalt, és jöttél nekem a Vistával.. A 2 rendszernek köze nincs 1máshoz, főként sebesség terén, lényegében már az RC elég erősen lenyomta az SP1-es Vistát.. Én nem nézek le senkit, csak rühellem azt, ha valaki azzal jön, hogy mit mond a másik, saját tapasztalata meg nincs az adott dologról, csak az miatt sz@r valami, mert más azt mondja...Legyen ez akár software, akár hardware. Ezt az egy dolgot rühellem. Engem a Vista miatt nézett mindenki madárnak, mert fura módon nálam semmi hülyeséget nem produkált, és ez mellett mindenki fikázta, hogy ígyfagy, úgyfagy, ez nem megy alatta, az nem megy alatta, közben nálam minden minden gond nélkül futott.Na mindegy, oFF vége. A másik, ha bármilyen kérdésed van a rendszerrel kapcsolatban, kérdezz a win7 topicban.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz szekto #11569 üzenetére
Vistát ne hasonlítsuk a 7-hez hiába az az alapja. Össze sem hasonlítható a 2 rendszer...
Na.. nekem 1-1,5GB-t eszik meg a 4ből indításkor, és? Ha kell akkor meg takarítja a folyamatokat, ami nem szükséges. Dehát semmi gond, ha most a vista alapján ítéled meg a win7-et, akkor meg is érdemled.
Ennyi erővel annak idején az XP-t is a 2000, meg a 98, sőt az ME alapján ítélted meg?
Meg ez a "haverom azt mondta.." hozzáállás sztem hülyeség, és fogadok ugyanúgy, hogy pár fps különbsége van, és ettől már sz@r a rendszer... Na meg azért meg új, az xp meg x éves, és az a csúcsszuper... Közben csak nehezére esik bizonyos embereknek váltani, vagyis nem esik nehezére, csak nehéz megszokni az újat... Közben máskérdés, hogy ugyanezt éltük meg a 98->XP esetében, és ugyanez a fikázás ment akkor is, mint most..
Amúgymeg, ezt is leírtam már párszor, nekem a Vistával sem volt semmi bajom, pedig volt nyüstölve nem is kicsit, szoftveresen is, bőven, és semmilyen fagyásom, meg egyéb hülyeségeim nem voltak vele, azzal is tudni kell bánni, a 7-tel is. Na mindegy, ez a saját véleményem erről... De ez meg k*baszottul már nem ide tartozik.. Részemről lezárva...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
kop8
őstag
válasz szekto #11520 üzenetére
Nekem max 1280*1024 tud a monitorom és szeretem ha az élek nem fűrészfogasak.
De majd kíváncsi leszek mit tud a 4870 remélem holnap.GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
Joachim21
őstag
válasz szekto #11472 üzenetére
Az az igazság, hogy a Vista egy remek oprendszer volt, ha alátetted a megfelelő hardvert! Nálam 1 év 2 hónapot húzott ki mindenféle hiba nélkül. Megevett minimum 1.5Giga memóriát, de ezért mondom, hogy megfelelő gép kellett hozzá, és akkor teljesen más tapasztalatokat szerezhettek volna az XP-t használók.
DX11ről meg mintha azt olvastam volna, hogy visszafelé kompatibilis. Tehét ha valamit DX11re megírnak, de a hardver csak dx10-et, vagy dx9-et tud, akkor automatikusan letiltja azokat a funkciókat, amiket a hardvered nem tud megjeleníteni. Nemtudom ez igaz-e.
Aki kérdez az hülye, de aki nem kérdez az is marad.
-
t.kristof
senior tag
válasz szekto #11472 üzenetére
a vista egy nagy kalap sz@rt nem ér. bün (volt) átváltani xp-ről vistára. a win7et most raktam fel elöször és megvagyok vele elégedve. gyorsabb is, kinézetre is jobban tetszik, és a játékok is jól futtnak rajta. most itt arra gondolok, hogy mindenki mondta mekkora lesz a gépigénye és fúú akkor a játékoknál kevesebb lesz az fps-ed. lehet hogy kevesebb, de szerintem észrevehető. de mint ahogy irták, biztos az lesz hogy ráfogják kényszeriteni az xp-sekre hogy váltsanak oprendszert, föleg ha kiakarják használni a vga-jukat.
Az élet sz*r játék, de k**va jó a grafikája...
-
-
katt777
félisten
válasz szekto #11380 üzenetére
Vannak, akik 100k-s kártyákkal is szórakoznak, másrészt célszerű 3 napon belül megfingatni a kártyát, hogy kijöjjön a hiba. Megpróbálhatod esetleg vmilyen stress-teszttel megfőzni, aztán kapják be.
Nem azt mondtad egyébként, hogy másik kártyával nem volt baja a gépednek, és ezért gyanakodtál a VGA-ra? Mellesleg, ha táp, akkor megint itt egy figyelmen kívül hagyható érv azoknak, akik váltig hangoztatják, hogy egy 350W táp bőven elég.hackeeeee: Én W7 alatt vettem észre néha venti-zakkanást az újabb verziókkal, de csak annyi, hogy pl. 20%-on ment 17 helyett (valamiért a bios-beállítást töltötte be, de csak a ventiét). Az is elég lehet, ha átváltasz 3D módba, majd vissza.
DerStauner: Hát nálam 9.9-cel, 9.11-gyel, és 9.12-vel, de még W7 WDM driverrel is tökéletes grafikával fut a BL. Szerencsére az 1.01-es patch-csel az egész játék normálisabbnak tűnik, mert alapból hiperszar a játékmenete; most már legalább nem teremnek újra a kiirtott ellenségek percenként.
Ha már játék: maxi grafikával, 8XAA mellett tökéletesen viszi a HD4870 a CoD6-ot és a Dirt2-t is (DX10), szóval még mindig jó kis kártya ez, főleg a 9.9-es meghajtóval.
Ja, ATT-t használok.
kbalazsa: Nálam minden monitorozó progiban azonosak a hőértékek... (RivaTuner, ATT, Gpúz). A másik: a bios mod vs. gar.
LamaCube: Nem csal. (Köznapi szóval ez az "előoptimalizálás".)
HUNNIA1920: 30k fölött? 5770-ek vannak 34k-ért, akkor vegyél azt, az máris egy HD4870 kisebb fogyasztással és DX11-gyel. Egyébként már itt van a Dirt 2, és jön a többi DX11-es gama. Mondjuk 58xx topicban írják, hogy a tesszeláció -40% teljesítményben, szóval 5870 alatt butítani kell a grafika többi részét, ezért valóban nem feltétlenül éri meg a váltás, viszont ha venni akarsz, hasonló teljesítményű kártyák közül a fogyasztás miatt jobban megéri az 5xxx széria, ráadásul a drivereket is erre gyúrják már, így egyre több hiba lesz a régebbi kártyákkal.
Intel q8200: Rendben ki van jelölve az 1. és 2. monitor?
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz szekto #11418 üzenetére
Tökjó, hogy egyenlő, de tessalation nincs, ami mostanság nem elhanyagolható tényező lesz... Főként, hogy jön az AVP is pl....Meg a Dirt 2, és még jövőre jön jó pár játék elvileg, ami már DX11 lesz. + Valszeg Driverileg is jobban fogják "nyomni" az 5K-s szériát. Ez miatt én is lecserélném a 4870-emet, csak nekem kicsit nagyobb lenne a különbség 2 kártya ára között.
Szal ha egyenlő, akkor: normal, tesszalátoros. Akkor szted ezek majdnem egyformák?
Sőt, normal_2,, tesszalátoros_2.Szal sztem megéri az azt a + ~10K-t..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
kbalazsa
senior tag
válasz szekto #11364 üzenetére
Ok, értem az álláspontodat, de én nem azt írtam, hogy buheráld meg a BIOS-t, csak hogy nézd meg mi van ott bedrótozva és állítsd elő azt az állapotot Tray Tool segítségével, majd teszteld le jó alaposan.
A cikkeket csak azért linkeltem, hogy tudd, hogyan kell csinálni. BIOS-t egyébként én sem buherálnék, a Tray Tool-t biztonságosabbnak tartom, mert ha ott rosszul sikerülne
valami, még mindig könnyebb visszaállni belőle, mint ha BIOS-t módosítottam volna. Továbbá ugye az is szempont, hogy akár Tray Tool-al is tönkre lehet vágni a vga-t, de a biztonságos korlátok közt maradva alapból nem léped át a garivesztés kereteit, magyarán ha pl. Tray Tool-ban veszed le az órajeleket, hogy spórolósabbra tekerd a cuccot, még nem veszted el a garit, de ugyanazt BIOS-ba tekerve alapból bukod.Egyébként a legtisztább tényleg az lenne, ha gariban kicserélnék neked. Ehhez viszont jó lenne, ha a hiba reprodukálható lenne, hogy az orruk alá tudd dörgölni: "tessék ez az a szituáció, amikor jön a hiba, pedig nem kellene". Ha ezt nem is lehet, legalább megközelíteni érdemes lehet, hogy tudd mi az ábra. Egyébként meg leginkább azzal értek egyet, hogy ezt az egészet nem neked kellene, hanem a boltnak/garihelynek/szakinak/eladónak kellene nekifeszülni, hogy előkerítse mi a gond a termékével, amit eladott neked, de ez sajna nem így működik a gyakorlatban
[ Szerkesztve ]
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
kbalazsa
senior tag
válasz szekto #11356 üzenetére
Ha csak 2D-ben csinálja a dolgot, akkor nem lehet, hogy a PowerPlay hatására valami olyan órajeleket/fesz. értéket állít be, amin hibázik?
Hogy kiderüljön, utána kéne járni a BIOS-ban mi van, Tray Tool-al meg jól meg kellene tesztelni, hogy mit művel a PowerPlay-es órajeleken/feszültségeken.
Mesmeg köszönet katt777-nek, hogy megírta fent linkelt remek szerzeményeit
-
LamaCube
addikt
válasz szekto #11349 üzenetére
Lehet a Jézuska ezt hozta a fa alá
Én így jártam a monitorommal 1.5 hete ,ha egyszer bekapcsolt és "bemelegedett" 60x bekapcsolhattam egymás után.Persze,ha állt fél órát vagy 10 perc kellett,hogy bekapcsoljon.Aztán egyre hosszabbodott az idő és nem kapcsolt be.Tegnap hoztam el a szervizből.A gari papíron ennyi volt írva:-táp javítás.Ezzel nem azt akarom mondani,hogy a táp a ludas ismerve az előzményeket.Csak úgy elmeséltem,mert anno vga-ra gyanakodtam.
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
szekto
aktív tag
válasz szekto #11347 üzenetére
24 órája megy a gépem, s a VGA még nem sz*rakodott azóta. Fogadni mernék, ha most kikapcsolnám egy fél órára, majd vissza bekapcsolnám, ugyanúgy jönne a hiba. :S
-
szekto
aktív tag
válasz szekto #11327 üzenetére
21 és fél óra telt el, s még mindig meg se rezzent, pedig neteztem már sokat egy huzamba. Nem értem néha az informatikát, komolyan mondom...
-
szekto
aktív tag
válasz szekto #11322 üzenetére
Annyi van, hogy most azt figyeltem meg, hogy amikor pl. megnézek YouTube-on egy videót, akkor olyan 35 fokról felmegy a GPU hőmérséklete kb. 37-38 fokra. Bár ez elvileg normális ugye, mert a VGA-nak ilyenkor valamelyest dolgoznia kell.
De most, üresjáratban is 34-35 fok kb.
[ Szerkesztve ]
-
kbalazsa
senior tag
válasz szekto #11310 üzenetére
Én elhiszem neked, bár ilyenkor mindig az MSI kártya esete jut eszembe a PH tesztben.
Akkor tégy egy próbát a downclock-al.
Most látom, hogy egyszerre írtunk Most akkor épp nincs probléma úgy látom...
[ Szerkesztve ]
-
szekto
aktív tag
-
kbalazsa
senior tag
válasz szekto #11289 üzenetére
Átolvastam a hozzászólásaidat a 4850 újraindulgatós esetről... elég hosszúra nyúlik a történet, pedig lehet, hogy az elejére kell visszamenni a megoldáshoz...
Jól látom, hogy a 4850 végig a második slot-ban üzemelt, merthogy nem fér el az elsőben a kondik miatt?
Az alaplapod manual-ja azt írja, hogy ez nem annyira javallott (bővebben sajna nem fejti ki, csak annyit ír, hogy nem javasolja). Azt is írja, hogy a második slot-ban csak x8 módot tud a chipset limit miatt, de ez most nem releváns.
Nem lehet, hogy ez okozza a problémát?Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
n1Saint
csendes tag
válasz szekto #11217 üzenetére
Nálam szinte mindig CoD2 alatt jön elő Van, hogy órákat Sims3azok előtte (igen én is szégyellem) vagy akármi más, aztán mennék játszani és lefagy. Amit észrevettem, az az, hogy újratelepítés esetén egy ideig nem jön elő a probléma, aztán egyre gyakrabban, bár ma egyáltalán nem volt baja pedig 0-24 ment, már örülök is magamnak
-
kriszbon
őstag
válasz szekto #11156 üzenetére
Az enyémnek nem írja ki, csak a 4670-es kártyámat írja ki rendesen, de nézd meg everest alatt.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
t.kristof
senior tag
-
kriszbon
őstag
válasz szekto #10787 üzenetére
(Tessék olvasgatni) amúgy egy 350W-os Fsp PNF is simán elvinné szerintem.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
válasz szekto #10708 üzenetére
Előfordulhat bizony ahogy olvastam az oldalt, mert 12v.-os ágon 75% terhelésnél a legjobb a hatásfoka, és akkor ad az egyiken 120W-ot a másikon 135W-ot. A 4850-nél meg amit mértek (maximumot) az 147W ami csak néha kell neki, mert amúgy 110W-ot eszik terhelésen.
Próbáld meg azt hogy az egyik ágon ne legyen semmi más csak a kártya, ha nem megy akkor cseréld fel az ágat és a másikra tedd. A többi kütyü elmegy a másikról(talán) attól függ mennyi.[ Szerkesztve ]
-
szekto
aktív tag
válasz szekto #10688 üzenetére
Ezt még mellékelem, hátha valaki meg tudná mondani, hogy jók-e ezek az értékek vagy sem...
-
Danecay
addikt
válasz szekto #10648 üzenetére
Neked is köszönöm a hozzászólást, de mint írtam, nem hiszem, hogy driver probléma lenne, mert nálam nem Windows betöltése során nincs kép, amit esetleg tényleg okozhat valamilyen driver bug, hanem a gép bekapcsolását követően nem kapcsolódik be a monitor, csak sípolás kíséretében újraindul többször egymás után a gép.
-
j0zsef
tag
válasz szekto #10530 üzenetére
Lényegtelen hogy hány 4 pinesből csinál 6 pinest, ami a kártyához jár valóban 1-re tud csatlakozni, de nekem van 2 végű is, abból is 2 :p
Ami 2 4tűsből csinál 6 pinest azzal ráadásul jól le is lehet terhelni a tápot, ha valaki 1 ágra köti mindkét csatit.
Lényeg a lényeg, teljesen mindegy hány helyről szedi az átalakító a tápot, a kártya ezt nem különbözteti meg.
I will not buy this record, it is scratched!
-
kriszbon
őstag
válasz szekto #10385 üzenetére
A gyári átalakító az milyen volt a kártyához, mármint hány vezeték, abból mennyi a +12 és hogyan volt az elrendezés? Gondolom a gyárival is próbáltátok.
-
j0zsef
tag
válasz szekto #10386 üzenetére
Kicseréltem, 400as Chieftecről váltottam a Gigabyte Superb 460-ra, de ugyanúgy, minden lehetséges megoldással előjött a probléma.
Azt mondják a piros led a kártya hátlapján a túlmelegedést jelzi, ebből én józan paraszti ésszel hibás érzékelőkre következtetek.
Kipróbáltam az új játékokat is (Borderlands, Shift), régebbiekkel is (Fallout 3, SoC), és ilyenkor egyszer nem kapcsolt ki a kártya, pedig ezek terhelték ugye rendesen. Nálam csak 2D-ben, vagy a nevén nevezve a következő játékoknál kapcsolt ki: CS:Source, Anarchy Online, illetve filmnézés közben (WMP).Egy dolog biztos, a kártya sosem volt túlmelegedve, megfogtam kézzel, azt nem csapja be egyik szoftver sem.
Ami furcsa: ha egyszer előfordult, onnantól kezdve exponenciális ütemben sűrűsödtek az esetek, viszont egyszer sem fordult elő amikor a ház oldala le volt véve.
Erre varrjon gombot valaki.
-
FireKeeper
nagyúr
szerintem (ha a teljesítményt nézzük) akkor az 57x0 család egy csőd, best buy egy használt 4850/4870. ezen az áron amiért az 57x0 család tagjait adják, az rablás. hiába mondják hogy dx11 így meg úgy, ha felrakod a tesszelációt (ami a dx11 szerintem legjobb újdonsága) akkor meghal a gpu. én ezekből a kártyákból összerakott cf-et tartanék jó megoldásnak, de azt is csak azután, hogy mérséklődött az áruk.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
szekto
aktív tag
Visszaolvastam j0zsef, hogy Neked mit ajánlottak. Végülis kicserélted a tápot? Ha igen, az se oldotta meg nálad sem a dolgot?
[ Szerkesztve ]
-
j0zsef
tag
válasz szekto #10381 üzenetére
Detto, anno amikor először postoltam ide emiatt, a te korábbi hozzászólásodra hivatkoztam. A szervizben konkrétan azt mondták hogy nem a táp hibája, kártya típushiba. Ahány ember, annyi mindenre gyanakodtak már: sokan a tápra, néhányan arra hogy Zsigabyte alaplapom van, én csak a kártyát tudom okolni. Szerintem a 4850 egy zsákbamacska. Viszont gőzöm sincs mit vegyek, ha netán visszaadnák a pénzem.
@spdrfx:
Ha te is visszaolvasnál, néhány százat () akkor látnád, hogy az átalakítós probléma néhányunknál (igen, nálam se) egyáltalán nem orvosság, és többen állítják hogy teljesen mindegy hogyan csatlakoztatod a tápra a kártyát. Én próbált az 1*4tűst, a 2*4tűst, a tápból kijövőt, és egyik sem volt jó. A kártya NEM JÓ.[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
válasz szekto #10366 üzenetére
Ez szerintem hülyeség. A foglalattól függ hogy milyen kártyákat fog avagy tud hajtani a lap ill. Gép.
Memóriákban van olyan hogy az adott memoria nem hajlandó az alaplappal együtt működni. De hogy PCi-e Foglalatba a 4850 es gajduljon mert nem szereti a lap. Ez szerintem nagy butaság. -
beniboy
tag
válasz szekto #10107 üzenetére
el. sajnos el. en mar 2x visszakuldtem a sajatom. ahogy olvasgatom a forumokat memoria hiba lesz. nekem is pont ugyan ez volt. jatek alatt semmi gond. netezes kozbe kapcsolt ki. ha teheted vidd vissza es vagy egy masikat szerezz be amelyiken nem Vapor hutes van.. :S (az benne a tuti sajnos) vagy egy masik gyarto ha esetleg Sapphire lenne...
-Gigabyte P35-DS3, Intel E6750, 4Gb Kingmax Mars 1066, Leadtek 6600Gt Extrem Edi.
-
bossvico
senior tag
Most cseréltem ismerősöm gépébe tápot, ugyanezen szitu miatt.
Berakta a 4850-es karit a 7600gt helyett és 1 hét múlva hívott, hogy nincs kép, ventik mennek, nézzük meg a gépembe, hogy jó-e a kari. Jó volt.
Érdekes, hogy az övén (sapphir) volt egy pirosan égő kis mini led, a nyák hátulján, ami mittudom én mér gyulladt ki, de mikor mondta, hogy 6 éves a tápja javasoltam a cserét.
Megtette, piros led elaludt és már hibátlanul működik azóta.A 32 - 36 C teljesen jó érték, még hideg is.
Ja és örülhet neki, hogy ennyivel megúszta és nem kapott semmilye a túlterheléstől arany volt lövést.
[ Szerkesztve ]
R5 5600X AIO 240mm Cooler, MSI B550-A Pro, 32 GB Crucial DDR4, EVGA 750W, Sapphire Pulse RX 7700 XT 12GB
-
addikt
Pedig nagyon esélyes,hogy a táp miatt van a probléma.
Ez a "táp" egyébként nem tápegység,hanem elektronikai hulladék.
Írd be a gugliba és győzd olvasni.Persze 5000 Forintért 500W táp eleve gyanúsnak kell hogy legyen.
Ne fikázásnak vedd,de még örülhetsz,hogy nem füstölte le a gépedet.
[ Szerkesztve ]
"Aki ad,az nyer"
-
Lacpac
őstag
"Amúgy majd gondolom most jön az, hogy "biztos a tápegységem kaki, mert nem márkás"
Nem azzal van gond, hogy nem márkás, hanem hogy a ráírt feszeket véletlenül sem tudja leadni. Mindezt olyan elektronikával, amiben semmilyen védelem nincs.
Ha elhalálozik, az nagy valószínűséggel az egész géped végét fogja jelenteni.
Egyik ismerősömnek ilyen tápja halálozott el, szerencséje volt.
Megállt a venti benne, azt vette észre, hogy jellegzetes égett elektronika szag van. Lekapcsolta a hosszabbítót, szag alapján beazonosította, hogy a táp az. Szétszedte, és azt vette észre, hogy az összes vezeték összeolvadt benne, a PCB egy két helyen már fekete volt. kb 3-4 másodpercen múlott a gépe.500W-os, Stability Power
12V-os ágon mit tud leadni?
Az én 340W-os tápom 25A tud. Mindenképp próbáld meg valami normális táppalEgy kis ajánlás
6db 400W Delta DPS-400WB A 5 000 Ft/db
Szerintem a tiéd drágább volt.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- GeForce RTX 3080 Ti GAMING OC 12G - Gyári Garancia
- ASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 256bit (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) Videokártya
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
- MSI RADEON RX 570 8GB
- Asrock Radeon RX 6800 XT Phantom Gaming D 16GB OC újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB használt videókártya, 12 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- KERESEK - Asus Tuf 4070 SUPER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest