Új hozzászólás Aktív témák
-
Misi1980
senior tag
http://sg.hu/forumhelp.html][link]
-
Racze
tag
Üdvözlet!
Fú de régi topikot találtam, viszont bízom benne, hogy valaki tud majd segíteni. Tudna-e nekem valaki ajánlani egy jó gif animáló programot, ahol a végeredmény nem lesz pixeles? Most a Bannershop Gif Animator 5-öt használom, ami jó ugyan, a de kész gif animációja igencsak szemcsés. Még csak nem is 256 színre van beállítva, hanem full palettára, de lehet, h elavult progit használok, és bennem van a hiba?!
-
Terapeuta
őstag
A képek optimalizálása nem gond, azt én PS8-al megcsinálom. Én egy olyan algoritmust keresnék, ami képes arra, hogy az egy kép alapján megcsinálja a gifanimot.
Az algoritmusnak úgy kellene kinézni, hogy behívja az alapképet, megkérdezze hogy melyik oldalról kezdje, mekkora képrészletet kérek, és a kockák között mekkora legyen az ''ugrás''...
A flash-en viszont gondolkodtam. -
cariotis
csendes tag
válasz
Terapeuta #14 üzenetére
Én ehhez a Neopaint for Windows programot használom. Még a régi, 4b verzióját használtam, mert program bár 30 napos verzió volt, de ez a változat programozási hibából adódóan a 30 nap letelte után is működött tovább, csak állandóan kiabált, hogy már pl.a negyvenedik napon tartok! A www.neosoftware.com címről letölthető a 4.5-ös változat. Ez sajnos már 30 után megbénul. De ha még létezik, akkor a 4b verziót használd. Ezzel ugyanis a képkockákat nemcsak méretre, hanem színek számára is lehet optimalizálni. Ha pl. egy 2 színű, fekete-fehér képet csinálsz, akkor a gif optimalizálható úgy, hogy csak ennek a két színnek az információit tárolja a fájlban.
-
Terapeuta
őstag
Persze...természetesen.
A probléma, ami miatt az általam vázolt technikát szeretném használni, az a fájlméret, ugyanis (konkrét esetnél maradva) ha kockáról kockára megyek, ahogy mondjátok (és ahogy eddig is csináltam LOL) és elég sok kockám van (pl. 150), akkor nagyon megugrik a fájlméret (mondjuk ha 4 kB-os képek vannak, abból optimalizálás után is marad 2 kB...2*150=300kB)...nem tudom úgy optimalizálni, hogy ez méret kellő képpen csökkenjen.
Ha viszont az egész képet egy képre teszem be, írdd és mondd 16 kB-os a kép. Szóval, ha találnék egy progit, akivel meg tudnám értetni, hogy egy 16 kB-os képpel van dolga, akkor szerintem a fájlméret akár a tizedére csökkenhetne.
Szóval egy ilyen progira lenne szükség...
Köszönettel: tp -
válasz
AceMcLoud42 #12 üzenetére
Én is erre gondolok, de lehet, hogy van progi, ami automatizálva megcsinálja...
-
AceMcLoud42
csendes tag
Hi
Ez nem nehéz, semmiylen effekt nem kell hozzá. Megrajzolod a képet egy csikban (maradjunk a vonatablakosnál) majd csak azt a kis részt copyzod és paste-led az animba. Persze a következö képnek megfelelöen. Ha mondjuk keretet akarsz rátenni (amit gondolok mert biztos lesznek fix képrészletek) akkor azt sajna sima képszerkesztővel kell megoldanod.
Remélem segitettem -
Terapeuta
őstag
Még utoljára, aztán hagyom...
-
Terapeuta
őstag
Más esetleg ?
-
Terapeuta
őstag
Sziasztok!
A következő dologra szeretnék tanácsot. Egy olyan gif-animot szeretnék csinálni, ami tulajdonképpen csak annyit csinál, hogy az 1 darab képből mindig csak egy meghatározott darabot enged ''láttatni'', valahogy úgy , mintha egy vonat ablakából néznéd a dolgokat. Szóval ezt az ablakot kellene végigmozgatni a képen.
Én most JASC anim 3.05-öt használok, azon ilyen efektet nem találtam. Ha esetleg ismertek olyan progit, ami ezt megcsinálja, vagy esetleg a Jasc-cal is lehet, kérlek ''segíjjetek''.
Köszönettel: Tp. -
ArchElf
addikt
Microangelo
AE -
rii
nagyúr
ühm .... köszönöm.....
bár úgy látom tehettem volna én is érte valamit..... de igy megspóroltam sok progival való miitingelést..... meg a keresgélés .... és ti már ugyis tuttátok.... szóval erröl szól a fórum ....
köszönöm mindenkinek .............................................. -
erdoke
titán
Nem szép dolog, de mégis adok linket
: http://kickme.to/fosi
-
JulWCZar
senior tag
Animagic (pici, csak be ctrl-vzed a frameket, stb)
Mondjuk nekem egy kb.: 5 éves verzió van meg -
Nimrod
addikt
-
rii
nagyúr
kéne csinálnom animált gifet saját célzattal ...... de nem tok... ha vaalki tud programot (és ebböl kifolyólag linket Is
) akkor megköszönném .....
biztos van valami friwör ....
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Retro teló rajongók OFF topicja
- Futás, futópályák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Horgász topik
- Eredeti játékok OFF topik
- VoLTE/VoWiFi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Starcraft 2 Collector's Edition
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest