Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferkoboy
senior tag
válasz jimy_l #24595 üzenetére
Szia!
Gépekről egy listát, árral, esetleg képpel kérhetnék én is?
takacsferokukacgémélpontkom - ra is jöhet (azt gyakrabban nézem, mint az itteni mail címem)
Vagy itt privátban is akár.
Köszönöm!Üdv: Ferkó
[ Módosította: Qru ]
Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
jimy_l
tag
Műhely felszámolásból ipari gépeim, és kézi szerszámaim, kisgépeim eladóak.
Vagy egyben, gépek, és gyerekbútor gyártó technológia, sablonok, műszaki rajzok.
Kiforrt, jól és egyszerűen készíthető bútorok.(meggazdagodásmiatt)
Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.
-
Vikusz77
tag
válasz Sanyabá #24590 üzenetére
Kösz, igen, valami gumidugó kell bele, a Freud lamellózó robbantott ábráján meg is találtam.
Nem tudom itthon ezt be lehet-e szerezni. A bosch-t is megnézem, meg a házilagos megoldáson is gondolkozom. A talpra nem szívesen ragasztanék gumit, valahogy a gumidugót szeretném pótolni.
Lehet, hogy belecsavarok egy rövid M6-os hernyócsavart a külső részt meg kitöltöm kemény fbs szilikonnal és szintbe vágom száradás után. Ha jól rémlik a Lamello gépen is egy pont a talppal szintben lévő (illetve, alaphelyzetben minimálisan onnan kiálló) fehér kis gumi volt ott.[ Szerkesztve ]
-
Sanyabá
senior tag
válasz Vikusz77 #24589 üzenetére
Igen , abba kell egy gumibetét,ami rovátkolt, a tapadás érdekében.
Meg aztán az sem szerencsés, hogy egyből fém fekszik fel a bútorlapon.Ha nem tudsz hozzá valót venni , akkor meg kellene nézni hogy a Bosch-ét nem lehet-e bele tenni?
Vagy marad a házi megoldás, gumistól beszerzel egy kis 1mm vastag gumit , és ráragasztod a talpra.
[ Szerkesztve ]
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Vikusz77
tag
válasz ferkoboy #24587 üzenetére
Sziasztok!
Vettem használtan egy Perles lamellózót. Nem egy Makita, de a kínainál remélem jobb (szinte ugyanolyan mint a Freud lamellózója)
A kérdés, hogy a nyílás mellett, ahol kijön a marótárcsa, két oldalt van egy-egy furat.Ez egy 9mm átmérőjű, 5mm mély sima furat, ami mélyebben M6-os menetes furatban végződik. Amit használtam régebben Lamello gépet, annak úgy rémlik, gumi volt benne (hogy ne csúszkáljon a gép, mikor az "fejre állítva" használja az ember).
Tehát a kérdés, hogy mi hiányzik a furatból? Mivel pótoljam?Viktor
[ Szerkesztve ]
-
bolygokapit
újonc
üdv
Megint én vagyok
Voltam én is a lignán kideritetem hogy a Roblang nem sokkal olcsob mint a Hammer és hogy az asztal méretén kivül csak a szánok hossza változó és a roblandon elméletileg a marón nem kell ékszijakat pakolni. -
ferkoboy
senior tag
válasz Sanyabá #24522 üzenetére
Igen, láttam már ezt! Elég szép, h ezt tudják Felderék, már-már én is elhiszem magamról, hogy ezzel én is tudnák ablakot gyártani.
Tudom és értem is, hogy miért jó a 68-és 90mm közötti tokvastagság, csak ugyebár hasznosabbnak érzem a gerébtokos változatot - a gyakorlatban. Persze kívül belül jól szigetelt falnyílásnál, ahol nem alakulhat ki hőhíd, ott lehet tökéletes is a "modern" ablak.
- Ferkó
-
arvaiz69
csendes tag
válasz #05304832 #24562 üzenetére
Szia!
Valóban a fűrészgép alá 305 mm széles anyagot tudsz betolni, és 165 mm vastag anyagvastagságig tudsz vele vágni.
Mielőtt ezt a gépet vásároltam, 7 évig egy Dewalt DW 876 fűrészgépem volt! Annak 750 wattos motorja volt, és több más megoldásban is lemarad a Makitától! Szerintem ebben a kategóriában ez a fűrészgép a legjobb, és azt még ki kell emelnem, hogy kapsz vele 4 db. gyári Makita fűrészlapot is. Hogy miben másabb ez mint egy 500-as fűrészgép? Én a Dewalt fűrészgépet azért adtam el, mert nagyobbat akartam venni! Először egy Holzmann HBS 470 fűrészgépet, aztán pedig egy Holzprofi HBS 431 típusú fűrészgépet néztem ki magamnak. Mivel nem vagyok asztalos és a műhelyem is kicsi, ezért mégis inkább ennél a gépnél maradtam. Előnye, hogy olcsóbb mint egy 500-as,kis helyen elfér, könnyen mozgatható, sokkal olcsóbb az üzemeltetése, nagyon pontos és szép vágásokat lehet vele készíteni! Természetesen ezzel nem ildomos 4 méteres 15 x 15 cm-es gerendákból cserépléceket fűrészelni, mert ez nem arra való. Arra az 500-as szalagfűrészt kell használni.
Ez a Makita fűrészgép 900 wattos, gyári fűrészlapjaival könnyedén vágja a 10 centiméternél vastagabb faanyagot is! A teljesítményével elégedett vagyok, egy hobbiasztalosnak tökéletes választás! Nagyon profin van minden megcsinálva rajta! És ami a legjobban tetszik, az az öntvény asztala. Teljesen sík, és egyenes, nagyon profi!
üdv.: Zoli -
mdk01
addikt
válasz #05304832 #24578 üzenetére
Hát sztem a visszavágás esélye és mértéke a motor ereje és a lap nagyságától függhet. Gyakorlati értelemben a kollégádnak az a "szerencséje" hogy mikor a lap megszorul nincs annyi ereje a motornak hogy az anyagot vissza vágja, inkább lefullad. Egy nagy lapszabászgépen ahol megvan a motor 4-6Kw is, lehet a colos csavarodott szálú bükkfát már nem lenne kellemes érzés szabad kézzel eltolni....viszont egy kétcolos tölgynél már lehet inkább ezek a motorok is lefulladnak. Ez ugye függ a deszka hosszától is ami egyben a súlyát is adja.
Én egy nagy Altendorfon széleztem anno, még mikor asztalos munkakörben kerestem a kenyerem, de az tökéletes volt, mert csak bedugja az ember ez az ék alá a deszka elejét benézi a vonalat hogy hol fusson a lap, majd leszorítva a másik felét a deszkának és csak tolni kellett az anyagot és nyíl egyenes volt a vágás, utána pedig lehetett vezető mellett azonnal tovább csíkozni, majd az egyengető is alig vett el a szélességből mert már nyílegyenes volt a vágás és ugye egy körfűrész vágásképe teljesen más mint egy szalagfűrészé ez is előnye volt.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz #05304832 #24568 üzenetére
Sokkal jobb lapszabászon szélezni csak ahhoz kell egy nagy műhely meg egy jó lapszabász. Azért nem bírja visszavágni a deszkát mert nehéz.
Meg van ahhoz a jobb gépeken egy rendes szélező szerszám ami a visszavágást és elmozdulást a nullával teszi egyenlővé.[ Szerkesztve ]
-
pali923
aktív tag
válasz thyeby #24573 üzenetére
Egy ekkora piac nem tétel egy Tritonnak szerintem, nem hiszem, hogy nagy kedvezményekkel adnák a forgalmazónak. A márkanév közel sem annyira közismert, mint mondjuk a Makita, költeni kéne a marketingre. Aztán a beszerzési árhoz hozzájön az áfa, béfa, céfa, kofa meg termékdíj (itt már nem csak csomagolási van, hanem elektronikai is), és máris átléptünk az angliai postázási költségen. Legfeljebb a garancia érvényesítése lehet könnyebb hazai beszerzés esetén.
Egyébként mindig bosszankodom, mikor az ebay-n látok olyan nem gyenge dolgokat, amiket a nem kevés szállítási költséggel tudok megvenni annyiért, mint itthon a boltban.A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
epmd
tag
Ma hívtam őket,tőlük vannak az árak,csak a fűrészt,és a marót kérdeztem.Ki akartam menni a Lignora,de nem mentem,de akkor ezek szerint nem vesztem semmit.Viszont ha a dewaltal,makitával egy árban adják a tritont,akkor nem sokan veszik szerintem,meg a többit minden utcasarkon lehet kapni.
[ Szerkesztve ]
-
Soká
senior tag
Na, máris helyesbítem magamat. Felhívtam a Paliszandert, de nem hajlandóak árlistát küldeni... (úgy utálom az ilyen sakkozós cégeket!) Kiderült, hogy a Triton felsőmarót elárazták, a kisebbik testvére 58+áfa a nagyobb valószínűleg 80 felett lesz. A szalagcsiszolót jól írtam. Rákérdeztem még a vastagolójukra is, az 97+áfa. És most azt is mondták, hogy a kiállításon bevezető árakat közöltek.
[ Szerkesztve ]
-
Soká
senior tag
"Triton árak.Merülőfűrész nettó 70ezer, 2db 60-as sínnel.2400w-os maró nettó 80.Másfél hónap múlva megvehetőek,amúgy Makita kategória."
Ezek az árak honnan származnak? nekem a Lignon azt mondták, hogy a 2400-as maró 59+áfa, a szalagcsiszolójuk 37+áfa. Ezek egyébként jól hangzanak, de azt is mondták, hogy ez nem a vásár ideje alatt érvényes akciós árak. Kíváncsi vagyok...
A Ligno N. egyébként csalódástkeltően gyenge volt szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
-
thyeby
őstag
Akkorát szélezel vele, amilyen tetszik. Ne az oszlop felől told rá a fát, és nem értem, miként akarsz Te steller mellett szélezni?
A motorja korrektül fogja bírni a legnagyobb vágásvastagság mellett is bármilyen fafaj vágását.
300-as keréken jár a 2240 hosszú szalag, gyönyörű a vágáskép, és nagyon könnyű tolni.Úgy emlékszem, a cívis városban laksz. Ha Nyíregyházán lesz utad egyszer, nálam megnézheted, kipróbálhatod.
Több fa van, mint asztalos!
-
pali923
aktív tag
Az elszívó nem szívja el rendesen a fűrészport?
Csak azért válaszolok, mert nekem is ilyen van: nem szívja el. A tolóasztal miatt arvaiz levette a fűrész feletti elszívót, de azzal együtt sem tökéletes az elszívás. Én eddig két (neten talált) megoldást is kipróbáltam rá, de egyik sem az igazi, most készülök a 3. supportra.A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
thyeby
őstag
Sok kiváló állapotú kézigépem van, amit a listaár töredékéért sikerült megvennem a használtpiacon - többnyire újszerűek, vagy nagyon keveset használtak. A használati értéke mindnek ugyanaz, mint ha megvettem volna a vadi újat. Minden esztendőben akad legalább 5-6 olyan eladó gép, amin nem kereskedni akar senki, csak a kihasználatlanság miatt válnának meg tőle.
Mondjuk azt megnézném, ki lesz az a balek, aki egy repedt burkolatú kifutott Festo-ért kicsönget negyven ropit. Ennél léptékkel jobbat is kínáltak már nekem olcsóbban, arra sem voltam vevő.
-
epmd
tag
Triton árak.Merülőfűrész nettó 70ezer, 2db 60-as sínnel.2400w-os maró nettó 80.Másfél hónap múlva megvehetőek,amúgy Makita kategória.
-
unreg1
tag
válasz pali923 #24552 üzenetére
Erről jut eszembe. A szemtelen haszonszerzés jó példája, vegyük meg a Vaterán hibásan 8 ezerért, szedjük le a rozsdát és adjuk tovább 40.000-ért.
-
martong
tag
Sziasztok,
Ilyen DeWALT kézifűrészt szeretnék venni.
Várok javaslatokat hogyan tudnék a legolcsóbban hozzájutni.
KösziOkos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
Bokrász
csendes tag
válasz Méh-hész #24543 üzenetére
amióta[ilyen]billentyün gépészkededek nem találom a hosszú i betüt.
Üdv!
Ahogy thyeby is irta, a tengely is lehet hibás. Pár éve esztergáltattam le egy körfűrész tengelyt 32mm-ről 30mm-re, és a szaki nem szúrta ki pontosan szögletesre a flansni helyét, ami nem tudott rendesen felfeküdni és kóválygott a lappal eggyütt.
Amióta[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
-
thyeby
őstag
válasz Méh-hész #24544 üzenetére
A kör kerülete= 2r*¶. Tehát 785mm. Egy perc alatt tehát 2245100 mm-t, azaz 2.245,1 métert tesz meg. Egy másodperc alatt akkor 37,418 métert. A kerületi sebesség tehát megközelítőleg 37 m/s.
Ha el nem számoltam. Ha ennek alapján nem tudsz leellenőrizni, dobd ki a kukába azt a motort tárcsástól, és állj be politikusnak, ott nem kell számolgatni, csak mondani mindenféle hülyeségeket a jól jövedelmező sikerhez.
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz Méh-hész #24543 üzenetére
"Hogy szoktátok kideríteni, hogy "görbe-e" a tárcsa?"
Leteszed egy tuti sík felületre. Ez lehet egy vastagabb üveglap is, mondjuk próbaképpen megnézed azt az üveget, amit a hűtőszekrényből legalulról nagy titokban kilopsz. Először ellenőrzöd, hogy az üveg sík-e? Hogyan? Megnyomod egyenként mindnégy sarkát, és sasolsz, fülelsz. Nem billeghet, nem adhat hangot.
Ha az sík, akkor most erre ráteszed a fűrészkorongot. Ennek ugye nincs négy sarka, de van rajta 40 fog. És ezeket egyenként elkezded az ujjoddal nyomkodni az üveghez. Ha billeg bárhol bármilyen picit, akkor ez tehát billegős.A gép tengelye üthet. Az nem mond semmit, hogy most lett esztergálva, mert egy igazán ügyes drehásmester el tud cseszni egy rossz befogással egy kiegyensúlyozott tengelyt pillanatok alatt.
Tesztje:
Leszeded a tárcsát, beindítod a motort, és hozzáérintesz a forgó tengelyhez egy hosszú fém pálcát úgy, hogy az ujjaid elég közel legyenek a forgó tengelyhez. Ha a tengely üt, akkor a pálca libikókázni kezd. Mint a szeizmográf, olyan elven jelzi még a kicsi rezgéseket is, csak sokkal gyorsabban (nagyobb periódusszámban) fog kilengeni a hosszabbik vége. Ez szemmel látható. Másik teszt, hogy igen lassan közelítesz a forgó tengelyhez egy tűhegyű alkoholos filctollal. Amikor éppcsak hozzáértél, leállítod a motort, és megnézed, hogy körbe húzott-e vonalat a vasra a filctoll.
Ha üt, akkor lehet kiegyensúlyozatlan tengely, rossz csapágy, vagy rossz csapágypersely. Hogy melyik a lúdas? Hú, fáradt vagyok most ezt érthetően, és részletekbe menően kifejteni. Akkor elviszed yooccooékhoz, és rendbe teszik neked.Szokott még baj lenni (elég gyakori az ilyen einhell és tsainál), hogy az az alátét tányér, ami a fűrésztárcsát szorítja, kajla. Újat kell esztergáltatni.
Ha elégséges logikád van, akkor kizárásos alapon végigtesztelsz minden eshetőséget, míg nem egyértelműsíted a bajt. Nem ritka, hogy barkács gépeken ezek a bajok halmozottak, vagy akár kivétel nélkül minden hibalehetőség egyszerre van jelen. Egy profi körfűrésznek csak a motorja, tengelye akár több tízszeresébe kerül egy komplett aldis vagy lidis asztali körfűrész csodának. Pár tízezer forintért balgaság minőségben reménykedni, még akkor is, ha a marketingesek ezt hitelesnek tűnően állítják is.
A yato fűrészlapod épp egy olyan hibrid megoldás drága pénzen, hogy ha megtoldottad volna az árát még ennyivel, akkor egy életre szóló vérprofi korongod lehetett volna mondjuk Boronkay úrtól.
Nem tudom, ki vette a bátorságot professzionálisnak nevezni ezt a yato csodát. Nem himihumi, annál több sokkal. De egy professzionálisnak az előállítási költsége többe kerül ennek a végfelhasználói árától.Több fa van, mint asztalos!
-
Méh-hész
csendes tag
Üdv!
Vettem egy ilyen fűrésztárcsát. Tudom nem profi, de nem is komoly melókra szánom. Kizárólag fenyő coll-os deszka lesz vele vágva. A gondom az, hogy szerintem üt, kóvályog... Hogy szoktátok kideríteni, hogy "görbe-e" a tárcsa? A motor tengelye biztosan nem üt, most lett esztergálva, és a csapágyak is újak benne. Olvastam olyant, hogy nagyobb ráfogató csavarral, alátéttel lehet ezen segíteni, nem tudom igaz-e? Most 40mm átmérőjű a szorító csavarja, 250mm a tárcsa.
Köszi szépen előre is! -
Tomate
veterán
Sziasztok!
Ezt az IKEA-s ágyat szeretném itthon megcsinálni. (vagy valami ehhez hasonlót) Tudnátok segíteni, hogy hol tudnék venni hozzá jó minőségű faanyagot jó áron Budapesten? Köszi!
-
thyeby
őstag
válasz yooccoo #24538 üzenetére
Részben van csak igazad.
Éppen vadászunk valami jó vétel légkompresszorra martong fórumtárssal. Üzenném is neki, hogy szalanjon klikkelni a villámárra, de ezzel egy nagy baj van. Nem olajos, hanem teflonos kütyü. Ammeg hamar elkop, nem bíri a strapát.Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz Cabaye89 #24534 üzenetére
Timininzsa!! Te vagy a fiam liblingje!
Veszel 2 db forgóvillás, és 2 db fix villás kereket Tóth Gyuszitól. (nem találtam ennél olcsóbb megoldást, ami azért megnyugtató is egyben.)
A két fixvillás azért kell, mert ha mindnégy sarokra forgóvillást szerelsz, akkor nem tudod jól, könnyen irányítani, bolyongani fog a leandered, mint gólyasz@r a levegőben. Jó nagy virágládám volt, és elvileg mezei műanyag fotelgörgő is elég alá. Négy db az sokat elbír abból is. Csak ugye törékenyebb, érzékenyebb a hidegre, és épp ősszel/tavasszal kell ezt neked taszigálnod majd, mikor még hideg van. Szereltem én a virágládára fogantyút is, hogy abba lehessen jól kapaszkodni. Ezt még beültetés előtt egyszerű megtenni, utána macerásabb.Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz yooccoo #24533 üzenetére
Tudja, doktor úr, az a baj, hogy a leütés előtt ennek az árával már nagyon a tyúkszemünkre lépnek. Találkozzunk 11 nap és húsz óra múlva.
Nem túlzásból mondom, szó szerint igaz, hogy az ipszilon kromoszómák licitre gyakorolt hatásának az eredménye az, hogy el lehet adni egy egy dollárost két dollárért.Több fa van, mint asztalos!
-
Cabaye89
csendes tag
Sziasztok!
Lehet kicsit off lesz.
Van egy 80x80-as akác virágtartó ládám. Ebbe kerül bele egy nagy citromfa és sok föld.
Alul 3 cm széles az akác léc. Erre szeretnék felfogatni kerekeket, mert nyáron kint van a szabadban, télen pedig bekerül a lakásba és eléggé nehéz és macerás a szállítása ( rohadt nehéz az egész )Kérdésem az lenne, hogy milyen kerekeket lenne érdemes felszerelnem rá, ami megbírná ezt a súlyt?
Esetleg ha valaki konkrét linket tudna adni hozzá az szuper lenne.Köszi szépen!
-
yooccoo
aktív tag
ha esetleg valaki kompresszort venne
-
Sanyabá
senior tag
-
thyeby
őstag
válasz arvaiz69 #24528 üzenetére
Gérvágó abszolút kiterjesztése igen helytakarékosan.
Ha érdekel ennek kicsit több magyarázattal a megvalósítása, akkor írd meg priviben a mail címedet, és elküldöm word dokumentumban. Meg persze bárkinek, aki jelzi, hogy átolvasná.[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz arvaiz69 #24525 üzenetére
Ez nagyon tetszik.
Csak akkor vedd elő a folytatását, amikor van elég türelmed a pontos kivitelezéshez. Ennek az lesz a lelke, hogy mennyire tudod pontosan derékszögben tolni vele a fát. Egy elmés állítható kalodával csodákra leszel képes ezzel a szalagfűrésszel.
A sors fintora visszaköszönt nekem. Ugyanis amikor a véleményemet kérdezted priviben erről a Makitáról, hezitáltam rajta, hogy felajánljam, elpostázok neked egy maréknyi "T" lécet bükkből. Mert amikor készítettem magamnak, jó sokat martam ki, hogy az évek során csak nyúlnom kelljen, ha kitalálok én is valami ahhoz hasonló segédeszközt, amit most készülsz megvalósítani pl. Aztán tolakodni nem akartam, zavarba hozni nem akartalak vele, ezért kihagytam az írásból.
De azért most felajánlom, hogy küldök neked postán olyan bükk léceket, amiknek meglátásom szerint olykor nagy hasznát vehetnéd. Tudod, szélezek évente jó 3 m³ 30-as bükköt. És sajnálom a tűzre csapni a néha makulátlan stafninak való széleket, ezért szélezés befejeztével a hulladékot még áttologatom a fűrészgépen. Ami 10 mm-nél többet ad ki, azt megmentem az utókornak a tűzhaláltól. Nagyon sok jó dologra fel tudom használni, de ekkora mennyiségű ilyen anyaggal nem igazán tudok mit kezdeni, és az évek során ez egyre csak halmozódik. Írd meg priviben a postacímedet, és nem tudom mikor, de egy napon, amikor egyébként is mennem kell csomagot feladni, elküldök neked valamennyit.Készülök Bokrász doktornak lefotózni a körkivágó kézi készülékemet, amit a Makitához alkottam. Azt is ilyen "T" lécből építettem meg.
-
yooccoo
aktív tag
urak
tervezem azt, hogy felsőszekrénybe berakok egy érintőképernyős kijelzőt
hogyan lehetne azt szépen belerakni?
ugye az igazi az lenne, ha síkba lenne rakva, viszont akkor a rögzítés lesz problémás, lévén az lcd panel hátulján semmi nincs, szóval azt max be lehetne ragasztani, ha véglegesen meg van minden részlet, de a kábelek elvezetése ebben az esetben kicsit problémás meg ugye a panel melegszik hátrafelé, tehát valamifél szellőzést is kellene kialakítani
azon is gondolkoztam, hogy a keret szélességében (4-6mm) a laminált réteg tartaná meg kifelé-eséstől
mennyire erős ekkora felületen a laminált?
ugye terhelést alapvetően befelé irányban kap, de azért nem árt, ha stabilan a helyén van -
arvaiz69
csendes tag
Szia!
Ugyan van gérvágófűrészem, de az nem a legtökéletesebb. Jól működik, megbízható, meg erős mint a bivaly de nem a legpontosabb. Nekem ezeknél a kis alkatrészeknél 1 mm is számít. Egyébként 30 cm széles és 7 cm magas fát is át lehet vele vágni derékszögben, a 2000 wattos motorjának meg sem kottyan! Meg aztán ez még az eredeti gyári fűrészkorong rajta, igazán ráférne egy csere. De ez még orvosolható is lenne, a nagy baj, hogy pontatlan, lötyög, nem lehet állítani rajta, hogy minden vágás ugyan úgy sikerüljön!
Üdv.: Zoli -
arvaiz69
csendes tag
Sziasztok!
Még fűrészgép vásárlás előtt nézelődtem a youtube-n és ott láttam egy nagyon jó tolóasztalt szalagfűrészgéphez. Gondoltam majd én is készítek az enyémhez, mert nagyon jól jönne a kisszékek összekötő elemeinek gyors és pontos méretre vágásához! A körfűrészemhez már készítettem, de annak használata során az egész fejem tiszta fűrészpor lesz, ezért azt inkább hanyagolnám. Már csak azért is látok fantáziát a szalagfűrészgéphez használni tolóasztalt, mert az tiszta munkát végez, nem leszek a fejem tetejéig fűrészporos! Ma el is kezdtem a munkálatokat. Egyenlőre idáig jutottam. De még van mit csinálni rajta. Úgy tervezem, hogy a fűrészlap előtt lesz egy deszka, ami pontosan beállítható lesz a derékszögű vágáshoz és ebbe lesz egy nút, ahova az ütközőt rakom és ezt be tudom állítani és rögzíteni a kívánt távolságot. De lehet csak 2-3 hét múlva tudok vele újra foglalkozni. Íme pár kép.
Üdv.: Zoli -
yooccoo
aktív tag
válasz thyeby #24500 üzenetére
több tényezőtől is függ azért, mert lehet, hogy más gyártónak másmilyen fog elhelyezése és szögértékei és egy ugyanolyan fogszámú és fogalakú fűrésszel teljesen másmilyen eredményt kapsz
minél kisebb a homlokszöge, annál kevésbé tép, szakít
aluminiumot ezért szoktak negatív homlokú lappal vágni és páran bútorlapra is használják -
jimy_l
tag
Gondolom ezt a rendezvényt ismeritek?
Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.
-
yooccoo
aktív tag
offtopic, de érdekes a technika
-
ferkoboy
senior tag
válasz Sanyabá #24515 üzenetére
Ok. Akkor csak egyre gondoltunk.
A munka és anyagszükségletben se vonom kétségbe a szavad! (Kapcsolt geréb-tokos ablak kapcsán.) Csupán csak azt nem értem, hogy miért nyomják kizárólag ezt a 68mm és 90mm közötti tokvastagságú ablakokat? (Gyorsabb, "olcsóbb" - ok. De hogy csak ezt nyomják? Nem hiszem, hogy jobb is lenne.)
- Egy adott falnyilás mellett nem enged be több fényt egy gerébtokos ablak, mint egy "új" ?
-Ferkó
-
Bokrász
csendes tag
Köszönet a hozzászólásokért! Ma megrendeltem a [szalagfűrészt], kedden átvehetem! Minden ötletet és tapasztalatot szivesen fogadok a gép praktikus kihasználsával kapcsolatban. Amikor megvásároltam a MAKITA 6271DWPE csavarbehajtót jól jött thyeby szaktárstól a kis [útravaló].Hasonlót elfogadnék ezügyben is főleg hogy nem igazán dolgoztam szalagfűrészen. Jó pár éve került hozzám egy kis háromkerekes Metabó de miután az ötödik szalagot is elszakitottam rajta (valami miatt megtöredeztek rajta a szalagok), elcseréltem egy dekopir fűrészre.
-
Sanyabá
senior tag
válasz ferkoboy #24498 üzenetére
Igazad van, természetesen a belsőbe ment a hőszigetelt üveg. Az elmúlt néhány hónapban kb, csak 200 ablakot alakítottunk át . A tessauer-ek száma kb. ennyi volt.
Csak gondolj bele ,a kapcsolt gerébtokos ablakhoz majd nem dupla anyag kell, a munka is több vele.
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Def26
félisten
Üdv. Borovifenyő kültéri teraszra tudtok ajánlani vékony lazúr márkát. Olyan kéne ami valójában véd pl. az uv sugárzás ellen, tehát nem csak kamu ami rá van írva.
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
Madmax81
aktív tag
válasz #05304832 #24506 üzenetére
Szia
Ez azért van mert a helypénz 50000 ft per négyzetméter plusz a kitelepüléssel járó macera szállítás stb ez mind pénz és valljuk be nem fognak milliókat kiárulni ez némely kisboltnak 1-2 milla bukó csak azért hogy képviseltette magát valljuk be kit érdekel az a kiállítás hát minket de ez itt jelen lévő praktizáló Asztalosoknak már jól bejáratott boltjaik ismeretségeik vannak például én nem mennék le Zalaegerszegre mert itt volt egy kiállító aki jó áron árulta az éppen nekem kellő keményfém lapkát ha postázza akkor már drágább mint a Bp-i boltos ismerősnél .
A Festool egy külön történet elismerem hogy jó gépeket gyártanak de hogy kétszer drágább legyen mint a Dewalt ez számomra vicc istenítik de sajna volt pár százezres rossz tapasztalatom a festool termékekkel engem nem érdekel többé az a márka , érdekes hogy sorra zárnak be nálunk a kereskedéseik pl Vác-on a sárga fogó is befejezte a forgalmazását nem véletlenül .
Sopron az más tészta ott a kiállítóktól tudom hogy 5000 forint egy négyzetméter az x-meditor csinálta régen éhesek lettek hogy lehet ebből több pénzt csinálni hozzuk le Bp-er még is csak ez a főváros de a mi fővárosunk az Asztalosoké Sopron , a soproni erdészeti suli csinálja az asztalos rendezvényeket mert hagyomány és a hagyományokat ápolni kell , én minden évben ott vagyok jó móka volt úgy hogy egy egész hétvégére lementem megcsodáltam a várost az a nyugalmat leírni lehetetlen az emberek nyugodtam sétálnak az utcán délelőtt 10 órakor senki nem siet, reggel 8-9 körül biciklivel mennek dolgozni az emberek , a boltok megférnek egymás mellett nem csak üres kirakatokat látsz vagy ideges rohanó embereket .
1956-2010 07.22 Varga László
-
thyeby
őstag
Szerintem elfoglalt (sokgyerekes dolgozó családapa). Meg talán olyan természetű, hogy mindig valami újat helyez fókuszba, s most éppen nem mi vagyunk ott. De erre igazán csak Ő tudna választ adni.
Szerintem ha valami konkrét kérdésed adódik hozzá, és írsz privátot neki, nem hagy válasz nélkül. Látod, bbchris se gyakran néz be ide, de most írta épp, hogy a privit jelzi a telója, és akkor idekanyarodik.Több fa van, mint asztalos!
-
Pydew
csendes tag
válasz Bokrász #24501 üzenetére
Ha csak karikát kell kivágni, akkor körfűrészhez csinálj sablont és profin kivágja. Én is így csináltam otthon a nagy karikákat. Most nem vagyok otthon, és innen melóban le van tiltva a youtube, de van ott egy videó, hogy miről is van szó.
De ennek ellenére, a makitát nem bánnád meg. Az egy elég jó gép. Holzmann szalagfűrészről nem hallottam jót, (de úgy maga a holzmann márka nem annyira szar.
-
pali923
aktív tag
válasz thyeby #24504 üzenetére
Figyelj csak, mit írt Soká kolléga egy másik fórumon:
"Jártam kint a Ligno Novumon. Elég szegényesnek érzékeltem a felhozatalt, de meglepve láttam, hogy a Paliszander "rátenyerelt" a Triton márkára. És nem is rosszak az áraik, fura mód az eredeti Triton felsőmaró olcsóbb náluk, mint az uni-maxos klón!"A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
thyeby
őstag
Én egyebek közt olyan 6-7 cm karikákat vágok vele ezerszámra rétegelt lemezből.
Készítettem ehhez egy nagyon frankó körkivágó segédeszközt, így nagyon felgyorsult a munka. Ha érdekel, lefotózom neked, bizonyára megéri többszáz kerék kivágásához előbb bajolni kicsikét egy részecskegyorsító megépítésével.Több fa van, mint asztalos!
-
Madmax81
aktív tag
válasz thyeby #24449 üzenetére
Madmax81 fórumtársunk évek óta ki nem hagyja ezt a vásárt. De most nem nagyon dugja ide az orrát.
Jó volt az idei vásár is , de engem egy halotti torra vagy egy temetésre emlékeztetett , eldugott hátsó csarnokban volt a faipar , dél előtt 10 óra körül alig voltunk kb 10-15 en a csarnokban látszik hogy haldoklik a szakma , a standokon sem lehetett sokat csemegézni szegényes volt a kínálat és foghíjas " üres részeket úgy próbálták betömni hogy egy standot minden oldalról körbe lehetett járni , alig volt kiállító így hát nem is fényképeztem , bementem a Felder standjára megnéztem az F-700 marógépüket élőben is amit nemsokára még ebben a hónapban kiszállítanak nekem ez volt a fő célom hogy megismerjem az üzletkötőt és beszéljek vele személyesen .
Persze a Dewalt márka forgalmazóknak már régen megígértem hogy mindig veszek tőlük valamit most sem tettem másként majd rakok fel képet később a vásárfiáról .Érdemes azért kimenni sok ismerős arcot lát az ember és hűséges látogató vagyok minden évben legyen az Sopron vagy BP a kiállítók megismernek baráti hangon beszélhetünk és baráti árakat is mondanak valahol áfa nélküli áron vásárolok már évek óta és áfás számlát kapok a termékről
Szakmailag is fejlődik az ember új dolgokkal szembesülők mindig tanulok valamit és egyben barátaimmal jól érezzük magunkat és egy pillanatra elfelejti az ember a rohanó melós éjszakázós napokat .
1956-2010 07.22 Varga László
-
thyeby
őstag
"Kérdés, hogy aki már megvette és használja, ha most kellene megvásárolja az ugyanezt választaná vagy inkább valami mást (ugyanabból a kategóriából)?"
Jelentem, nagy valószínűséggel ugyanezt vásárolnám. Némi hezitába kezdenék ugyan a Hammer N4400 vs Makita közt, de valószínűleg maradnék a Makita mellett.
Oka?
A DeWaltot egyértelműen toronymagasan veri. Legelsősorban a korrekt öntvényasztala miatt, de sok apró extra is mellette szól ezen túl. A metebó az egy metebó - gyakran egy vörkdontplés parasztvakítás tartalom nélkül. Vannak még ilyen Holzmann csodák, ki tudi, milyen szervizelhetőséggel, ki tudi milyen korrekt felépítéssel. Kínál az orosz is látszólag jót aranyáron, de nem tudni, hogy az miként bírná az űrutazást? Kínál a Güde szerényebb áron igazán szerény szalagvezetéssel. Ha arra kifizeted az egyébként opcionális profibb szalagvezetőt - és azt nem tudom, hogy az alsót is megkapod-e hozzá, vagy csak a felsőt, akkor már többet fizettél érte, mint bármelyik ütős versenytársáért.
És ami még a Makita mellett szól, hogy kapsz hozzá alapban 4 db gyári profi szalagot. Akármilyen elfogultan számolunk is, ez húszezret (nálunk ugye forintban) minimum javít a leányzó fekvésén.
Szalaghossza 2240mm. Boronkay Úrtól rendelhetsz hozzá igazán sporttársi áron olyan szalagokat egészen 13 mm szélességig, ami rendesen megveri minőségben is a gyári csodaszalagokat, ugyanis 0,38 mm vastagot tudtommal sehol nem kapsz hozzá. Pedig a tradícionális átszámolító tábláűzat szerint csupa véletlenül ekkora kerékhez éppen ilyen vékonka szalag dukál.6mm-es szalaggal a legkisebb rádiusz sacc per kábé R= 12-15. Egy háromcentis átmérőjű kört ki tudok kanyarintani vele egy fogásból a teli fa közepén. Odafigyelve persze!
Amire felhíjnám a figyelmed: Jó gyantás borovi nagyon gyorsan bedugítja a forgácskivetést, és úr dolga minden élt, minden fogközt korrektül kisuvickolni. A luc pediglen jellemzően mézgás. No, ammeg ragadni fog, ahogy kell. De erről a Makita nem tehet, és mindenféle szalagfűrész húzgálja az orrát rá.
-
Bokrász
csendes tag
válasz ferkoboy #24498 üzenetére
Kb egy éve készitettem hagyományos ablakokat. Egy vályogház újonnan épitett rérszére kerültek. Árban nem lett olcsóbb a "modern" ablaknál.
A frissen bevállalt munkámhoz szükségét látom egy szalagfűrész vásárlásának. Több száz db 25 cm átmérőjű karikát (kereket) kell vágjak collos lucból, és további ives formákat.
[Ezt] néztem ki a leg megfelelőbbnek, páran használnak is ilyent a fórumozók közül. Kérdés, hogy aki már megvette és használja, ha most kellene megvásárolja az ugyanezt választaná vagy inkább valami mást (ugyanabból a kategóriából)?
Melyik a legkisebb iv amit még ki lehet szépen vágni a gyári szalaggal?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Steam topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- További aktív témák...
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Dyson akkumulátoros porszívók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest