Hirdetés
-
IT café
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freel
tag
Senki?
Akkor valami támpont legalább, hogy merre induljak?
Beírtam egy ilyet:
ls -l /usr/lib/libcurl*Ekkor kiírt pár sort, de volt közte pirossal nem is egy. Már szét szimlinkeltem mindent valószínűleg az a baj.
Órák óta keresem a neten a parancsot, hogyan lehetne kilistáztatni és törölni az általam létrehozott szimlinkeket... Semmi nem működik!!!Valaki valamit?
-
Freel
tag
Üdv.
Segítsetek légyszíves... Végső és totális elkeseredettségemben írok hozzátok. Adott egy játék. És nem indul.
A hiba a következő:/usr/lib/libcurl-gnutls.so.4: version `CURL_GNUTLS_3' not found
Állítólag túl új neki ez a 4-es gnut akármi
Olyasmit találtam, hogy symlink-elgetni kell dolgokat. Amit csináltam eddig:
ln -s /usr/lib/libcurl-gnutls.so.3 /usr/lib/libcurl-gnutls.so.4
ln -s /usr/lib32/libcurl-gnutls.so.3 /usr/lib32/libcurl-gnutls.so.4
ln -s /usr/lib64/libcurl-gnutls.so.3 /usr/lib64/libcurl-gnutls.so.4Telepítettem valami lib32-libcurl-compat -ot is.
Találtam olyat is, hogy nem a legújabb 4.3.0-s kell a játéknak, hanem csak a 4.2.0-s és azt kellene symlink-elni...
Ezt nem tudom hogyan kell.Eddig nem segített semmi. Igazából fogalmam sincs mit jelent a symlink-elés, csak csináltam mindenfélét amit találtam a neten leírást... Másoltam dolgokat össze-vissza (csak ahogy Win alatt megszoktam... bár ott szokott működni a dolog... ).
Állítólag létezik olyan (valami ldd vagy mi) parancs, amivel ki tudom íratni a játék indítófájljával a megkövetelt függőségeket... Illetve létezik olyan parancs amivel ki tudnám listáztatni, hogy eddig milyen symlink-eket csináltam és hova, majd ezeket tudjam törölni? Szerintem már jól összekócoltam a rendszert...
Jahhh, amúgy Manjaro-val varázsolok...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- SSD kibeszélő
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest