- Hálózatokról alaposan
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Sweet.tv - internetes TV
- AliExpress tapasztalatok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- VoIP telefonálás
- Már nem álom: 100 ezer dolláros magasságban a bitcoin
- Ubiquiti hálózati eszközök
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
titán
válasz jimy_l #15159 üzenetére
Vettem 700 ft körül fióksínt régen, majdnem eldobtam mikor megfogtam, annyira nem volt súlya. Gyanúsan olcsó amit linkelsz, a blum 400-as teljes kihúzású ennek többszöröse. Lehet hogy a blumnál a névért is fizetni kell de hogy a név nem kerül több 3x többe az biztos. Maradok a jól bevált minőségnél.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
válasz Speciali #15163 üzenetére
Amit lehet szétszedhetőre készítek el. Ez tömör tölgy, nem a legkönnyebb egybe. 1. emelet, néha szűk helyek.. szállítani is könnyebb darabokban. Mellesleg ha költözés van és még szűkebb helyre kell vinni akkor is jobb ha szét lehet szedni darabokra. Jó ez a blum bútorösszehúzó, elég sokat használunk el belőle. Beépített szekrényhez, íróasztalhoz (akár bútorlapból akár tömör anyagból), stb...
Amúgy ez az íróasztal is a héten lett leszállítva, itt is az alsó elemek úgy lettek a felső részhez hozzárögzítve illetve ilyennel lettek összerakva:
-
Winner_hun
titán
válasz Gaumba #15172 üzenetére
Hátfalnak általában 3mm-es fehér hátfallemezt raknak, ha külön meg van beszélve hogy színazonos legyen a korpusszal akkor olyan lesz. De hogy a munkalaphoz igazítani a színt.. ha a korpusz is olyan akkor ha külön meg volt beszélve akkor ok, amúgy szerintem nem.
Hogy 18-as bútorlapot tesznek hátfalnak az nem a legszokványosabb de van hogy muszáj, nekem is volt már ilyenem (bár nem egy komplett konyha felső részt, hanem csak egy kiegészítő darabot kellett csinálni)
A konyha felső részét szilikonnal rakták fel? Ezt valahogy nem tudom elképzelni, biztos vagy te ebben?
-
Winner_hun
titán
válasz Gaumba #15174 üzenetére
Jaaa. Valóban, a dekor nem ugyanaz mint a bútorlap. Szilikonos felrakás ok, ha körbehúzták a bútorlapot akkor biztosan nem fog mögötte penészedni. Dekort még a bútorlapra is rá lehet rakni ha kiharcolod és nem lesz leszedve a bútorlap.
De ha egyezik a színe és a mintázata akkor csak a vastagság az ami nem egyezik amennyiben jól gondolom. Ha azzal van bajod akkor reklamálj és beszéld meg velük.
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
válasz Márton111 #15240 üzenetére
Hogy csinálsz meg egy sorozatban gyártott bútort olcsóbban? Volt már nem egyszer hogy hasonlót kellett csinálni mint ami a boltba van kis eltéréssel, esetleg más mérettel. Amit a boltban meg lehetett kapni pl. 50k-ért akkor nekem kijött csak a bútorlapra 40k. Élzárás meg vasalások meg minden nélkül. A 2-es ABS meg nem is a legolcsóbb fajta. Ez amit leírtál egy marketingdumának elmegy Ez a folyamatos önfényezés biztos hogy nem kompenzál semmit?
-
Winner_hun
titán
válasz concret_hp #15358 üzenetére
Mert a megrendelő nem kapott az ikeában olyan ládát és szeretett volna még egyet
-
Winner_hun
titán
válasz Winner_hun #15357 üzenetére
Apropó. Ehhez a pác az azért egy kicsit leizzasztott. Megvolt a ládikó, hazafelé be is mentem boltba színt kevertetni. Az eladó hozott egy darab bútorlapot ami teljesen jó volt a szekrény tetejéhez rakva. Kértem belőle 1, 5 litert.
Hazaérkezés után csináltam is próbát, 5(!) réteget kentem egy darab fára mire jó lett a szín (aki a színt keverte mondta is hogy több réteg kell majd)
Az alkatrészekre fújva vittem fel a pácot. 2 réteget az egyik oldalra majd másik oldal is kapott 2 réteget. Igencsak fogyott már a pác, a második oldal kapott még egy réteget és mehettem pácért, elfogyott a másfél liter.Viszont! A 3 réteg után a szín az valami igencsak lilás árnyalatú lett, a barnához semmi köze nem volt. Úgy voltam vele hogy ezt lehet lecsiszolni és másik színt kevertetni. Pácnál eddig MINDIG azt tapasztaltam hogy amilyen frissen mázolva még nedvesen, olyan lesz lakkozás után is (ugyebár ha megszárad akkor fakul, más a színe). A probléma az, hogy nedvesen is lilás volt a színe a felvitt pácnak. Viszont lakkozás után meg bebarnult, jó is lett a szín. Ilyennel találkozott már valaki hogy nedvesen teljesen más a pác színe mint lakkozva? Vagy ez csak nekem új? Nem találkoztam még ilyennel.
-
Winner_hun
titán
Na pont ez az hogy eddig amilyen volt nedvesen a pác olyan volt lakkozás után is. Ilyen színváltós páccal én még nem találkoztam hogy lakkozás után teljesen más lesz a színe.
Felvihettem volna 1 rétegben is, de ez vízes pác, azzal meg nem szeretem áztatni az anyagot. Nem csesztek át
-
Winner_hun
titán
válasz jimy_l #15390 üzenetére
Ha a Kálmánra gondolsz akkor oda én már nem járok, pláne nem színt kevertetni, az nem az erősségük. De legalább full hülyének néznek és megpróbálnak még lehúzni is. Ez a kijelentésem szigorúan a színkeverésre és az utána levő hozzáállásukra vonatkozik saját tapasztalat alapján.
-
Winner_hun
titán
válasz Rohamkukac #15394 üzenetére
Mmi az hogy tartósabb lesz a felületen a pác?
-
Winner_hun
titán
Arról valakinek van tapasztalata hogy 2k-s milesi lakk mennyi ideig szaglik? Bő 1 héttel a lakkozás után még van szaga.
-
Winner_hun
titán
válasz Rohamkukac #15683 üzenetére
Valódi fa vagy furnérozott MDF?
A faragásokat nem értem minek tetted be, az asztal rövid és vastag, ekkora anyagba nincs akkora feszültség hogy az jelentős mértékbe eltekerje a síktól. Esetleg ha nagyon csomós lenne az anyag, bár olyat faragáshoz nem igazán szerencsés betenni. Az ajtóbetét meg nem valami vastag, beszegezőléc simán egyenesbe teszi azt.
Milyen egy táblásított fa ajtó? Van egy keret és benne egy vékony fa betét? Vagy (milyen) vastag betét?
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
válasz Rohamkukac #15895 üzenetére
Normálisan kell összerakni a bútort és akkor nem kellenek ilyen házi praktikák.
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
válasz laci8080 #15957 üzenetére
Pácold le az anyagot, első alapozó lakk után az anyag csiszolatporát keverd be a páccal, szárítsd meg a színes port majd az alapozó lakkal keverd össze és azzal tömd ki. Így lesz a legészrevehetetlenebb a tömés. De előtte csinálj próbát egy hulladék darabon.
-
Winner_hun
titán
válasz thyeby #15967 üzenetére
Sűrűséget érzéssel. Ki kell tapasztalni. Egységes massza nekem eddig bejött.
Cseresznye vízes páccal csináltam, nem találtam meg utána hogy hol volt javítva. Volt másmilyennel ahol sötétebb lett egy kicsit, ott több port tettem bele vagy vízzel higítottam a pácon (nem tudom már, nem tegnap volt)
Ki kell kísérletezni, meg lehet csinálni. Oldószeres páccal is csináltam már, azt nem higítottam, jó lett azzal is.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
válasz Rohamkukac #15992 üzenetére
Mégis mitől ereszkedik meg a fiók? Attól hogy olcsó, rossz minőségű fióksínt használsz. Én mindig 3 mm-t hagyok és még sose volt vele gond.
Olyannal se volt még problémánk ami több mint 10 éve került beszerelésre.
Ott valami gond van ha megereszkedik.. mellesleg ha van 3 fiók, a középső ereszkedik egy kicsit akkor az 5-ből lesz 6, alul meg négy. Ha meg egyszerre ereszkedik akkor teljesen mindegy hogy mekkora a hézag. Ha jól néz ki egy szekrénysor akkor az ajtóknál is annyi a hézag mint a fiókoknál, ajtóknál is fél centi van?[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
válasz Rohamkukac #15997 üzenetére
Vagy attól hogy nagy az ajtó és kevés hozzá a pánt, így idő előtt elhasználódik vagy attól hogy rossz minőségű a kivetőpánt. Ha egy ajtó a kivetőpánt kopása miatt elmegy akkor általában az ferdén bukik, nem pedig lejjebb csúszik. De ehhez nagyon sok időre szükség van. Minimum 10 évet ki kell húznia a pántnak és akkor még keveset mondtam. Ha annyit kibírt akkor pár száz Ft a csere, ki kell cserélni, ennyi. De nem kell még 10 év múlva se mert évtizedeket is kibírnak ezek.
Nagy, robosztus helyeken látvány miatt esetleg jó lehet az 5 mm, de hogy általánosságban mindenhova akkora hézaggal tenni olyan helyre ahol megereszkedés lehetséges, szerintem butaság. Ez számomra nem előrelátás. Tegyük fel csak 2 fiók van, egy alsó meg egy felső. Az alsót sose használják, a felső 3 mm-t ereszkedik az általános, nem túlzó beállításnál, ekkor elkezdenek összeérni. Kérdem én, mennyi ki-behúzás kell hogy ez megtörténjen? Ha 3 mm-t ereszkedik és összeérnek az előlapok akkor a görgő már réges régen szétkopott, nem is, vagy csak nehezen megy. Akkor már cserélni kell az egészet, új fióksín, ennyi. De ha 3 mm-t ereszkedik az 5 mm-es helyeden akkor a két fiók között lesz 2 mm, a feletette levő ajtónál / fióknál meg 8. Na az aztán biztosan szép lehet. De ilyen úgyse lesz mert ennyit nem enged a fióksín kopás által. Ha valaki igényes és számít neki a finoman járás akkor úgyis szólni fog hogy cserélni kell a sínt. Amennyiben tisztában van vele hogy kopó alkatrészről van szó akkor nem fog hőbörögni hogy szétment a fióksín.
Autó fékje is elkopik a használattól, ha valakinek mondják a szervízben hogy cserélni kell akkor nem fogja miatta az egész autót eladni hogy húdevacak, alig használtam aztán máris cserélni kell alapon..
De ennyi erővel hagyhatnál 1 cm-t is, nem olyan sok az. Azért kíváncsi lennék rá hogy ebből az 5 mm-ből mennyit teszteltél, hány esetben volt hogy állítani kellett, illetve ha az 5 vált be akkor a 3 mm-es házaggal való szerelésnél mennyi idő múlva jelentkeztek az ügyfelek hogy gond van.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
válasz Rohamkukac #16049 üzenetére
Szerintem meg felsőmaró csinálta, én is gyártottam olyan forgácsot nyáron. Kézi gyaluhoz tán túl egyenletes a forgács.
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
Konyhabútor átalakítása: meglevő ajtókból és egyéb anyagmaradványokból kellett új ajtókat csinálni. Volt néhány variálás mire megszületett a végeredmény:
Átalakítás után:
[ Módosította: essexboy ]
-
Winner_hun
titán
válasz Rohamkukac #16069 üzenetére
Nem követtem teljesen ezt a vitát de ha jól rémlik nem az volt a gond hogy alumíniumból volt a keret hanem az hogy az aluléc szélesebb volt az anyagnál, (tán rá is kanyarodott arra), így a dzsuva onnan nem a legegyszerűbben takarítható ha az odakerül?
-
Winner_hun
titán
válasz thyeby #16075 üzenetére
Mit kellett széthúzni?
Nem vittem lapszabászatra, megcsináltam magam. Bár gondolkoztam rajta hogy elvigyem, de végül megoldottam.
A csempe át lett rakva. A jobb oldali fenti szekrény került lejjebb meg az kisebb is lett hogy ne legyen más mérete mint a többinek.
Oldalra végzárót raktam, mindig azt rakunk.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
válasz thyeby #16082 üzenetére
A jobb oldali alsó maradt, csak keskenyebb lett. A bal oldai (amibe a mosogatógép került) az új lett.
Mivel lapszabász gép nincs így pár mm ráhagyással levágtam, majd lemaratam a maradékot. Nem kellett túl sokat így csinálni azért nem vittem lapszabászatra, többe lett volna az.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest