- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
Új hozzászólás Aktív témák
-
latabar19
csendes tag
válasz bluyoo #24199 üzenetére
Lenyomattam a progi tesztet amit írtál, negyed óráig(?) de nem volt semmi gubanc, amúgy zsír új minden alkatrész. másodjára volt szervizbe úgy hogy mikor megkaptam már nem működött és már vinyó+videokari csere is volt. Mindenesetre köszönöm és megpróbálok szerezni kölcsöntápot. Köszönöm a segítséget!
-
latabar19
csendes tag
Halihó! nem tudom ide írjak-e a gondommal, ha másoha kellene akkor elnézést mindenkitől.
Szóval a probléma: befektettem egy msi hd radeon 4850 md1g3 1gb-os kártyába, friss driver, friss kártya, 0 kilométer, és a gubanc az hogy 3d-s alkalmazásoknál leáll a gépem. Elment garanciára a kártya, cserélték, de a probléma megoldatlan maradt. Tápegységnek egy Chieftech iArena GPA 450S-t használok, 1 vinyó, athlon II x2 250 proci, 1 író. Próbáltam, afterburnerrel lehúztam a gpu órajelet meg a memóriáét is, úgy tovább bírta, de így is kikapcsol. Már a hajam tépem
Előre is köszönöm a válaszokat! -
andrasko
senior tag
válasz andrasko #24194 üzenetére
Közben olvastam, hogy talán biztonságosabb lenne a Flashrom DOS alatt?
Nem ismerem a Flashrom-ot, hogy megy a "ráflash"?
Egyáltalán hogy varázsoljak DOS környezetet, ami lát valamilyen meghajtót, amin a flash+rom van?[ Szerkesztve ]
ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
Leslie1984
tag
Nekem fent van Win7 is meg Xp is így könnyű volt winflashelni.
-
andrasko
senior tag
válasz totyax #24174 üzenetére
A módosítás elméleti menete?
- Lementem a vga eredeti bios-át. (pl: ATIWinflash)
- A bios.rom fájlban módosítom a 820Mhz-es korlátot. (RBE)
- A módosított bios.rom fájlt ráflash-olom a vga-ra. (pl: ATIWinflash)Kérdések:
A fenti progik nekem elindultak Win7-64bit, érdekes, mert az Atiflash nem.
- biztonsággal végezhető a vga flash Win7 alatt a fenti progikkal? (főleg: ATIWinflash)
- a 820Mhz-es korlátot mennyire módosítsam?
(a bios-ban van egy b-verziós 990Mhz, legyen az?)- vagy hogyan lehetne a legbiztonságosabban flash-elni?
[ Szerkesztve ]
ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
sinya85
senior tag
Sziasztok.
Nem tudja valaki, honnan tudok leszedni biost SAPPHIRE VAPOR-X HD 4870 2GB GDDR5 PCI-E -hez?
ugyan is nem lehet állítani a ventisebességet és gondoltam egy bios csere megoldja a problémát. ja és cf-ben nem megy a kártya.ஜ۩۞۩ஜ
-
PeeterssoN
őstag
válasz Leslie1984 #24188 üzenetére
Valamiért nekem nem engedi fixálni a ventit.
-
Baryka007
őstag
válasz andrasko #24185 üzenetére
Egyszer én is hasonlóan jártam csak én a 2D clockot vittem le a padlóig kb... és miután elindult a windows felállt a GPU Tweak progi egyből át állította a 2d clockot és befagyott a kép... de 10 perc alatt meglehet csinálni F8 at megnyomod mikor alaplap képe elment de még nem tölt a windows és VGA módba elindítod vagy csökkentett mód is jó tökm1 aztán törlöd a progit utánna elindítod simán a windowst és újra felrakod ennyi de van 1 második lehetőség is a rendszer visszaállítás
-
PeeterssoN
őstag
válasz Leslie1984 #24188 üzenetére
Thx!
-
Leslie1984
tag
Ezt tanulmányozgasd, magyarul van : [link]
Nekem sokat segített.[ Szerkesztve ]
-
PeeterssoN
őstag
válasz Leslie1984 #24184 üzenetére
Hű nekem ez magas! Ez az egész rbe! Nincs valami magyar megoldás?
-
andrasko
senior tag
válasz bluyoo #24183 üzenetére
Tegnap éjszaka ráengedtem az ATi CCC Overdrive Locker-t, hátha segít!
Hát nem!
Win betöltés után koromfekete képernyő.... alig tudtam éjjel 2-re helyrehozni!ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
Leslie1984
tag
A RBE-be van külön egy beállítási lehetőség ami kimondottan erre van csak egy pötty aztán annyi. Csak rákell flashelni aztán szervókormány.
-
bluyoo
nagyúr
-
andrasko
senior tag
válasz bluyoo #24177 üzenetére
Szerintem is a BIOS tartalmazza az adatokat.
- 2D/3D default
- lower/upper limit
kb így:
és akkor a megoldás: RacerX unlocker lenne?[ Szerkesztve ]
-
Leslie1984
tag
válasz PeeterssoN #24180 üzenetére
Én ajánlanám hozzá a Radeon Bios Editort ott ki lehet lőni ezt a Ventis bugot.
-
PeeterssoN
őstag
válasz DiceBlade #24179 üzenetére
Igen levettem! Javított rajta, de nem tökéletes. ( még így is egy gyárüzem, ami lassan forró kohóvá válik)
Plussz félek nem tesz jót neki. Értsd, mikor játszom az
Afterburn olyan mint az ekg. Mármint ami a venti fordulatszámát illeti.
Eddig hőmérséklete nem haladta meg a gyári értékeket, bár nem is játszottam eddig 1-2 óránál tovább.
Szóval nekem még így is hangos. -
DiceBlade
aktív tag
válasz PeeterssoN #24178 üzenetére
hello
szoftveresen állítottál már a hűtőd fordulatszámán? én azzal kezdeném (vagyishogy kezdtem ) -
PeeterssoN
őstag
Hi!
Melyik hűtőt érdemes felrakni egy /Asus 4850 512 glaciator / vga-ra?
Itt szteppelek az oldalon de nem találok megfelelő választ.
A zaj ami a gépből jön--> megőrülök tőle.
Természetesen játékra használom.Választ előre is köszi. Egy halláskárosodott.
-
andrasko
senior tag
Nekem minden normálisan használható proginál ez a 820-as limit van...
pl a CCC-ben is:
Nem lehet, hogy valami progi (pl: CCC) korlátozza?
Vagy a BIOS-ban lenne valami korlát, de ott nem emlékszem ilyenre...ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
andrasko
senior tag
válasz bluyoo #24096 üzenetére
Szia.
Az ASUS GPU Tweak nekem nagyon bejött a Sapphire 4870 Toxichoz.
Lenne egy kérdésem:
3D-ben az eredeti 780Mhz-ről felfelé csak 820Mhz-ig engedi az oc-t.
Lazán viszi ezt a sebességet, próbálnám egy kicsit feljebb is, de vége a skálának....
Köszönöm a segítséget!ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
lovi81
csendes tag
Ezzel a kártyával van valakinek részletekbe menő tapasztalata??:
SAPPHIRE RADEON HD4850 TOXIC FULL 512MB
Az érdekelne, hogy mennyire terhelhető, mit bír melegedésben és teljesítményben...stb.
Most kötöttem CF-be 2 ilyet, ha esetleg ilyen tapasztalatotok van, vagy javaslat arra, hogy milyen progival tudom elfüstölés nélkül letesztelni őket, szívesen fogadom az ajánlásokat!
Köszi előre is!
L.
(szerintem)
-
bluyoo
nagyúr
válasz PeeterssoN #24161 üzenetére
Én sem kockáztatnám az új szerzeményt.Mármint a videokártyát.
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Smani
senior tag
Minél hamarabb tedd be.
-
bluyoo
nagyúr
Az jó kis táp ha jól tudom pont FSP 400-60GLN belső van benne.
GLN-el hajtottam a jó kis 4870-esem.Haveromat még mindig szolgálja.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz PeeterssoN #24156 üzenetére
Már egyszer belinkeltem de:
"Minimálisan 450W-os tápegységet javasolnak a hardver mellé, ami Codegen táp esetén 600W-os modellt, Enermax-nál 370W-os tápot jelent.. (gondolom nem kell ecsetelni, hogy Codegen 400W az maximum 300-at jelent..)"
"Codgen megy azzal nincs gond. A baj, hogy nincs benne (rendes) túlfesz védelem és a ráírt teljesítmény kb 2/3-át tudja csak leadni stabilan. De menni megy. Muszáj neki különben senki sem venné meg. Csak nem biztonságos ennyi."
Szóval szerintem is csere.Egy használt mondjuk FSP pár ezres újonnan az FSP Hexa 400W10e alatt is kapható ..................
De ha gondolod ITT is rákérdezhetsz.Bazinga!
-
Smani
senior tag
Cseréld le.
-
PeL
addikt
Codegen táp sosem volt életbiztosítás bár volt akinek nem volt vele gondja (nekem is volt egy időben Codegen tápom és igazából nekem sem volt vele gondom de ki tudja...), elvileg ha valóban leadja a 400W-ot akkor elég kell hogy legyen, azért nézd meg hogy a tápra mennyi van írva max power output. bár szerintem még ha 350W lenne az is bőven kiszolgálná
-
PeeterssoN
őstag
Sziasztok szakik!
400W Codegen táppal használnék egy asus 4850 512MB videókártyát!
Van 1 giga merevlemez, dvd író, 4Giga memória, proci pentium d 945; az alaplapon.
Nem húznám nem terhelgetném csak játék lenne ami menne.
Nyugodt szívvel vagy inkább cseréljek tápot?
Egy nem szaki!
Választ előre is köszi! -
totyax
aktív tag
válasz BeriHampeR #24153 üzenetére
Ahhoz hogy módosítsd a kártyád biosát, le kellett mentened, ha meg már lementetted, miért nem csináltál belőle egy biztonsági mentést? Ilyen dolgokkal nem lehet ész nélkül vagdalkozni. Mondjuk a leírásban is írhatták volna a biztonsági mentés szükségességét.
A hűtése más a kártyádnak az tény, és nem ugyanazt a típust árulják éveken át az is. A letöltéseknél világosan írják hogy dos módú boot kell neki, tehát nem értem windows alatt egyáltalán minek próbálkoztál vele. Nem vagyok benne biztos hogy az a BIOS a kártyádhoz jó-e egyáltalán. A supporttól kell megkérdezni, elküldve nekik a pontos kártyatípust és szériaszámot hogy melyik BIOS való hozzá.
Ha tovább nyomulsz mindenféle biosokkal, megeshet hogy kép se lesz a monitoron, és ekkor marad a PCI-os videókártya, vagy egy előkészített boot floppy/flash vakon.
Az is lehet hogy újrapasztázáskor megsérült a kártyán valami alkatrész, esetleg lesarkaztad a procit.
-
BeriHampeR
aktív tag
Nekem ez a kártya van, de a listában nincs ilyen
Amúgy leszedtem, de mivel 64bites a rendszerem ezért nem indítja el esetleg van 64bites verzió?
-
PeL
addikt
válasz BeriHampeR #24151 üzenetére
itt nézz körül, download --> VBIOS
http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=567&pid=174&psn=&lid=1&leg=0#
Ha ilyen a kártyád akkor ez kell hogy legyen, van még TOXIC -hoz is külön
[ Szerkesztve ]
-
gurabli
őstag
OK, köszönöm válaszod! Amennyit játszok, szerintem egy jó darabig még elég lesz. Ha mégis játszani támad kedvem, rákötöm a plasmára (42") és ott alacsonyabb 720p mellett is gyönyörűen néz ki és baromi nagy élmény
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
totyax
aktív tag
válasz BeriHampeR #24148 üzenetére
Le kellett volna mentened az eredeti biost. Amit leszedtél nem biztos hogy pont a kártyádhoz való.
-
BeriHampeR
aktív tag
Amióta a cikk alapján az órajeleket 2d ben babráltam, de utána techpowerUP ról leszedtem hozzá egy eredeti BIOSt s vissza raktam azóta csinálja ezt, de amióta újrapasztáztam jó volt 1-2hétig de most már ismét jelentkezett a probléma. Gondolom akkor a tápegység nem lehet ludas ha 1x jó most meg már nem.
-
PeL
addikt
válasz BeriHampeR #24145 üzenetére
Ha eddig jó volt akkor nem hiszem hogy az általad említett problémák lehetnek (hacsak előzőleg nem buheráltad), inkább a kártyával lesz valami vagy esetleg a táp nem ad megfelelő feszültséget. Ezt csak feszültségmérővel lehetne ellenőrizni mert a szoftveres mérés nem minden esetben pontos
[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
-
BeriHampeR
aktív tag
Hello.
Van egy Sapphire Radeon HD 4870 512Mb VGA m, de mostanában amikor neten videót vagy 3d s alkalmazásokat futtatok rajta akkor kiírja hogy a vga illesztőprogram levált. vagy mostmár teljesen megakad és újraindul a gép.
VGA n 4 led van, abból hátulról nézve balról a 2. világít, annó azt olvastam hogy az az áram ellátást jelzi, hogy ha nem kap elég kakaót akkor világít, de egy 500W os Zalmann tápegység van mellette...
Esetleg rossz bios, vagy a feszültség van rosszul beállítva?
Vélemények javaslatok? -
gurabli
őstag
Sziasztok!
Van egy Gainward 4850-es kártyám, mellette egy E8400 C2D. Kb 4 éve lett véve a gép (ha jól emlékszem), akkor nagyon faintos volt. Akkor még volt is egy kis időm játszani vele, az elmúlt két évben, ha jól emlékszem, csak az új AVP-t toltam végig, azon kívül nem is futott rajta game. Az ment tökéletesen, minden maxon, fullHD-ben.Kérdésem: ez a kártya és CPU ma mennyire állja meg a helyét, a mai játékok hogyan futnak rajta? Ahogy nézegetem a különböző összehasonlításokat, ez a 4850-es még mindig egész jónak számít és a nem túl sok kártya van felette: Link
Nem is vagyok képben a mai játékok terén, de jól esne egy kis Fifa 2002, NFS, Sniper Elite 2, Max Payne 3, Civ 5, Darksiders 2, stb.Mehet fullHD felbontásban, max részletességgel és normálisan játszható vagy erre azért már nem igazán alkalmas?
Persze ki fogom próbálni, de érdekel a véleményetek!
Köszönöm!
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
denx1992
tag
válasz andrasko #24141 üzenetére
értem. hát azért egy próbát megérne a dolog
csak még kell egy tápegység is minimum 550watt osROG Strix Z390-F Gaming - i9-9900K, 5.0 Ghz OC (All core)with DELID - G Skill Ripjaws V F4 DDR4 4200 Mhz 32Gb CL18(OC) - Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X - NOCTUA NH-D15 - Samsung 980 Pro 2TB M.2 - Samsung 970 EVO M.2 - Corsair RM 650
-
-
Baryka007
őstag
válasz denx1992 #24138 üzenetére
Attól függ mi ment tönkre benne mert ha pl a DVI kimeneted ment tönkre azért nem jut el a kép a monitorhoz ( feltételezve hogy DVI a csatlakozója ) akkor tuti hogy menne de ha a GPU vagy a ram sérült akkor teljesen kizárt :\
Szerk.: Szerintem próbáld ki ha addig kölcsönbe adja a srác annyi hogy ne a rossz legyen a fő kari ne az adja a képet
[ Szerkesztve ]
-
denx1992
tag
válasz Baryka007 #24137 üzenetére
az szép gyüjtemény.
hát nekem is vannak ilyenek.
a falon:
Nvidia gf 8600gt , 7600gt
ati x1300meg használaton kívül egy hd 3870 amivel összeméregettem a hd4850 erejét
hát haveromnál CF-ben a 3870 kicsivel több pontot ért el 3dMark Vantage-n mint a HD 4850 alapból egymagában. szal
akkoriban még érdemes volt crossfire el kinylódni persze akinek megfelelő tápegysége volt
hozzáDe egy kérdés viszont nagyon érdekelne.
Ha vennék egy hibás kártyát ami nem ad képet, pl egy sapphire 4850 et.
működne crossfire -ben? tehát attól használható egy kártya cf-re hogy nem mükszik , nem ad képet. nagyon érdekelne a dolog.ROG Strix Z390-F Gaming - i9-9900K, 5.0 Ghz OC (All core)with DELID - G Skill Ripjaws V F4 DDR4 4200 Mhz 32Gb CL18(OC) - Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X - NOCTUA NH-D15 - Samsung 980 Pro 2TB M.2 - Samsung 970 EVO M.2 - Corsair RM 650
-
Baryka007
őstag
válasz denx1992 #24135 üzenetére
Azért kíváncsi leszek majd te mit húzol ki szegényből én most egyelőre azon gondolkodom hogy ha el jön az a pillanat hogy váltok egy nagyobb kategóriára 7850 vagy 7870 en gondolkozom akkor ki húzzam e rajta a 800mhz-t vmi + mv vel és hagyjam megsülni benchmark közbe de őszintén nem lenne szívem hozzá inkább kirakom a polcomra a többi AMD mellé illetve az első az még ATI > Ati radeon 7000 > HD3850 > 4850 itt meg egy kis üresedés az 5xxx meg 6xxx ből anyagi gondok miatt hál istennek mostanra már kezdek kijönni a problémáimból
[ Szerkesztve ]
-
denx1992
tag
válasz andrasko #24101 üzenetére
egyébként nem tudom milyen a vga mert ugy vettem hogy egy Arctic Accelero L2 pro hűtő volta rajta
és semmi más, se doboz semmi de még az AIDA sem ír semmit a vga ról hogy mifajta lehetett.
de sztem alap gyári vagynemtoomROG Strix Z390-F Gaming - i9-9900K, 5.0 Ghz OC (All core)with DELID - G Skill Ripjaws V F4 DDR4 4200 Mhz 32Gb CL18(OC) - Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X - NOCTUA NH-D15 - Samsung 980 Pro 2TB M.2 - Samsung 970 EVO M.2 - Corsair RM 650
-
denx1992
tag
válasz Baryka007 #24129 üzenetére
Enyém is az lessz
csak most nincs a hűtő borda a vga jobb szélén. szal semmi hűtést nem kap a memoria egység rajta.
igy meg nehezen huzogatom a kecskét XDDROG Strix Z390-F Gaming - i9-9900K, 5.0 Ghz OC (All core)with DELID - G Skill Ripjaws V F4 DDR4 4200 Mhz 32Gb CL18(OC) - Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X - NOCTUA NH-D15 - Samsung 980 Pro 2TB M.2 - Samsung 970 EVO M.2 - Corsair RM 650
-
Pista0001
addikt
Sziasztok. A HD4xxx vga-k tudnak egyszerre a két digitális kimeneten jelet adni, vagy egyszerre csak 1 digitális és 1 analóg működik? Előre is köszi a választ.
-
Baryka007
őstag
válasz vitezlejszlo #24132 üzenetére
Nem tudom hogy ez problémát okozna e a gpu nak nekem gyári BIOS om van de most megnéztem én is hogy váltogatja e mindenféle kütyüre kattolgattam meg tálcára tettem programokat hogy felbukkanó ablak legyen meg ilyenek de nem váltott clockot pass szerintem nem nagy probléma mert pl HD youtube közbe nekem is váltogatja....
-
Baryka007
őstag
válasz vitezlejszlo #24130 üzenetére
Teljesen normális amíg nem indul el a game nekem csa betöltő screen megy addig nekem is hol 500 hol 625.... vagy épp amennyin van a gpu de a lényeg hogy folyamatos 3D alatt ne váltogasson a karid max ha tálcára rakod a gamet vagy amiben van a 3D "munka"
-
vitezlejszlo
őstag
válasz vitezlejszlo #24127 üzenetére
No alakul a Dunás dolog.
Gépem földelése okés, nincs vele gond, kimértem.
Viszont. A Digitől jövő kábel a gépem alatt van ketté ágaztatva, és ott fel is van tekerve a kábel, merthogy kicsit hosszú.
Namost.
Ha leválasztom azt az ágat, ami csak a gépemhez menne (de nincs bekötve) akkor nincs baj a Dunával.
Amint vissza teszem, azonnal belever. Tehát ezek szerint a kábelen keresztül gyűjt össze valami zavargást.. Akkor ez megoldva. Bár továbbra is kérdés, hogy mitől jelentkezett ez a dolog. Persze lehet, hogy az eddigi kártyákkal is volt zavar, csak kisebb.. Vagy az összetekert rész szed össze valamit mint egy tekercs... nem értek hozzá
Bios:
Azért kérdeztem, hogy van-e értelme frissíteni, mert a GPU clock 500 és 750 Mhz között vátogat másodpercenként, pedig nem is csinálok semmit. Ez normális?
köszi
Laca
-
denx1992
tag
válasz Baryka007 #24125 üzenetére
te egy vadállat vagy XDDD
ha megjön a hűtő a vga-mra beszállokROG Strix Z390-F Gaming - i9-9900K, 5.0 Ghz OC (All core)with DELID - G Skill Ripjaws V F4 DDR4 4200 Mhz 32Gb CL18(OC) - Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X - NOCTUA NH-D15 - Samsung 980 Pro 2TB M.2 - Samsung 970 EVO M.2 - Corsair RM 650
-
vitezlejszlo
őstag
válasz totyax #24126 üzenetére
Sziasztok
Csak fél infóm van, ma este lesz a nagyobb teszt.
Tegnap este gép bekapcs, venti felpörög, fenti leáll, megjön a monitoron a kép, nézem a Dunát, elkezd hibázni. Na akkor kezdjük. Belemegyek a jelinfóba a TV-n, és már csak 0-1 között ugrált a BER értéke. A kép is teljesen rendben volt.
Tehát ekkor valamiért nem jelentkezett a probléma, vagy nem olyan erősen, mint vasárnap reggel a 40-50-es BER értékekkel.
Annyira volt még időm, hogy az gépem mellett földre ledobott Digis kábelt megmozgattam, közelebb tettem a géphez, de a BER nem változott.
Ma este földmérés.
Laci
-
Baryka007
őstag
válasz denx1992 #24123 üzenetére
Itt van 1440x900 0x simítás Gamer / Magas beállítás kivéve az Objectek azok Közepes beállításon voltak [link]
Szerk.: Hopp itt viszont valamiért 625mhz-t írt ki a gpu tweak... -.- [link] szóval feltöltöttem ezt a képet is
Viszont 750 most nem ment le de próbálkozom![ Szerkesztve ]
-
denx1992
tag
-
denx1992
tag
válasz Baryka007 #24122 üzenetére
Na akkor megjött az ellenfeled
mutasd azokat a teszteketROG Strix Z390-F Gaming - i9-9900K, 5.0 Ghz OC (All core)with DELID - G Skill Ripjaws V F4 DDR4 4200 Mhz 32Gb CL18(OC) - Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X - NOCTUA NH-D15 - Samsung 980 Pro 2TB M.2 - Samsung 970 EVO M.2 - Corsair RM 650
-
Baryka007
őstag
válasz andrasko #24109 üzenetére
Üdv, én csak az egyéni rekordjaim miatt csinálom ezeket amúgy 625 ön futtatom a karit mert 1440x900 on nyomom a crysist és ott teljesen mind1 hogy 740 vagy 750 mhz... vagy van tuning vagy nincs mert ott egyik órajel mellett sem akad meg... szóval a részemről ez csak egyéni rekordnak tudható be persze nem a gpu clock tuning számít hanem az fps az előző rekordom az 46.51 volt 740 en
-
andrasko
senior tag
válasz vitezlejszlo #24120 üzenetére
A bios frissítést a gyártók általában az eredeti bios valamilyen hibájának javítására adnak ki.
(pl: kompatibilitás, stb..)
(Egyébként tényleg tartalmazza a feszültség és fordulatszám adatokat is részletesen.)
- Ha nem értesz hozzá, akkor nem célszerű "piszkálni" (legalább is utána járás nélkül)
- Általában, ha nincs gond a hardverrel, akkor sem biztos, hogy kellJelen esetben megpróbálható, de szerintem a fenti 2 "eltávolítgatós" dolgot próbáld ki.
Esetleg majd utána.[ Szerkesztve ]
-
andrasko
senior tag
válasz vitezlejszlo #24118 üzenetére
SAPPHIRE Driver Download Center
Megnéztem az 512MB-os verziókat:
- sima (szerintem ez lehet neked, de a fotón már újabb cooleres van)
- QP
- Toxic (ilyen van nekem)[ Szerkesztve ]
-
andrasko
senior tag
válasz vitezlejszlo #24115 üzenetére
A Sapphire 4870 512MB vagy 1024MB?
-
andrasko
senior tag
válasz vitezlejszlo #24115 üzenetére
Jelezz vissza este:
- az antennát eltávolítod,
- megszünteted az Asus OPlay kapcsolatot.
Ha megszűnik, akkor sakkozd ki melyik volt a gond.
Ha nem, akkor még mindig marad reménynek a bios update.Nekem alapon 98-100 között volt a jelerősség. (a tv-ben és az asztali dvd-íróba osztva a coax)
[ritkán 1-1 gagyi csatorna volt 98]
Amikor a pc-hez tovább osztottam, akkor nekem is ugrált némelyik.[ Szerkesztve ]
-
vitezlejszlo
őstag
válasz andrasko #24114 üzenetére
Sziasztok
Földelés: elvileg földeltek a konektorok, a gép nem ráz, az elmúlt 6 évben semmilyen villamos jellegű gondom nem volt, ez a digi zavarás is csak azóta van, hogy bekerült a 4870. Más alkatrász nem lett cserélve (pl táp).
A földelést azért este megmérem, hogy van-e..
A gép fizikailag kb 2 méterre van a tv-től.
A lakásba bejövő Digi-s kábelt az ajtónál elosztóval ketté szedtem, egyik megy a TV-hez, a másik a géphez (gépben van DVB-C kártya). DE. A gépbe nincs bedugva a kábel, csak mögé le van dobva a földre. Itt szedhetne össze valami zavarást kb mint egy antenna? Este arrébb teszem
A DVB-C jelem se túl emberes, 76 a jelszint, 0 a hiba, a gép bekapcsolása után amikor megjön a monitor képe akkor a hiba 40-60 között ugrál, és a Duna képe szétesik (ami 125Mhz körüli csatornán van).
A gép-tv kapcsolat kimerül a 230-as hálózatban. Illetve van még egy kapcsolat, de nem hiszem, hogy az érdekes lenne:
Szgép -> UTP kábel - > switch - > UTP kábel -> Asus OPlay -> HDMI kábel -> TV
De közvetlen Szgép->TV kábel (HDMI) nincs.
Kicsit más kérdés: van értelme a 4870-en biost frissíteni? 2008-as kártya (sapphire, alap 4870), szerintem eredeti biossal van, nem tudom adtak-e ki újabbat, vagy valami bugfix esetleg...
Köszi
Laci
-
andrasko
senior tag
válasz vitezlejszlo #24110 üzenetére
(#24110) vitezlejszlo
Volt hogy nekem is bezavart a PC a TV adásba. (Szintén DigiTV)
Amikor a TV-kártyába be volt dugva az antenna, akkor bezavart.
Amikor kihúztam az antennát a TV-kártyából, akkor jó volt a TV adás.
Ez a hibajelenség csak 1-1 gyenge 8.rangú (regionális) adásnál volt megfigyelhető.
A hiba okai:
- Gyenge minőségű volt a coax, ami bejött.
- Ezt a gyenge jelet osztottam 3 felé.Nálad tényleg semmi kapcsolat a hálózaton kívül?
(#24112) totyax
A földelést hogy érted?
- hálózati dugó földelt konnektorba?
- táp fémháza a PC fémházhoz csavarozva, a belső kártyák/winyó/cd szintén fémes rögzítéssel a házhoz?ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
totyax
aktív tag
Földelve van egyáltalán a géped?
-
denx1992
tag
Ez nagyon érdekes.
Elvileg a kondenzátorok zavarják a tv-t de még azoknak sem szabadna főleg ilyen technologiánál.
furcsa bár érdemes választ én sem tudok.
Csak annyit ,hogy tedd alrébb a géped a tv-d tőlROG Strix Z390-F Gaming - i9-9900K, 5.0 Ghz OC (All core)with DELID - G Skill Ripjaws V F4 DDR4 4200 Mhz 32Gb CL18(OC) - Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X - NOCTUA NH-D15 - Samsung 980 Pro 2TB M.2 - Samsung 970 EVO M.2 - Corsair RM 650
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Minap vettem egy Sapphire 4870-es kártyát. Azt az érdekességet vettem észre, hogy a gép bekapcsolása után ugye felpörög a venti, kb 6-8 másodperc után adja be a VGA a képet. Ez eddig teljesen rendben is van.
DE.
Amint megjön a monitoron az alaplapi bios képe, a lakásban található TV-n (ami semmilyen kapcsolatban nincs a gépemmel) a DigiTV által adott DVB-C adásban a 120Mhz körüli csatornákon pl a Duna HD-n bithibás lesz a kép, és teljesen szét is esik. Ez addig van, amig ki nem kapcsolom a gépemet. Más kártyákkal sosem volt még ilyen jelenség
Találkoztatok már ilyen érdekességgel? A kártyát használtan vettem, működik is rendesen semmi baj nincs vele, csak ez a fura kihatása van a Duna TV-re Esetleg tegyek be egy szünetmentest a gépem elé? Hátha 220-on megy át a TV-re valami zavargás?
Laca
-
andrasko
senior tag
válasz Baryka007 #24108 üzenetére
Van gyakorlati haszna annak a +10mhz-nek?
Hosszútávon viszont lehet, hogy pont ez fogja kinyírni a kareszt.
(elég egy melegebb nyári nap, régebben kifújt cooler, hosszabb max igénybevétel)
Vagy csak az egyszeri csúcs a cél?ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
Baryka007
őstag
gyáá crysis benchmark lefutott gameren 0x simítás 1440x900 as felbontáson 47.62 AVG fps el egy 1gb os 4850 en elképesztő tuning mellett Gpu clock 750mhz O.o memory effektíven 2240 azaz 1120 és core voltageon épphogy emeltem 5mV -t gépem többi adatai cpu: Intel core 2 quad q8400, 2x2gb ram kingmax 800mhz most repdesek hogy 750 en lefutott a bench de 740 et viszi stabilan és ott még core voltage emelés sem kell.
[ Szerkesztve ]
-
andrasko
senior tag
válasz bluyoo #24103 üzenetére
(#24103) bluyoo
ASUS ROG Skin ?!
Mellette volt a 0.6.0, lenyomtam azt. Köszi.(#24105) syler123
Próbáld meg WD40-el, vagy hőállózsírral a venti tengelyét "ápolni".
Átmeneti megoldást, akár még most is jelenthet.ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
syler123
veterán
Zajos hűtővel szerintetek tudok mit kezdeni? Nekem a Gainward referencia változata van meg a 4850-ből, de ha felkapcsol a venti nagyon nem jó hangja van, de ezt nem régóta csinálja, takarítgattam előtte a gépet, ennek is a ventijét nagyjából, de nem tudom, hogy ez lehet-e a baja... Fontos, nem szélzaj, hanem ilyen fémes jellegű, nem fémes csak ahhoz tudom hasonlítani...
Nagyon sajnálom a pénzt új kártyára, ezért nem vettem még meg az általatok ajánlott 6850-et, esetleg házibarkáccsal meg tudom csinálni akkor nem adok ki ilyenre pénzt
Egyszerűen nem találok olyan 4cm-es ventit, ami gyárilag benne van, mert akkor azt kicserélném, azt megúsznám max egy 1000esből...[ Szerkesztve ]
-
denx1992
tag
válasz andrasko #24099 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm e hosszas tájékoztatót, és valóban elgondokodtatott sok mindenen.
pl: igazad van sokmindenben. és az enyémen a kártya jobb oldalán nincs hűtő borda.
sztem ez a memoria egysége a kártyának amin elég gáz ha nincs hűtő ezért is tettem rá plusszban egy x1300 as hűtőventilátort plussz bordát amit tökéletesen passzol rá. még felfogatás is stimmel.De beruházok egy másik hűtőre az biztos
ROG Strix Z390-F Gaming - i9-9900K, 5.0 Ghz OC (All core)with DELID - G Skill Ripjaws V F4 DDR4 4200 Mhz 32Gb CL18(OC) - Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X - NOCTUA NH-D15 - Samsung 980 Pro 2TB M.2 - Samsung 970 EVO M.2 - Corsair RM 650
-
bluyoo
nagyúr
válasz andrasko #24101 üzenetére
Nem ismerem annyira a GPU tool-t.Vált 3D 2D között automatikusan?Mert ugye az a GPU Tweak igen szerintem nincs is szükség olyan alacsony 3D órajelekre.A 2D-t meg ugye tudod állítani arra meg magátol visszaáll ha nem kell a teljesítmény.Nálam is úgy van beállítva az 1-es profil hogy 3D emelt órajelekkel 40C°-ig alacsony ventifordulatszám 60C°-tól pedig meredeken emelkedik.Meg csináltam egyet alacsony 3D órajelekkel alacsony ventifordulattal a tv-hez(ha engedélyezve ven akkor nem vált vissza a kártya 2D.-be).
(#24102) andrasko
GPU-Z v0.5.9 w/ ASUS ROG Skin.Bazinga!
-
andrasko
senior tag
-
andrasko
senior tag
válasz bluyoo #24100 üzenetére
Nagyon jó a bemutató anyag!
Szép, tetszetős, látványos, átfogó.Érdekes, hogy 3D-ben az Asus GPU Tweak nem engedi a memó-t csökkenteni, a GPU tool viszont engedi.
(#24080) denx1992
Pontosan milyen 4850-ed van?
Mert én a Sapphire oldalon ezeket láttam:
4850: 497Mhz, a Toxic: 550Mhz .[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Futás, futópályák
- Home server / házi szerver építése
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Gran Turismo
- Láncfűrész topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- E-book olvasók
- További aktív témák...