Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyt0m
tag
Szia
Ha íves falon van a vektoros kitöltés minta akkor az a homlokzaton úgy torzul ahogy kell.
Nem kell profilokat feleslegesen alkalmazni.
A drótfonat kerítést a gyártók is textúrával oldják meg, mert megeszi a gépet a sok polygon.
Ilyen meg van az AC-ben is az alap könvtárban. -
Cheesy
őstag
Egy 2x700m2 szintterületű állomásépület esetében hála a 70%-ban km téglával burkolt homlokzatnak, minden homlokzatkép újrarajzolás kb. 2-3 perc. A full km tégla homlokzatrészeken vektoros kitöltést használok, de ahol ívek, díszek, párkányok vannak, ott profilokat használtam, így 3D-ben minden részletet bekapcsolva a GTX 660 is erősen 5-10 fps közé zuhan...
Erőteljesen fontolgatom egy közepes Quadro P600 kártya beszerzését.
Viszont arra nem találtam egyértelmű választ, hogy ha berakom a mostani mellé (GTX 660), akkor hogyan is fogja kezelni a windose? Kiegészíti a 2 kártya egymást, vagy pedig vagy egyiket használja, vagy a másikat?
Hogyisvanez?+1
Valakinek van 3D-s drótfonat/drótkerítés eleme kölcsönbe?
Neeeem, nem rakom össze pálcákból -
turit
tag
válasz
Raysen623 #4642 üzenetére
Nincsen lehelyezve semmilyen elem. A gdl-ből csak felületeket generál újból.
Egy teljesen üres fájlba ha bemásolok egy olyan tervből elemet amiben benne vannak ezek a beágyazott könyvtáraknál akkor az üresben is bekerülnek. Az a furcsa hogy 1 vonal átmásolásával is áthozza. -
Raysen623
addikt
A hangsúly itt a GDL elemeken van szerintem. Azok rendelkeznek ezekkel a textúrákkal, és valószínűleg le van helyezve belőlük a tervben valahol. A vonal nem rendelkezik textúrával, tehát az elvileg nem hozhat be olyat. Textúrák törlése után, azonban nem kellene újragenerálni a törölteket, hanem hiányzóként megjelenítenie. Kicsit jobban le kellene írnod mit csinálsz a tervben ami ezt okozza, mert így nehéz kielemezni.
-
turit
tag
Nem tudom találkoztatok-e ilyen dologgal. Egy terv beágyazott könyvtáraiban megjelentek plusz felületek úgy hogy nincs semmi kiegészítő telepítve , csatolva.
Ezekbe a mappákban gdl elemek is vannak amiből újra generálja a felületeket ha csak a felületeket kitörlöm.
Az egyetlen kiirtási megoldás ha törlöm a felületeket és ezeket a könyvtárakat. Viszont, ha egy másik tervből átmásolok akár csak egy vonalat is, akkor újra belerakja ezeket a könyvtárakat.
kb 1500 plusz felület jelenik meg , így macerás a használt felületek kiválasztása. -
daninet
veterán
válasz
gabor222 #4636 üzenetére
ha van a környékről dwg-d (általában szokott lenni az építészeknek a városukról) akkor ott be vannak jelölve ismert dolgok, amiknek ismert a koordinátájuk. Onnantól egyszerű a dolog akár archicadben akár autocad-ben.
Nekünk se adnak a földhivatalban de a földmérő mindig odaadja.
-
gabor222
tag
Van valamilyen oldal ahol le lehet kérni a telek EOV koordinátáit? Egyik ügyfélt elküldték a földhivatalból, hogy minek akar ő koordinátákat, mert, hogy állítólag ő maga is be tudná szerezni. Eddig mindig adtak, ez az első eset
"AZ EGYSZERŰ BEJELENTÉSHEZ KÖTÖTT ÉPÍTÉSI TEVÉKENYSÉGHEZ SZÜKSÉGES KIVITELEZÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ TARTALMI KÖVETELMÉNYEI VALAMINT A TERVEZŐI MŰVEZETÉS SZABÁLYAIban" írják is, hogy a földhivataltól lehet beszerezni: "az építési telek jogi határait koordináta pontokkal, fölhivatali adatszolgáltatás alapján"
Csak koordináta átváltó oldalt találtam.
-
Sesy
aktív tag
ha valakit érdekel lesz pár darab eladó ac16-os licenszünk
privátban lehet érdeklődni nálam -
mdccclx
csendes tag
Sziasztok!
Másodlagos munkagépnek notebookot keresek, egy gyors kérdésem lenne, az I5 7200U + HD Graphics 620 kombó teljesen reménytelen archicad alá kisebb tervek (max 6-8 lakásos társasház) kezeléséhez? Itt főleg a HD 620 ra gondolok.
Köszönöm. -
xXx--89
csendes tag
Archicad kalóz verzióban lehet a csapatmunkát használni?
-
Nerazim
őstag
(#4628) OgreImre
Igen. A 191/2009 -es I. melléklet 1. pontja:
A kivitelezési dokumentáció minden munkarészét olyan léptékben és kidolgozottsági szinten kell elkészíteni, amilyen mértékben az a megértéséhez, a kivitelezéshez, az építési-szerelési munka szakszerű elvégzéséhez, és az építőipari kivitelezés ellenőrzéséhez szükséges. A kivitelezési dokumentáció tartalmi követelménye tekintetében figyelembe kell venni a Magyar Építész Kamara és a Magyar Mérnöki Kamara vonatkozó, szakmai követelményeket megállapító szabályzatait.(#4629) copass
Igen ez jó dolog. Bár nem olvasgattam nagyon, mert már nem ezen a területen doglozom, de jó lenne,ha a "kötelező" szó többet szerepelne benne -
Nerazim
őstag
válasz
OgreImre #4626 üzenetére
A kiviteli tervek tartalmi és formai követelményei. Ezt olvastad már?
-
OgreImre
senior tag
Ugye jól tudom, hogy jelenleg nincs jogszabály a kiviteli tervek formai és tartalmi követelményére, csak kamarai ajánlás (ami továbbra is a 191-est ajánlja)?
-
daninet
veterán
szerintetek van arra bármilyen megoldás, hogy időzítve publikáljunk csapatmunkából?
Adott napokon kellene éjjel lefusson a kiválasztott publikálási készlet automatikusanEgyelőre csak olyan hülye megoldásokra tudok gondolni mint azok az egérkattintás makrózó programok.
-
daninet
veterán
Ma láttam egy jó megoldást metszetben helyiség nevének feltűntetésére.
Archicad 21 kell hozzá (bár némi GDL-el már korábban is megoldható volt) és az új auto text label.
Kiválasztod a "Related zone" opciót az auto text-hez és bármilyen elemet megcímkézel vele ami metszetben látszik.Kikapcsolod a vezérvonalat, középre igazítod a helyiségben a címkét és kész is. Automatikus helyiségnév metszetben.
-
turit
tag
Az alábbi hibába futottam bele. Csapatmunkában próbáltam csatolni önmagát , a sima pln helyett.
A tervben plusz szinteken vannak a lakásmodulok.
Sima tervként csatolja magát , de csapatmunkába megosztva nem lehet átváltani a kapcsolatot.
Nincs semmi xref fájl behívva , már töröltem az összes pdf és csatolt képet, de semmi hatása.
Mi más baja lehet? Archicad 20 -
turit
tag
A dőlt betűvel megjelenők nem csapatmunkában is vannak. Ezek mit jelentenek?
-
daninet
veterán
Itt a 21 letöltő link, lehet próbálgatni a lépcsőtervezőt demó módban. Akinek SSA licensze van, az nemsoká élesben is
Kíváncsi vagyok mi a véleményetek róla. Én azt láttam, hogy még a pro felhasználóknak is sokszor gondot okozott egy-két megálmodott egyszerű lépcső létrehozása. Nem azért, mert nem lehet, hanem mert kicsit bonyolult lett az egész, szokni kell a logikáját.
Főleg kezdőknek, közepes felhasználóknak lesz nehéz akik nem mindent látnak át. Az sem segít, hogy viszonylag kevés alaptípust raktak a kedvencekbe amiből ki lehet indulni. -
isany
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémával küzdök hogy az asztali gépemen AC 17 el dolgozom, de ha egyszerre többet nyitok meg (3-tól), az összes összeomlik egyszerre, és hibaüzenetet kapok. Ram és merevlemezen terület bőven van. A laptopom minden szempontból gyengébb, de ott nem tapasztalom ezt a problémát, simán fut párhuzamosan 5-6 is. Van tippetek, mi lehet a gond? -
Raysen623
addikt
válasz
Nixon18 #4602 üzenetére
Miért nem tudod varázspálcával lerakni? Ha nincs mindenhol falad, akkor rakjál le helyiség határoló vonalat, ami segíthet. Ha mindenhol van falad, akkor ellenőrizd le a rendes összemetsződéseket. Lehet hogy már ezen is túl vagy, nem tudom...
Ha minden kötél szakad, akkor marad a full határoló vonalas megoldás. -
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémába ütköztem AC18-ban, hogy a helyiségpecsétet nem tudom megcsinálni a varázspálcával, csak a kézi módszerrel. Utána át tudom állítani a belső él vagy tengelyvonal beállításra, de frissíteni nem tudom.
Emiatt a pl. a bruttó/nettó alapterületeket sem számolja (ugyanaz a bruttó, mint a nettó), illetve ha elmozdítom a falakat, nem frissíthető a helyiségpecsét.A képen látható a kis piros háromszög jelenik meg ilyen esetekben.
Van esetleg valami ötletetek?
-
gagaj
újonc
válasz
OgreImre #4564 üzenetére
Szia!
Nekem van egy 35 colos hajlított LG és jól muzsikál. Egy kicsit sokáig tartott megszokni a nagy felületet - eleinte fárasztott a sok infó rajta... A torzítást-görbületet nem érzékeled munka közben, csak a perifériák jobban láthatóak maradnak. Összességében elégedett vagyok vele
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robogó, kismotor
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- Torrent meghívó kunyeráló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox Classic / Xbox 360
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest