- AliExpress tapasztalatok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- VoIP telefonálás
- Már nem álom: 100 ezer dolláros magasságban a bitcoin
- Ubiquiti hálózati eszközök
- foobar2000
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
válasz csemberlen #4328 üzenetére
Ki hogy van ezzel.
Ha megnézed jobban, a működő Hiltik javarészt alkalmazottak kezében vannak.Több fa van, mint asztalos!
-
Sanyabá
senior tag
válasz csemberlen #4328 üzenetére
Én meg pont alkalmazott kezébe adnám,hogy azzal aztán nyomhatná! Nem kellene félteni hogy mikor végzi ki.
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Winner_hun
titán
válasz csemberlen #4340 üzenetére
Igen a fólia anyaga sokat számít. Bp-n nem, de Gödön tudok (annyira nincs messze, Újpesttől 10 km
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Sanyabá
senior tag
válasz csemberlen #4342 üzenetére
Én innen szoktam rendelni:[link] szerintem jó ár és minőség.
-
Sanyabá
senior tag
válasz csemberlen #4345 üzenetére
Onnét még nem rendeltem,így ehhez nem tudok hozzászólni.
-
Vikusz77
tag
válasz csemberlen #4353 üzenetére
Egy ilyenem (illetve egy klónja) halott állapotban van már itthon .
-
mdk01
addikt
válasz csemberlen #4526 üzenetére
Ez az a fajta amikor az ajtó nyitással együtt a szemetes tetejéről lenyílik a tető?
Elvileg az megcsinálható jól is.
Nem csak az lehet hogy a pánton kell kijjebb dobatni hogy ne az ajtó pántos oldala feküdjön fel először a korpusz élére becsukáskor? Esetleg túl közel raktad a központi megvezetőjét a szemetesnek a korpusz oldalhoz és így a szemetes oldalán feszül?
Nem igazán szereltem még ilyet csak ismerem a működésüket és ezek ugrottak be. -
mdk01
addikt
válasz csemberlen #4537 üzenetére
Oké sejtem melyik ez.
A múltkor szereltünk Blanco márkájú ilyen szemetest hasonló behúzó vasalata van mind a Blumotion-ös Blum-oknak és az sem húzta be teljesen. Igaz hogy ott az ajtó magassága 690mm volt de fent elállt a korpusz élétől pár mm-t. Sokat nem tudsz csinálni az ilyen behúzó rendszer nélküli vasalatokon mert annyira nem precízek.Esetleg ha nagyon zavar akkor próbáld meg kiékelgetni mindenféle vékony lemezzel hogy minél inkább párhuzamosan álljon a korpusz síkjával de idővel az is változik ahogy használjátok és mindig utána kell állítani.
Bele kell törődnöd vagy kinyitni a pénztárcád és sok tízezer forintért venni egy atom precíz szemetest.
Sajna ez ilyen. -
runner 125
nagyúr
válasz csemberlen #4572 üzenetére
Eh, hát én a helyi Praktikusban próbálkoztam be, ahol azt mondták nincs darabra..
A fal a következőféleképpen alakul; 1 réteg gipszkarton, légrés és a tégla..
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz csemberlen #4576 üzenetére
Nah, ez is jó ötlet.
S talán még ez a legolcsóbb.
Köszi szépen.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Vikusz77
tag
-
Vikusz77
tag
válasz csemberlen #4696 üzenetére
Kösz, ez az oldal tényleg segítség nekem!
Ebből most már kezdem belőni melyik is a nekem való.
Vagy 9 fokú, vagy 10 fokú lesz a praktikeresből (nekik kicsit rövidebbek a létráik azonos fokszámnál).
A 10 fokos ellen annyi szól, hogy a lakás belmagassága 2,70 a létra meg 280 hosszú, így lakásban nem tudom felállítani.
De van egy kis rozoga háztartási létrám, meg van bakom és rá való 2m*0,5méteres lap, így végül is lakásban nem hiszem hogy hiányozna hogy tudjam használni.
Cserébe kicsit hosszabb mint a 9 fokos, ami lehet hogy valamikor még jól jöhet -ki tudja milyen magasan kell valamit bütykölni.
Úgyhogy azt hiszem a 10 fokosat veszem. -
thyeby
őstag
válasz csemberlen #4795 üzenetére
Erről a hsz-edről a líneáris logika jutott eszembe.
A 80-as években a Hilti gazdaságpolitikai okból volt majd egy évi kereseted.
Hány márka volt az ára odakint akkor, és mennyi volt az átlagkereset odakint akkor? Így helyesebb. Ezt a Hiltit ha ma megveszed, biztos lehetsz benne, h menni fog húsz év múlva.Egy tehén 2 borjút 3óra alatt ellik. Mennyit ellik 24 óra alatt?
Csak egyet nem értek: Ha a tehén napi 16-ot szaporodik, akkor miért ollan drága a marhahús?Több fa van, mint asztalos!
-
mdk01
addikt
válasz csemberlen #4795 üzenetére
Én sem állítottam mást és igazad van. Ettől még amerikaiasodunk és ez a "veddmeghasználddobdel" elv nagyon sok téren észrevehető.
Mondjuk jó volna ha nem a gépek minőségét/árát állítanák a fizetésünkhöz hanem a fizetésünket a gépek minőségéhez/árához.[ Szerkesztve ]
-
hapro
csendes tag
válasz csemberlen #4971 üzenetére
Én mindenképpen alu profilt tennék a toldáshoz, hiszen ott vizes körülmények lesznek, és megszívja magát akkor annak ámen!
3-5cm-t szoktam "túllógatni" a munkalapot a fronttól.http://www.margittaizoli.fw.hu
-
Madmax81
aktív tag
Szia
hapro kolléga jól mondja kb 3-5 cm de a munkalap alsó vízvető része úgy is megmutatja hogy mennyi a megfelelő kiállás .
Sarok toldásnál lehet összehuzatni ,ha szép " szögbe " vágás , raksz közé szilót és örökös mint a szegénység .
[ Szerkesztve ]
1956-2010 07.22 Varga László
-
mdk01
addikt
válasz csemberlen #4975 üzenetére
Mindig a legszélesebb gép határozza meg a m.lap előállását és ez általában a mosogatógép.
Én az esetek 90%-ba 56cm-re csinálom az korpusz oldal szélességét a mosogatógép miatt erre még rájön a 2cm-es és így 2cm-es szokott lenni az előállás. Ha nincs mosogatógép akkor a sütő a mérvadó a maga 54-55cm-jével. Itt lehet 55cm-re csinálni az oldalt de nem szoktam vele szórakozni(kell a sütőnek is a szellőzés) csak ha esetleg vmi nagyobb fogantyú van és megkívánja.Ha el van húzva a faltól a m.lap akkor még lehet 1cm-t nyerni.
Igazán átállhatnának a 62-63cm-es m.lap gyártásra már. Régen tök jó volt a 60cm-mert nem voltak ezek a beépíthető gépek, de már jó volna ha észbe kapnának a gyártók. Van 70-es pult de az meg sok.
Miért akarod gérbe rakni a munkapultot?
Feleslegesen veszel meg 55cm-nyi m.pultot és még az aluprofil sem jó rá.
Ha össze van szépen marva maróval, netán CNC maróval akkor húzasd össze és vízálló szilót kell közé rakni. Ha csak vágott akkor aluprofil.Madmax és hapro:
Nektek hogyan sikerül 3-5cm csinálni?[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
"munkalapot kijjebb tenni a fronttól?"
4-6 cm.
"összehuzatni, vagy aluprofilt tenni"
Ami a szemednek jobb - azaz, amelyik szimpatikusabb. Funkció szempontjából lehet mindkettő tökéletes is, de el is lehet cseszni bármelyiket. Tisztíthatóság szempontjából talán az összehúzatás jobb.
[ Szerkesztve ]
Több fa van, mint asztalos!
-
Márton111
aktív tag
válasz csemberlen #5514 üzenetére
Magyarán akkus gépcsomagot vettél [link] 231000Ft 5 gép3 akku , töltő
Ha valaki akar venni ilyent és nem kell a flex belőle neki át veszem akku és töltő nélkül.Ha normális áron adja.[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz csemberlen #5525 üzenetére
Ja!
És még milyen dumával? Listaára 174.600Ft. Miért nem 716.400? (Akkor még kedvezményesebb 50-ért lecsupaszítva.)
Biztosan lesz, aki simán benézi, és fizeti.Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz csemberlen #5770 üzenetére
Persze, ez is egy nézőpont. Ezért is nem kap teljes bért egy tanuló. Azonban egy dolog kétségtelen: Dolgozik, termel. Ezért bér jár. Egy korrekt mester azt mondja: Nézd, fiam, fizetek neked munkabért abban az esetben, ha fizeted, amit elrontottál. (Így aztán kínosan ügyelni fog erre a részére a dolognak.) Vagy meg fizetem én, egy kereten belül, aztán ha nem tanulsz meg vigyázni gépre, anyagra, ott az ajtó. Válassz!
És nem kell ott állni egy tanuló mellett. Egy új munkafázisnál öt perc felügyelet és alapos balesetvédelmi hegyibeszéd után magára lehet hagyni. Aki szereti a szakmát, ellesi anélkül, h bármit magyaráznának neki. Mikor vmit nem tud, nem ért, kérdez. Aki nem szereti a szakmát, azt akkor is lapátra teszik még tanuló korában, ha ő (a papája) fizet, csak hogy dolgozhasson.
Ha engem keresne meg egy tanuló, legkevesebb 30-50 ezret fizetnék neki, de csak miután kitermelte. És ha tényleg jól dolgozik, akkor ennyi bér még csak arra jó, hogy elvegyem a kedvét a becsületes munkától. Akkor emelinteni illik rajta, és minden visszabillen az erkölcsök medrébe.
A baleseteről pedig ennyit: Minden tanuló jól felfogott érdeke, hogy megmaradjon mind a tíz ujja. Ezt nagyon könnyű beláttatni. Húsz perc munka után meg tudom ítélni, h valaki kellően tiszteletben tartja-e a szerszámélt, a forgó tengelyt, etc. Ha nem tiszteli, akkor vagy villámgyorsan szemléletet vált, vagy ugyanilyen gyorsan bezárja kívülről műhelyajtót. S ahogyan a tanulóvezető nem mehet tanuló korában a 30-as táblánál 31-el, úgy az asztalos inas sem nyúlhat kesztyű nélkül semmihez, nem vetheti a szemét védőszemüveg v plexi nélkül semmire. A gyűrű otthon marad, cigarettázni lehet, de csak a hamuzó mellett ücsörögve, és persze mértékkel. Inni legfeljebb hazafele menet, de azt is be kell fejezni este tízkor. Egy olyan tanulónak, aki komolyan veszi a pályakezdést, ezt mondani sem kell. És ma már (szerencsére) több olyan tanuló van, aki komolyan működik, mint aki nem. Mert még jó és valódi gyakorlattal is nehéz lesz elindulnia önállóan, anélkül pedig gyakorlatilag lehetetlen.Hát a másik oldalról ez látszik.
[ Szerkesztve ]
-
Márton111
aktív tag
válasz csemberlen #5772 üzenetére
20 év után baleset : lehetett véletlen oda nem figyelés esetleg a más hibája ,
de sok ember 20 év alatt elfelejti amit tanult az iskolában esetleg már nagyon megszokta hogy sose tartja be a balesetvédelmi előírást , neki úgyis megy,ezért van már például olyan hogy az autóvezetők x évenként újra le kell vizsgázzanak .
Én is hallottam szép balesetet ahova beléptem a cégnél akkor történt előtte pont .
Elemi hiba elkövetése volt az oka és nem fiatal asztalos próbált meg kimarni az asztalos marón tenyérnyi forgácslap négyzetet ,próba darabnak, persze a négyzet pörögve elrepült a keze meg egyenesen tovább csúszott a késbe.Kis darabot sehogy , vagy tolófával munkálunk meg esetleg sablonba fogva.[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
válasz csemberlen #5770 üzenetére
"Egy hónapban hány napot kell dolgoznod a műhelyben?"
Összesen 12 napot dolgozok 1 hónapban.
A helyzet a következő.
Hétfő kedd suli, szerda csütörtök péntek a műhelyben vagyok.undefined
-
thyeby
őstag
válasz csemberlen #5797 üzenetére
Odaírtam ezt is: érintésvédelem. Ami előírás erre vonatkozik, azt mindent be kell tartani. Nem írtam, h a tűzvédelem jelenti azt is, hogy saját tűzoltót kell tartanod (nem tűzoltókészüléket - persze hogy azt is -, hanem tűzoltóbácsit.), hanem csak ennyit, hogy tűzvédelem. Jelenti ott azt, hogy minden tűzvédelmi vonatkozású szabályozót, törvényt be kell tartani. Csak ezt az egy pontot oldalakon át lehetne tételesen taglalni.
-
thyeby
őstag
válasz csemberlen #5802 üzenetére
Ez így rémül ijesztő.
Kérdezze csak meg Madmax kollégát, hogyan lett műhelye? (Az reálisabb, és nem csak elképzelt számítás, hanem megvalósított vállalkozás.)
-
runner 125
nagyúr
válasz csemberlen #6306 üzenetére
..bár gondolom az esetek 80%-ban azért egy konyhabútor mindig egyedi nem? Szóval max ezek a 2 méter hosszú, 60.000ft-os konyhabútorokat nem kell átszabni...
-
thyeby
őstag
válasz csemberlen #33114 üzenetére
Ötletnek talán jó, ha a felső ágy lehajtható a falra.
De emelni is lehet, ha van rá bőségesen pénzed.Több fa van, mint asztalos!
-
Haugland
aktív tag
válasz csemberlen #33529 üzenetére
Lehet, hogy pihentetem a Lidl-s körfűrész garanciás dolgot pár hétig, hátha ismét kapható lesz és akkor inkább egy csere.
Közben addig összejött egy régebbi ipari bosch 230-as lappal. Apáááám, az olyan finoman megy a nagy méretei ellenére a parkside-hoz képest, mint az álom!
Ráadásul olyan talpa van, hogy le lehet róla csavarozni!!!! Ennek utólagosan nagyon örülök, mert így azt fogom csinálni, hogy egy 5mm-es aluminium lapra cserélem a talpát (a gyári talpat és fűrészlap védőt pedig elteszem) és így építem majd be asztal alá!!<<<Légyszi ajánljatok nekem rétegelt lemezhez való fűrészlapot, hogy milyen márkát és azt hol érdemes beszerezni!? Ebay ilyen termékek esetében nem játszik? A szállítási idő nem gond, meg tudom várni>>>
-
mdk01
addikt
válasz csemberlen #37406 üzenetére
Boltival mi a problémád?
Ha extrém kérésed van akkor érdemes csak egyedileg legyártatni, egyébként csak drágább lesz mint a bolti. -
Tzupi
csendes tag
válasz csemberlen #38062 üzenetére
Akkor rossz infót kaptam. Köszi a helyesbítést!
-
epmd
tag
válasz csemberlen #39699 üzenetére
Igen lehet. Ezért a pénzért viszont teljes körű szolgáltatást kapsz,és még mindig olcsóbb,mint egy gépkölcsönző.
-
epmd
tag
válasz csemberlen #39702 üzenetére
Én a faiparban mozgok,ezért nem sokra megyek a Hiltivel.Építőiparral foglalkoznék,akkor simán ezt választanám,ha a 4-5 alkalmazottam havi szinten 5-6 milliót termelne velük,havi 50+ áfa bérleti díjért cserébe,befektetés nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
epmd
tag
válasz csemberlen #39704 üzenetére
Írhattam volna 15 gépet is.Nem ez a lényeg,hanem az,hogy te csak azt látod hogy mennyit kell kifizetni évente,nem azt hogy mennyit lehet velük megtermelni.Ha beesik neked egy nagyobb meló,amibe bele kellene rakni mondjuk 2 milliót,akkor azt nem vállalod el,ha nincs ennyi fölösleges pénzed célgépekre?A Hilti erre lehetőséget ad,havi bérleti díjér,hogy rögtön dolgozhass.Nem is írtam hogy ennyi a haszon.
-
mdk01
addikt
válasz csemberlen #39699 üzenetére
Igen, csak a komoly építőiparba nem márkás gép kell hanem hilti.
-
törölt tag
válasz csemberlen #40140 üzenetére
Köszi!
Sok asztalostól azt hallom, hogy a Makita már nem az, ami. Pont arra panaszkodnak, hogy nem bírják a terhelést, és ezért évente cserélhetnek bennük szénkeféket. Mindenki DeWaltra esküszik manapság. Mondjuk fura, hogy mindegyik pont ugyanazt szajkózza. Gondolom nem véletlen.
-
st6969
őstag
válasz csemberlen #43074 üzenetére
Lehet, hogy félreérthető voltam: nem dübellel raknám fel, mindenképp átmenő csavarral+lapos vas (amúgy a mosdót valamennyire támasztja alulról egy szekrény, de nem fekszik fel teljesen, leborulna, tehát kell a rögzítés a falra sajnos). A kérdés az, hogy hogyan fúrjam ki úgy, hogy amikor a másik oldalon kijön a fúró hegye, ne bontsa ki a fél falat.
Fúrtam már meg ezt a falat fúrókalapáccsal, ráadásul csak 6-os fúrószárral. Véletlenül át is ütöttem: 3 csempét tettem tönkre vele, meg egy tenyérnyi részen leszakadt az 5cm-es falból vagy 2cm...(még jó, hogy felújítás van)
Szóval hogy kéne ezt okosan csinálni?
Szerk: ja bocs, ez itt off[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
válasz csemberlen #43085 üzenetére
Köszi mindenkinek, valószínűleg ezek kombinációja lesz (már ha a mesternek lesz hozzá kedve): 4-es fúró plusz vastag palló odaszorítása.
Más:
Kb. 1 éve van meg a Lidl-ben vásárolt asztali körfűrészem. Nem sokat használtam (kb. 20-25x), nem vennék még egyszer ilyet, de ez most nem lényeg. Eddig úgy működött, hogy miután kikapcsoltam, fékezve állt meg a fűrészlap. Múlt hét óta viszont nem fékeződik le. Na most melyik a normális? Ráadásul tegnap erősen elkezdett szikrázni, és füstölni...Nyilván gariba bejelentem, de mi lehet a gond?! -
MrChris
nagyúr
válasz csemberlen #43085 üzenetére
Köszönöm a fúrási tanácsokat!
Tetőtérbe, saját lábon álló, nem beépített bútorokról vannak jó ötletgyűjtemények? 45°-os a tetősík, 30 illetve 70cm-es lábazati résszel, tehát az egyik eléggé mélyen van, nehezen megközelíthető, kihasználható. Valamint jó lenne valahogy kihasználni a ferde 'falakat' is.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest