Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• csixy

addikt

válasz jimmy399 #7685 üzenetére

Ha a windosból átméretezed a C: partíciót egy picit kisebbre, majd Gparteddel move-olod hátrébb , akkor utána meglehetősen nehéz a 16 megabájtos MSR partíciót hátrébb tolni, ezután tudnád megnagyobbítani az EFI partíciót, de félő, hogy mindezek után még BCD boot javításra lesz szükség. Járható út , de nehéz. Én már egyszer korábban megcsináltam így valahogy. Ha van elég időd , akkor újratelepítéssel elegánsabban könnyedébben meg lehet csinálni. Gparteddel csinálsz a GPT diskre 3 partíciót , az első egy akkora partíció amekkorával nagyobbra szeretnéd majdan növelni az EFI partíciót. Ezt formázd meg mondjuk ext2-re. A második partíció akkora legyen , amennyi helyet a windowsnak szánsz. A maradék helyet foglald le a linuxnak és formázd ext4-re például. Most töröld a második partíciót. Szállj ki a Gpartedből. Most indítsd a windows telepítőt és mutasd meg neki a szabad helyet, hogy oda parancsoljon befáradni. Már van egy működő windowsod. Most a live linux Gparteddel töröld az első ext2-es partíciót. Move-old előre a 399, vagy 400 megabájtos, vagy mittomén mekkora recovery partícióját a windowsnak. Terjeszd ki az EFI partíciót. Szállj ki. Próbáld bebootolni a windowst. Vagy sikerül vagy nem. Ha nem sikerül , akkor BCD bootjavítás kell és menni fog a vindows. Most következhet izlésed szerint a linux telepítése az eredetileg harmadik partíció helyére.

[ Szerkesztve ]

Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.

Új hozzászólás Aktív témák