Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz ludsimon #6317 üzenetére

    "azt is megtanultam ma, hogy egy kurva nagy hülyeség az, hogy 'nézd a nagyokat és tanuld el tőle"

    Bolond!
    Hát ne a szélütött nagyokat nézd! Hanem azt, h mi jön ki a keze alól. Én már ötven elmúltam, de még most is nézem a nagyokat. Azokat, akik jobban csinálják, mint én.

    Jó volt olvasni a lelkesedésedet. Kicsit át is ragadt rám, és örömmel mentem le a műhelybe dolgozni. Jó a fával dolgozni. Hát még ha egyszer megérzed, hogy a fa él, és lelke van! Amikor valami nagyon széles tölgy kerül a kezembe pl, akkor azt úgy kezelem, h ez még a szépapám kortársainak adott árnyat valahol.

    Itt Nyíregyházán, ahol élek, van egy elég nagy tölgyes erdő. Ennek az a története, h az uraság vett itt földbirtokot a feudalizmus korában. A számadója kérdeztette, hogy mivel ültessék be az új birtokot? A földesúr válaszolt, h ültessék be mákkal, de az írnoka lehagyta a mákról az ékezetet. Így lett Nyíregyházának évszázadokon át gyönyörű tölgyerdeje. Egészen a rendszerváltásig :( (Akkor privatizálták, és gyakorlatilag kitermelték az egészet. Telepítettek a helyébe csemetéket, de nem tölgyet, és odalett az a fíling, h többszáz éves erdőben sétálsz órákon át.)

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák