-
IT café
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
blt-blog #44046 üzenetére
Perszepersze, így kéne működnie. Aztán vmi random geb.c miatt mégse, aminek kiderítésére nem akartam egy háború és béke 2.0át végigbogarászni, hanem szimplán cseréltem a számom. Olyan ez, mint az amúgy nem szükséges jelszócsere. Nem értem, hogy titeket ez miért zavar
?
A régi szám amúgy sim-swappal megvan, mert csak így tudtam pár helyre belépni a telszámmódosításhoz -
Hogy honnan is jönnek azok a refurbished telefonok
-
válasz
instantwater #44040 üzenetére
Őszintén nem vagyok up-to-date a jelenlegi hacker-cracker kütyüket illetőleg, nem ez a szakmám. annyit tudok, hogyha a tolvaj fizikailag hozzáfér a SIM-hez, akkor van rá kütyü, amivel le tudja másolni. Hogy miután a lopott eredetit letilttam, a másolt példány él-e és hallgatózik-e tovább, azt nem tudom, de nem is akarok én lenni az első balek akin sikeresen prezentálják úgyh inkább cseréltem a számom, semmibe nem kerül és TALÁN kevesebb scammer fogyasztja a teló akksiját az állandó rácsörgetésekkel. A régi is megvan a tartaléktelóban, mert arra kértem SIM-cserét, csak előfizut nem raktam rá.
-
válasz
instantwater #44037 üzenetére
simklónozás ellen nem véd. Persze ehhez az is kell, h a román banda ami tenerifén viszi a lenyúlós bizniszt elég high-tech legyen...
-
Royal Snail-el mijazisten van mostanában? Két csomagomból az egyik csak úgy értesítés nélül tett egy extra kört Edinburghben, másikról meg most kaptam értesítést, hogy oppá bocsi, "rerouted" - mindkettő tracked 48 és 6 napja adták fel...
#44035: nna, akkor kicsi felhomályosítás: azon szerencsétleneknek (köztük mi), akiknek nem pottyant így vagy úgy állampolgárság, a státusz digitálisan van rögzítve, útlevélhez csatolva. A fiókodba útlevélszám+születési dátum+telefonszám v email cím a belépő: ha pl feltörték az emailcímet v telefonlopás eredményeképp klónozták a SIM-edet, akkor be tudnak lépni a fiókba és csereberélhetik a státuszhoz tartozó útlevelet = képre hasonló figurát be tudnak hozni az országba, akkor is, ha pl iráni atomcsempész.
Pontosan ezért amint ellopták a telóm, és megvolt az új szám, első dolgom volt telóSZÁMOT is cserélni a fontosabb közműveknél, köztük státusz, adóhivatal, itteni lakcímügyben ugye alapvető fontosságú energiaszolgáltató, bank.
-
-
válasz
Apollyon #44025 üzenetére
Idén leszek 20éves - sajnos nem úgy
.
tény, már nem a VGA tesztek alatt nyomulok, de rengeteg érdekes+hasznos tartalom van a topikokban
. Amíg egy gramm technológiát is használok ami a villanykapcsolónál, miután Fiji-re nyugdíjba mentem, lesz ok ide fel-felnézni. Túl sok öregedés után is mondom, hogy ez a függőség maradandó
-
válasz
Devid_81 #44019 üzenetére
Személyesen nem ismertem, ráguglizva őt dobja fel a net (így gondolom nem szabályellenes, mert a nicknév is szerepel). A flickr képei 2020asak, facebook profilján 2022 februári az utolsó bejegyzés, remélem csak családi elfoglaltság és semmi komoly...
#44022: szuper, sztornó -
-
válasz
instantwater #44014 üzenetére
Fene tudja a modern adatlopkodós, hülyeügyintézős világban nekem nem feltétlen az ugrik be, hogy az illető hazudik, max Mancinénisen "kifelejt" pár apróságot, mint pl ellopott útlevél (=fél belépés)...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Apollyon #43963 üzenetére
Most látom, carphone-éknál már van raktáron a 256os, effektíve extra 70 fontért, ez a múlt héten out of stock volt. Remélem a külső SSD-s megoldás (WD SN770 ugreen tokban) működni fog...
#43964: "így van 172.1GB használva" - aztaku... nna pont ettől tartok, hogy az appok mindent IS felzabálnak. Most rakom fel a skysafarit (mivel elég aktív júzer vagyok, pár black friday-el ezelőtt megvettem a pro verziót): installkor egy 2GB-os adatbázist cuppant le egyből.
-
-
Nna, ebben se maradunk le: Over 50% of adults worldwide predicted to be obese or overweight by 2050
-
-
-
-
válasz
t72killer #43941 üzenetére
Telefontéma: kíváncsi voltam, ránéztem az óhazában mennyiért dobnák utánam ugyanezt a telefont (p9p): háát, kezdjük ott, hogy két nagy ("One" /ex voda/, és T ) egyáltalán nem is árul pixel telefonokat a weboldalaik szerint
. A yettelnél meg úgy bő másfélszeresébe kerül a buli, mint itt a ködös Albionban.
Spanyoloknál hasonló a helyzet, hamarabb kapsz valami random kínai szemetet BOLTBAN, mint 7évig supportált pixelt... Szóval ja, vannak még itt előnyök
-
válasz
Balinov #43938 üzenetére
9 pro, a buds nélküli IDmobile (tré) előfizuban
. A SIM fogja adni a következő 2évben a családi netet - fingers crossed, hogy havi 500 giga elég legyen a yútúbzabáló családnak, de max megzabolázom őket egy cseppet
#43939: háát, ha dógozik is, akkor az nem ensuite lesz, hanem kb 3 komplett fürdőszoba...
#43940:
. Amúgy félelmetes, de simán előfordulhat, hogy a vörösök ingatlan-lufifújása meg ez a lépés lesz... Kérdés vajon, hogy egy utolsó befizetési alkalmat adnak-e egyáltalán, vagy kijelentik, hogy tegnaptól már csak évi 4000 rongyot lehet befizetni, a többire meg adózzá CGT-t. IoM-re kell költözni...
-
Ebayen mindenki alszik? Telefonos apróságokat rendeltem, most hogy befutott a pixel, a múlt szerdán rendelt tokot csak ma adta postára a fószer. Kicsit csúszik a delivery még a végén kérhetek refundot
-
válasz
mindenes24 #43935 üzenetére
Igen, pletykákat sem hallani már. Sajnos teljesen reális, hogy a "rendőrség" a gyors konkúzió kedvéért/hogy ne kelljen dógozni, instant előrántja a legegyszerűbb - leggyorsabb "magyarázatot". Most hogy így telefon/adat/iratlopási ügy közepén csücsülünk, nem bogarásztam ilyen irányba
.
Amire kíváncsi lennék, de szvsz még a hozzátartozók se biztos hogy kaptak infót:
- volt-e RENDES alapos boncolás
- ez megállapított-e bármilyen korábbi sérülést
- drog, alkoholhasználat bármilyen nyomai
- telefonhívások adatai az elmúlt hónapokból, SMSek/chatek tartalma
... -
-
-
-
-
" the Government could reduce the annual cash ISA limit from £20,000 to a smaller amount, like £4,000 or £5,000" - adjunk még neki ötleteket...
-
-
válasz
instantwater #43917 üzenetére
"9 pont feletti értékelése volt" - minden sz.rnak IS csillió++ értékelése van itt, max az 1% negatívból lehet valamit kisilabizálni.
"amikor az ensuite felújítására kértem ajánlatot.
2500-3000 font CSAK MUNKADÍJ!!!!"
Így-így. 2 hét alatt megcsinálod lazán, úgy, hogy a youtube beletanulás (ami színvonalasabb lesz a "mesternél") és a komplett max 300 font értékű szerszámbeszerzési körút is benne van. Mikor és hol keresel 2 hét alatt NETTÓ 2-3ezret?
Ez is a helyi társadalom buktája, az évtizedet tanult máshol nagyon is szükséges értelmiséget piti kőművesmelóra kényszeríti. Kb ott tartunk, hogy az orvos is inkább padlót rak sk, minthogy rész helyett teljes munkaidőt vállaljon el.
-
-
válasz
instantwater #43912 üzenetére
"csak miután fellapoztam neki az Installation Manualt."
Legközelebb ez legyen az első tétel, majd:
- 3 nap fizetetlen szabit kivesz
- szerszámok beszerzése, yútúb, certifikáló plecsninyomó ürge kontatjának levadászása
- fúrás faragás
- "írástudó" plecsninyomónak megmutat, fizet, akár olyan mesével, hogy így vettétek át az ingatlant és hoppá, ezt a certlit nem találjátok, átnézted, de kéne róla hivatalos papír
- örül, hogy nem valami kétbalkéz intézett időzített házeláztató gyönyörűséget a padlásra.A nicked passzol is hozzá, az itteni szakik sebességéhez képest alighanem az instant is megállja a helyét
.
Tavaly nyáron nálunk asszony(!) kéményt vakolt kb 8 méter magasságban, én tetőt javítottam, külső falat festettünk, idén nyáron jön a drive (kicsi falazás-betonozás), rosszidőben bent gipszkarton javítgatás. Kevesebb idő, mint amennyit egy itteni kóklernek csak könyörgök, hogy ugyan méltóztassa már idetolni a becses pfáját, mert szeretnénk egy év megtakarítását valami kókány 3 napos melóért a zsebébe önteni...
-
válasz
instantwater #43910 üzenetére
Noigen, ezeknek mindíg utána KELL számolni, realitással megfűszerezve (=az ajándék értéke nem az, amennyit a bolt ráír, hanem amennyiért el is tudod adni bontatlanul).
#43909: nem lepődök már meg...
#43908: rácuppanunk ezekre, bármi előfordulhat ebben az adatlopkodós világban
#43907: beszerzek vmi hasonlót én is. Kezdődik a Jack nélküli világ...
-
-
-
-
Telefon iránt érdeklődőknek: ez nem tűnik annyira rossz dealnek, ha az adatcsomagot is tudja hasznosítani az ember:
Én a mobilnet csomagjaimat kb 10 fontért szoktam venni. A fentiben 24 hónap alatt a promókóddal fizetendő: 765 font, a buds kb 40 fontért eladható - ha a netcsomagot 240 font értékkel számoljuk akkor a teló költsége effektíve 485 font.
Nem ingyér' van, de a legolcsóbb, bontott-használt darabok ebayen 500 felett kezdődnek - ez meg ugye egy zsírúj bolti példány aminek semmi kétség nem fér az eredetéhez. Bónusz, hogy a SIM csereberével se kell vacakolnom 2 évig. (tény, nálunk jó a tré 5g, teljesen rendben van családi otthoni netezéshez)
-
A kormány valahogy képtelen felfogni az infláció létét/egy újabb limit, amit "elfelejtettek" emelni 10(!) éve...
Szép kilátásaink vannak income tax bracket témában ezekután... -
Az s7 edge-emről írok, még mindent visz, ami kell, de sajna már 0 frissítés.
Más: adatlopós hitelfelvétel ellen hogy tudja az ember bevédeni magát? Még ilyen rémálmaim vannak egy ideje a brit scammer és adattolvaj világot nézegetve... UK-n belül ugye stimm a credit score, de a szupermodern világban fene se tudja hol nyitnak az ember nevére bankszámlát egy kamu ID-vel és pár összegerebjézett adattal.
-
válasz
Devid_81 #43890 üzenetére
Bontatlan Pixel 8 pro-kat már találni 420 zseton környékén. Übertuti kamerája van ÉS warezolt gcammel se kell mókolni.
Az Exyfosch-ban szvsz teljes a topikegyetértés, természetesen a snapi a minimum. Mivel én ritkán vagyok állandóan a telefonképernyőre pistulva, nálam nagyon sokat számít a standby üzemidő. Ez HA minden rendben van a rendszerrel, a snapis csamcsungoknál nagyon jó. Az A52S-em egy teljes nap készenlét alatt kb 8%-ot merült. DE ha vmi tekerte a háttérben a rendszert kb kibogarászhatatlanul, akkor ebből simán 30+% lett, itt jön az igazad, hogy a csamcsung néha szereti elbaltázni a ROM-jait. Illetve most Tenerifén érdekesen az én 52S-em és asszonypajti 52 5G-je egyszerre dobták el több helyen a GPS (!) jelet.
-
#43884: poontosan@ Csamcsungból kizárólag snapdragonosat vennék (s24 fe, és ugye az a52s-em is az volt), ha azt dobja a kocka, a pixeleken meg ugye natív a gcam. A hosszú supportot értékelem, mert szeretem sokáig nyúzni a telóimat.
#43884: azon szurkoltam, hogy mire cserélnem kell, a gugli végre kukázza az akksizaba g4-et, de sajna az élet közbeszólt
.
#43885: ez szupi! Ennxi, ha nincs szétfoschva az os!
#43886: "2 év múlva az EU-ban amúgy is csak cserélhető akkus cuccokat lehet forgalomba hozni." B.szki, még erről is lecsúszok így
. Lehet vmi full alapverziót kéne venni egy százasért és egy husibbra cserélni 2év múlva...
-
válasz
moleculez #43881 üzenetére
A gyári lenne az igazi, de tattok tőle hogy pl az amazon árusoknál szimplán használtat adnak.
#43880:
#43879: pixeleken gondolkodom leginkább, bár az a baj eléggé zabálják az akksit. Csamcsungos voltam úgy, h kb 6évente megvettem az 1db normális telójukat, de most sajna félidő van.
-
-
-
válasz
blt-blog #43871 üzenetére
es adtak helyette egyet, hogy "kulfoldi cim" - pont ilyenem van, és igen, akkor meg kellett válnom a személyitől, csak tavaly csináltattam végül újat. Akkoriban pont Svájcban laktunk és egymás után jöttek a hírek, hogy "ideiglenes" honfitársakat svájci rendszámmal Magyarország totál random pontjain (pl BÉKÉSCSABA
) lekapcsoltak és párezer EUR-nak megfelelő büntit vágtak hozzájuk a #külfődirendszám miatt. Nekem már semmi gazdasági aktivitásom nem volt otthon, úgyh simán kijelentkeztem oszt csók, ha vissza akarok menni állampolgárként úgyis visszamehetek...
Másik korabeli rémtörténet, amikor a Spanyolországi magyar szülők gyerekeit kezdte keresni a gyámhivatal, hogy a szülők minden bajuk mellett még vacakoljanak jövedelemnyilatkozatokkal(!) és hasonlókkal.
Ill azóta is gyakran bullyingolja a magyar TB a külföldön lakókat, tudtommal csak az "ideigleneseket", hogy ugyan fizessenek már be a magyar kasszába 10-20évnyi TB-t, a szerencsétlen júzer meg miután lef.schta a bokáját, rohangálhat fűtől fáig beszerezni az okmányokat, hogy ő bizony végig biztosítva volt külföldön. -
válasz
t72killer #43869 üzenetére
Áh, most nézem: ez már a mezei használt cucc polkorrekt neve, egy vicc
-
válasz
blt-blog #43868 üzenetére
Ezekkel a backdoor meg "elfelejtünk" profi adatvédelem dolgot tenni a lassan mindenünket is tartalmazó okosrendszerekre az a baj, hogy a rosszfiúk persze nagyon is jól tudják, hol a backdoor. Pont ugyanilyen: mezei júzerként ha 3x rossz pin-kódot ütsz be, ugrott a kártyád. Rosszfiúk ellopják a kártyád a strandon a rövidgatyóval egyetemben: 15 perc múlva csodák csodája már fel is vették vele a kp-limitnek megfelelő összeget...
-
Refurbished telefont mennyire érdemes venni az országban
? Ezek vajon lehasznált gépek vagy tényleg arról van szó, hogy kibontotta, nem tetszett a színe, visszaküldte?
Gondoltam egy kategóriával feljebb lépnék, a samu A-kategória annyira nem nyűgözött le. -
Egy kis mazochizmus: magyar állampapírokat lehet venni ISA-ra?
Otthon ezek mindenféle adómentes konstrukcióban hozzák a hasznot, viszont ha UK rezidensként birtoklod, akkor a magyar mentességek nem jók, kizárólag ISA-ban lehet a CGT-t megúszni ha jól tudom. -
Hogy jó hír is legyen: alakul a gáztőzsde.
-
Fontosabb dolgokra van 3x11karakternyi memóriám, a pincében random irkafirka közé rejtett papír backuppal, a többire gugli "jelszókirakata" is jó lesz... De jogos, a hackelés fejlődésével tovább kell lépni.
Viszont készülékbiztonság-ügyben kemény lecke volt ez, fingers crossed, hogy nem lesz vmi durva balhé belőle.
-
-
-
válasz
instantwater #43846 üzenetére
úgy-úgy. És még így is csak ennyire futotta, folyamatosan emelt nyugdíjkorhatárral!
#43847: ne is mondd, egy kedves tenerifei lakos tegnap délután megdurrantotta a telefonom (asszonypajti jogsijával egyetemben), amit nem tudtam időben remote vipe-olni. netbankos appok úgy tűnik megúszták, nincs tranzakció-kísérlet és a supportnak is szóltam, de az tuti hogy a béna gesture "záramon" már átjutott a fószer.
-
válasz
blt-blog #43839 üzenetére
"helyett kepzetlen pakik es indiaiak jottek"
Ezér' a rászistá kommentér' 25év kötélre elvisznek mostanában, csak óvatosan... (én az idézetért talán megúszom felével, de lehet csak a 'zasszonyt meg a gyerekeket kéne hnapután felrakni a gépre...)Tudjátok mibe futottam tegnap: állami nyugdíj összege. B.szki, a csóri spanyoloknál, jóval alacsonyabb bérek mellett ez ugyanannyi. Sőt, függő hozzátartozó esetén magasabb, mint a brit.
-
-
-
válasz
Apollyon #43816 üzenetére
Elfogyott a zsé, szállnak elfelé az adók, vándorolnak kifelé az európaiak, sőt, britek is akik vmi okosság révén tehetik.
A woke berendezkedés kontra ulra antiwoke "nagy szövetséges" usa ellentmondás is igen érdekes szitu. Ugye anno a Trump-tím nagyban támogatta a wrexitet, most viszont erősen a 2szék között a kutyagumis földön található a bölcs brit nép...
-
Csak sejtettem, élesben 1-2év még, h a nagyobbiknál lássam. Meg is lepett volna, ha nem valamiféle narratívakergetés történik, már-már Kádár rendszeri szinten...
Más: az óhaza is ismerkedik az adatlopás-visszaélés-lakásfoglalás fogalmával
-
válasz
mindenes24 #43810 üzenetére
Igérem alaposan utánaolvasok-kérdezgetek az ikerlányok sztorijának ha hazaértünk
. Az itteni rendőrség szereti a "könnyű, kényelmes "megoldásokat""
-
válasz
moleculez #43808 üzenetére
, nodekérlek, az adók miatt én még csak nem is annyira szoktam panaszkodni. A content korrekt amúgy: bár virtuálisan alacsonyabb az szja, mint sok nyugat-eu országban, de egyrészt csípnek ezek még máshol is bőven (pl a spanyolhoz képest kb 5x-ös council tax) és valahogy "elfelejtenek" szolgáltatni cserébe. Vagyis szolgáltatnak ők, csak nem nekünk, a pénztömeg eltűnik a benefites réteg torkában.
-
válasz
mindenes24 #43805 üzenetére
És azt is tanulják, hogy az oszmán birodalom leigázta fél kelet-európát, az amerikai rabszolgasorsnál jóval durvább körülmények között tartva népeit? Hogy az a "felszeletelt Afrika" milyen állapotok közt leledzett a csúnya fehérember érkezése előtt? Hogy mi ment európa keleti felén a 2.vh után
? Ill korábban, hogyan is jutott Hitler, Sztálin hatalomra??
-
Család kontra vízum, ha nem csónakkal jösz...
Ugyebár k-Európai viszonylatban csillió hasonló van, kicsit egyszerűbb logisztikával. Persze a brit rendszert is értem, Pakisztánban mindenki valakinek a rokona, ha egyszerű+olcsó lenne a családegyesítés, akkor másnap itt lenne fél Pakisztán és Banglades úgy, hogy csak 1 ember szerzett állampolgárságot az első körben. -
válasz
Apollyon #43795 üzenetére
Kéne-kéne, de a briteket ismerve ha meg is történik itt is, JÓT ne várj tőle. Ezek vérprofik abban, hogy bármiből IS a dolgozó embert leginkább szivató megoldást hozzák ki.
A jelenlegivel csak 1%-ban az a gyakorlati probléma, hogy wók. Ha nem kritizálod a palesztinokat-pakikat-lgbt-ket, ÉS nem olyan környéken élsz, ahol ezek viszik a boltot, akkor téged nem érint. A nyugdíjeinstand, across the board adóemelések annál inkább. Nna EZ valahogy megint nem fog eltűnni és ha meg is jön a nagy "felszabadítás", az emelt adóterhek garantáltan maradnak.
-
válasz
moleculez #43784 üzenetére
áá, köszi, megesett a szívem a topikon
. Itt is fogják a friss termést az óceánból, de ezek aztán mennek lelkesen saját lábon fel hozzátok=mihozzánk. Tegnap v tegnapelőtt volt egy nagyobb kapás Tenerifénél. A turistaövezet előnye, hogy instant viszik őket a Spanyol szárazföldre.
Közben ismerős bepottyantott egy fully remote melót, amit még én is képes lennék csinálni (html, css supportocska) - de máris lejárt, úgyhogy bukta. Viszont ha ilyenek tényleg léteznek, akár csenevész fizuval is, az jobb matekot dobna ki a mostani nem-IT melómhoz képest, ahova minden nap gyilkolni kell a kocsit +idegeskedni, hogy időben el tudom-e hozni a kisebbiket az oviból.
Más: rákukkantottam nyáron mennyibe fájna lejönnünk: agyhalott rájener csomag nélkül 1250 fontot gombolna le a családról egy EDI-TFS utacskáért
a legolcsóbb júliusi indulással... (most valami 700at fizettünk csomaggal, úgy, hogy visszafelé ráadásul Easyjet). Ha megszavazza a családi kupaktanács, inkább lekocsikázunk Manchesterbe (hideg kiráz attól az óriás reptértől), onnan kevesebb, mint FELÉBŐL megvan... Kulcsszó: skót vs angol nyári szünet...
-
-
-
-
-
-
válasz
moleculez #43748 üzenetére
. Cirkusz már tuti megvan, csak kenyér kéne mellé.
#43747: csak mondja nekem valaki, h nincs leégve az állam... Allowance-ok, amik pont a kisembert mentették meg a DUPLA adóztatástól olvadnak töredékükre ("capital gains", osztalék/"kamat", stb...) vagy maradnak nominál azonos számokon = feleannyi reálértéken, mint 4-5 éve. Mi már itt telkeket nézünk, asszonyka kapott a fáról éretten lepottyant MANGÓT - bármilyen puha az a gyümi, jól repeszti a jeget
-
válasz
moleculez #43744 üzenetére
Ez a nyugat Lölő-stadion biznisze...
Más: sim-swap-scam, egész durva dolgok is vannak a kommentek közt.
-
-
válasz
mindenes24 #43741 üzenetére
"igy a segelyen lettel megvettek a lumpeneket kilora..." hmm, mintha ez ismerős lenne valahonnan🤔🤔🤔...
-
válasz
moleculez #43738 üzenetére
A koronavírusos topikba (még ilyen is van) linkeltem, hogy az emberek agyában egyre több a mikroműanyag. Ezek befalták az egész recycle kukát tartalmával együtt
Nem tudom, mitől is van az az érzésem, h a hajdani gyarmatosítóknak halványlilája nincs a nagyvilágról
🤔?
-
válasz
Snoop-y #43735 üzenetére
A sztereotípiák egy ideje nem működnek, anno volt kép valami Londoni merénylőcsapatról (2005?), illetve a Bataclan-i hentesekről: én ezeket simán "fehérembernek" néztem volna.
Más: egy kis életkép otthonról (még nem paywallos). Amikor UK-ről nyafogok, alkalmasint elég egy cseppet belenézni az óhaza híreibe
-
Lebara unlimited data: 9.98/hó (3 hónapig), ha valaki otthonra is mobilnettel operál
(nem derül ki, mikor jár le az akció) -
válasz
moleculez #43727 üzenetére
A fő probléma az, hogy az aljanépet ("fradikopasz" kategória) importáljuk mindenhonnan.
->#43730: úgy tűnik a rendőrségi igényszintet is így importáljuk. Nem a bőrszín, hanem a LAKCÍM közzétételere gondolok.#43728: én csak az arceltakarás MINDEN formáját büntetném, kezdve ugye a full hoodie-ba bújt tinikkel.
-
válasz
moleculez #43720 üzenetére
"itt UK ban azt írsz amit akarsz"
Nono, írhatnék bizony olyat, amiért tételesen bevágnának a kóterba TommyRobinzon mellé - amiért pl Orbanisztánban vállveregetést v. állásajánlazot kapna az ember... Szval a uk rendszert én annyira nem tudom már hová tenni, ez is addig demokrácia, amíg a neuralgikus pontjait nem csikized meg kissé. Vannak neki...
-
válasz
moleculez #43716 üzenetére
Nem fog, SEMMI esély rá, semmiféle konfigurácíóban: az öböl "működés" alapeleme az iszonyat pénztömeg. Itt iszonyat ADÓSSÁG van. É Korea, Belarusz, pár Afrikai ország a reális kilátás, azaz nagyon nem akarsz te ilyenben élni.
Egy szaudi rendszerben valóban el lehet lapítani szép csendben, ha az ember nem politizál - lehet szép boldog családi életet is összehozni a magas GDP-ből komoly jólét, egészségügy, stb mellett. Ahol viszont nincs pénz, ott egy tányér rizsre se biztos, h futni fogja, és ha amiatt panaszkodsz 0 egyéb politikai felhanggal, gyorsan leszel nagy bajban.
-
Amikor ilyesmiket olvas az ember, valahogy nem lep meg: "The 24-year-old drug dealer was travelling at around 68mph in a 30mph zone when he smashed into the victim"
-
válasz
Apollyon #43707 üzenetére
Konkrétan UK valami brutál véres anarchiába süllyedne a demokrácia felszámolásával, az garantált: pénz nuku, ergo nem futná semmiféle jóléti csecsebecsére, mint pl az olajországokban. A meglévő társadalmi ellentéteket csak a tipik óóvatos szőnyegalásöprős majd gőzkieresztős (béelem tüncik, palesztin tüncik) módszerekkel lehet csak kordában tartani - VAGY Sztálinizmus szintű brutál elnyomással.
#43709: igen, és ezt nem ritkán az egyetemista "értelmiség" tolja...
-
Ez ugye az ok , amit az érintettek (ha kicsi eszük van) is felhoznak, és ez így mind korrekt is. Ami az alapokban hozzájön: OKTATÁS. Vagyis annak totális hiánya. Ezeknek dunsztjuk nincs, milyen az, amikor a random politikai ok (nem tapsolt elég gyorsan) miatt munkatáborba zárt, ott megerőszakolt nő újszülöttjét egy vödör vízbe fojtják. A diktatúra addig "jó" amíg másokat szivatnak. Aztán ha az addig lelkesen tapsoló ajtaján kopog a jard, akkor ciki van...
A polgár és emberi jogok jó dolgok - persze ezt is túl lehet tolni, amikor jogokat és 5*-os szállodai ellátást adunk az ILLEGÁLISAN benyomuló random népeknek, az adófizető polgár pénzéből.
#43697: egy gazdag diktatúrában (Líbia = olaj) van esély tényleges jó középosztálybeli életet élni. A gond az, hogy UK már "demokratikusan" is csóró, egy csóró diktatúránál meg ritkán akad rosszabb.
-
válasz
moleculez #43690 üzenetére
Ránéztem a weather app otthoni oldalára - uff, jahm, kevés lesz az a 3 hét, amikor nyitott ablaknál lehet aludni...
#43691: szerencsére van egy kicsi "etnikum" alapszínem, télen se fakulok teljesen tejfölszínűvé plusz persze megy az 50+os lötty reggeli + késő délutáni barnítószünetekkel, h legalább a vége felé ne literszám fogyjon a cucc.
Képről: ne is emlegesd, Reeves-ék még az irfanview/saját képek nézegetését is beleveszik a bibibící tax hatáskörébe -
Nna, ez a tv-adó nyavaja sincs idelent
(lassan ez is 200 font lesz már évente)
Kis mai hangulatkép a csapatnak az utcánkból - nagy kár, h csak 3 hét:
-
-
-
válasz
Apollyon #43670 üzenetére
Klíma+napelem + szigetelés. VAGY költözés 60as falú vályogba, amit pár jó nagy fa árnyékol
.
Nekem Mo.-on is a nyálkás- hűvös se tél se ősz időjárással van bajom, ill télről a döglöttmacskával IS fűtés légterhelésével. Sajnos utóbbi nálunk is igencsak elharapódzott az energiaárak elszállása óta, így tengerpart ide vagy oda, igaz ritkán, de előfordul, hogy Januárban majd megfullad az ember a szmogtól a saját kertjében.
Mi itt már tavaly június - júliusban és augusztusban is volt, hogy beindítottuk a fűtést... A hideggel nem feltétlen van bajom, de azzal, hogy mindíg IS be van borulva már annál inkább. És az Eowyn "közepes" kistesói se ritka vendégek idefönt, tavaly HÉT ilyen gyönyörűséget számoltam tipik 60 csomó feletti szélerősséggel.
-
válasz
Apollyon #43666 üzenetére
Te "otthon" vagy, nem? Mennyi is volt tavaly a 40+-os időszak? Egy részén pont ott voltunk, szegény azóta megboldogult nagynénimet meglátogatni. Nem mondom, hogy a kertben/földeken/ vmi betondzsungelben kint gürizni lett volna kedvem, de "kívülállóként" nem tűnt elviselhetetlennek. Arról nem is beszélve, h az első alkalmasnak tűnő természetes vízbe beleugorhatsz, ami itt Skóciában ténylegesen ~szökőéves jelenség (mi utoljára 2021ben fürödtünk a Clyde-ban - az se volt több 15percnél)
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch Lite Grey
- Lenovo Gamer PC , i5 12400F , RTX 3060 , 16GB RAM , 512GB SSD
- Új Zsír Lenovo Yoga 7 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1260P 16/1TB 2,5K Intel Iris Xe
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- UH!! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Strapabíró Laptop 15,6" -70% i7-10610U 16/512 NVIDIA MX250 2GB FHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest